Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گیلان یک متخصص تغذیه، دریافت مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان را یکی از مهمترین شاخص های کمک کننده به تقویت سیستم ایمنی دانست و گفت: میوه ها و سبزی جات غنی از آنتی اکسیدان، ویتامین و فیبر هستند و لذا مصرف آنان به ارتقای سلامت منجر می شود.

دکتر مرجان مهدوی روشن در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه بیش از یک سال و نیم درگیر بیماری کرونا هستیم، اظهار کرد: این ویروس نشان داد فعلا قصد پایانی ندارد و هر چند ماه دچار پیک می شویم و لذا باید برای حفظ سلامتی برنامه ریزی بلندمدت داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یکی از مهمترین شاخص های ارتقای سلامتی به ویژه در ایام شیوع کرونا را تقویت سیستم ایمنی بدن دانست و افزود: نمی توانیم ادعا کنیم که یک ماده غذایی خاص به جلوگیری از کرونا کمک می کند، زیرا عامل ابتلا به این بیماری ویروس است، اما می توانیم با تغذیه صحیح سیستم ایمنی بدن را قوی کنیم تا شانس ابتلا به بیماری کمتر شود و یا افراد مبتلا شده سریع تر و راحت تر روند بهبودی را طی کنند.

این متخصص تغذیه، با تاکید بر لزوم اصلاح سبک غذایی، تصریح کرد: اصلاح سبک غذایی باید تبدیل به عادت حداقل در طول یک سال شود؛ نه یک ماه و دو ماه و لذا باید مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و پروتئین ها را که به تقویت سیستم ایمنی کمک می کنند، وارد سبک غذایی خودمان کنیم.

مهدوی روشن، دریافت مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان را یکی از مهمترین شاخص های کمک کننده به تقویت سیستم ایمنی دانست و گفت: میوه ها و سبزی جات غنی از آنتی اکسیدان، ویتامین و فیبر هستند و لذا مصرف آنان به ارتقای سلامت منجر می شود و باید در طول روز اقدام به مصرف آنان کنیم.

وی با بیان اینکه میوه های رنگی به ویژه رنگ های قرمز، نارنجی و بنفش سرشار از آنتی اکسیدان هستند، بیان کرد: تمام میوه ها و سبزی جات حاوی آنتی اکسیدان هستند، اما گوجه فرنگی، هندوانه، هویچ، کلم بنفش، فلفل دلمه های رنگی و... محتوای آنتی اکسیدان بالاتری دارند.

این متخصص تغذیه، مواد غذایی را تقویت کننده سیستم ایمنی دانست و اضافه کرد: مصرف زیاد یک ماده غذایی خاص هیچگونه کمکی به پیشگیری قطعی یا درمان قطعی کرونا و سایر بیماری ها نمی کند.

وی ادامه داد: متاسفانه در ایام شیوع کرونا با این باور غلط مواجه هستیم که افراد بر روی یک ماده غذایی خاص تمرکز و آن را زیاد مصرف می کنند تا کرونا نگیرند؛ این در حالی است که همه میوه ها و سبزی جات محتوای یکسانی دارند و به یک اندازه برای بدن مفید هستند.

مهدوی روشن، از مردم خواست حتما در طول روز سالاد و سبزی خوردن مصرف کنند و متذکر شد: شست وشوی مناسب و ضد عفونی کردن میوه ها و سبزی جات را فراموش نکنید، زیرا مصرف غذای آلوده خودش سیستم ایمنی را ضعیف می کند. بهتر است پوست میوه ها را بگیرید و از محلول مخصوص ضد عفونی کننده برای سبزی جات استفاده کنید.

وی با تاکید بر لزوم مصرف میوه و آبمیوه های طبیعی در طول روز، عنوان کرد: افراد مبتلا به دیابت در مصرف آبمیوه افراط نکنند و ترجیحا میوه بخورند؛ نه آبمیوه، زیرا افزایش قند خون سیستم ایمنی را ضعیف می کند.

این متخصص تغذیه، عود کردن بیماری های جانبی را موجب ضعف سیستم ایمنی دانست و ادامه داد: برخی افراد از ترس کرونا در مصرف یک ماده غذایی افراط می کنند که تشدید بیماری جانبی را به دنبال دارد.

وی یکی دیگر از باورهای غلط کرونایی را پرخوری با هدف تقویت سیستم ایمنی دانست و اضافه کرد: متاسفانه برخی افراد فکر می کنند در ایام شیوع کرونا نباید وزن کم کنند و لذا افزایش وزن و چاقی پیدا می کنند؛ این در حالی است که هرچقدر میزان توده چربی بدن بیشتر باشد، سیستم ایمنی ضعیف تر می شود و شانس مرگ و میر کرونایی در افراد چاق بالاتر است.

مهدوی روشن، بر داشتن وزن مناسب و متعادل تاکید کرد و گفت: حتما در مصرف مواد غذایی اعتدال داشته باشید و در خوردن میوه و سبزی نیز افراط نکنید، زیرا افزایش وزن، قند خون و چربی خون و کبد چرب ایجاد می کند.

این متخصص تغذیه، با بیان اینکه حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد وزن بدن ما از آب تشکیل می شود، اظهار کرد: مصرف مایعات در طول روز خیلی مهم است و باید تعادل مایعات در بدن حفظ شود و آب جزو بهترین مایعات برای مصرف روزانه است؛ همچنین می توانیم از انواع نوشیدنی ها و چای ها و آبمیوه های طبیعی و شیر کم چرب و... در طول روز استفاه کنیم.

وی با تاکید بر مصرف هشت تا ۱۰ لیوان مایعات در طول روز، یادآور شد: افرادی که دارای نارسایی های قلبی و کلیوی هستند حتما در مصرف مایعات با پزشک مشورت کنند.

مهدوی روشن، با اشاره به اهمیت مصرف پروتئین در ایام شیوع کرونا، خاطرنشان کرد: پروتئین با تقویت سیستم ایمنی هم در پیشگیری از کرونا، هم در دوران ابتلا و هم در دوران پس از بهبودی و نقاهت نقش دارد و لذا حبوبات از جمله نخود و ماش و لوبیا و عدس در دسترس ترین منبع تامین پروتئین بدن هستند. همچنین مصرف سویا، سفیده تخم مرغ و گوشت مرغ و ماهی نیز توصیه می شود، اما مصرف زیاد گوشت قرمز ضعف سیستم ایمنی را به دنبال دارد.

وی ماست و پنیر و شیر کم چرب را نیز از بهترین منابع پروتئین دانست و افزود: حتما لبنیات کم چرب مصرف کنید، زیرا چربی زیاد مانع جذب کلسیم می شود و اثرات مضر بر سلامتی دارد.

این متخصص تغذیه، همچنین بر مصرف مکمل «دی» به ویژه در ایام کرونا تاکید کرد و گفت: ویتامین دی در منابع غذایی خیلی کم وجود دارد و لذا مصرف خودسرانه این ویتامین توصیه نمی شود، زیرا مسمومیت ایجاد می کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کرونا در ایران آنتی اکسیدان سیستم ایمنی دانست ایام شیوع کرونا تقویت سیستم ایمنی متخصص تغذیه یک ماده غذایی مواد غذایی طول روز حاوی آنتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۸۱۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مناسب‌ترین میوه‌ها برای بیماران دیابتی

آفتاب‌‌نیوز :

متخصصان تغذیه و سلامت افراد دیابتی را به خوردن انواع خاصی از میوه‌ها تشویق می‌کنند که نه تنها برای بدن مفید هستند بلکه به کنترل انسولین خون نیز کمک می‌کنند.

به گزارش سایت تخصصی نیو ایج آنلاین، فهرستی از میوه‌های مفید برای کنترل انسولین در بیماران دیابتی عبارتند از:

- گریپ فروت قرمز که یکی از سالم‌ترین و مناسب‌ترین گزینه‌ها برای افراد دیابتی است و مصرف روزانه نصف این میوه توصیه می‌شود.

- مصرف انواع توت‌ها نیز به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان و فیبر خوراکی زیاد و ویتامین‌های مختلف برای سلامت این بیماران موثر است.

- هندوانه و طالبی نیز به دلیل دارا بودن ویتامین‌های B و C و بتاکاروتن و پتاسیم نیز برای بیماران دیابتی توصیه می‌شود.

- میوه دیگری که مصرف آن برای دیابتی‌ها توصیه می‌شود، هلو است که سرشار از ویتامین‌های A و C، پتاسیم و فیبر خوراکی است.

- زردآلو نیز از میوه‌های تابستانی سرشار از فیبر خوراکی و ویتامین A است که ذخیره کربوهیدرات آن، پایین و خوردن آن برای افراد دیابتی مفید است.

- سیب بخصوص پوست آن، حاوی آنتی‌اکسیدان و منبع غنی از فیبر خوراکی و ویتامین C است.

- مصرف گلابی و کیوی و پرتقال نیز به دلیل داشتن پتاسیم و فیبر خوراکی فراوان و کربوهیدرات اندک برای افراد دیابتی توصیه می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی بی طرف نیست ؛ چشم بسته در جنگ شلیک می کند
  • امنیت غذایی جهان تهدید می شود
  • ۹ میوه مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • ۹ میوه فوق‌العاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • بهترین میوه برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • این مواد غذایی سرشار از ویتامین C هستند
  • مناسب‌ترین میوه‌ها برای بیماران دیابتی
  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • با«مست عشق» کرک و پر حسن فتحی ریخت؟!
  • درمان گیاهی ریزش مو