Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، نوید حاجی بابایی معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان با بیان اینکه میانگین بارشی استان از ابتدای سال آبی (مهر ۱۳۹۹) تا یکم شهریور ماه ۱۰۹ میلیمتر است، گفت: استان اصفهان امسال در مقایسه با سال گذشته ۳۵ درصد و نسبت به بلند مدت ۳۰ درصد کمبود بارش دارد و برپایه آمار موجود امسال  یکی از کم بارش‌ترین سال‌های اصفهان در ۱۵ سال اخیر بوده که سپری کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: شدت کم بارشی در مناطق غربی و سرچشمه‌های آبی زاینده رود بیشتر مشاهده می‌شود به طوری که سال آبی جاری بارندگی در کوهرنگ سرشاخه اصلی حوضه زاینده رود ۴۰ درصد کمتر از نرمال است.

معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان خاطر نشان کرد: شرایط کم بارشی و بالا بودن میانگین دما نسبت به نرمال که در مدت ۱۰ ماه اخیر از زمستان ۱۳۹۹، بهار و تابستان امسال به طور مداوم ادامه داشته است، سبب کاهش منابع آب، افزایش تبخیر آب‌های سطحی و تشدید شرایط کم آبی شده است.

نواحی مرکزی و شرق اصفهان درگیر خشکسالی بسیار شدید

حاجی بابایی با بیان اینکه دمای هوای استان در ۱۰ ماه گذشته بین یک تا ۲ درجه سانتیگراد نسبت به نرمال افزایش یافته است، اضافه کرد: افزایش دما در مناطق غربی و سرشاخه‌های زاینده رود بین ۲ تا سه درجه فراتر از نرمال بوده که این امر باعث کاهش پوشش برف در مناطق کوهستانی، کاهش رطوبت خاک شده و تشدید شرایط خشکسالی و تنش آبی در سال زراعی ۱۳۹۹- ۱۴۰۰ شده است.

وی با اشاره به اینکه شدت خشکسالی کوتاه مدت و بلند مدت در اصفهان افزایش یافته و مناطق وسیعی از استان را فرا گرفته است، ابراز داشت: هم اکنون ۹۰ درصد از مساحت استان درگیر خشکسالی متوسط تا بسیار شدید است که خشکسالی بسیار شدید مناطق مرکزی و شرق اصفهان را شامل می‌شود.

معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان گفت: بر پایه آخرین الگو‌های هواشناسی، وقوع بارش‌های پاییزی در استان  با تأخیر خواهد بود و در زمان موعد که آبان ماه است اتفاق نخواهد افتاد. از این رو پیش‌بینی می‌شود دوره خشکسالی و شرایط کم بارشی تا نیمه اول پاییز ادامه خواهد داشت.

افزایش غلظت آلاینده‌های جوی از مهرماه

حاجی بابایی با بیان اینکه در نیمه دوم پاییز بهبود بارش‌ها را انتظار داریم، ادامه داد: در مجموع بارندگی‌های نیمه اول و دوم پاییز در استان کمتر از نرمال خواهد بود که این امر تشدید تنش آبی و خشکسالی را به دنبال خواهد داشت. از این رو مدیریت و مصرف بهینه آب در بخش‌های شرب، کشاورزی و صنعت در ماه‌های پیش رو ضروری است.

وی درباره وضعیت کیفی هوای اصفهان در پاییز نیز خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه سامانه‌های بارشی به ویژه در نیمه اول ضعیف خواهد بود، شرایط پایداری هوا و افزایش غلظت آلاینده‌های جوی را در ماه‌های مهر و آبان خواهیم داشت، اما با فعالیت سامانه‌های جوی در نیمه دوم پاییز بهبود شرایط را انتظار داریم.


منبع:مهر

انتهای پیام

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هواشناسی خشکسالی دمای هوا آلودگی هوا استان اصفهان پیش بینی کم بارش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۲۸۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبگیری کامل سد و بند‌های خاکی شهرستان گراش


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،  مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گراش گفت: در پی بارش‌های اخیر علی رغم خسارت‌های وارد شده به کشاورزان،  میزان قابل توجهی آب در سازه‌های ذخیره آب شهرستان شهرستان ذخیره شد.
حسن مرادی افزود: این حجم آب ذخیره شده علاوه بر کنترل سیلاب، نقش مهمی در بهبود وضعیت سفره‌های آب زیر زمینی شهرستان دارد.
مرادی گفت: در بارش‌های اخیر، سد‌ها نقش به سزایی در کنترل سیلاب‌ها داشتند، بنابراین لازم است سالانه اعتبارات کافی برای ترمیم و نگهداری این سازه‌ها درنظر گرفته شود.
کارشناسان جهاد کشاورزی خسارت به مزارع، ابنیه و زیرساخت‌های کشاورزی گراش  را در سیل و طوفان اخیر ، بیش از ۲۶۶ میلیارد تومان برآورد کرده اند.
شهرستان گراش در جنوب فارس و در فاصله ۳۵۸ کیلومتری شیراز قرار دارد.

دیگر خبرها

  • ۱۱۷ کیلومتر از راه‌های شمال و شرق استان و ۱۷۰ دهانه پل در سیل اخیر آسیب دید
  • اعلام خسارات اولیه سیل در ۴ استان کشور
  • راه‌های مواصلاتی قربانی سیلاب‌های اخیر در خراسان جنوبی/ خسارت‌ها برآورد می‌شود
  • در اوج تجربه بودم/کاش زودتر می‌گفتند!
  • بارش باران سد خاکی روستای حصن آباد را پر آب کرد + فیلم
  • آبگیری کامل سد و بند‌های خاکی شهرستان گراش
  • گذر امواج ناپایدار با تندباد و بارش پراکنده از اصفهان/تداوم روند افزایشی دمای هوا در استان
  • بهار پربارش امسال با افزایش متوسط بارندگی استان فارس در سامانه بارشی اخیر
  • افزایش متوسط بارندگی استان فارس در سامانه بارشی اخیر
  • مشارکت ۲۵۶ نیروی راهداری استان اصفهان در عملیات راهداری بارش های اخیر