Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@06:58:06 GMT

معاونت زنان و خانواده؛ مظهر رویکرد دولت

تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۱۳۳۹۹

معاونت زنان و خانواده؛ مظهر رویکرد دولت

به گزارش خبرگزاری فارس سکینه‌السادات پاد، وکیل پایه یک دادگستری، دانش‌پژوه مقطع دکتری حقوق عمومی و عضو هیأت تحریریه بانونگار در مطلبی تحت عنوان «معاونت زنان و خانواده؛ مظهر رویکرد دولت» نوشت: معاونت زنان وخانواده ریاست جمهوری، جایگاهی برای به ظهور رساندن نگاه ورویکرد جمهوری اسلامی ایران در موضوع زن و خانواده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی‌شک چه این توقع از این جایگاه ناظر به ساختار وشرح وظیفه آن باشد چه نباشد چنین تلقیی از آن در داخل و خارج از کشور وجود دارد.

جایگاهی از جهت رویکردی و جهت‌گیری به‌شدت سیاسی و تابع دولت مستقر که کارنامه آن تا کنون در جهت حل مسائل زنان کارآمدی چندانی را نشان نمی‌دهد و می‌توان مهم‌ترین دلیل آن را بی‌نسبت بودن نام و عنوان و اهداف و وظایف و افراد متولی این پست در ادوار مختلف دانست.

پس از ۴۲ سال از عمر انقلاب اسلامی، بسنده کردن به بودن صرفاً یک پست با این اسم و عنوان شائبه سیاسی‌کاری آن را مضاعف می‌کند.

ظهور پدیده‌های اجتماعی جدید نظیر زنان سرپرست خانوار و ضرورت‌ها و نیازها و مطالبات زنان در موضوعاتی نظیر اشتغال زنان، حقوق مالی زنان، حقوق ناشی از جنسیت و نقش مادری نظیر حضانت و نقش‌های سیاسی‌اجتماعی که زنِ رشدیافته در مسیر انقلاب اسلامی هنوز تعارض در تفسیر و اجرای اصول قانون اساسی نظیر بحث حضور زنان در مشاغل خاص سیاسی نه مشاغل حرفه‌ای نظیر ریاست جمهوری را می‌بیند درحالی که حق حضور سیاسی و اجتماعی زن به عنوان حق و فضیلت و امتیاز در قانون اساسی شناسایی و اساسی‌سازی شده است به نظر می‌رسد بخش مهم تحقق آنها، مستلزم کارآمدکردن پست معاونت از جهت ساختاری و نیز محتوایی و نیز فرد متولی این پست، از جهت فهم دقیق این موضوعات که اثر مستقیم در شناسایی مسائل، باور به وجود مسائل و ذهن مسأله‌یاب و راهکاریاب در کنار آن است.

دولت سیزدهم در طلیعه گام دوم انقلاب اسلامی تشکیل شد؛ با گفتمان انقلاب اسلامی وارد کارزار انتخابات شد؛ در حالی که گفتمان رقیب سعی کرد از رئیس این دولت با کمک رسانه‌های همسو با خود چهره‌ای مبتنی بر رویکرد سنتی و  ایجاد نگرانی از جهت سلب بعضی از آزادی ها و حتی تغییر در کنش‌گری زنان را تصویر و تبلیغ کند.

وضعیت موجود و نقطه مطلوب  شاید در خیلی موضوعات در حکمرانی قابل سنجش، بیان و ترسیم باشد اما نویسنده این سطور، این امر را در موضوع زنان متفاوت‌تر و شاید متشتت و تقریباً نزدیک به غیر ممکن می‌داند مگر اینکه چند مقدمه واجب تحقق یابند.

 نظام حکمرانی و قانونی جمهوری اسلامی ایران که منبعث ازفقه است در موضوعات زنان، حقوق آنها و نقش‌ها، تا کنون در تبیین و اقناع‌سازی بین نسلی بین نخبگان و کنشگران و حتی متولیان امور زنان، تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان، به فهم مشترکی نرسیده است.

طیفی از مسائل ناظر به حقوق بنیادین و قانونی و شرعی نظیر اشتغال، حضانت، سهم زنان در زندگی مشترک نسبت به آورد مالی، بیمه زنان خانه‌دار، حق مادرشدن، حق چشیدن لذت مادری و سن باروری و تداخل نقش‌ها بدون حمایت ویژه قانونی، حق بروز و ظهور اجتماعی و سیاسی مبتنی بر عدالت جنسیتی با شاخصه شایسته‌سالاری و شرایط محقق‌شدن الگوی سوم، از یک طرف و تکلیف مبتنی بر گام دوم انقلاب اسلامی و تعیین نقش تمدنی برای زن در جمهوری اسلامی ایران معاونت زنان و خانواده را در شرایط خاصی قرار داده است که باید بتواند با برنامه و استراتژی هم مسائل را انکار نکند هم برای حل آنها اقدام عملی کند وگرنه فاصله نقطه موجود که گستردگی در مسائل اولویت‌بندی‌نشده و رهاشده با نقطه مطلوب در بستر گفتمان انقلاب اسلامی نه ناظر به اسناد بین‌المللی ممکن است عمیق‌تر شود.

برای رسیدن به وفاق در موضوع مهم زنان و خانواده که در تمام دنیا ثقل سیاست‌های کلی است، باید بین یک چهارضلعی به جمع‌بندی و اشتراک نظر رسید. اضلاع بهارستان، پاستور، قم و کنشگران و نخبگان فعال در این حوزه، نخست باید سلسه نظام مسائل زن امروز با نقش‌های گوناگون اعم از نقش‌های جنسیتی، مادرانه وهمسرانه و نقش‌های سیاسی واجتماعی را واقع‌بینانه احصاء نمایند و نسبت به حل چالش‌‌های هر نقش در حوزه قانون، از جمله حقوق ناشی از زوجیت اعم ازمهریه، نفقه، اجرت‌المثل، تنصیف ازجهت بروزرسانی قوانینی که بعضاً مربوط به دوره اول قانون‌گذاری مدنی است که زن ایرانی و خانواده ایرانی دارای قابلیت و کارکرد محدود بود و نیز از جهت تغییر ساختارها در حاکمیت، متناسب با اجرای همزمان نقش‌های زن در مقام مادر و همسر و تنوع در زمینه‌های بروز نقش‌های بانوان ناظر به حقوق طبیعی و انسانی او به راهکار تازه و متناسب با روز اقدام نمایند.

تعامل اضلاع چهارگانه و هماهنگی آنها در تصمیمات و اقدامات حوزه بانوان دور ازنگاه سیاست‌زده، ضرورت مهم امروز است.

دولت و معاونت زن و خانواده در تهیه لوایح، مجلس طرح‌های متناسب با اقتضائات نه صرفاً تفکرات یک گروه وطبقه خاص، نهاد حوزه وقم ازجهت راه‌حل مقتضی از بستر شرع با توجه به منظومه فکری امامین انقلاب و فقه پویای شیعه و توجه جدی این سه ضلع به مطالبات و نظرات کارشناسی متخصصین وکنشگران در بستر مدنی و البته نظارت جدی بدون ملاحظه کنشگران و مطالبه‌گران بر حسن انجام وظیفه سه ضلع دیگر رسالت مهم امروز همه آنهاست و البته قائل‌شدن نقش برای بانوان گام دومی مهم‌ترین نقطه قوت برای موفقیت است که تا کنون در سطح کلان، نقشی پرفروغ برای آنها تعریف نشده است الا در نقش کنشگر مدنی و البته حکمرانی مبتنی برعدالت جنسیتی بر اساس شایسته‌سالاری، مستلزم تمرین‌دادن گام دومی‌هاست؛ آنان بهتر می‌توانند یاری‌گر اضلاع در درک مسائل باشند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: زنان جمهوری اسلامی ایران انقلاب اسلامی زنان و خانواده انقلاب اسلامی معاونت زنان معاونت زن نقش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۱۳۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‍ انتصاب سرپرست معاونت سیاسی استاندار سمنان

سرپرست معاونت سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استانداری با ابلاغ استاندار سمنان منصوب شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، سیدمحمدرضا هاشمی، استاندار سمنان با صدور ابلاغی «فرج الله شوشتری» را بعنوان سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان  منصوب کرد.

در ابلاغ شوشتری  آمده است: جناب آقای فرج الله شوشتری، نظر به مراتب تعهد تخصص و توانمندی جنابعالی به موجب این ابلاغ با حفظ پست سازمانی به عنوان سرپرست معاونت سیاسی امنیتی و اجتماعی منصوب می‌شوید.

امید است با اتکال به خداوند منان تحت توجهات حضرت ولی‌عصر(عج) و با پیروی از منویات و فرامین مقام معظم رهبری و با اهتمام به برنامه‌های دولت مردمی حضرت آیت‌الله دکتر رئیسی با تأکید بر شاخص‌های، عدالت‌محوری، انقلابی‌گری، مردمداری، پاکدستی، فسادستیزی، قانون‌مداری و تعامل سازنده با دستگاه‌های اجرایی در انجام وظایف و مأموریت‌های محوله موفق و مؤید باشید.                        

گفتنی است فرج اله شوشتری؛ فرزند شهید نورعلی شوشتری(شهید وحدت)، متولد اردیبهشت ماه 1356، اهل خراسان و دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم سیاسی و دانشجوی دکترای مسائل ایران است و تا کنون مسئولیت‌هایی همچون مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) استان خراسان رضوی، عضو هیئت مدیره تأمین سرمایه بانک مسکن، رئیس هیئت ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی خراسان رضوی، را عهده‌دار بوده است.

انتهای پیام/361/

دیگر خبرها

  • ‍ انتصاب سرپرست معاونت سیاسی استاندار سمنان
  • بیانیه نمایندگان مجلس در حمایت از فراجا برای اجرای طرح عفاف و حجاب
  • مجلس وارد بررسی جزئیات لایحه ارتقای امنیت زنان شد
  • لزوم اتحاد کشورهای اسلامی در برابر ظلم و جنایت رژیم صهیونیستی
  • شناسایی مسائل خانواده در قالب هسته‌های فکری/ شورای رابطین امور بانوان و خانواده چه رسالتی دارد؟
  • منطق زنان و خانواده انقلاب اسلامی در دنیا اجرا شود
  • شورا‌ها مظهر انتقال قدرت متمرکز دولتی به مدیریت مردمی
  • سپاه مظهر مشارکت مردم در حوزه‌های مختلف پیشرفت انقلاب است
  • انسیه خزعلی : الگوی ایرانی - اسلامی را در خانواده ها احیا می کنیم/ جنبش تعهد به خانواده را مطرح کرده ایم
  • چالش‌های موجود در ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار