Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

بورس مثبت شروع شد

در حالی که روز گذشته شاخص کل بورس اوراق بهادار با کاهش ۲۷۸۱۰ واحدی معادل ۱.۸۲ درصد به یک میلیون و ۴۹۶ هزار و ۹۹۷ واحد رسید، امروز و در لحظه انتشار این پیمانه، نماگر کل بورس با رشد 7900 واحدی همراه شده است.

خطری تهدیدکننده معاملات بورس نیست

تاج بر کارشناس بازار سرمایه روند اصلاحی شاخص بورس را ناشی از رشد پرشتاب بازار در دو ماه اخیر طبیعی دانست و گفت: در وضعیت فعلی هیچ خطری تهدیدکننده معاملات بورس نیست، همچنین سرمایه‌گذاران همسو با تورم حاکم در کشور باید سرمایه‌های خود را تبدیل به دارایی‌های مالی یا کالا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 بازارهای موازی اکنون با ریسک مالیاتی همراه هستند و براساس صحبت‌های انجام شده قرار بر اعمال مالیات بر عایدی سرمایه در این بازارها است؛ بنابراین سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه بهترین سپر در برابر تورم است. تاج بر معتقد است که اکنون شرکت‌هایی در بازار سرمایه حضور دارند که در حال صادرات هستند و درآمد آنها وابسته به دلار است که سهام این شرکت‌ها در بازار با اقبال مواجه خواهند شد. 

این کارشناس بازار سرمایه به تیم اقتصادی دولت سیزدهم و تاثیر تصمیمات آنها بر معاملات بازار سهام اشاره و بیان کرد: مهمترین نکته این است که تیم اقتصادی دولت سیزدهم بارها در صحبت‌های خود اشاره به بازار سرمایه داشتند، این موضوع به عنوان اتفاقی مهم و بی‌سابقه تلقی می‌شود که به طور حتم بر روند بازار تاثیرگذار خواهد بود و می‌توان آن را به فال نیک گرفت. دولت سیزدهم باید در اجرایی کردن اقدامات مدنظر خود توجه ویژه‌ای را به اعتماد سهامداران و نقش بازار سرمایه در اقتصاد ملی داشته باشد و بهتر است حساسیت‌ها نسبت به تصمیم‌گیری در بهبود وضعیت بازار افزایش پیدا کند. تاج بر به سهام برتر بازار تاکید کرد و گفت: سهام شرکت‌هایی مانند فلزات اساسی، پتروشیمی، پالایشی و معدنی‌ها که درآمد آنها وابسته به دلار است به دلیل بلاتکلیف بودن موضوع برجام، نرخ فعلی دلار و قیمت‌های جهانی به عنوان بهترین مقصد برای سرمایه‌های مردم تلقی می‌شوند اما در صورت گشایش برجام، سهامی مانند گروه بانک‌ها و خودروسازی که در چند وقت اخیر از رشد بازار هم متنفع نشدند می‌توانند بهترین مسیر برای سرمایه گذاری در بازار سهام باشند.

سهام عرضه شده توسط دولت در بازار، بازارگردانی می‌شود

همزمان با نخستین حضور وزیر جدید اقتصاد در جلسه شورای عالی بورس، مصوب شد تا از این پس، سهامی که توسط دولت در بورس عرضه می شود توسط صندوق توسعه بازار بازارگردانی شود. دهقان دهنوی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اعلام این خبر افزود: امروز در جلسه شورای عالی بورس که با حضور وزیر جدید اقتصاد برگزار شد مصوب شد تا از این پس طبق این مصوبه، سهامی که در مکانیسم عرضه اولیه توسط دولت در بورس عرضه می شود، توسط صندوق توسعه بازار بازارگردانی شود. پیش از این، این عرضه ها بازارگردان نداشتند اما در این جلسه تصویب شد تا ضمن اختصاص سهمیه ای از عرضه های اولیه دولت به صندوق توسعه بازار، این صندوق متعهد شود که تا یکسال تعهدات بازارگردانی سهام عرضه اولیه دولت را برعهده بگیرد. وی گفت: جلسه امروز اولین جلسه ای بود که با حضور وزیر جدید اقتصاد برگزار شد و در جریان آن ضمن معارفه اعضای شورا و بیان دغدغه آنها در مورد بازار سرمایه، طبق روال جلسات شورای عالی بورس، گزارشی نیز از وضعیت بازار ارائه و نظرات اعضای شورا در خصوص آن بیان شد.

عرضه سیمان خارج از بورس کالا ممنوع شد

هر گونه خرید و عرضه سیمان خارج از بورس کالا ممنوع بوده و کلیه واحدهای تولیدکننده سیمانی که تاکنون در بورس پذیرش نشده‌اند، باید ظرف دو هفته در بورس پذیرش و اقدام به عرضه محصول کنند؛ براساس این ابلاغیه کلیه مصرف‌کنندگان سیمان سراسر کشور نیز باید ظرف دو هفته اقدام به اخذ کد بورسی کنند. /فارس

ارزش سهام عدالت چقدر شد؟

در پایان معاملات دیروز بازار سهام، ارزش سهام عدالت به ۱۴ میلیون و ۳۳۶ هزار و ۳۷۲ تومان رسید که نسبت به روز معاملاتی گذشته ۲.۴ درصد معادل ۳۵۶ هزار و ۹۸۸ تومان کاهش داشت. با احتساب این موضوع، ارزش ۶۰ درصد قابل فروش سبد ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدالت به ۸ میلیون و ۶۰۱ هزار و ۸۲۳ تومان رسیده است.

بدهی ۲۵ هزار میلیارد تومانی یک شخص به بانک

پیمان نوری معاون اقتصادی دادستان کل کشور بعدازظهر دیروز در میزگرد موانع تولید در سی و یکمین همایش بانکداری اسلامی اظهار داشت: اگر پول هایی که رفته و حبس شده به نظام بانکی برگردد دست بانکها برای اعطای تسهیلات باز می شود. وی افزود: همچنین باید نظارت عالیه بر بانک ها باشد اما اجازه دهند بانکها کار خود را بر اساس ارزیابی های علمی خود انجام دهد. حتی اگر سرمایه بانک ها ۵۰ برابر افزایش یابد اما تسهیلات دریافتی حبس شود هیچ تفاوتی در اوضاع ایجاد نمی شود. اگر منابع حبس شده در دست افراد گردن کلفت، به نظام بانکی برگردد بسیاری از مشکلات حل می شود. طرف صحبت من با واحدهای گرفتار یا سودده یا فعال نیست. وی گفت: یک روزی یک شخصی را معرفی کردم که ۵ هزار میلیارد تومان بدهی بانکی داشت اما اقدامی در مورد او صورت نگرفت و امروز مطالبات بانکی از این شخص به ۲۵ هزار میلیارد تومان رسیده است.

پیش بینی مدیرعامل یک بانک دولتی از ناترازی بانک‌ها و تورم در سال جاری

محمدرضا حسین زاده مدیرعامل یک بانک دولتی کشور در نشست بررسی استقلال بانک مرکزی اظهار داشت: تعارض در وظایف و اقدامات بانک مرکزی مشهود است. از یک طرف کنترل تورم و حفظ ارزش پول ملی بر عهده این بانک قرار داده شده و از طرف دیگر توسعه‌ای که قرار است در کشور رخ دهد از سوی قانونگذار تصویب و به بانک مرکزی تحویل می‌شود. ما معتقدیم بانک مرکزی و بانک‌ها با ید استقلال داشته باشند و کسی در امور آنها دخالت نکند و این ایده ال است و شدنی نیست و واقعیت کشور ما چیز دیگری است.

رئیس شورای هماهنگی بانک‌های دولتی و نیمه دولتی گفت: ۹۰ درصد تولیدی‌ها و صنایع کشور از بانک تأمین می‌شود که سبب شده اقتصاد ما به شدت بانک محور باشد. از سوی دیگر قانونگذار تکالیف زیادی بر عهده بانک‌ها گذاشته که نتیجه آن ناترازی در بانک هاست. بانک مرکزی هم نمی‌تواند تورم را کنترل و ارزش پول ملی را حفظ کند. بسیاری از مصوباتی که برعهده بانک‌ها گذاشته شده از دولت و مجلس می‌آید. ما بررسی کردیم و دیدیم تکالیفی که در قانون بودجه امسال به عهده بانک هاست، با ورودی بانک‌ها و منابع آنها تطابق ندارد و نمی‌تواند پاسخگو باشد. از سوی دیگر بانک‌هایی که نتوانند تسهیلات را تأمین کنند، تنبیه می‌شوند. قطعاً امسال نیز ناترازی بانک‌ها ادامه می‌یابد و تورم خواهیم داشت. رفتار بانک مرکزی به سبب وظایف و اهداف با هم متعارض هستند. وی در خصوص برنامه‌های بانک مرکزی در حوزه ارز، تأکید کرد: ارز باید در اختیار بانک مرکزی باشد اما تخصیص آن با توجه به شرایط کشور باید بررسی و سپس انجام شود. اگرچه مراکز متعددی سبب ایجاد التهاب در بازار ارز شده اند و بانک مرکزی اقتداری ندارد اما باید وحدت فرماندهی اقتصادی داشته باشیم تا تخصیص ارز اولویت بندی شود. چه لزومی دارد کالایی که در داخل زیاد است برای واردات ثبت سفارش شود؟

قیمت جهانی طلا افت کرد

قیمت جهانی طلا در معاملات امروز، چهارشنبه، تحت تأثیر بازگشت ارزش دلار از پایین‌ترین سطح ۳ هفته اخیر، افت کرد. صبح امروز، شاخص دلار در مقابل ارزهای مهم جهان ۰.۱۲ درصد تقویت شد. اظهارات رئیس فدرال‌رزرو در انتهای هفته گذشته که گفته بود بانک مرکزی آمریکا عجله‌ای برای بالا بردن نرخ بهره ندارد، باعث شده بود قیمت طلا در روزهای اخیر تقویت شود. تا ساعت ۷:۰۸ به وقت تهران، قیمت خرید نقدی هر اونس طلا در بورس لندن، اسپات‌گلد، ۰.۱ درصد افت کرد و به ۱,۸۱۲.۷۹ دلار رسید. قیمت پیش‌خرید هر اونس طلای آمریکا هم تا این لحظه ۰.۲۱ درصد افت کرد و به ۱,۸۱۴.۳۰ دلار بازگشت. رشد شاخص دلار باعث می‌شود قیمت جهانی طلا برای دارندگان ارزهای غیر دلاری بالا رفته و تقاضای خرید آن کاهش یابد.

طلای سیاه گران شد

قیمت جهانی نفت خام در معاملات امروز، چهارشنبه، در حالی رشد کرد که هنوز اسکله‌های نفتی آمریکا به تولید کامل خود باز نگشته‌اند. طوفان آیدا که به عنوان یک طوفان سهمگین رده ۴ به سواحل آمریکا رسیده بود باعث شد تا برخی پالایشگاه‌های آمریکا آسیب دیده و برخی دیگر هم برای پیشگیری از خسارت تعطیل شوند. این اخبار که نشان می‌داد بازگشت به وضعیت عادی پالایشگاه‌ها ممکن است ۲ تا ۳ هفته طول بکشد نوساناتی را در بازارهای جهانی نفت به وجود آورده است.

قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام برنت، بنچ‌مارک بین‌المللی قیمت نفت، تا ساعت ۷:۳۰ به وقت تهران، ۰.۴۰ درصد رشد کرد و به ۷۱.۹۲ دلار رسید. قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام نیمه‌سنگین تگزاس غرب آمریکا تا این لحظه ۰.۴۵ درصد رشد کرد و به ۶۸.۸۱ دلار رسید. پیش از طوفان آیدا که احتمالاتی را در مورد کاهش تقاضا ایجاد کرده است قیمت نفت برنت به بالاترین سطح خود از ۲۰۱۸ رسیده بود و قیمت نفت آمریکا هم در بالاترین سطح از ۲۰۱۴ قرار داشت. طوفان آیدا باعث شد تا ۱.۷ میلیون بشکه در روز یا ۹۴ درصد کل تولید نفت اسکله‌های نفتی آمریکا در خلیج مکزیک تعطیل شوند. این خبر که نشان می‌داد عرضه نفت خام کاهش یافته است قیمت‌های نفت را بالا برد اما خبر بسته شدن پالایشگاه‌های نفت که نشان می‌داد تقاضا افت خواهد کرد، قیمت‌ها را پایین آورد.

پیش بینی تحلیلگران از قیمت نفت

در نظرسنجی ماهانه رویترز از ۴۳ تحلیلگر، میانگین قیمت هر بشکه نفت برنت در سال میلادی جاری ۶۸ دلار و دو سنت در مقایسه با برآورد قیمت ۶۸ دلار و ۷۶ سنت در نظرسنجی ژوییه، پیش بینی شد. برای نخستین بار از نوامبر سال ۲۰۲۰ است که پیش بینی قیمت سال ۲۰۲۱ بازبینی نزولی شده است. میانگین قیمت هر بشکه نفت برنت از ابتدای سال ۲۰۲۱ تاکنون حدود ۶۷ دلار بوده است. سورو سرکار، تحلیلگر بانک دی بی اس گفت: اکنون که کرونای دلتا تقاضا و قیمتها را تحت تاثیر قرار داده، داغی قیمتهای نفت در کوتاه مدت بعید به نظر می رسد.

آژانس بین المللی انرژی ماه جاری پیش بینی کرد تقاضا برای نفت تا پایان سال ۲۰۲۱ تحت تاثیر شیوع کرونای دلتا رشد آهسته تری پیدا خواهد کرد. اما اوپک تاکنون در پیش بینی خود از احیای قوی تقاضا تغییری نداده است. این گروه و متحدانش در ژوییه موافقت کردند تولید گروهی از اوت تا دسامبر هر ماه ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش پیدا کند تا محدودیت عرضه ۵.۸ میلیون بشکه در روز خاتمه پیدا کند. بعضی از تحلیلگران می گویند وزیران اوپک پلاس در دیدار روز چهارشنبه خود ممکن است در واکنش به افزایش آمار ابتلا به کووید ۱۹، در برنامه افزایش تولید بازنگری کنند اما سایرین تاثیر موج اخیر شیوع بیماری بر مصرف را اندک می دانند.

فرانک شالنبرگر، تحلیلگر شرکت LBBW گفت: تصمیم برای افزایش تولید اوپک پلاس با در نظر گرفتن تقاضای قوی برای نفت و نرخ بالای تورم منطقی است. اما این پرسش مطرح است که آیا اوپک پلاس در صورت کندی رشد تقاضا به دلیل مشکلات احتمالی مربوط به شیوع کرونای دلتا، واقعا به برنامه خود پایبند خواهد ماند. در نظرسنجی رویترز میانگین قیمت هر بشکه نفت آمریکا در سال میلادی جاری ۶۵ دلار و ۶۳ سنت پیش بینی شد که پایینتر از قیمت ۶۶ دلار و ۱۳ سنت پیش بینی شده در نظرسنجی ژوییه بود. کارستن فریچ، تحلیلگر کومرس بانک افزایش اندک تولید اوپک پلاس را پیش بینی کرد که برای این گروه دردسری ایجاد نمی کند.

جهش بزرگ ۲۰ درصدی اقتصاد یک کشور در دوران کرونا

اقتصاد هند در سه ماهه آوریل تا ژوئن حتی با وجود اینکه موج دوم کرونا این کشور را فرا می‌گرفت، ریکاوری شد و تحت تأثیر رشد تولید و افزایش مصرف، با جهشی بیش از ۲۰ درصدی نسبت به سال گذشته روبرو شد. اقتصاد سوم آسیا در سال مالی ۲۰۲۰/‏۲۰۲۱‬ با افت بزرگ ۷.۳ درصدی روبرو شده و جزو کشورهایی بود که از پاندمی کرونا به شدت آسیب دیده بود، اما رشد اقتصاد این کشور در ۳ ماهه آوریل تا ژوئن کمتر از موج دوم کرونا آسیب دید چراکه محدودیت‌های قرنطینه‌ای که این بار به کار گرفته شدند به اندازه موج اول کرونا سخت‌گیرانه نبودند. داده‌های وزارت آمار هند نشان داد که تولید ناخالص داخلی (جی‌دی‌پی) این کشور در ۳ ماهه آوریل تا ژوئن ۲۰.۱ درصد نسبت به بازه مشابه سال گذشته جهش کرده است. وزارت آمار مهمترین عوامل رشد اقتصاد را جهش بخش ساخت‌وساز و تولید عنوان کرده است. برای مقایسه باید یادآوری کنیم که در ۳ ماهه مشابه سال قبل اقتصاد هند ۲۴.۴ درصد نسبت به بازه مشابه سل قبل خود آب رفته بود. اقتصاددانان شرکت‌کننده در نظرسنجی رویترز پیش‌بینی می‌کردند اقتصاد هند در ۳ ماهه آوریل تا ژوئن ۲۰ درصد جهش کند. بانک مرکزی هند پیش‌بینی کرده است اقتصاد هند تا اوسط سال مالی آینده که از آوریل آغاز می‌شود به سطح قبل از کرونای خود که ۲.۹ تریلیون دلاری بود، بازنگردد.

یارانه ای که امشب واریز می‌شود

بیست و دومین مرحله یارانه معیشتی ساعت ۲۴:۰۰ امروز چهارشنبه ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود. بر اساس اعلام سازمان هدفمندی همانند دوره‌های قبل خانواده‌های یک نفره ۵۵ هزار تومان، خانواده‌های دو نفره ۱۰۳ هزار تومان، خانواده‌های سه نفره ۱۳۸ هزار تومان، خانواده‌های چهار نفره ۱۷۲ هزار تومان و خانواده‌های پنج نفره و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان یارانه معیشتی دریافت خواهند نمود. براساس اعلام سازمان هدفمندی یارانه، این ماه نهمین قسط از پرداخت دومین مرحله وام یک میلیون تومانی کرونایی از حساب سرپرستان خانواده‌هایی که این وام را دریافت نموده اند کسر خواهد شد.

نرخ ارز کاهشی است؟

اکبر کمیجانی رئیس کل بانک مرکزی در همایش بانکداری اسلامی گفت: به زودی شاهد آرامش در بازار ارز هستیم. اگرچه در روزهای گذشته تلاطماتی در این بازار بود اما از دیروز نرخ ارز از ۲۸ هزار و ۱۵۰ تومان به زیر ۲۷ هزار تومان و حواله ۲۶ هزار و ۸۰۰ تومان کاهش یافت.

 

 

 

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: محرم طالبان محسن رضایی محمد اسلامی وزرای دولت سیزدهم پارالمپیک اربعین 1400 دلار بورس محرم طالبان محسن رضایی محمد اسلامی وزرای دولت سیزدهم پارالمپیک اربعین 1400

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۷۷۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد

امتداد - رییس مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد که تا یکشنبه آینده منتظر برنامه این بانک برای مدیریت بازار ارز می‌ماند و پس از آن خود مجلس برنامه‌ای را خواهد نوشت.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، اعتماد نوشت: این جلسه با حضور احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، ‌محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس‌جمهور از مجموعه دولت و روسای چند کمیسیون مرتبط با مسائل اقتصادی در مجلس برگزار شده و مطابق خبری که «ایسنا»از آن منتشر کرده، رییس مجلس در جمع‌بندی جلسه از دولت و به ویژه بانک مرکزی درخواست یک «برنامه مکتوب» برای مدیریت بازار ارز کرده است.

این در حالی است که مجلس پیش از این و در قالب اصلاح قانون بانک مرکزی به رییس کل این بانک «اختیار تام»برای مدیریت بازار ارز داده بود.

در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارایه کرده و وزیر اقتصاد و روسای کمیسیون‌های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

اما قالیباف در این جلسه از عملکرد اقتصادی دولت انتقاد کرده و گفته است: «ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد. بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارایه کنیم.

در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.»

در این نشست، قالیباف با بیان اینکه نباید به ارایه گزارش اکتفا کرد، گفت: در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارایه شد. دوستان دولت باید به‌طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارایه کنند.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت‌وگو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، بیان کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است؛ بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت؛ دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

 

وی با بیان اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به‌طور حتم دچار مشکل خواهیم شد.

همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دایمی را به رییس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت: به‌طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

اظهارات رییس مجلس در جلسه با برخی از مسوولان اقتصادی دولت پس از آن صورت می‌گیرد که نرخ ارز در سال جدید دچار نوسان قیمتی شده و حالا در کانال ۶۴ هزار تومانی معامله می‌شود.

اتفاقی که بسیاری از کارشناسان و حتی تیم اقتصادی دولت آن را ناشی از «هیجانات زودگذر بازار» دانسته‌اند.

از طرف دیگر، در دو سال و نیم گذشته، نرخ تورم همواره بالای ۳۰ درصد و در بیشتر اوقات حتی بالای ۴۰ درصد بوده است.

چند روز پیش مرکز آمار گزارش تورم فروردین ماه امسال را منتشر کرد که مطابق آن نرخ تورم سالانه در این ماه ۳۸.۸ درصد اعلام شده است.

این نرخ تورم، کاهشی نسبی در مقایسه با نرخ تورم در اسفند ماه داشته، اما همچنان ایران در کنار آرژانتین و ترکیه، جزو کشورهایی با شدیدترین تورم در سراسر جهان قرار دارد.

از بازار خوراکی‌ها خبرهای چندان جالبی بیرون نمی‌آید

با اینکه رییس کل بانک مرکزی به تازگی در توجیه سیاست‌های پولی دولت عنوان کرده که«نرخ‌های بازار غیررسمی نقشی در تعیین قیمت کالاها ندارد.» اما از بازار خوراکی‌ها در ماه ابتدایی سال خبرهای چندان جالبی بیرون نمی‌آید.

چنانکه، در فروردین ماه، خوراکی‌ها با شوک قیمتی روبرو شده‌اند به‌طور مثال، تورم بخش سبزی و حبوبات فقط در یک ماه، نزدیک به ۹.۵ درصد بالا رفته.

یا انواع گوشت قرمز و سفید نزدیک به ۳ درصد رشد تورم ماهانه داشته‌اند. از سوی دیگر گزارش مرکز آمار ایران از رشد ماهانه قیمت‌ چند کالای خوراکی در مناطق شهری نشان می‌دهد کالایی مانند پیاز بیشترین جهش قیمت را در یک ماه اخیر داشته است.

پیاز در این یک ماه ۲۹.۵ درصد رشد قیمت داشته و پس از آن، شدیدترین گرانی خوراکی برای پرتقال است که تنها در یک ماه بیش از ۱۵ درصد گرانتر شده است.

در واقع هر سال به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه، صنایع مختلف درخواست‌های خود را برای «افزایش رسمی قیمت» به نهادهای بالادستی ارایه می‌کنند و دولت هم بعد از مدتی تن به خواسته تولیدکنندگان می‌دهد.

در آخرین تحولات، به تازگی انجمن تولیدکنندگان ماکارونی درخواست افزایش قیمت داده و گویا وزارت صمت با افزایش ۱۳ درصدی قیمت این کالا موافقت کرده.

ماکارونی جزو کالاهایی است که در یکی- دو سال گذشته جایگزین برنج در بسیاری از خانوارها شده و به همین دلیل افزایش قیمت این کالا، ‌اثر نامطلوبی در شرایط مصرف کربوهیدرات در خانوراها خواهد داشت.

اما این اتفاق فقط در صنایع غذایی رخ نمی‌دهد. در بازار کالای غیرخوراکی نیز تولیدکنندگان همواره پس از افزایش قیمت مواد اولیه به دنبال قیمت جدیدی هستند که با فرمول هزینه-درآمد آنها جور در بیاید.

به‌طور مثال، ۲۸ فروردین ماه نامه‌ای به نقل از شرکت «یزدتایر» منتشر شد که در آن نسبت به مجوز افزایش قیمت ۳۳ درصدی محصولات این شرکت اطلاع‌رسانی شده بود.

در عین حال، گفته می‌شود که برخی تولیدکنندگان لوازم خانگی درخواست افزایش قیمت ارایه کرده‌اند که در دست بررسی است و هنوز تایید نشده است.

چرخه‌ای که هر سال تکرار می‌شود. تولیدکنندگانی که به دنبال افزایش قیمت هستند و شهروندانی که به دلیل ثابت ماندن دستمزد و در واقع درآمد خود طی یک سال، سبد خرید خود را کوچک‌تر می‌کنند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • پیش بینی قیمت طلا و سکه 11 اردیبهشت 1403 / سکه امامی میلیونی رشد کرد
  • کاهشی شدن قیمت سکه و طلا
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۰ اردیبهشت؛سکه طرح قدیم هم کاهشی شد
  • تشدید روند کاهشی نرخ‌ها در بازار/ دلار بدون خریدار؛ سکه به ۴۰ میلیون تومان رسید
  • پای نفت برای صعود قیمت بسته می‌شود
  • ریزش میلیونی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه/ پیش‌بینی قیمت‌های فردا
  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سکه بهار ۳۸ میلیونی شد
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله