Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-03@04:24:59 GMT

سردارجلالی : درگیر ۶ مدل جنگ سایبری هستیم

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۹۳۷۷۷

سردارجلالی : درگیر ۶ مدل جنگ سایبری هستیم

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه درگیر ۶ مدل جنگ سایبری هستیم اظهار داشت: از منظر پدافند غیرعامل، تضمین تداوم کارکردهای اساسی فضای سایبری کشور و ضرورت آمادگی در برابر تهدیدات دو ضرورت حیاتی در حوزه زیرساختهای ارتباطی است.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان پدافند غیرعامل کشور، نشست سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با حمید فتاحی؛ معاون وزیر، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، مجید سلطانی؛ مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، مهدی اخوان بهابادی؛ مدیرعامل همراه اول و بیژن عباسی آرند؛ مدیرعامل ایرانسل در سازمان پدافند غیرعامل کشور برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سردار غلامرضا جلالی در این نشست ضمن تسلیت ایام شهادت سرور و سالار شهیدان، حضرت عبدالله حسین (ع) و ۷۲ تن از یاران وفادارش، در مورد ضرورت توجه به الزامات پدافند غیرعامل در حوزه ارتباطات و مخابرات کشور اظهار داشت: در حال حاضر، آمریکا و رژیم صهیونیستی، راهبردی تخاصمی را در مواجهه با ایران در پیش گرفته‌اند. در واقع یک تقسیم کار بین این دو اتفاق افتاده است. به‌طوری که آمریکایی‌ها ضمن دادن آزادی عمل به رژیم صهیونیستی در اقداماتش علیه کشورمان، از اقدامات این رژیم حمایت هم می‌کنند.

وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی نیز، یک راهبرد ترکیبی از جنس نفوذ، خرابکاری، حمله سایبری، عملیات ترکیبی الکترومغناطیس و بعضا تروریستی را در دستور کار قرار داده است. برای نمونه ترور شهید فخری زاده، از جمله عملیات‌هایی تروریستی بود که به صورت ترکیبی انجام شد.

در برابر استراتژی تهدید دشمن، نیازمند راهبردی جامع‌نگر هستیم

رئیس سازمان پدافند غیرعامل افزود: در برابر این استراتژی تهدیدی فعال و به‌روز، نیازمند راهبردی جامع نگر هستیم که نخستین رکن آن تشخیص درست تهدید و به دنبال آن استفاده از تکنولوژی روزآمد برای مقابله با آن است.

وی با بیان اینکه امروز در ادبیات جنگ سایبری با ۶ مدل جنگ مواجهیم که برای هریک نیازمند راه حل پدافندی خاص آن هستیم تصریح کرد: جنگ سایبری زیرساختی، جنگ سایبری نظامی، جنگ شبکه‌های اجتماعی، جنگ سایبری در حوزه مالی-پولی-ارزی، جنگ سایبری در حوزه شهر هوشمند و جنگ سایبری هیبریدی انواع جنگ‌های سایبری را تشکیل می‌دهند.

برنامه جامع دفاعی راهبرد کاهش آسیب پذیری

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، کاهش آسیب پذیری از سوی تهدیدات مختلف را نیازمند برنامه جامع دفاعی دانست و ادامه داد: این برنامه، دفاع و حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی کشور را در برابر انواع تهدیدات شامل می‌شود که متناسب با حوزه تهدیدات، برنامه دفاعی مخصوص آن را در دستور کار قرار داده است.

ابلاغ دو نظامنامه عملیاتی پدافند غیرعامل

وی با بیان اینکه در همین رابطه سال گذشته دو نظام «عملیاتی پدافند سایبری» و «نظام آمادگی و رزمایش نظام آمادگی و رزمایش دستگاه‌های اجرایی در برابر تهدیدات» تهیه، تصویب و با امضای سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به عنوان مصوبه کمیته دائمی ابلاغ شد، توضیح داد: نظام عملیاتی پدافند سایبری مشخص می‌کند که در هنگام یک حمله سایبری به زیرساخت‌های حیاتی کشور، سلسله مراتب، روابط، ارتباطات و روش‌ها، ابزارها و اجزا چگونه خواهد بود.

وی ادامه داد: در نظام آمادگی و رزمایش نظام آمادگی و رزمایش دستگاه‌های اجرایی در برابر تهدیدات نیز دقیقا با هدف ایجاد هم‌افزایی بخش‌های نظامی و غیرنظامی تعریف، تصویب و ابلاغ شد که در آن تکالیف همه دستگاه‌هایی اجرایی پیش بینی شده است.

بحران کرونا، یک رزمایش واقعی برای زیرساختی ارتباطاتی کشور بود

سردار جلالی با بیان اینکه در حوزه ارتباطات نسبت به گذشته چالش‌ها و مسائل‌مان تغییر کرده است گفت: این چالش در هنگام بروز بحران کرونا خود را بیشتر نشان داد. این امر اهمیت فضای مجازی و فرصت‌ها و تهدیدات ناشی از آن را به خوبی آشکار شد. 

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه، دوران کرونا در واقع یک رزمایش واقعی برای اپراتورها و شبکه‌های زیرساختی ارتباطاتی کشور بود، تصریح کرد: علی رغم همه مشکلات این بخش و برآیند اقدامات آنان توانست نمره قبولی بگیرد و خدمات خوبی ارائه کرده اند.

وی با بیان اینکه دنیای امروز به اهمیت فضای سایبری به خوبی پی برده است تصریح کرد: برای نمونه آمریکا زیرساخت‌های سایبری خود را فراتر از حیاتی و ویژه نامگذاری کرده‌اند. چرا که همه زیرساخت‌های حیاتی از فضای سایبری سرویس می‌گیرند. بطوری که آسیب به آن، آسیب به سایر زیرساخت‌ها را به‌دنبال دارد.

سردار جلالی با تاکید بر اینکه از منظر پدافند غیرعامل، تضمین تداوم کارکردهای اساسی فضای سایبری کشور و ضرورت آمادگی در برابر تهدیدات دو ضرورت حیاتی در حوزه زیرساختهای ارتباطی است، تصریح کرد: در چنین شرایطی در هر نقطه که شما آسیب پذیر و وابسته باشید به نقطه ضعف شما تبدیل خواهد شد که ممکن است دشمن از آن استفاده کند. بنابراین باید با ارائه برنامه مدون و مشخص، براساس اولویت، نسبت به رفع نقض و ضعف اقدام کنیم.

۴ محور برنامه‌های حوزه ارتباطات در سال ۱۴۰۰

در ادامه این مراسم، دکتر سعید رحیمی، معاون ارتباطات، الکترونیک و فناوری اطلاعات سازمان پدافند غیرعامل کشور در سخنانی با بیان اینکه حوزه ارتباطات در سه محور پروژه‌های کالبدی-فیزیکی، پدافند سایبری و پروژه‌های الکترونیکی و الکترومغناطیسی با پدافند غیرعامل در ارتباط است اظهار داشت: ۴ محور را در تدوین برنامه‌های حوزه ارتباطات در سال ۱۴۰۰ در دستور کار قرار داده ایم.

وی ادامه داد: تدوین طرح های جامع پدافندی و الزامات و ملاحظات پدافند غیرعامل، پیاده‌سازی طرح‌های مورد نظر اپراتورها با تایید الزامات پدافند غیرعامل، انجام رزمایش‌ها در زیرساخت‌های مخابراتی و آموزش، فرهنگ‌سازی و برگزاری سمینارهای آموزشی و تخصصی در حوزه پدافند غیرعامل از جمله برنامه‌های اپراتورهای حوزه ارتباطات زیرساخت است که اجرای آن در سال ۱۴۰۰ پیگیری خواهد شد.

در ادامه این جلسه، حاضرین به ارائه نقطه نظرات خود پرداختند.

توجه به پیوست پدافند غیرعامل در اجرای پروژه‌های ارتباطاتی

حمید فتاحی، معاون وزیر، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در این جلسه با بیان اینکه تداوم خدمت رسانی مبتنی بر اجرای سیاست ها و ضوابط پدافند غیرعامل است که از قضا با منافع اقتصادی اپراتورها و فناوری اطلاعات نیز پیوند خورده است اظهار داشت: از همین رو همواره در کنار همه اقدامات و پروژه‌هایی که در دستور کار قرار داریم به موضوع پدافند غیرعامل نگاه ویژه داشته‌ایم و تلاش شده در پروژه‌ها، حتما به وجود پیوست پدافند غیرعامل توجه شود.

وی ادامه داد: بنابراین دو عامل تداوم ارائه خدمات و سرویس‌ها و سند شبکه ملی اطلاعات، نیاز توجه ویژه به موضوع پدافند غیرعامل را در حوزه ارتباطات زیرساخت ضروری می‌نماید. 

فتاحی با بیان اینکه در بسیاری از حوزه‌ها بحث استفاده از تولیدات داخلی را در زیرساخت‌های ارتباطی به اجرا گذاشتیم که امروز شاهد ثمرات آن هستیم، تصریح کرد: رویکرد تعاملی که سازمان پدافند غیرعامل کشور در همراهی و تعامل با سازمان‌ها و اپراتورها مرتبط با حوزه ارتباطات در پیش گرفته است را به فال نیک می گیریم. نگاه حمایتی سازمان پدافند غیرعامل کشور بدون شک به رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده شتاب خواهد داد.

مجید سلطانی؛ مدیرعامل شرکت مخابرات ایران نیز در این نشست با بیان ضرورت توجه به الزامات پدافند غیرعامل در زیرساختهای مخابراتی، بر لزوم همکاری با سازمان پدافند غیرعامل کشور در زمینه رعایت الزامات پدافندی در طرح‌های توسعه‌ای و تجهیز و به روزرسانی زیرساخت‌های شرکت مخابرات ایران تاکید کرد.

مهدی اخوان بهابادی؛ مدیرعامل شرکت همراه اول نیز در این جلسه با اشاره به اقدامات این شرکت در حوزه ارتقای تحمل و تاب‌آوری زیرساخت‌های ارتباطی، تصریح کرد: به اجرای توافقنامه‌ برنامه‌های اجرایی اپراتورها در حوزه پدافند غیرعامل پایبند خواهیم بود. 

راه‌اندازی کمیته پدافند غیرعامل در اپراتور ایرانسل

بیژن عباسی آرند، مدیرعامل ایرانسل نیز در این نشست از راه اندازی کمیته پدافند غیرعامل در این اپراتور خبر داد و گفت: در دو سال گذشته اقداماتی را در راستای توسعه و ارتقای پدافند غیرعامل در دستور کار قرار داده ایم.

وی با بیان اینکه اسناد پدافند غیرعامل نقش اسناد بالادستی را راهبردهای شرکت ایرانسل ایفا می‌کند خاطرنشان کرد: ما در ایرانسل هم در حوزه پدافند کالبدی و به ویژه در حوزه پدافند سایبری برنامه های جدی را در دستور کار قرار داده و دنبال می‌کنیم. 

در انتهای این مراسم، توافقنامه‌ برنامه‌های اجرایی اپراتورها و شرکت ارتباطات زیرساخت سال ۱۴۰۰ در حوزه پدافند غیرعامل، بین سازمان پدافند غیرعامل کشور و مدیرعامل شرکت‌های مذکور به امضا رسید./ 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: رئیس سازمان پدافند غیرعامل سازمان پدافند غیرعامل کشور دستور کار قرار داده نظام آمادگی و رزمایش پدافند غیرعامل ارتباطات زیرساخت برابر تهدیدات حوزه ارتباطات الزامات پدافند حوزه پدافند مدیرعامل شرکت پدافند سایبری فضای سایبری جنگ سایبری زیرساخت ها سال ۱۴۰۰ پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۹۳۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقا امنیت پیام‌رسان‌های داخلی

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین جلسه کمیته پدافند غیرعامل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال ۱۴۰۳ با حضور، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، سردار فرجی پور جانشین و معاونین قرارگاه سایبری کشور، سعید رحیمی معاون ارتباطات و فناوری اطلاعات این سازمان و معاونین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، مدیرکل حوزه وزارتی، روسای سازمان‌ها، شرکت‌های تابعه و اپراتور‌های تلفن همراه برگزار شد.

در ابتدای این جلسه سردار جلالی به تحلیل جامعی از عملیات افتخارآمیز نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به تحرکات ددمنشانه رژیم صهیونیستی و نتایج و آثار راهبردی این عملیات در تغییر معادلات نظامی منطقه پرداخت.

وی در ادامه با توجه به ماهیت کارکردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، به تبیین تهدیدات متصور در این حوزه و ضرورت انجام اقدامات برای افرایش پایداری و تاب آوری زیرساخت‌های این حوزه پرداخت.

در ادامه گزارشی از اقدامات پدافند غیرعامل در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات از سوی مسئولان وزارت ارتباطات ارائه شد.

بررسی آخرین وضعیت و پیش‌بینی تهدیدات و اجرای اقدامات فوری برای امن‌سازی زیرساخت‌های ارتباطی و مخابراتی و ارتباطات حداقلی در زمان بحران، اتخاذ تدابیر لازم برای ارتقای امنیت و صیانت از مراکز، حوضچه‌ها و خطوط ارتباطی مهم، اجرای طرح نظارت هوشمند و تصویری و ضرورت انجام اقدامات فوری و اولویت‌دار برای ارتقا امنیت سکوها، خدمات‌رسان‌ها و پیام‌رسان‌های داخلی و برگزاری مستمر رزمایش‌ها به ویژه رزمایش‌های شبکه ملی اطلاعات از دیگر مواردی بود که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اولویت امروز پایش تهدیدات و برنامه ریزی برای مقابله است
  • وضع پدافند غیرعامل تأسیسات ذخیره‌سازی گاز سراجه بررسی شد
  • آگاهی‌بخشی مهمترین پایه پدافند غیرعامل است
  • قطب‌نمای «بصیرت» کشور را در برابر تهدیدات بیمه می‌کند
  • دوگانه‌سوز کردن یک‌سوم خبازی‌های سمنان / لزوم حفاظت از زیرساخت‌های حساس
  • تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقا امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • ۳۰ درصد نانوایی‌های سمنان دوگانه‌سوز شود
  • سمنان در اجرای سازوکار اجرایی پدافند غیرعامل نیازمند خودمراقبتی است
  • تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقای امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • تکالیف کارگروه پدافند غیرعامل برای دستگاه‌های اجرایی