Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@23:39:18 GMT

سرانجام اداره میراث فرهنگی بم پس از ۱۸ سال کانکس‌نشینی

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۱۱۱۵۱

سرانجام اداره میراث فرهنگی بم پس از ۱۸ سال کانکس‌نشینی

به گزارش ایرنا ۱۸ سال از زلزله ویرانگر بم می‌گذرد و بازسازی این شهر نیز سال ها قبل به پایان‌ رسیده است؛ در آن زمان‌ کانکس ها به عنوان اسکان موقت نقش تعیین کننده‌ای در روند تکامل این شهر داشتند اما شاید کسی باور نکند اداره میراث فرهنگی این شهرستان تا همین چند هفته پیش یعنی ۱۸ سال‌ در کانکس دایر بود و فعالیت می کرد و به بخش زیرزمین ساختمانی که به موزه اختصاص می یابد، منتقل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فریدون فعالی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان که روز سه شنبه به بم سفر کرده بود در حاشیه جلسه شورای راهبردی ارگ تاریخی بم گفت: یکی از اقدامات ارزشمندی که در سطح شهرستان صورت گرفته مشارکت شهرداری با اداره کل میراث فرهنگی بوده که مجموعه شهرداری ساختمانی را برای راه اندازی موزه در اختیار میراث فرهنگی قرار داده است.

وی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ساختمانی که توسط شهرداری برای احداث موزه بم در اختیار اداره میراث فرهنگی قرار گرفته است بخشی به حوزه اداری میراث فرهنگی و بخشی دیگر برای موزه در نظر گرفته شده است زیرا ادارات میراث فرهنگی، بخش اداری و پایگاه موزه در یک ساختمان قرار دارند.

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان بیان کرد: در سال جاری مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار توسط اداره کل برای ساخت این موزه در نظر گرفته شده است.

به گزارش ایرنا غیر از اداره میراث فرهنگی شهرستان بم، پایگاه جهانی ارگ قدیم بم هم در این شهرستان تشکیلات اداری دارد. قبلا پایگاه جهانی ارگ قدیم بم در ساختمان مجموعه شهرداری که هم اکنون برای احداث موزه در اختیار میراث قرار گرفته استقرار داشت که پس از مرمت خانه سیستانی ها واقع در ارگ قدیم به آن مکان انتقال یافت و اکنون اداره میراث فرهنگی بم به زیرزمین این ساختمان منتقل شده است.

از تصمیم شورای راهبردی و حریم ها چه خبر؟

فعالی همچنین در پاسخ به خبرنگار ایرنا درباره مصوبات جلسه شورای راهبردی ارگ بم و مساله حریم باغ شهر بم اظهارداشت: جلسه شورای راهبردی ارگ تاریخی بم امروز با دستور کار ورود به مسائل و موارد مربوط به حوزه دستورالعمل ها و ضوابط باغ شهر تاریخی بم برگزار شد.

وی عنوان کرد: در این جلسه ضرورت بازنگری این ضوابط نیز احساس و مقرر شد اعضای شورای راهبردی ظرف مدت یک ماه پیشنهادهای خود را با توجه به باغات مربوط به حوزه شهرستان به پایگاه تاریخی بم ارائه دهند.

مدیرکل میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی استان کرمان ادامه داد:در جلسه بعدی شورای راهبردی که ظرف یک ماه آینده برگزار می شود این پیشنهادها را بررسی می کنیم و نقطه نظرات اعضای شورای راهبردی برای بازنگری ضوابط مربوط به این حوزه به تهران ارسال خواهد شد.

به گفته وی اتفاقات خوبی از جمله راه اندازی موزه، مرکز آفرینش صنایع دستی، مرمت و بازسازی ارگ قدیم و برگزاری جلسات شورای راهبردی در سطح شهرستان در حال رقم خوردن است.

به گزارش ایرنا شهرستان با سه اثر ثبت جهانی ارگ تاریخی و ۲ قنات اکبرآباد و قاسم آباد در فاصله ۱۹۵ کیلومتری استان کرمان واقع شده است.

استان کرمان در مجموع با هفت اثر ثبت جهانی بیشترین تعداد آثار ثبت جهانی را در بین استان های کشور دارد؛ ارگ بم ( بزرگترین سازه خشتی جهان)، روستای دست‌کند میمند با چندهزارسال قدمت، باغ زیبای شازده با ویژگی های منحصر به فرد معماری عمارت آن، دشت کویر لوت در منطقه شهداد کرمان که قدیمی ترین درفش جهان از آنجا به دست آمده و سه قنات «گوهرریز» جوپار در شهرستان کرمان، «اکبرآباد» و «قاسم آباد» در شهرستان بم به ثبت جهانی رسیده است.

آثار طبیعی در شمال، جنوب و شرق استان کرمان بنا به جغرافیا و ویژگی های اقلیمی این مناطق هرکدام جذابیت و ویژگی های منحصر به فرد خود را دارد که می تواند هدف گردشگران داخلی و خارجی باشد.

برچسب‌ها بم اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کرمان موزه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بم اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کرمان موزه بم اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کرمان موزه اداره میراث فرهنگی شورای راهبردی استان کرمان صنایع دستی تاریخی بم ثبت جهانی ارگ قدیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۱۱۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان

مدیرکل اداره میراث‌فرهنگی استان گیلان گفت: با حضور رئیس اداره حرایم وزارتخانه، محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان مورد تصویب قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، ولی جهانی امروز_ جمعه هفتم اردیبهشت_ در تشریح این خبر اظهار کرد: طی هماهنگی قبلی و به منظور تعیین تکلیف نهایی محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان، با حضور امیر ارجمند رییس اداره حرایم وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، شهردار لاهیجان، معاون و کارشناسان حوزه میراث، فرهنگی، پایش میدانی از سطح شهر انجام و با رفع ابهام و موارد مدنظر شهرداری تفاهم مشترک حاصل و مقرر شد مطالعات تکمیلی و موارد اصلاحی در دستور کار مشاور قرار گیرد.

وی با قدردانی از حمایت‌های عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اسدالله عباسی استاندار گیلان، علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور و علیرضا ایزدی مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی افزود: بنا بر وظایف ذاتی، راهبرد اداره کل صیانت از بافت ها و بناهای تاریخی ارزشمند است و در این راستا تعامل و هم افزایی حداکثری با دستگاه‌های ذیربط همچون شهرداری ها یکی مهمترین اصول و سیاست های پیش روی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان است.

مدیرکل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان از تلاش و همراهی شهردار لاهیجان به منظور پاسداشت و مراقبت از آثار ارزشمند شهر قدردانی کرد و گفت: حراست حفظ و احیاء بافت ها و بناهای تاریخی وظیفه ی همه افراد و آحاد جامعه است و اگر چه مطابق با قانون و به طور رسمی این مسئولیت بر عهده ی وزارتخانه متبوع گذاشته شده اما مشارکت همگانی برای پاسداشت میراث فرهنگی اجتناب ناپذیر است.

جهانی ابراز امیدواری کرد با تعامل و ارتباط نزدیک با شهرداری لاهیجان، ضمن تسریع در روند تکمیل مطالعات، با تایید شواری فنی و ابلاغ از سوی وزارتخانه، چالش های حوزه بافت و بناهای تاریخی این شهر به پایان برسد.

کد خبر 748198

دیگر خبرها

  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت
  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • بازدید رایگان از موزه ها برای معلم ها و استادان دانشگاه
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا با میراث فرهنگی در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز