Web Analytics Made Easy - Statcounter

آنتی اکسیدان ها موادی مصنوعی یا طبیعی هستند که با حمله به رادیکال‌های آزاد، مولکول‌هایی که دارای الکترون جفت نشده هستند، از آسیب سلول‌ها و بافت‌ها جلوگیری کرده و آنها را کند می‌کنند.

به گزارش برنا؛ رادیکال‌های آزاد از محصولات طبیعی متابولیسم هستند و همچنین در پاسخ به عوامل استرس زای محیطی مانند قرار گرفتن در معرض آلودگی یا دود سیگار ایجاد می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما وجود بیش از حد رادیکالهای آزاد می‌توانند بدن را به هم ریخته و باعث ایجاد استرس اکسیداتیو شوند که با چندین بیماری جدی از جمله سرطان، بیماری‌های قلبی و برخی بیماریهای عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون مرتبط است. آنتی اکسیدان ها برای حفظ تعادل سالم رادیکال‌های آزاد و جلوگیری از استرس اکسیداتیو عمل می‌کنند.

رادیکال‌های آزاد مولکول‌هایی هستند که دارای الکترون جفت نشده هستند و آنها را بسیار ناپایدار می‌کند، زیرا الکترون‌ها ترجیح می‌دهند به صورت جفت به دور یک اتم بچرخند. در نتیجه، رادیکال‌های آزاد مولکول‌های دیگر بدن را “تمیز می‌کنند”، الکترون‌های خارجی آنها را می‌دزدند تا پایدارتر شوند و مولکول‌های روبنده در این فرآیند آسیب می‌رسانند. رادیکال‌های آزاد به طور طبیعی توسط بدن در طی فرآیندهای متابولیک ایجاد می‌شوند، اما بدن همچنین می‌تواند در معرض رادیکال‌های آزاد تولید شده توسط منابع خارجی مانند اشعه ایکس، دود سیگار و آلودگی هوا قرار گیرد.

فرایند شکار الکترون از رادیکال‌های آزاد برای بدن انسان مزایایی دارد. به عنوان مثال، هنگامی که سیستم ایمنی با یک عامل بیماری زا در تماس است، موجی از رادیکال‌های آزاد را برای حمله به عامل می‌فرستد. رادیکال‌های آزاد با سرقت الکترونهای پاتوژن آسیب می‌رسانند، که باعث ضعیف شدن عامل بیماریزا و کمک به بدن در مقابله با بیماری می‌شود.

در مقادیر زیاد، رادیکال‌های آزاد می‌توانند باعث ایجاد استرس اکسیداتیو شوند، یعنی زمانی که بدن دارای رادیکال‌های آزاد زیادی است که شروع به تخریب DNA، بافت چربی و پروتئین‌ها می‌کند.

برخلاف رادیکال‌های آزاد، آنتی اکسیدان ها دارای الکترون‌های اضافی هستند. این بدان معناست که آنتی اکسیدانها می‌توانند الکترونهای اضافی خود را به رادیکالهای آزاد منتقل کرده و رادیکالهای آزاد را تثبیت کنند تا به سلولها و بافتهای بدن آسیب نرسانند. با این کار، آنتی اکسیدان ها استرس اکسیداتیو را دفع یا کند می‌کنند و از بروز بیماری‌های جدی جلوگیری می‌کنند.

آنتی اکسیدان های شناخته شده چیست؟

اصطلاح “آنتی اکسیدان” اغلب برای توصیف غذاهای مختلف استفاده می‌شود، اما با دقت بیشتری یک ویژگی شیمیایی را توصیف می‌کند. هر ماده‌ای که بتواند رادیکال‌های آزاد را از ویژگی‌های مخرب آنها محروم کند، یک آنتی اکسیدان محسوب می‌شود.

ویتامین C و ویتامین E دو مورد از شایع‌ترین آنتی اکسیدان موجود در غذا هستند. علاوه بر مبارزه با رادیکال‌های آزاد، ویتامین C از سیستم ایمنی بدن پشتیبانی می‌کند و به ترمیم استخوان‌ها، دندان‌ها و غضروف‌ها کمک می‌کند. ویتامین E یک ابزار قدرتمند در حفظ سلامت چشم، تولید هورمون‌های تنظیم کننده فشار خون و ترمیم عضلات بعد از ورزش است.

کاروتنوئیدها، دسته‌ای از ترکیبات موجود در میوه‌ها و سبزیجات به رنگ قرمز، نارنجی و زرد، نیز آنتی اکسیدان های شناخته شده‌ای هستند. کاروتنوئیدهای آنتی اکسیدان شامل بتاکاروتن، لیکوپن، لوتئین و زآگزانتین است.

سایر آنتی اکسیدان ها شامل سلنیوم، آلیسین، گلوتاتیون، فلاونوئیدها و کورکومین هستند که همه آنها به طور طبیعی در غذاهایی مانند زردچوبه و سیب یافت می‌شوند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استرس سیگار استرس آلزایمر سیگار آلودگی هوا بدن انسان سیستم ایمنی سرقت ویتامین ویتامین سیستم ایمنی بدن سلامت فشار خون سبزیجات درمان بیماری سلامت اجتماعی مواد غذایی سالم رادیکال های آزاد استرس اکسیداتیو آنتی اکسیدان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۴۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است

ایسنا/خراسان جنوبی ‌مالاریا یک بیماری خطرناک است و اگر دیر تشخیص داده شود خطرآفرین خواهد بود.

محمد ابراهیم عبدالرزاق نژاد، در گفت‌وگو با ایسنا گفت: مالاریا یک بیماری عفونی خطرناکی است که با علائم لرز، تب، تعریق، بدن درد، بی حالی، سردرد و... در افراد بیمار بروز می‌کند که از خصوصیات  این بیماری دوره‌ای بودن این علائم است و در صورتی که دیر تشخیص داده شود می‌تواند برای فرد خطر آفرین باشد.

وی با بیان اینکه درحال حاضر تمامی مراحل تشخیص و درمان بیماری رایگان در مراکز فوق انجام می‌شود، بیان کرد: این بیماری ازطریق گزش پشه‌های آلوده به انسان منتقل می‌شود و افرادی که دارای علائم فوق است و خصوصا اگر سابقه مسافرت به کانون‌های مالاریای کشور شامل مناطق جنوبی و جنوب شرق کشور را داشتند و یا سابقه مسافرت به کشورهای خارجی را داشتند، می‌بایست برای بررسی از نظر بیماری مالاریا به مراکز بهداشتی، خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های بهداشتی مراجعه کند.

عبدالرزاق نژاد گفت: خوشبختانه با اجرای موفق برنامه‌های مراقبت بیماری مالاریا، این بیماری در کشور در مرحله پیش حذف قرار گرفته است، هرچند که در یکی دو سال اخیر به دلایل متعدد افزایش موارد وارده بیماری از کشورهای همسایه شرقی، موارد بروز بیماری در سطح کشور افزایشی بوده است ولی با تشدید برنامه‌های مراقبت توسط مراکز بهداشتی و همکاری سایر ادارات مرتبط، حذف این بیماری در کشور هدف گذاری شده است.

رییس مرکزبهداشت خراسان جنوبی اظهار کرد: درسال گذشته 4 بیمار مثبت مالاریا در افرادی که سابقه مسافرت به استان سیستان و بلوچستان داشتند شناسایی شده که خوشبختانه همه موارد با پیگیری اکتیو مراقبین سلامت بطورکامل درمان و بهبودی کسب کردند.

وی افزود: در حال حاضر مراقبت این بیماری شامل آموزش، بیماریابی، درمان و....به منظور پیشگیری از شیوع و بروز آن در شهرستان، در سطح مراکز خدمات جامع سلامت تشدید یافته است.

عبدالرزاق نژاد بیان کرد: برای مبارزه با این بیماری باید با افزایش آگاهی مردم، بیماریابی فعال خصوصا در بیماران دارای علائم ذکر شده، درمان به موقع و کامل بیماران، خشکاندن آب‌های راکد بلا استفاده، دفن بهداشتی فاضلاب و جلوگیری از رها سازی فاضلاب در معابر و... انجام شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • یک افزودنی جالب به آب آشامیدنی؛ از کاهش وزن تا پوست سالم
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی با داشتن سبک زندگی سالم