Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@06:37:21 GMT

چه سبد سهامی مناسب است؟

تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۱۴۰۲۱

چه سبد سهامی مناسب است؟

مهدی میرزایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با این پرسش که سبد سهام ویژه این روز‌های بازار باید چه خصوصیاتی داشته باشد؟ اظهار کرد: این روزها، بازار یک روند رو به رشدی را در پیش گرفته است و به جلو می‌رود، اما این موضوع می‌تواند سبب بروز مشکلاتی برای برخی از افراد که نسبت به بازار شناخت کافی ندارند شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله می‌توان گفت افراد وقتی شرایط بازار را صعودی می‌بینید ممکن است که رفتار هیجانی از خود بروز دهند.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه بیان کرد: یکی از مواردی که به طور متعدد مشاهده شده این است که سرمایه گذاران در چنین وضعیتی به طور معمول پرتفوی خود را به یک تا دو سهم محدود می‌کنند و در دامنه محدود سرمایه گذاری می‌کنند، که این یک خطای مشهود است، زیرا به محض اصلاح بازار، به هر دلیلی ممکن است آن سهم کامل ریزش کند و کل سرمایه فرد از بین برود. برای همین منظور در چنین وضعیتی لازم است که بین گروه‌های مختلفی از صنایع سرمایه گذاری شود.

بیشتر بخوانید

 خرید متری مسکن در بورس با رفع موانع رونق می‌گیرد

میرزایی در ادامه افزود: افراد برای شکل گیری یک سبد سهام بهینه و مناسب، نه فقط از شرکت‌های مختلف بلکه باید از صنایع مختلف و شرکت‌هایی که به نظر می‌رسند با توجه به شرایط بازار وضعیت مناسب تری دارند، برای سرمایه گذاری انتخاب کنند تا در صورتی که یک صنعت آسیب دید بقیه صنایع بتوانند پرتفوی فرد را حفظ کنند.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: نکته‌ای که وجود دارد این است که افراد برای چیدمان پرتفوی خودشان در شرایط حال حاضر نباید زنجیره‌ای عمل کنند، زیرا که برخی از سهام و صنعت‌ها به یکدیگر وابستگی دارند و ممکن است که با اصلاح  یکی، دیگری نیز وارد اصلاح شود.

او گفت: با توجه به وضعیت و شرایط کشور صنایعی مانند صنایع سیمانی و صنایعی که وابستگی به دلار دارند. می‌توانند برای شرایط حال حاضر بازار مفید‌تر باشند. دلیل نام بردن صنعت سیمان به سبب آزادسازی است که در قیمت‌های آن رخ داده و از سوی دیگر صنعت ساختمان که با توجه به طرح‌های بیان شده چشم انداز مناسبی دارد. صنایع فلزات اساسی و پتروشیمی نیز جز صنایع دلار محور هستند که جذابیت‌های خود را همیشه داشته اند.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: در مجموع پرتفوی بهینه و مطلوب با شرایط این روز‌های بازار، پرتفویی است که در آن چند صنعت مختلف، با توجه به شرایط کشور از صنایعی که از محدودیت کمتری برخوردار هستند باشد و البته تا حدودی نیز به دلار  وابستگی داشته باشند.

او در پایان گفت: نکته دیگر اینکه با توجه به شرایط بازار در حال حاضر باید گفت که عمدتا سهم‌های شاخص ساز در حال رشد و جهت دهی به بازار هستند، مانند شستا، مس، پتروشیمی‌ها و غیره، اما استراتژی مطلوب این است که فقط برای روی این سهام سرمایه گذاری نشود و سهم‌های کوچک بنیادی نیز در نظر گرفته شود، تا ریسک پرتفوی افراد کاهش پیدا کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس ایران پرتفوی بورس سیگنال بورس کارشناس بازار سرمایه سرمایه گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۱۴۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی دانشگاه آزاد برای همکاری با صنعت

ایسنا/بوشهر قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی گفت: با حمایت مدیران ارشد سازمانی و همت همکاران در استان‌ها، برخی از واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در بسیاری از حوزه‌ها، برندی معتبر در کشور شده‌اند که پیشنهاد می‌شود صنایع حتماً از این واحدها استفاده نمایند.

به گزارش ایسنا، سروری‌مجد روز شنبه ۸ اردیبهشت در جریان بازدید از پتروشیمی های مستقر در عسلویه  با اشاره به برخی طرح‌های دانشجویی و دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی تشریح کرد: یکی از طرح‌هایی که با استقبال از سوی دانشجو و صنعت روبرو بوده، طرح پویش است که دانشجویان به‌عنوان نیروی کار، برای تجربه‌اندوزی و با حداقل هزینه به صنایع معرفی خواهند شد و پس از اتمام تحصیل، صنایع به انتخاب خود می‌توانند مستعدترین‌ها را جذب کنند. همچنین مدارس عالی مهارتی به‌عنوان طرح راهگشا با توجه به نیاز صنایع و رفع این نیازها در مناطق تأسیس می‌شوند.

وی اضافه کرد: مزیت مهم دانشگاه آزاد اسلامی، وجود آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های پیشرفته و مجهز است که با توجه به یکپارچگی دانشگاه، این ظرفیت‌ها در خدمت هر واحد دانشگاهی در هر استان به‌عنوان پشتیبان برای انعقاد قرارداد با صنایع قرار می‌گیرد. این اقدامات نشان‌دهنده تحولاتی است که در دانشگاه به وجود آمده تا آینده‌ای روشن برای دانشگاه، کشور و نسل جوان ترسیم شود.
دانشگاه آزاد کریدر واسطه‌ای برای ورود توانمندی‌ها به استان‌هاست
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر نیز با بیان اینکه در مدیریت جدید دانشگاه، دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان مجموعه یکپارچه و ید واحد در مسائل دانشگاهی و کشوری ایفای نقش می‌کند، گفت: آن چیزی که در استان بوشهر به‌عنوان چالش یا مزیت وجود دارد در حقیقت دغدغه یا فرصتی برای کل دانشگاه آزاد اسلامی است.
سعید رازقی ادامه داد: در کل استان‌ها با توجه به فرصت‌های موجود، ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی از طریق دانشگاه آن استان پای‌کار آورده می‌شود و در حقیقت این دانشگاه در هر استان، مدخل و کریدر واسطه‌ای برای ورود توانمندی‌های پژوهشی، آموزشی و مهارتی دانشگاه به استان‌هاست.
وی با اشاره به وجود نفت، گاز، پتروشیمی، دریا و نخیلات در استان بوشهر بیان کرد: امید است با این حس همکاری و علاقه‌مندی موجود در دانشگاه و صنایع مستقر در عسلویه با انعقاد قراردادها و تفاهم‌نامه‌های همکاری، آنچه به‌عنوان مأموریت در حوزه‌های ذکر شده برای دانشگاه در نظر گرفته و در استان بوشهر عملیاتی و به منصه ظهور رسانده شود.
دانشگاه‌ها راهگشای صنایع هستند
مدیر فنی مجتمع شرکت دماوند انرژی عسلویه نیز با ابراز علاقه‌مندی ارتباط با دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: بستر همکاری فراهم است و از چند جهت می‌توان این ارتباط را پیش برد.
غلامرضا یعقوب‌زاده با بیان اینکه می‌توان تلفیق صنعت و دانشگاه را پیش برد، افزود: این پتروشیمی می‌تواند پذیرای دوره‌های کارآموزی دانشجویان دانشگاه باشد که امکانات رفاهی نظیر خوابگاه نیز مهیاست و قطعاً در طرح‌های توسعه‌ای از این گروه از دانشجویان می‌توان بهره برد.
وی با بیان اینکه در بخش R&D نیز می‌توان از ظرفیت دانشگاه بهره گرفت، مطرح کرد: در بخش فنی چالش‌هایی وجود دارد که با توجه به اینکه دانشگاه و دانشجویان به دانش روز مسلط هستند، به‌ویژه در بحث افزایش بهره‌وری و بهینه‌سازی و نیز افزایش ایمنی و کارایی تجهیزات می‌توانند راهگشای صنایع باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • تغییر رویکرد مدیران و ایجاد ساختار مناسب؛ گام مهمی در پیاده سازی مبارزه با پولشویی در صنعت بیمه است
  • کسب سهم مناسب از بازار با کارِ گروهی در سال ۱۴۰۲/ تحقق شعار "جهش تولید با مشارکت مردم" با طراحی و تولید محصولات جدید
  • افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!
  • آمادگی دانشگاه آزاد برای همکاری با صنعت
  • کسب سهم مناسب از بازار با کار گروهی در سال ۱۴۰۲
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • مدیرعامل بانک ملی:کسب سهم مناسب از بازار با کارِ گروهی
  • توقف رشد صنایع بزرگ؟
  • کسب سهم مناسب از بازار با کارِ گروهی در سال ۱۴۰۲/ تحقق شعار “جهش تولید با مشارکت مردم” با طراحی و تولید محصولات جدید