Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، نشریه پولیتیکو در گزارشی اعلام کرد آمریکا صد‌ها شهروند و کماندوی افغان را از طریق پایگاهی مخفیانه متعلق به سازمان جاسوسی آمریکا (سیا / CIA) از افغانستان خارج کرده است.

بنابر اعلام این نشریه درحالی که دولت کنونی آمریکا به ریاست جمهوری «جو بایدن» در حال تخلیه نیرو‌های خود از افغانستان بود، مقامات این کشور به شهروندان در معرض خطر و کماندو‌های افغان دستور دادند به پایگاه مخفی سازمان سیا در خارج از کابل، پایتخت افغانستان بروند تا خروجی مطمئن داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این عملیات مخفیانه در ماه اوت (مرداد) و طی چند هفته انجام شد و به موجب آن صد‌ها شهروند آمریکایی و افغانِ در معرض خطر از افغانستان خارج شدند. این تلاش آمریکا دست‌کم هزار کماندوی افغان و خانواده آن‌ها را از افغانستان خارج کرده است.

پولیتکو جزئیات این عملیات را بر اساس اسنادی که به دست این نشریه رسیده است بازگو می‌کند، همچنین یک مقام ارشد اداری، یک مقام دفاعی، و یک مقام کنگره آمریکا نیز به این نشریه از این عملیات و جزئیات آن خبر دادند، اما خواستند نامشان فاش نشود.

مقامی از آمریکا نیز نقش سیا در این عملیات را تأیید کرد و گفت: «این نهاد آمریکایی با همکاری چندین نهاد دیگر از این کشور راه رسیدن شهروندان آمریکایی و افغانستانی به فرودگاه کابل برای خروج را تسهیل کردند.»

اولین بار نیویورک تایمز استفاده از این پایگاه مخفی سیا را گزارش داد. البته مقیاس واقعی این عملیات پیش از این گزارش نشده است و سخنگوی سیا نیز از اظهارنظر در این باره سرباز زده است.

براساس داده‌هایی که از سوی پولیتیکو رؤیت شد «بیشتر افراد خارج شده از افغانستان برای دور زدن جمعیت حاضر در فرودگاه کابل، از راه این پایگاه مخفی متعلق به سیا به فرودگاه رسیدند و خارج شدند. هنگامی که طالبان کنترل شهر را برعهده گرفت، چندین پرواز با هلی‌کوپتر از راه مخفی زیرزمینی انجام شد.»

همچنین این اطلاعات نشان می‌دهند برخی از افراد خارج شده به آلمان منتقل شدند. در این عملیات برخی دیپلمات‌ها و کارکنان آمریکایی نیز به دولت این کشور کمک کردند. فرماندهی عملیات مشترک کابل نیز به شهروندان بسیاری کمک کردند تا از کابل و باقی نقاط افغانستان خارج شوند.

به تازگی روزنامه نیویورک تایمز تأیید کرد که ارتش آمریکا با بمباران کنترل شده، آخرین پایگاه سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) در افغانستان را منهدم کرد. بنابر اعلام این نشریه هدف از تخریب این پایگاه اطمینان از این بود که داده‌ها و تجهیزات موجود در آن، به دست گروه طالبان نرسد.

این پایگاه با نام «پایگاه عقاب» که در اوایل جنگ تأسیس شد، در یک کارخانه آجرسازی سابق دایر شده بود و از یک مکان کوچک به یک مرکز بزرگ تبدیل شد که برای آموزش نیرو‌های ضد تروریسم سرویس‌های اطلاعاتی افغانستان استفاده می‌شد. همچنین این پایگاه  بسیار محرمانه بود و با یک دیوار ۳ متری حصار گذاری شده بود، علاوه بر این چندین ایست بازرسی در داخل آن وجود داشت.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تحولات افغانستان گروه طالبان کابل افغانستان سازمان سیا افغانستان خارج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۹۴۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار رایزن فرهنگی ایران با معاون سیاسی طالبان 

سید روح‌الله حسینی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کابل، با مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی طالبان دیدار و درباره آخرین وضعیت روابط سیاسی و فرهنگی دو کشور بحث کردند.

حسینی به نقاط مشترک فراوانی که میان ایران و افغانستان از جمله دین، زبان، فرهنگ، تاریخ، ادبیات، جغرافیا، نژاد، مرز و ... وجود دارد، به وجود منافع مشترک ناشی از این نقاط اشتراک اشاره کرد و افزود: متاسفانه باید اعتراف کرد که با این حد از نقاط اشتراک، میزان حضور ایران در عرصه‌های فرهنگی و علمی در مقایسه با برخی دیگر از کشورها از وضعیت مناسبی برخوردار نیست.

رایزن فرهنگی ایران در پایان ضمن تأکید دوباره بر ضرورت نگاه عمیق به مقوله فرهنگ، خواهان تعیین تکلیف اتاق‌های ایران‌شناسی در دانشگاه‌های «کابل»، «ابوریحان»، «پروان» و «تعلیم و تربیت» گردید.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • شادی فوتسالیست‌های افغان با صادق بوقی
  • خبر خوب برای دانشجویان افغان در ایران
  • ۶ کشته براثر ریزش کوه و صاعقه در افغانستان
  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • دیدار رایزن فرهنگی ایران با معاون سیاسی طالبان 
  • ماجرای توقف قطار ترانزیتی افغانستان در ایران چیست؟
  • پایان نمایشگاه بین‌المللی افغان-قزاق در کابل
  • آزادی ۶۳ پناهجوی افغان از بازداشت پلیس در پاکستان
  • کمک ۵۳۶ تنی آرد روسیه به افغانستان
  • بازداشت عضو جمعیت اسلامی افغانستان در کابل