Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@20:51:14 GMT

کودکی که برجایگاه بزرگان قرآنی تکیه زد

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۰۸۰۹۸

کودکی که برجایگاه بزرگان قرآنی تکیه زد

خبرگزاری فارس - سمانه سادات فقیه سبزواری: چهل و چهارمین دوره از مسابقات قرآن کریم به رغم شرایط سیاه کرونایی با رعایت شرایطی خاص و بدون حضور جمعیت و با حضور انفرادی متسابقین در مجتمع تربیتی امامزاده سید علی (ع) چند روزی می شود که کار خود را آغاز کرده است.
متسابقین به نوبت در جایگاه قرار می‌گیرند و آیات قرآن کریم را تلاوت می کنند، محل مسابقه که سالن اجتماعات این مجتمع فرهنگی است در سکوت و بدون حضور تماشاچیان و علاقمندان به مسابقات قرآن پذیرای شرکت کنندگانی است که تا لحظاتی دیگر نوبتشان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تیم داوران با دقت ناظر اجرای مسابقه هستند و یک به یک سوالاتی را از شرکت کننده ای که در جایگاه قرار دارد پرسش می کنند و یکی از داوران که از سن و سالش پیداست مجرب تر است و سوالات مفاهیم قرآن را طرح می کند.

سوالات که تمام می شود؛ دو تن از داوران برای شوردادن به فضا به صورت هماهنگ صلوات های قرآنی و سرودهای مذهبی می خوانند و صوتشان در فضا طنین انداز می شود. در این حین درب ورود به محل مسابقه که باز می شود و بانویی جوان به همراه دو دختربچه که آنان نیز محجبه هستند وارد می شوند.
از همان لحظه اول حضور این دو کودک محجبه توجه همه را جلب کرد، لحظاتی نگذشت که یکی از این کودکان در جایگاه قرار گرفت. جثه اش به قدری کوچک بود که از پشت جایگاه فقط نیمی از صورتش پیدا بود.

یکی از عوامل برگزاری مسابقات در کنار کودک قرار گرفت و میکروفون را طوری تنظیم کرد که صدای نازک او به صورت واضح به گوش برسد. یکبار دیگر سکوت محل برگزاری مسابقات را فرا گرفت. داوران با ذوق خاصی به این کودک خردسال که حالا جسارت به خرج داده و تکیه برجای بزرگان زده است می نگریستند.
یکی از داوران از دختر خردسال می خواهد که خودش را معرفی کند و او که ماسک به پهنای صورتش مانع از شنیدن صدای کودکانه اش می شود، با صدای کودکانه و در حالی که سعی می کند شیطنت های کودکانه اش را پنهان کند فریاد می زند «انسیه...»؛ داور یکبار دیگر با حوصله از او نام خانوادگی اش را می پرسد و کودک در حالی که با دستانش بازی می کند و نمی تواند روی صندلی آرام و قرار داشته باشد دست برگریبان میکروفون می برد و می گوید: «فرپور». اما باید چند باری تکرار کند تا بالاخره داوران متوجه نام خانوادگی اش شوند.

حالا همه شرایط برای کودک خردسال فراهم است تا مسابقه را آغاز کند، نفس حاضرین در محل برگزاری مسابقه حبس شده و منتظرند ببینند چگونه قرار است در این میدان گوی رقابت را به دست بگیرد.
یکی از داوران که لبخند توام با رضایت بر لب دارد از انسیه می خواهد که سوره فجر را قرائت کند و او با لحن کودکانه در حالی که نمی داند ماسک را روی صورتش داشته باشد یا نه؟ شروع می کند به خواندن «بسم الله الرحمن الرحیم.. والفجر...» سوره فجر که تمام شد داور گفت سوره کوثر را نیز بخوان و انسیه که کودکی اش را پشت چادر مشکی پنهان کرده بود این بار نتوانست طاقت بیاورد در حرکتی کودکانه دست ها و پاهایش را در پشت جایگاه شروع به تکان دادن کرد و سوره کوثر را نیز در حالی که نمی توانست بیش از این روی صندلی آرام و قرار داشته باشد قرائت کرد.

یکی از داوران که جوانتر بود با لحنی ملایم صدق الله العلی العظیم را قرائت کرد و انسیه به تبع به تقلید از داور با لحنی کودکانه همین جمله را تکرار کرد و با تشکر هیئت داوران از جایگاه پایین آمد هنوز از پله های جایگاه پایین نیامده که همراه با خواهرکوچکترش که او هم چادر مشکی به سر دارد در محل مسابقات به دنبال بازی مشغول می شوند و دیگر از آن ملاحظات که به عنوان حافظ قرآن در لحظاتی پیش داشت خبری نیست.

سر صحبت را با مادر انسیه که در کنار سالن ایستاده است، باز می‌کنیم و از حضور انسیه در این مسابقات پرسش می کنیم که اینگونه می گوید: انسیه به دلیل اینکه هنوز کودک است نمی توانست در سری مسابقات شرکت کند و قرار شد به صورت نمادین وارد مسابقه شود.

وی از تلاش برای حضور کودک خردسالش در فضای مسابقات روایت می کند: «تلاش کردم انسیه را به این مکان بیاورم تا با دنیای بزرگتری از دنیای کودکی خود آشنا شود و اعتماد به نفسش بالا برود».
زهرا نیکو عنوان می کند: برای اینکه انسیه بتواند در سنین بزرگسالی حافظ قرآن باشد از سن چهار سال و سه ماهگی با روخوانی قرآن را با او تمرین کردم و برای حفظ قرآن در یکی از موسسات قرآنی ثبت نام شد تا آموزش های لازم را فرا بگیرد.

وی با بیان اینکه انسیه در حال حاضر هشت سال دارد و امسال قرار است در مقطع کلاس سوم ابتدایی تحصیل کند، می گوید: در حال حاضر دخترم چهار جزء از قرآن را حفظ کرده است و سعی کردم در مسابقاتی که در فضای مجازی برگزار می شود شرکت کند اما تا کنون به صورت حضوری در چنین فضایی قرار نگرفته بود که این شرایط امروز مهیا شد.
هنوز مادر انسیه در حال صحبت است که انسیه با صدای بلند همراه با خواهرش از در سالن خارج می شود و مادر نیمه کاره سخنانش را رها می کند تا به دنبال کودکانش برود ...

انتهای پیام/۷۸۰۰۵

منبع: فارس

کلیدواژه: قرآن کودک داوران جثه اش یکی از داوران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۰۸۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل

به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم که صبح دوشنبه در سالن شهید سلیمانی جهاد دانشگاهی اردبیل برگزار شد، رییس جهاد دانشگاهی واحد اردبیل اظهار کرد: تقدیر از مفاخر قرآنی استان اردبیل با محوریت تجلیل از مقام شامخ حجت الاسلام و المسلمین شیخ جمال تعدیلی مفسر برجسته قرآن کریم و در قالب طرح ملی مفاخر قرآنی برگزار می شود.

وی خاطرنشان کرد: جهان بشریت رفته رفته به مسیری پیش می رود که تشنه قرآن می شود و با گذشت زمان بشریت بیشتر به آشنایی با قرآن و لزوم بهره مندی از آن پی می برد.

رییس جهاد دانشگاهی واحد اردبیل ادامه داد: هرچند که در جهان معاصر افرادی هستند که چهره های قرآنی را مخدوش می کنند و دفاع نادرست از دین انجام می دهند که مهمترین مانع برای روی آوردن به قرآن و دین اسلام است اما اهل تفسیر هستند که باطن قرآن را درک کرده و می توانند چهره واقعی دین و اسلام را به بشریت نشان دهند.

رسولی با بیان اینکه قرآن کتاب خداست و خدا خود این کتاب را حفظ و نگهداری می کند، افزود: قرآن کریم سطح دارد که همه بشریت از آن بهره مند هستند ولی لایه های عمقی قرآن و فهم قرآن را «الراسخون فی العلم» و کسانی که مطهر هستند و به طهارت و پاکی مشهور هستند می توانند درک کنند.

وی با اشاره به اینکه فعالیت سازمان فعالیت های قرآنی و خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا سبب ورود جهاددانشگاهی به حوزه قرآنی است، گفت: این برنامه فاخر به عنوان پنجره ورود به تکریم چهره های فرهنگی و اجتماعی در جهاددانشگاهی با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی استان اجرایی می شود و در آینده تلاش خواهد شد، آن را به شکل بهتری برگزار نمایی.

رسولی تصریح کرد: تقدیر از فعالان قرآنی در قالب طرح هماهنگ و سراسری تدارک دیده شده که هدف آن، تکریم و گرامیداشت شخصیت و مقام علمی فعالان حوزه قرآن می باشد، و در ادامه روند آن دستگاه های فرهنگی و دانشگاه ها نیز مشارکت پررنگی خواهند داشت.

رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل گفت: اهل تفسیر هستند که باطن قرآن را درک می کنند و می توانند چهره واقعی دین و اسلام را به بشریت نشان دهند.

پیشرفت تمدن بشری در قدرشناسی از بزرگان است

در این مراسم مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز اظهار کرد: ما به تجلیل از بزرگان نیازمندیم و مفاخر نیازی به تجلیل ندارند چرا که ملتی که قدر و ارزش بزرگان خود را نداند، پیشرفت نمی کند.

امیر رجبی ادامه داد: در بحث چاپ کتاب و مکتوب شدن جلسات تفسیر استاد، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با تمام توان در خدمت این بزرگوار است و ما قول مساعد و حمایت لازم خود را اعلام می کنیم.

در زمان اضطراب و نگرانی 66 مرتبه «الله» بگویید

در این مراسم همچنین مفسر قرآن کریم نیز بیان کرد: ظاهر قرآن شگفت انگیز و باطن آن عمیق و ژرف است که انسان با کمی تعمق در آن به شگفتی ذات خلقت پی می برد.

حجت الاسلام شیخ جمال تعدیلی افزود: به همه مردم توصیه می کنم هر زمان در زندگی دچار اضطراب و نگرانی شدید 66 مرتبه فقط « الله» بگویید چرا که می فرماید: «الا بذکر الله تطمئن القلوب». همچنین امام صادق(ع) فرمود هر زمان گرفتار شدید آیات 190 تا 194 سوره آل عمران را بخوانید و بعد دعا کنید، مطمئن باشید که دعایتان مستجاب می شود.

وی گفت: اهل بیت(ع) مطهر هستند و حقیقت اهل قرآن در نزد اهل بیت است.

در این مراسم با اهدای لوح سپاس و هدایایی توسط جهاد دانشگاهی، اداره کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، اوقاف و امور خیریه، فرهنگ و ارشاد اسلامی و تبلیغات اسلامی، معاونت فرهنگی دانشگاه محقق اردبیلی و سایر دستگاه های اجرایی از مقام استاد شیخ جمال تعدیلی تجلیل و تکریم شد.

کد خبر 6097880

دیگر خبرها

  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل
  • استپ کیدز سرمایه‌گذاری برای آینده بهتر کودکانمان
  • غرق شدگی کودکی تیرانی در کانال آب
  • تقدیر از ۱۵۰ فعال قرآنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • برگزاری مسابقات قرآن بین کودکان و دانش آموزان در روستای الیف + تصاویر
  • مرحله نهایی جشنواره قرآنی حیات در مشهد برگزار خواهد شد
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است
  • تجدید چاپ مجموعه کتاب «کودکی نامداران»
  • رقابت‌های قرآنی دانش‌آموزی استان مرکزی