Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-04-28@01:42:22 GMT

تاثیر آب نمک بر کاهش بستری مبتلایان کرونایی

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۸۹۷۹۴

تحقیقات نشان می‌دهد شست و شوی درون بینی با آب نمک، ریسک بستری را ۱۹ برابر کاهش می‌دهد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، بر اساس مطالعه‌ای که نتایج کامل آن در وب سایت علوم پزشکی medRxiv منتشر شده است؛ شست و شوی حفره بینی و حلق با استفاده از نرمال سالین یا محلول سدیم کلرید (نمک)، می‌تواند به کاهش ریسک بستری شدن در بیمارستان میان بیماران مبتلا به کووید ۱۹ کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



برخی از پزشکان معتقد هستند که ویروس کرونا پس از ورود به حفره دهانی و همچنین بینی سریعا وارد ریه نمی‌شود و یک بازه زمانی کوتاه در حدود ۲۴ ساعتی را در این ناحیه به لانه گزینی خود اختصاص می‌دهد. از این رو استفاده از محلول نرمال سالین به واسطه وجود یون کلر و سدیم قادر به کاهش تعداد ویروس‌ها و حذف فیزیکی آن‌ها خواهد بود.

با استناد به یافته‌ها به نظر می‌رسد که افزودنی‌های مختلف نظیر آنتی باکتریال استفاده شده در مطالعه اثرگذاری سدیم کلرید را افزایش می‌دهند. با این حال باید تحقیقات بیشتری در این باره صورت بگیرد. البته این آزمایش هنوز در مرحله داوری‌های علمی بیشتر است، ولی نتایج اولیه آن، حاکی از مفید بودن محلول آب نمک است.
به منظور روشن سازی بهتر ابعاد مختلف این مسأله، در پژوهش مورد نظر که در واقع نوعی مطالعه هم گروهی محسوب می‌شود، تمرکز اصلی بر مقایسه داده‌های بالینی بیماران ۵۵ سال به بالا با آزمایش پی سی آر مثبت بوده است.

از این بیماران خواسته شد تا شست و شوی بینی را انجام دهند. بر اساس مداخله صورت گرفته شرکت کنندگان به طور متناوب به وسیله یکی از دو سیستم شست و شوی مبتنی بر فشار با دستگاه‌های NAVAGE و یا Neilmed تحت درمان قرار گرفتند. از طرفی به تعدادی از محلول‌ها به صورت کاملا تصادفی ۲.۵ میلی لیتر پوویدون آیوداین ۱۰ درصد (ضد میکروب) یا نصف قاشق چایخوری سدیم بی‌کربنات (عامل قلیایی کننده) افزوده شده بود. از بیماران خواسته شد که محلول استاندارد سدیم کلرید (با افزودنی‌های مذکور و یا بدون آنها) را به مدت ۱۴ روز مصرف کنند. تمام این افراد ۱۴ روز دیگر نیز تحت نظر قرار گرفتند.

در این میان معیار اصلی بررسی بیمار، بستری شدن در بیمارستان با علائم کرونا تا ۲۸ روز پس از زمان ثبت نام اولیه در مطالعه مذکور بود. این تغییرات به وسیله تماس تلفنی با بیمار، پیگیری روزانه و دسته بندی سوابق بیمارستانی تحت نظر قرار داشتند. اطلاعات حاصله نیز با آمار میزان بستری بیماران که توسط CDC به تیم تحقیقاتی ارائه شده بود، مقایسه می‌شدند.

معیار ثانویه هم به بررسی سطح بهبود علائم، توانایی انجام فعالیت‌های روزمره و میزان اثرگذاری افزودنی‌های ضد میکروبی یا قلیایی کننده اختصاص یافته بود. پس از تجزیه و تحلیل نتایج مشخص شد که بیماران مصرف کننده محلول شست و شوی بینی و حلق نرمال سالین در مقایسه با گروه کنترل و آمار ملی، تا ۱۹ برابر ریسک بستری در بیمارستان کمتری را تجربه کردند. البته همچنان مطالعات بیشتری نیاز است تا اثرگذاری سدیم کلرید بر کاهش میزان مرگ و میر ناشی از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ را تایید کند.

در مجموع به عنوان یک مداخله درمانی، شست شوی تحت فشار بینی با استفاده از محلول‌های سدیم کلرید می‌تواند شدت عفونت را طی ۲۴ ساعت اولیه پس از مثبت شدن تست پی سی آر کاهش دهد. از آن جایی که همچنان بخش بزرگی از مردم در سراسر دنیا واکسینه نشده اند، این مداخله ساده، در دسترس و ارزان قادر به کاهش بار ویروسی و در عین حال احتمال بستری شدن در بیمارستان‌ها خواهد بود.

همچنین در مطالعه‌ای که توسط دانشگاه ادینبرو انجام شد، محققان از شرکت کنندگان خواستند تا عمل شست و شوی بینی را دو بار در روز و به مدت دو هفته تکرار کنند. گفتنی است که تعدادی از داوطلبان پیش از شروع پژوهش در معرض ویروس سرماخوردگی قرار داده شدند. پس از بررسی نتایج دیده شد که شست و شوی منظم بینی با محلول سدیم کلرید ضمن کاهش بار ویروسی، احتمال انتقال بیماری به سایر اعضای خانواده را هم کاهش می‌دهد. از آن جایی که تراکم ویروس کرونا به ویژه در ۲۴ ساعت ابتدایی عفونت در بینی بالاتر است، چنین فرمولی می‌تواند بر این بیماری نیز اثر داشته باشد و عفونت را تا جای امکان کنترل کند.

البته موفقیت سدیم کلرید در کاهش بار ویروسی، انتقال و شدت عفونت بر اساس مطالعات مذکور، به هیچ عنوان منکر اهمیت فراوان رعایت فاصله گذاری اجتماعی، شست و شوی دست‌ها با صابون و رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی نیست.

نتیجه گیری

هر چند تعیین میزان دقیق اثربخشی محلول آب و نمک در کنترل کرونا، نیازمند تحقیقات گسترده تری است، اما به نظر می‌رسد شست و شوی منظم گلو و درون بینی با این محلول، راحت ترین، ارزان‌ترین و‌ای بسا یکی از مفیدترین راه‌ها برای جلوگیری از ابتلا به نوع شدید کروناست.

- برای تهیه محلول مناسب، باید ۹ گرم نمک در یک لیتر آب محلول شود و روزانه غرغره شود و درون حفره‌های بینی به گونه‌ای شست و شو داده شود که آب وارد مجرای گلو گردد. میزان نمک بیشتر، نه تنها مفید نیست بلکه می‌تواند به مخاط بینی آسیب برساند؛ نمک کمتر نیز از کارایی محلول می‌کاهد.

- تهیه یک پارچ از این محلول، کار را برای افرادی که وارد خانه می‌شوند آسان می‌کند تا به راحتی و سرعت، بعد از شست و شوی کامل دست‌ها با صابون مایع، گلو و بینی خود را با آب نمک رقیق، بشویند.

- می‌توانید اسپری کوچکی از محلول آب و نمک همراه داشته باشید تا اگر در طول روز که امکان شست و شو ندارید، از این اسپری استفاده کنید.

- ۲ بار شست و شو در روز، احتمالاً اثرگذاری بیشتری خواهد داشت. برچسب ها: کرونا ، بیماری ، مبتلایان ، پیشگیری از کرونا ، آب نمک

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: کرونا بیماری مبتلایان پیشگیری از کرونا آب نمک سدیم کلرید شست و شوی آب نمک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۸۹۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میانگین بارش‌ها در چهارمحال به ۴۷۲ میلیمتر رسید

به گزارش «تابناک»، معصومه نوروزی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حالی که استان تا این تاریخ باید ۶۰۹ میلیمتر بارش دریافت می‌کرد اما ۱۳۷ میلیمتر کاهش بارش داریم.

وی ادامه داد: وضعیت کاهش بارش‌ها سبب شده تا این استان پس از گیلان دومین استان خشک کشور باشد و از آنجاکه بارش‌های موثر استان در حال پایان است این حجم از کاهش بارش در استان جبران نمی‌شود.

معاون توسعه و پیش‌بینی هواشناسی چهارمحال و بختیاری به وضعیت جوی استان برای روزهای آینده اشاره کرد و گفت: برای روز جمعه بارشی در استان پیش‌بینی نمی‌شود اما از روز شنبه تا چهارشنبه به تناوب بارش‌هایی در استان شکل می‌گیرد.

نوروزی افزود: بارش‌ها از روز شنبه تا دوشنبه به شکل ضعیف و رگباری است اما سامانه بارشی برای روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه تقویت و فراگیر می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه الگوهای بهاری تغییرپذیری بالایی دارد، تصریح کرد: هر گونه رخداد تغییر اطلاع‌رسانی می‌شود.

معاون توسعه و پیش‌بینی هواشناسی چهارمحال و بختیاری افزود: دما در صبح روز جمعه کاهش نسبی خواهد داشت اما دمای طول روز از ظهر جمعه تا سه‌شنبه افزایش محسوس دارد.

وی یادآور شد: طی ۲۴ ساعت گذشته کوهرنگ، بلداجی و بن با کمینه دمای پنج درجه سانتی‌گراد بالای صفر خنک‌ترین و بازفت با بیشینه دمای ۲۲ درجه سانتی‌گراد گرم‌ترین ایستگاه‌های استان گزارش شد.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانه‌های زاینده‌رود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارش‌ها در این استان، استان‌های خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.

دیگر خبرها

  • ریزش میلیونی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه/ پیش‌بینی قیمت‌های فردا
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سکه بهار ۳۸ میلیونی شد
  • شیوع آفت سن گندم با گرم شدن هوا افزایش می‌یابد
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • افزایش مبتلایان به مالاریا در افغانستان
  • پیش بینی ۷۵۸ هزار میلیارد تومان منابع هدفمندی یارانه
  • میانگین بارش‌ها در چهارمحال به ۴۷۲ میلیمتر رسید
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • تداوم بارش‌ها در خراسان رضوی تا شنبه
  • مد جدیدی به نام طالع بینی؛ با متولدین این ماه وارد رابطه نشوید!