Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید مجیدی با ابراز تأسف از عدم اکران فیلم سینمایی «رستاخیز» تأکید کرد که بهتر است علمای دینی سختگیری را کنار گذشته و برای باز شدن مسیر به کمک فیلمسازان بیایند.

مجید مجیدی کارگردان مطرح سینمای ایران در گفت‌وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: مسئله فیلم احمدرضا درویش بحثی است که شاید فقط علما می‌توانند به آن ورود کنند و از نظر من علمای ما باید توجه ویژه‌تری به این موضوع داشته باشند و به صورت جدی‌تر به این عرصه وارد شوند و ریسک برخی مسائل را بپذیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجیدی تصریح کرد: علمای ما که دغدغه فرهنگ‌ و فرهنگ‌سازی دارند باید به این عرصه ورود کرده و هزینه کنند. اگر فقط از دور نگاهی به مسئله فرهنگ‌سازی داشته باشند و به این اکتفا کنند که بگویند فلان فیلم با موضوعی خاص نمایش داده شود یا فیلمی دیگر اجازه نمایش نداشته باشد راهی باز نخواهد شد. قطعاً اگر ما نتوانیم آثاری برای فرهنگسازی در راستای ارزش‌های دینی‌مان تولید کنیم قطعاً دیگران با نوع نگاه و فرهنگ غلط خود فیلم می‌سازند و در این مسیر از ما سبقت خواهند گرفت.

او افزود: نوع نگاه و قرائت غلطی از اسلام در بسیاری فرهنگ‌ها وجود دارد. ما طی سال‌های اخیر شاهد بودیم این نگاه مخرب توسط گروه‌هایی تندرو اشاعه شده است و با کم‌کاری ما در این عرصه این نوع نگاه با رویکرد اسلام هراسی از سوی دنیای غرب هر روز بیشتر اشاعه پیدا می‌کند. توقع من از علمای دینی این است که تا حدی سختگیری را کنار گذاشته، به کمک فیلمسازان بیایند و تلاش کنند عرصه برای تولید آثار هنری باز شود وگرنه بستن فضا و عرصه‌های فرهنگی هنری هیچ فضیلتی به حساب نمی‌آید.

کارگردان فیلم سینمایی «خورشید» در ادامه تأکید کرد: بهتر است علمای دینی ما راهگشا باشند و برای حل موانع و معضلات اقدام کنند. به عنوان مثال فیلم «رستاخیز» احمدرضا درویش اگر حاوی نکاتی است که علما نمایش آن را جایز نمی‌دانند با برخی اصلاحات می‌تواند به نمایش در بیاید و بهتر است علمای دینی ما برای نمایش این فیلم اقداماتی کارساز و مفید داشته باشند و اقدامی داشته باشند تا برای این اتفاق راهی باز کنند.

مجیدی خاطرنشان کرد: همه ما می‌دانیم که مشکلات ایجاد شده برای نمایش فیلم «رستاخیز» به قواعد و قوانین اصلی دین ما مرتبط نیست و موضوعاتی مثل به تصویر کشیدن چهره ائمه و دیگر شخصیت‌های مذهبی ما مثل یاران امام حسین (ع) به عقاید و تعاریف اعتقادی ما مربوط می‌شود که بهتر است علمای ما مسیری ترسیم کنند تا راهی برای پرداختن به زندگی ائمه و روایت قصه‌های دینی‌مان مهیا شود. در بسیاری از مسائل مذهبی و دینی، ما بارها دیده‌ایم با اقتضاعات اسلامی در برخی موارد به محدودیت‌هایی رسیده‌ایم، اما فقیهی شجاع به آن مسئله ورود کرده، فتوایی داده و مسیر را باز کرده است. به یاد دارم اوایل انقلاب حضرت امام خمینی (ره) بازی شطرنج را که شبهاتی درباره آن وجود داشت، آزاد اعلام کردند در حالیکه اگر حضرت امام (ره) این جسارت را به خرج نداده بودند و این فرمان را اعلام نکرده بودند ممکن بود تا امروز بازی شطرنج در کشور ما ممنوع باشد. علمای ما با نگاه روز به مسائل جامعه توجه کنند تا با تمهیداتی که دارند راه در عرصه‌های مختلف باز شود وگرنه بستن راه‌ها هیچ اتفاق مثبتی برای فرهنگ و هنر ما به همراه نخواهد داشت.

او افزود: حاصل بستن راه‌ها و ایجاد فضایی محدود اتفاقاتی اعم از توقیف فیلم «رستاخیز» را به همراه داشته که خود ضربه‌ای بزرگ به فرهنگ و هنر ما به حساب می‌آید. احمدرضا درویش سال‌ها برای ساخت این فیلم زحمت کشید و عدم نمایش آن، این فیلمساز مهم کشورمان را به مرحله‌ای رساند که متأسفانه به انزوا رفت و دیگر فیلمی نساخت و ما سال‌هاست که از هنر او محروم مانده‌ایم و بسیاری از فیلمسازان علاقه‌مند و با دغدغه در این عرصه دیگر جسارت ساخت چنین فیلم‌هایی را نداشتند و این خود ضربه بزرگی به فرهنگ و هنر ما به حساب می‌آید.

مجیدی تصریح کرد: قطعاً ممکن است ما فیلمسازان هم خطاهایی داشته باشیم که لازم است علما و مسئولان با رویکرد یاری رساندن به ما به این عرصه ورود کنند وگرنه بی تفاوتی و در یک گوشه نشستن و مجاز و غیرمجاز اعلام کردن شانه خالی کردن از بار مسئولیت است. ما از علمایمان انتظار داریم راه را باز کنند و پویایی ایجاد کنند. رکود و بستن راه، فرصت دادن به بیگانگانی است که قرائت و برداشتی دیگر از اسلام دارند و مطمئن باشید در این صورت شاهد این خواهیم بود که قرائتی از اسلام، شیعه و واقعه کربلا در دنیا رواج پیدا خواهد کرد که آثار مخربش به هیچ‌وجه جبران‌پذیر نخواهد بود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سینمای ایران فرهنگی هنری فیلم سینمایی مشکلات دین امام حسین حضرت امام خمینی بازی حضرت امام شطرنج جامعه فرهنگ و هنر فرهنگ و هنر شیعه کربلا بازی دین سینمای ایران فرهنگ و هنر مجید مجیدی برنا رستاخیز داشته باشند علمای دینی بستن راه علمای ما دینی ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۸۴۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه ویژه جشنواره «رضوان» به جوانان صاحب ایده/ توسل به فرهنگ رضوی

به گزارش خبرنگار مهر، اولین نشست خبری جشنواره فیلم دینی رضوان، با حضور فرهاد قائمیان مدیر جشنواره بین المللی امام رضا (ع) و محمدحسین لطیفی دبیر جشنواره، دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه، در محل سازمان سینمایی سوره برگزار شد.

در ابتدای این نشست و پس از پخش سرود ملی و صلوات خاصه امام رضا (ع)، فرهاد قائمیان مدیر جشنواره بین المللی امام رضا(ع)، عنوان کرد: امیدوارم این جشنواره که متعلق به امام رضا (ع) است توسط شما اهالی رسانه حمایت شود. برای من افتخار است در جشنواره فیلم رضوان، در کنار برادر و دوست عزیز خودم، محمدحسین لطیفی هستم.

وی ضمن اشاره به حمایت جدی بنیاد امام رضا (ع) و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: با توجه به فراز و نشیب ها در این دوره جشنواره فیلم امام رضا (ع) تلاش شده است تا با رویکردی جدی در طول چند ماه جشنواره، برای جوانان علاقه مند استان های مختلف کارگاه آموزشی برگزار کنیم.

قائمیان در ادامه با اشاره به این‌که سلام همه دبیران را به شما می‌رسانم، مطرح کرد: با شروع این مرحله از جشنواره تصمیم گرفتیم یک فیلم سینمایی با فرهنگ امام رضایی را استارت بزنیم و از قبل با آقای لطیفی به موضوع فیلم فکر کردیم. این اثر به نویسندگی حامد عنقا از رمان «عشق آباد تا عشق آباد» اقتباس شده است و این پروژه سینمایی سال ها به نتیجه نرسیده است. احساس می‌کنم امسال آقا امام رضا (ع) خودشان لطف کرده اند تا این فیلم ساخته شود.

وی در پایان با توضیح این که در این جشنواره بخش فیلم دینی با موضوعات مشخص جدا شده است و بخش ویژه رضوی هم به طور خاص جدا شده است، گفت: اختتامیه جشنواره در آبان ماه و اختتامیه بخش بین الملل در اردیبهشت سال بعد برگزار می‌شود و در بخش بین الملل مرحله جدیدی را در تعامل با سایر کشورها در موضوع دین مد نظر داریم.

پس از این محمدحسین لطیفی دبیر اولین‌ جشنواره فیلم رضوان، ضمن تشکر از امام رضا (ع) و فرهاد قائمیان برای این مسؤولیت، مطرح کرد: امیدواریم مسیری را آغاز کنیم که انتها نداشته باشد. در جهان امروز جای خالی آن آرامشی که از دین حاصل می‌شود ملموس است و هستی آرامش خود را از قلب‌های آرام می‌گیرد. بارها شنیده ایم که افراد تعریف کرده اند با پا گذاشتن در حرم امام رضا (ع) آرامش پیدا کرده اند و ما هم دوست داریم مخاطب با دیدن یک فیلم حال خوب پیدا کند.

وی ضمن اشاره به این‌که گستره فیلم های دینی شامل همه فیلم هایی با مضمون محبت، انسانیت، گذشت، ایثار و ... می‌شود، گفت: این فیلم‌ها عقبه ای در جان کارگردان و نویسنده دارد. به واسطه زمان کوتاهی که وجود داشت، امکان برگزاری بخش بین الملل برای مهر امسال امکان پذیر نبود و بخش بین الملل در اردیبهشت ۱۴۰۴ ‌برگزار می‌شود.

وی از اهالی رسانه درخواست‌ کرد: فضایی ایجاد شود که این جشنواره به خوبی دیده شود، کسی جانماند و فیلمسازان بتوانند کار کنند.

وی در پایان گفت: برای این جشنواره به کارهایی که فرهنگ رضوی را به دور از خرافات نشان دهد نیاز داریم تا ان شاء الله به آیین و مسلک امام رضا (ع) متوسل شویم.

در ادامه سید جواد رفایی مشاور راهبردی بنیاد امام رضا (ع) با مرور دوره های گذشته جشنواره امام رضا (ع)، عنوان کرد: علت توقف جشنواره برای یک مدت این بود که فیلم ها، ارتباطی با امام رضا (ع) نداشتند و تنها در بخش هایی به امام رضا (ع) اشاره می کردند از این رو تصمیم گرفتیم امسال در قالب پانزدهین دوره جشنواره رضوی اولین دوره جشنواره فیلم «رضوان» با بخش ویژه امام رضا (ع) را داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه بخش دینی جشنواره همه ادیان الهی را در بر می‌گیرد، گفت: در این جشنواره برخلاف دوره های قبلی، بخشی تحت عنوان فیلمسازی با موبایل داریم همچنین بخش ایده تا فیلم «سراج» برای آن هایی که احساس می‌کنند برای ساخت فیلم در مورد امام رضا (ع) توانایی دارند اما به کارشناس برجسته دینی و سینما نیاز دارند در نظر گرفته شده است. این بخش برای توجه ویژه به جوانان صاحب ایده اختصاص یافته است. همچنین در قالب سه کارگاه آموزشی آموزش هایی در جهت ارتقای تولیدات ارسالی به جشنواره برگزار می‌شود.

در ادامه، سعید زمانی مدیر اجرایی ۲۱ امین جشنواره امام رضا(ع)، گفت: پس از این نشست رسمی، فراخوان این جشنواره در بستر سایت شمس طوس بارگذاری خواهد شد و همه علاقه مندان و مخاطبان می‌توانند نسبت به ثبت نام اقدام کنند.

وی در انتها همه جوانان و فعالان سینما را دعوت به مشارکت در این رویداد کرد.

پس از اتمام نشست خبری از پوستر نخستین جشنواره فیلم «رضوان» رونمایی شد.

کد خبر 6091710 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • آماده پرتاب ماهواره برای دیگر کشورها هستیم/ پایگاه جدید فضایی ایران در چابهار دسترسی به مدارهای متوعی را فراهم می‌کند
  • زارع‌پور: بسته اینترنتی ۳۰ گیگابایتی برای معلمان فعال می‌شود
  • بسته هدیه اینترنت ۳۰ گیگا بایتی دولت به معلمان+ جزئیات
  • مسئولان ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را تکلیف دینی خود بدانند
  • نقش فیلم، بازی و موسیقی روشنگرانه در ترویج فرهنگ حجاب
  • فرشباف: تراکتور باید بسته بازی کند و به خط حمله استقلال فضا ندهد/تماشاگران بدانند هنوز فرصت کسب سهمیه آسیا وجود دارد
  • ساخت فیلم «عشق آباد» با محوریت امام رضا (ع) و فرهنگ رضوی
  • توجه ویژه جشنواره «رضوان» به جوانان صاحب ایده/ توسل به فرهنگ رضوی
  • اجرای عدالت در عرصه های مختلف لازمه حکومتی دینی است
  • ضرورت مشارکت همه جانبه متولیان عفاف و حجاب در جامعه