Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اویل پرایس، مخالفت امارات طی مذاکرات اوپک پلاس در ماه گذشته باعث بروز اختلال در بازار نفت شد ولی اختلاف بین امارات و عربستان برای متخصصانی که سالهاست سیاست خاورمیانه را دنبال می‌کنند چندان تعجب آور نیست.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، عربستان و امارات طی دو هفته در اوایل جولای قیمت و بازار نفت را برای تصمیم‌گیری در مورد سهمیه تولید اعضای ائتلاف اوپک پلاس سرگردان نگه داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که این اختلاف بسیاری از شرکت کنندگان بازار را متعجب کرده بود ولی افزایش رقابت اقتصادی و ژئوپلتیکی بین این دو کشور  برای متخصصانی که تحولات خاورمیانه را دنبال می‌کنند، چندان شگفت آور نبود.

تحلیلگران عقیده دارند علی رغم دوستی ظاهری بین محمد بن سلمان و محمد بن زاید، ولیعهدهای دو کشور،رقابت بین عربستان و امارات از سال ها قبل آغاز شده است.

عربستان و امارات هنگام مقابله با تاثیر ایران در منطقه متحد یکدیگر هستند ولی در مورد سایر مسائل ژئوپلیتیکی اختلاف نظر دارند.

این دو کشور رقابت شدیدی در سرمایه‌گذاری خارجی دارند چون هر دو تلاش می‌کنند اقتصادهای خود را از وابستگی به نفت دور کنند. هر دو کشور همچنین به دنبال افزایش ظرفیت تولید خود جهت به حداکثر رساندن فروش نفت قبل از تغییر به سمت انرژی‌های پاک هستند. این تغییر درآمدهای نفتی آنهارا را از بین می برد.

امارات در مذاکرات اوپک پلاس در ماه گذشته خواستار سطح مبنای بالاتر برای تولید بود چون عقیده داشت سطح مبنای سال 2018 بسیار پایین بوده و مخالف هدف این کشور برای افزایش ظرفیت تولید نفت تا 5 میلیون بشکه در روز تا 2030 است. بسیاری نگران بودند این درخواست امارات باعث فروپاشی ائتلاف اوپک پلاس شود ولی در نهایت به امضای یک قرارداد رسید.

اختلافات بنیادی بین عربستان و امارات همچنان باقی است. این اختلاف نتیجه مسائل وسیع‌تری بوده نه فقط سهمیه تولید. امارات به دنبال بیرون آمدن از سایه عربستان در امور اقتصادی و ژئوپلیتیکی است.

تحلیلگران عقیده دارند رقابت بین این دو کشور عربی مدتهاست آغاز شده و در آینده بیشتر هم می شود. آنچه همگی به عنوان یک اختلاف بر سر سهمیه تولید شاهد بودند، در واقع یک تقابل چند ساله است.

عربستان در اوایل سال جاری رهبری بلندمدت دبی و ابوظبی را در خاورمیانه در جذب سرمایه‌ها و شرکتهای خارجی را به چالش کشید و اعلام کرد از ژانویه 2024، با شرکت‌هایی که مقر آنها در عربستان نباشد، قرارداد نمی‌بندد.

پربیننده ترین ابراز امیدواری جنتی برای بازگشت نفت ایران به بازار جهانی روسیه دومین صادر کننده بزرگ نفت به آمریکا شد رشد قیمت نفت با حمایت افت ذخایر آمریکا / شیوع نوع دلتا مانع رشد بیشتر بازار می‌ شود رشد قیمت نفت به دنبال تنش های خاورمیانه / سنگینی سایه کرونا بر بازار ادامه دارد رشد قیمت نفت خام پس از سقوط ۲ دلاری دیشب

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: نفت عربستان و امارات اوپک پلاس دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۴۰۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 

رونق تولید موضوعی است که در سال های اخیر بیشتر مورد توجه سیاست گذاران کلان و مسئولان اقتصادی کشور قرار گرفته و سال ۱۴۰۳ نیز شعار جهش تولید با مشارکت مردم انتخاب شده است اما نقش بورس در این زمینه چیست؟

به گزارش ایسنا، کارشناسان اقتصادی بازار سرمایه را یکی از ابزارهای مناسب برای اجرای سیاست رونق تولید عنوان می‌کنند، اما آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید در کشور شود؟ برخی معتقدند که بورس به واسطه بازار ثانویه امکان جذب نقدینگی جدیدی ندارد و بنابراین نمیتواند به شرکت ها کمک کند و  آنچه در بورس اتفاق می افتد، نوسانات متعدد است.

برزو حق شناس در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه بازار سرمایه یکی از مولفه‌های اقتصادی هر کشوری است، گفت: در  واقع رونق تولید نیز یکی از سیاست‌های کلان کشور در حوزه اقتصاد  محسوب می‌شود که بورس جزئی از آن و یکی از ابزارهای اجرای این سیاست کلان محسوب می‌شود. 
وی با اشاره به اینکه بورس نمی‌تواند به تنهایی باعث رونق تولید شود، یادآور شد: اگر سیاست های دیگر کشور در کنار بورس به کمک رونق تولید بیاید در آن زمان است که رونق تولید شکل می گیرد. 
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به تفاوت بازارهای اولیه و ثانویه پرداخت و ادامه داد: اینکه بورس بازار ثانویه است تعریف درستی است،  اما اگر به درستی مدیریت نشود باعث اختلال در بازار اولیه می شود.
به گفته حق شناس، بازار اولیه به شرکت‌ها کمک می‌کند تا تامین مالی شوند و بتوانند عرضه اولیه خود را برای سرمایه گذاران به نمایش بگذارند، اما در کنار بازار اولیه اگر بازار ثانویه یعنی بورس فعالیت بانشاطی نداشته باشد نمی توان انتظار داشت که بازار اولیه هم رونق پیدا کرده و با استقبال سرمایه گذاران رو به رو شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • دشمن به دنبال ایجاد ناامنی و موج سواری است/ ان‌شاءالله شاهد انتخابات میان دوره‌ای با شکوه باشیم
  • تشدید اختلافات در کابینه رژیم صهیونیستی/ نتانیاهو تهدید شد
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • گزیده‌های نفتی هفته
  • مدیر نفتی آمریکایی برای تبانی با اوپک تنبیه شد
  • ما به دنبال تبدیل مجلس سنتی به مجلس نوین هستیم