Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از مدیکال اکسپرس، شواهدی از نقص‌های شناختی در بهبودیافتگان کرونایی در یک مطالعه جدید روی بیش از ۸۰ هزار نفر کشف شده است.

این تحقیقات نشان داد افرادی که علائم کووید-۱۹ شدیدتری دارند در یکسری آزمایش‌های آنلاین نمره کمتری گرفتند و عملکرد آن‌ها در استدلال و حل مشکلات بیشترین تاثیر را داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تجزیه و تحلیل بیشتر داده‌ها نشان می‌دهد کسانی که از تهویه مکانیکی برای کمک به تنفس آن‌ها در بیمارستان استفاده می‌کردند، بیشترین آسیب را در کار‌های شناختی داشتند.

این تحقیق که در مجله EClinicalMedicine منتشر شد، با همکاری کالج کینگ لندن، کالج امپریال لندن و دانشگاه کمبریج انجام شد.

تست‌های شناخت آنلاین

مجموعه‌ای از آزمایش‌های آنلاین که توسط نویسنده اول این مطالعه در امپریال کالج لندن،  توسعه داده شد. در اوایل سال ۲۰۲۰ تیم مطالعه پرسشنامه‌ها را جمع آوری کرد تا اطلاعات مربوط به عفونت سارس-کوو-۲، علائم تجربه شده و نیاز به بستری شدن در بیمارستان را بررسی کند.

از ۸۱ هزار و ۳۳۷ نفر که اطلاعات کامل را ارائه کردند، ۱۲ هزار و  ۶۸۹ نفر مشکوک به کووید-۱۹ بودند. شرکت کنندگان طیف وسیعی از شدت بیماری را گزارش کردند، در حالی که بسیاری از آن‌ها علائم تنفسی را در حالی که هنوز قادر به ماندن در خانه بودند (۳۵۵۹ شرکت کننده) تجربه کردند. نزدیک به ۲۰۰ نفر (۱۹۲ شرکت کننده) در بیمارستان بستری شدند و حدود یک چهارم از آن‌ها (۴۴ شرکت کننده) به تهویه مکانیکی نیاز داشتند.

زمان شروع بیماری حدود ۱ تا ۶ ماه بود، به این معنی که این مطالعه نمی‌تواند نتیجه گیری قطعی در مورد طولانی مدت بودن این اثرات بر شناخت داشته باشد.

مشکلات تفکر و علائم تنفسی

این مطالعه ارتباط بین نقص در عملکرد شناختی کلی و شدت علائم تنفسی را نشان داد. این تحقیقات همچنین نشان داد که همه زمینه‌های تفکر با بیماری کووید-۱۹ به یک اندازه ارتباط ندارد و از برخی توانایی‌ها صرفه جویی شده است که شامل تبعیض احساسی (تشخیص چهره‌هایی که احساسات یکسانی را بیان می‌کنند) و حافظه فعال می‌شد که  در مقایسه وظایف اجرایی که نیاز به مهارت در استدلال (مانند تصمیم گیری در مورد مشابه بودن روابط بین کلمات) و حل مساله (تعیین اینکه چند حرکت از یک ترتیب به ترتیب دیگر نیاز دارد) بیشترین کسری را نشان می‌داد. 

برای درک اندازه نقص‌ها، نویسندگان الگوی نمرات آزمون‌ها را با تغییرات شناختی که به دلایل دیگر رخ می‌دهد مقایسه کردند. تاثیرات در بیمارانی که با تهویه مکانیکی بستری شده بودند، شبیه به میانگین افت شناختی بود که طی ده سال پیری مشاهده شد و معادل تفاوت هفت درجه‌ای در ضریب هوشی بود.

محققان مجموعه‌ای از بررسی‌ها را انجام دادند تا مطمئن شوند این نقایص شناختی با کووید-۱۹ مرتبط بوده و توسط سایر متغیر‌ها قابل توضیح نیست. این موارد شامل جداسازی افرادی است که دارای آزمایش مثبت سارس-کوو-۲ بوده‌اند و نشان می‌دهد که نقایص شناختی در افرادی که آزمایش مثبت داشته‌اند، واقعا بیشتر است. بررسی‌های بیشتر نشان می‌دهد که نتایج به دلیل اقلیتی با شرایط قبلی یا علائم جاری کووید-۱۹ نبوده است. بر اساس تجزیه و تحلیل‌ها بعید است نتایج را بتوان با این واقعیت توضیح داد که کسانی که به بیماری شدیدتر کووید-۱۹ مبتلا شده بودند قبل از بیماری از توانایی شناختی کمتری برخوردار بودند.

دکتر آدام همپشایر نویسنده این مطالعه گفت: مطالعه ما بر تحقیقاتی می‌افزاید که جنبه‌های مختلف نحوه تاثیر کووید-۱۹ بر مغز و عملکرد مغز را بررسی می‌کند. این تحقیق همگی برای نشان دادن تاثیرات مهمی ویروس کرونا  بر روی مغز است که نیاز به بررسی بیشتری دارد. در آینده، جمع آوری تصاویر مغز و آزمایش‌های شناختی با سایر اطلاعات در مورد سلامت روان و عملکرد روزمره، در مطالعاتی که مسیر افراد را ردیابی می‌کند، برای ماه‌ها یا حتی سال ها بسیار ارزشمند خواهد بود.  برای اینکه بدانید اثرات بلند مدت آن برای افراد چیست، باید به مرور افراد تحت پیگیری قرار گیرند.

مطالعات جدید، مانند COVID-۱۹ Clinical Neuroscience Study (COVID-CNS)، به رهبری کالج کینگ لندن و دانشگاه لیورپول و مطالعه REACT Long COVID، به رهبری کالج امپریال لندن، اکنون از این ابزار‌های شناختی برای مطالعه طولانی مدت و بررسی تاثیرات دوره‌ای کووید-۱۹ استفاده می‌کنند.

میتول مهتا، استاد تصویرسازی عصبی از کالج کینگ لندن و نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: یک سوال مهم در این مورد این است که چرا برخی از عملکرد‌های شناختی بیشتر از بقیه تحت تاثیر قرار می‌گیرند. در حال حاضر مشخص شده است که هیپوکسی و تهویه مکانیکی با نقایص شناختی مشابه موارد مشاهده شده در این مطالعه همراه است و در حال حاضر شواهدی از عوارض عصبی در برخی از بیماران و همچنین پیامد‌های روانی وجود دارد.

یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که با کاهش شدت بیماری از طریق این رویکرد‌های مختلف، ممکن است بتوانیم شدت مشکلات شناختی را که افراد ممکن است تجربه کنند کاهش دهیم.

بیشتر بخوانید 

سازمان جهانی بهداشت: کرونای یوتا منجر به بیماری جدی نمی‌شود

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس تهویه مکانیکی نشان می دهد کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۰۱۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند

دکتر رضا همایونفر با بیان این که حدود ۲۱۰۰ نفر از مردم تهران به صورت انتخاب تصادفی وارد این مطالعه شدند، درباره جزئیات این طرح پژوهشی گفت: این مطالعه با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی فسا و دانشگاه علوم پزشکی بهشتی انجام گرفت و طی آن، وضعیت کبد چرب و سطح ویتامین دی در افراد مورد مطالعه، بررسی شد.

وی افزود: نتایج این پژوهش نشان می‌دهد در جمعیت مورد بررسی، حدود ۳۴ درصد دارای کبد چرب هستند. این نتیجه تقریبا نتایج مطالعات دیگر را تایید می کند. مطالعات مشابه انجام شده در میان ایرانیان و کشورهای منطقه شیوع کبد چرب غیرالکلی را بین ۳۰ تا ۴۰ درصد می‌دانند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا با بیان این که در این پژوهش، سطح ویتامین دی نمونه مورد بررسی قرار گرفت، افزود: بررسی‌ها نشان داد که سطح ویتامین دی افراد مورد مطالعه وضعیت نامناسبی دارد. در کل جمعیت مورد بررسی، هیچکس سطح ویتامین دی کافی را نداشت و همه با درجات مختلف کمبود ویتامین دی داشتند.

همایونفر ادامه داد: اگر میزان ویتامین دی در خانم‌ها کمتر از ۱۸ نانومول بر لیتر و اگر برای آقایان کمتر از ۲۱ نانو مول بر لیتر باشد خطر ابتلا به کبد چرب در این افراد بیشتر می‌شود. نتیجه‌گیری‌که ما کردیم این بود که حفظ سطح ویتامین دی در حدود ۲۰ الی ۲۵ نانومول بر لیتر برای مردان و زنان در جمعیت ایرانی می‌تواند از ابتلا به کبد چرب پیشگیری کند.

وی با اشاره به اهمیت ویتامین دی اظهار کرد: ویتامین دی از موضوعاتی است که اخیرا خیلی جذاب شده و مطالعات زیادی در خصوص آن انجام گرفته؛ مثلا تاثیر ویتامین دی بر کنترل قند خون یا خطر ابتلا به سرطان در پژوهش‌ها بررسی شده است. مطالعات نشان داده گیرنده ویتامین دی با بیان حدود ۲۰۰ ژن از ژن‌های مربوط به متابولیسم بدن ارتباط دارد و به همین دلیل، گستره وسیع بیماری‌هایی که تحت تاثیر کمبود ویتامین دی قرار می‌گیرند کاملا قابل توجیه است.

به گفته‌ این پژوهشگر، یکی از مهم‌ترین چیزهایی که می‌تواند در بحث کبد چرب غیرالکلی و ارتباطش با ویتامین دی مورد بررسی قرار بگیرد این است که تحقیقات نشان داده کمبود ویتامین دی سطح التهاب را در بدن افزایش می‌دهد و التهاب یکی از قوی‌ترین ارتباط‌ها را با کبد چرب غیرالکلی دارد به همین دلیل محققان این پژوهش، احتمال می‌دهند کمبود ویتامین دی ریسک ابتلا به کبد چرب را بیشتر کند.

همایونفر در ادامه با بیان این که مصرف مداوم مکمل‌ها برای افزایش سطح ویتامین دی بدن از لحاظ پزشکی چندان جایز نیست، گفت: به جای مصرف مداوم مکمل‌ها پیشنهاد می‌کنیم افراد دچار کمبود ویتامین دی سبک زندگی خود را تغییر دهند و سعی کنند مواجهه خود را با نور آفتاب که اصلی‌ترین منبع ویتامین دی می‌تواند باشد افزایش دهند. در حد 10 دقیقه تا یک ربع در معرض آفتاب قرار گرفتن فرد را دچار آفتاب‌سوختگی نمی‌کند اما باعث می‌شود ویتامین دی مورد نیاز بدن ساخته شود.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899947

دیگر خبرها

  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • رانندگی بعد از قلیان اکسیژن ممنوع!/ بیش از ۱۵ سال روی قلیان اکسیژن مطالعه شده است
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • هوجیچا ؛ از چای سبز برشته شده ژاپنی تا تقویت عملکرد شناختی!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت