Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیویورک تایمز نوشت: قطع کمک‌های خارجی به افغانستان که پایه اقتصاد این کشور را تشکیل می‌دهد و همچنین تحریم طالبان و قطع دسترسی آن به سیستم مالی جهانی، یکی از کوچکترین اقتصاد‌های دنیا را بیش از پیش ضعیف خواهد کرد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از نیویورک تایمز، توقف کمک‌های خارجی که حدود نیمی از اقتصاد قانونی افغانستان را تشکیل می‌دهد، این کشور را با خطر فروپاشی اقتصادی مواجه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سرنوشت اقتصاد افغانستان بستگی به تصمیم‌گیری دولت بایدن و سایر کشور‌ها در به رسمیت شناختن دولت طالبان دارد. در این بین آمریکا و جوامع بین الملل جریان پول نقد به داخل افغانستان را متوقف کرده و این کشور را در آستانه تحریم‌های قرار داده‌اند که دسترسی طالبان به سیستم مالی جهانی را قطع میکند.

تاثیر این سخت‌گیری‌ها همین حالا هم خود را در سقوط ارزش ارز افغانستان نشان داده است. رئیس بانک مرکزی افغانستان در مورد افزایش قیمت موادغذایی هشدار داده است. آمریکا که ۲۰ سال گذشته حدود یک تریلیون دلار وارد افغانستان کرده، حالا دسترسی طالبان به ۹.۴ میلیارد دلار از ذخایر بین‌المللی آن را قطع کرده است. صندوق بین‌المللی پول هم طرح خود برای ۴۰۰ میلیون دلار کمک به این کشور را معلق کرده است.

تحلیلگران عقیده دارند این اقدامات در کوتاه مدت بسیار فاجعه بار است و بحران مالی به وجود آمده مردم عادی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

اقتصاد افغانستان با چالش‌های شدیدی مواجه بود و کمک‌های بین المللی حتی قبل از روی کار آمدن طالبان هم کاهش یافته بودند.

تحقیقات نشان می‌دهد ۹۰ درصد مردم افغانستان با کمتر از روزانه دو دلار زندگی می‌کنند و قطع حمایت از این افراد، یکی از کوچکترین اقتصاد‌های دنیا را بیش از پیش ضعیف خواهد کرد.

نگرانی در مورد ناامنی غذایی افزایش یافته و انتظار می‌رود خشکسالی اوضاع را بدتر کند.

گرچه کسری بودجه افغانستان با توجه به اقتصاد آن نسبتاً پایین است، ولی بانک جهانی هشدار داده این کشور به خاطر وابستگی به کمک‌های خارجی و صادرات پایین، بدهی بسیار بالایی دارد.

بانک جهانی که از ۲۰۰۲ بیش از ۵.۳ میلیارد دلار به پروژه‌های توسعه و بازسازی در افغانستان اختصاص داده، کارکنان خود و خانواده‌های آن‌ها را از افغانستان خارج کرده و به اسلام آباد پاکستان برده است.

سازمان ملل در گزارش خود در ماه ژوئن با تاکید بر بی اعتباری اقتصادی طالبان اعلام کرد این گروه منابع مالی خود را از راه فعالیت‌های مجرمانه مثل قاچاق مواد مخدر، اخاذی، گروگانگیری و سوء استفاده از معادن آن بدست می‌آورد. تخمین زده می‌شود درآمد طالبان از این اعمال مجرمانه سالانه بین ۳۰۰ میلیون تا ۱.۶ میلیارد دلار باشد.

قدرتمندترین اهرم فشار آمریکا و سایر کشور‌ها علیه طالبان تحریم است که منابع مالی این گروه را از بین برده و مانع سفر سران آن می‌شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کمک های خارجی طالبان کمک های خارجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۷۷۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع افغانستانی جدید را ندارد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت در آیین سوگواری مهاجران افغانستانی مقیم مشهد به مناسبت سالروز شهادت امام جعفرصادق (ع) در حسینیه هراتی‌های گفت:  ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع جدید را ندارد، قبلا فردی به عنوان پناهنده و در شرایط خاص به ایران می‌آمد، اما این که امروز هرکسی غیرقانونی از مرز‌ها عبور کند و بیاید ایران، قابل قبول نیست.

اصغر بلوکیان افزود: ورود انبوه اتباع غیرمجاز افغانستانی به ایران تبعاتی برای سایر اتباع مجاز دارد و طبیعی است حجم خدمات برای اتباع قانونی مقیم ایران کاهش پیدا خواهد کرد.

وی گفت: کمبود فضای آموزشی برای اتباع مجاز یکی از مشکلاتی است که در پی ورود اتباع غیرقانونی به ایران ایجاد می‌شود، چون تعداد اتباع مجاز و ظرفیت مدرسه‌ها برای این اتباع، محدود و از پیش تعیین شده است و حضور اتباع جدید خدمت رسانی برای این افراد را با مشکل مواجه می‌کند.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت با اشاره به ارائه خدمات درمانی به اتباع خارجی مقیم ایران افزود: تقریبا هفته‌ای ۳۰۰ پرونده از استان‌ها برای دریافت مجوز ارائه خدمات به بیماری‌های خاص اتباع خارجی به سازمان ملی مهاجرت ارسال می‌شود، اما وقتی انبوه اتباع غیرمجاز وارد ایران شوند نمی‌توانیم این گونه خدمات خاص را به همه اتباع بدهیم و این موضوع برای اشتغال، دانشگاه، بیمه و سایر موارد نیز صدق می‌کند.

بلوکیان با بیان اینکه حاکمیت کنونی افغانستان باید زمینه‌های امنیتی و معیشتی بازگشت مهاجران مقیم این کشور در ایران را فراهم کند گفت: این طور نمی‌شود که حاکمیت افغانستان خودش را از مسوولیت مهاجران و مردم این کشور سبک دوش کند و تازه گاهی اوقات پارازیت هم بدهد بلکه باید زمینه بازگشت همه اتباع افغانستانی را نیز فراهم کند.

وی گفت: ظرفیت‌های علمی، اقتصادی و سرمایه گذاری افغانستان باید به کشورشان بازگردند و حاکمیت کنونی افغانستان باید از این افراد برای آبادانی کشورش استفاده کند، چرا افغانستان باید همین طور خرابه و بدون فناوری بماند و بقیه کشور‌ها پیشرفت کنند؟

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت افزود: جامعه افغانستان در همه حوزه‌ها نخبه دارد، چرا فرزند مسلمان و نخبه افغانستانی تلاش کند خود را به اروپا، کانادا و استرالیا برساند و جایی و برای کسانی کار کند که آنها عامل ایجاد مشکلات در افغانستان هستند، حتی گاهی سفارتخانه‌های خارجی و برخی در پوشش سازمان‌های مردم نهاد برای جذب نخبه‌های افغانستانی در دیگر کشور‌ها فراخوان می‌دهند.

دیگر خبرها

  • حمله گازانبری طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • حمله گازانبری امارت طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • ادامه چالش‌های مواد مخدر برای افغانستان
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • پرچم تجارت بالا می‌رود؟
  • بازگشت بیش از ۱ و نیم میلیون پناهجوی افغانستانی‌
  • ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع افغانستانی جدید را ندارد
  • ایجاد مرکز لجستیکی تجاری در هرات
  • بخش خصوصی می تواند از فروپاشی اقتصادی افغانستان جلوگیری کند
  • قربانی بهبود روابط کابل اسلام آباد شده ایم