Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@02:41:48 GMT

سهم ۱۲ درصدی صنعت دامپروری در تولید ناخالص ملی

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۱۸۸۵۸

سهم ۱۲ درصدی صنعت دامپروری در تولید ناخالص ملی

به گزارش خبرنگار مهر، قدرت رحیمی ظهر چهارشنبه در کنگره ملی و بین المللی علوم دامی که به صورت مجازی در ساری برگزار شد، با اشاره به اهمیت صنعت بزرگ دامی، وظیفه سیاستگذاران برای پیشبرد اهداف این صنعت مهم برشمرد و گفت: باید با بهره گیری از کارشناسان متخصص برای رفع چالش‌های فراروی صنعت دام کشور برنامه ریزی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از صنعت دام و طیور به عنوان زیربخش های کشاورزی یاد کرد و سهم آن را در اشتغال و توسعه صنایع تبدیلی و امنیت غذایی مهم برشمرد و گفت: این صنعت توان حضور و رقابت در بازارهای جهانی و منطقه‌ای را داراست.

وی با اظهار اینکه ۴۵ درصد سهم ۲۵ درصدی بخش کشاورزی در تولید ناخالص ملی مربوط به دامپروری است، افزود: اکثر شاغلان روستایی و جمعیت عشایری در کسب و کارهای صنعت دام و طیور به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال دارند.

رحیمی با اظهار اینکه دام و طیور به عنوان یک دارایی ارزشمندی برای روستاییان و عشایر محسوب می‌شود خواستار توجه ویژه به این صنعت شد.

اسداله تیموری رئیس کنگره و رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در ابتدای این مراسم با بیان اینکه این کنگره فرصت مناسبی برای محققیان و صنعتگران است تا بتوانند دستاوردهای چند سال اخیر خود را به نمایش بگذارند افزود: این کنگره مجالی برای سیاستگاران و برنامه ریزان حوزه دام و طیور است که با عرضه محدودیت‌ها و چالش‌ها به دانشمندان این حوزه، امیدوار به ارائه راهکار توسط اساتید دام و طیور باشند.

رئیس کنگره ادامه داد؛ صنعتگران بخش دام و طیور که در خط مقدم این جبهه قرار دارند نیز می‌توانند مشکلات و مسائل این بخش را مطرح نمایند و دانشگاه علوم کشاورزی که مأموریت اصلی آن آموزش و توسعه بخش کشاورزی و دامپروری است، این مسائل را به مسئولین منتقل کرده و امیدوار است یک جریان فکری ثمربخش در صنعت تولیدات دامی کشور اتفاق بیوفتد.

دکتر تیموری ادامه داد؛ چالش‌های قابل کنترل و غیر قابل کنترل در این بخش وجود دارد که می‌توانیم با برخورد منطقی و علمی با این چالش‌ها از آسیب‌های جدی آنها جلوگیری کنیم.

وی افزود: در بخش تولیدات دامی کشور باید ۷۰ درصد به تولیدات خود بیافزاید تا به حد استاندارد برسیم که قطعاً این مهم با همکاری تمامی زنجیره‌های علمی و صنعتی این بخش در یک شاهراه بزرگ میسر می‌شود.

کد خبر 5305672

منبع: مهر

کلیدواژه: دامپروری موسسه علوم دامی کشور ساری ویروس کرونا واکسن کرونا بوشهر واکسیناسیون کرونا آمار کرونا کرمانشاه گرگان اردبیل اربعین حسینی شیوع کرونا زلزله واکسیناسیون ایلام خراسان رضوی دام و طیور صنعت دام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۱۸۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحدهای خوراک دام و طیور

عطاالله هاشمی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با توجه به بارش‌های اخیر و پیش بینی سازمان هواشناسی مبنی بر شرایط مساعد بارش در اردیبهشت انتظار می‌رود که حداقل میزان خرید تضمینی گندم ۱۲ میلیون تن باشد.

به گفته او، برآورد‌ها حاکی از آن است که امسال میزان تولید گندم به بالای ۱۴ میلیون تن برسد که براین اساس نیازی به واردات گندم حتی برای صنف و صنعت هم نخواهیم داشت.

هاشمی ادامه داد: تسریع در پرداخت مطالبات گندمکاران و اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم در قالب جایزه تحویل راهکار تحقق خودکفایی گندم و بی نیازی از واردات محسوب می‌شود، در غیر این صورت به سبب ورود دلالان و واسطه‌ها در امر خرید، گندم تولیدی به سمت جایگزینی خوراک دام و طیور یا قاچاق به آن سوی مرز‌ها هدر می‌رود.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه پیگیری جایزه تحویل گندمکاران به جایی نرسیده است، افزود: علی رغم پیگیری‌های مکرر برای اصلاح نرخ، هنوز به جایی نرسیده ایم که به نظر می‌رسد عده‌ای برای بحث خودکفایی کارشکنی می‌کنند.

به گفته او، بررسی‌ها نشان می‌دهد که قیمت گندم در بازار‌های جهانی و کشور‌های اطراف با احتساب دلار آزاد ۲۰ درصد بالاتر از تولید داخل است که متاسفانه واردکنندگان با کارشکنی در امر تولید بدنبال واردات هستند، درحالیکه کیفیت گندم خارجی و داخلی با یکدیگر قابل قیاس نیست چراکه آنها گندم‌های درجه یک را به ما نمی‌فروشند و گندم‌های درجه ۲ و ۳ بالاتر از قیمت تولید داخل به ما می‌دهند.

هاشمی گفت: بنابر سیاست برنامه هفتم مبنی بر خودکفایی گندم به عنوان مهم‌ترین محصول استراتژیک انتظار می‌رود که طبق قانون ۲۴ ساعت پس از تحویل مطالبات گندمکاران واریز شود و هرچه سریع ترجایزه تحویل به منظور ایجاد ترغیب کشاورزان اعلام شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • نقش استان کرمان در تولید ناخالص ملی، ارتقا یافته است
  • ارتقای نقش استان کرمان در تولید ناخالص ملی
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحد‌های خوراک دام و طیور
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحدهای خوراک دام و طیور
  • اشتغال بیش از ۶ هزار نفر در صنعت زنبورداری استان اردبیل
  • خودکفایی، اشتغال و معیشت با استفاده از پساب‌های کشاورزی
  • فرانسه جایگاه خود را بین ۱۰ اقتصاد برتر از دست می‌دهد
  • احداث ۱۳ مجتمع دامپروری در چهارمحال و بختیاری
  • سهم زنجان از تولید ناخالص داخلی کشور افزایشی است
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد