Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@06:34:36 GMT

تظاهرات هزاران آمریکایی برای حفظ حق رأی شهروندان

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۴۸۴۳۷

تظاهرات هزاران آمریکایی برای حفظ حق رأی شهروندان

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، هزاران آمریکایی روز شنبه به وقت محلی در واشنگتن دی.سی و دیگر شهرهای آمریکا، علیه قوانین محدودکننده حق رأی تظاهرات کردند.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، این معترضان با حضور گسترده در خیابان‌ها، محافظت از حق رأی شهروندان و مقابله با قوانین مربوط به محدودیت‌های انتخاباتی در ایالت‌های تحت کنترل جمهوری‌خواهان را خواستار شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اعتراضات به مناسبت سالگرد تظاهرات تاریخی ۱۹۶۳ و سخنرانی «مارتین لوتر کینگ» فعال حقوق سیاه‌پوستان در واشنگتن برگزار شد. از سوی دیگر این تظاهرات واکنشی به تصویب لایحه ایجاد محدودیت برای رأی‌گیری در مجلس نمایندگان ایالت تگزاس بود.

معترضان واشنگتن که پلاکاردهای «جان سیاه‌پوستان اهمیت دارد» در دست داشتند، به قانون‌گذاران ایالت‌ها هشدار دادند تصویب قوانین ایالتی محدودیت انتخابات، به تبعیض علیه رنگین‌پوستان منتج خواهد شد.

جنبش جان سیاه‌پوستان اهمیت دارد، سال گذشته و پس از کشته شدن «جورج فلوید» شهروند سیاه‌پوست اهل مینیاپولیس آمریکا توسط مأموران پلیس و انتشار فیلم آن در رسانه‌ها به راه افتاد و حتی این اعتراضات ضدنژادپرستی به اروپا هم رسیدند.

در تظاهرات پایتخت آمریکا بیش از بیست هزار نفر حضور داشتند و مسیر آن از میدان «مک‌فرسون» تا «نشنال مال» پیاده‌راه معروف مجاور کاخ سفید و ساختمان کنگره را شامل می‌شد.

روز جمعه، لایحه ایجاد محدودیت برای مشارکت شهروندان در رویه‌های انتخاباتی ایالت تگزاس، علی‌رغم مانع‌تراشی‌های متعدد به تصویب رسید.

اکثریت جمهوری‌خواه مجلس ایالتی تگزاس روز جمعه لایحه محدویت‌های انتخاباتی را به تصویب رساندند. رئیس مجلس ایالتی تگزاس در جلسه تصویب لایحه محدودیت‌های انتخاباتی به قانون‌گذاران تذکر داده بود حق ندارند در اظهارنظرهای خود درباره این لایحه از کلمه «نژادپرستانه» و «نژادپرستی» استفاده کنند.

این لایحه در حالی تصویب شد که نمایندگان دموکرات کنگره ایالتی تگزاس از یک ماه و نیم قبل برای ممانعت از به حد نصاب رسیدن جلسات مجلس نمایندگان ایالتی، به واشنگتن سفر کرده بودند.

اما دیوان عالی ایالت تگزاس طی حکمی اعلام کرد قانون‌گذاران دموکرات کنگره این ایالت اگر به جلسات کنگره بازنگردند می‌توانند مورد بازداشت قرار گرفته و مسترد شوند.

پس از تهدید جمهوری‌خواهان به بازداشت «دموکرات‌های کارشکن»، سه نفر از آن‌ها با بیان اینکه توانسته‌اند پیام خود در مخالفت با این لایحه جنجالی را به گوش ملت آمریکا برسانند، به تگزاس برگشتند. این لایحه در مرحله بعد، باید روز جمعه به تصویب مجلس سنای ایالت تگزاس برسد و «گرِگ ابوت» فرماندار جمهوری‌خواه تگزاس آن را امضا کند.

این لایحه که بر مبنای ادعای اثبات نشده «دونالد ترامپ» درخصوص تقلب در انتخابات ریاست جمهوری مطرح شده است، استفاده از صندوق‌های سیار و مراکز بیست و چهار ساعته رأی‌گیری را ممنوع می‌کند.

علاوه بر این، طبق این لایحه، برای شرکت در رأی‌گیری پستی، موارد جدیدی جهت تأیید هویت رأی‌دهندگان اضافه شده است.

همچنین این لایحه، مسئولان انتخاباتی را از ارسال برگه رأی برای کسانی که درخواست آن را ثبت نکرده‌اند منع کرده و نظارت حزبی بر صندوق‌ها را تقویت می‌کند.

دموکرات‌ها در اقدامی علیه تصویب قوانین مشابه در ایالات تحت کنترل جمهوری‌خواهان، لایحه‌ای تحت عنوان «قانون ارتقای حق رأی» را در مجلس نمایندگان آمریکا در واشنگتن ارائه و تصویب کردند. با این حال به نظر نمی‌رسد این لایحه در سنای آمریکا شانس زیادی برای تصویب داشته باشد.

علاوه بر این قانون، یک لایحه گسترده‌تر اصلاح انتخابات چندی پیش توسط مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شد اما جمهوری‌خواهان مجلس سنا به آن رأی منفی داده و بیان داشتند قوانین انتخاباتی باید به دست ایالت‌ها سپرده شود.

«کرولاین راف» فعال حقوق مدنی هفتاد و چهار ساله که از شیکاگو برای شرکت در این تظاهرات به واشنگتن سفر کرده بود گفت، از قانون‌گذاران کنگره آمریکا می‌خواهد قانونی فدرال را تصویب کنند که مفاد قانون حق رأی مربوط به سال ۱۹۶۵ معروف به قانون «جان لویس» قانون‌گذار سابق آمریکایی را احیا کند.

«گرنت لویس» برادر جان لویس در تظاهرات روز شنبه واشنگتن گفت: «فکرش را بکنید، بعد از ۵۸ سال، همچنان برای همان حقوق می‌جنگیم. یک جای کار درست نیست. مهم نیست طرف کدام جناح باشید. مهم‌تر آن است که طرف حق را در تاریخ بگیرید».

 

رویترز به نقل از «مرکز عدالت برنان» در دانشگاه نیویورک نوشت تاکنون ۱۸ ایالت آمریکا قوانین محدودکننده دسترسی شهروندان به صندوق‌های رأی را تصویب کرده‌اند.

«کتلین کندی» شهروند بیست و هفت ساله اهل مریلند و از شرکت کنندگان در تظاهرات روز شنبه واشنگتن در این‌باره گفت: «بسیاری از این دست قوانین در حال تصویب هستند. انتخابات نزدیک است و این انتخابات تحت تأثیر این قوانین قرار خواهند گرفت».

سال آینده میلادی انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره آمریکا برگزار خواهد شد و در سال ۲۰۲۴ نیز انتخابات ریاست جمهوری این کشور در راه است. جمهوری‌خواهان که سال گذشته هر سه انتخابات مجلس نمایندگان، مجلس سنا و ریاست جمهوری را به دموکرات‌ها باخته‌اند در نظر دارند با استفاده از قوانین محدودکننده انتخاباتی شانس خود را در انتخابات آتی آمریکا افزایش دهند.

 

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: آمریکا تظاهرات واشنگتن حق رأی دموکراسی آمریکایی محدودیت انتخاباتی مجلس نمایندگان جمهوری خواهان قانون گذاران ایالت تگزاس حق رأی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۴۸۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موسی غضنفرآبادی: ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب را برطرف کردیم

موسی غضنفرآبادی، رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در پاسخ به اینکه لایحه حجاب و عفاف در چه مرحله‌ای قرار دارد، گفت: «یک سری ابهاماتی که شورای نگهبان گرفته است را برطرف کرده‌ایم. انشاالله به رای کمیسیون می‌گذاریم و به شورا می‌فرستیم.»

به گزارش دیده‌بان ایران؛ پس از اجرای طرح «نور» و بازگشت مجدد گشت ارشاد، مناقشات حقوقی را مبنی براینکه وقتی لایحه حجاب و عفاف در مرحله رفت و آمد میان مجلس و شورای نگهبان قرار دارد، چگونه نیروی انتظامی گشت‌های ارشاد را دوباره به خیابان‎ها آورده، ایجاد کرده است.

موسی غضنفرآبادی، رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در پاسخ به اینکه لایحه حجاب و عفاف در چه مرحله‌ای قرار دارد گفت: «یک سری ابهاماتی که شورای نگهبان گرفته است را برطرف کرده‌ایم. انشاالله به رای کمیسیون می‌گذاریم و به شورا می‌فرستیم.»

وی در واکنش به بازگشت مجدد گشت ارشاد عنوان کرد: «قانون دارند. بر اساس قانون می‌توانند.»

غضنفرآبادی در پاسخ به اینکه گشت ارشاد براساس کدام قانون است گفت: «قانونی که مصوب کردند ... (مکث می‌کند) فکر می‌کنم شورای عالی انقلاب فرهنگی، دقیق یادم نیست.»

این نماینده مجلس درخصوص اینکه چرا با وجود تصویب نشدن لایجه حجاب و عفاف، گشت ارشاد مجدد بازگشته است، اظهار کرد: «از خودشان بپرسید.»

غضنفرآبادی در پاسخ به اینکه آیا مخالف گشت ارشاد است، گفت: «خیر، هرچه قانون بگوید باید به آن عمل کنیم.»

دیگر خبرها

  • لایحه تمدید مهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست تایید شد
  • تقاضای بررسی لایحه توسعه سواحل مکران اعلام وصول شد
  • مالیات بر سوداگری برای کند کردن تیغ سوداگران است/گام بلند مجلس برای هزینه دار کردن فعالیت های سوداگرانه و دلالی
  • جلسه علنی مجلس آغاز شد/ بررسی ایرادات طرح مالیات بر سوداگری
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • پیدا و پنهان پول پاشی آمریکا برای مثلث نیابتی
  • فهرست دانشگاه‌های آمریکایی که تا این لحظه شاهد تحصن و تظاهرات در حمایت از مردم فلسطین بودند
  • فهرست دانشگاه‌های آمریکا که شاهد تظاهرات حمایت از فلسطین هستند
  • مجلس در این هفته| ساماندهی اجاره و اصلاح مالیات بر سوداگری
  • موسی غضنفرآبادی: ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب را برطرف کردیم