Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/هرمزگان جامعه شناس و عضوء هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی قشم گفت: عسگرخانی فردی صاحب دیدگاه و حتی به جرأت می توانم بگویم صاحب نظریه در حوزه روابط بین الملل و سیاست بین الملل، در مسائل و موضوعاتی چون امپریالیسم و قدرت جهانی، سیاست و قدرت درخاورمیانه بود.

دکتر مصطفی عبدی در گفت و گو با ایسنا، افزود: استاد عسگرخانی، انسانی فاضل و اندیشمندی بود گرچه افتخار شاگردی ایشان را نداشتم، اما به دلیل برخی حوزه های مشترک مطالعاتی در ساعات استراحت در اتاق استادان از محضر وی بسیار استفاده کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: عسگرخانی فردی صاحب دیدگاه و حتی به جرأت می توانم بگویم صاحب نظریه در حوزه روابط بین الملل و سیاست بین الملل، در مسائل و موضوعاتی چون امپریالیسم و قدرت جهانی، سیاست و قدرت درخاورمیانه بود.

این استاد دانشگاه ادامه داد: عسگرخانی در خصوص مسائلی چون انرژی هسته ای و روابط بین الملل ایران، تحلیلی کاملاً متفاوت از بسیاری استادان علوم انسانی داشت. او در این رابطه از اهمیت اقتدار ملی و قدرت یک کشور در عرصه بین المللی بحث می کرد. به نظر وی اگر اقتدار و قدرت بین المللی یک کشور دستخوش دگرگونی شود، امنیت آن کشور در ابعاد مختلف بسیار متزلزل و شکننده خواهد شد.

عبدی با بیان اینکه قدرتِ تامین کننده امنیت خود وابسته به منابع قدرت است، یعنی اگر کشوری از منابع قدرت برخوردار نباشد، اقتدار و قدرت آن در داخل و بیرون متزلزل شده و بواسطه آن امنیت نیز دستخوش ضعف و فروپاشی قرار خواهد شد، عنوان کرد: طبق سخنان عسگرخانی، امروزه امنیت ایران متاثر از قدرتی است که‌ به‌ سه جزء و یا سه منبع مهم وابسته است. به تعبیر این استاد گرانقدر این سه جزء به مثابه اجزاء یک مثلث بایکدیگر در ارتباط بوده و تامین کننده یکدیگر هستند و با استمرار این سه، قدرت ایران در عرصه بین المللی موضوع بحث و برنامه ریزی ابرقدرت ها است.

جامعه شناس و عضوء هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی قشم با اشاره به اینکه اگر یکی از این سه تضعیف شود، کلیت قدرت ایران هدف قرار گرفته شده و زمینه مسائل بعدی فراهم خواهد شد، بیان کرد: در مدل نظری عسگرخانی نظام امپریالیسم جهانی و یا به زبان خود عسکرخانی، غربی ها و آمریکایی ها می خواهند آرام و گام به گام این سه جزء مثلث قدرت و امنیت را بزنند. سه ضلع این مثلث، یکی انرژی هسته ای به مثابه منبعی مهم و حیاتی در بحث انرژی، خصوصاً در آینده است، یعنی بعد از پیش روی آرام و اعمال فشارهای طاقت فرسا و فرسایشی از طریق تحریم بر استناد به مساله منع فعالیت هسته ای و کش دادن این فشارها زمینه را برای پذیرش این منع فعالیت و تعطیلی ابدی آماده کنند و در گام بعدی نیروی نظامی و خصوصاً سپاه، به مثابه یکی از بازوهای قدرت و فشار و بازی گردانی ایران در منطقه را تضعیف و منفعل و حتا منحل کنند و سومین گام دیپلماسی ایران است، پس در نهایت با منزوی کردن ایران از طریق نشانه گرفتن روابط بین الملل این، ایران را به کشوری منزوی و ضعیف و نا امن تبدیل کنند.

وی با بیان اینکه این شرایط بستری است برای فروپاشی ایران و تجزیه آن به قدرت های کوچک( کشورهای کوچک) که قدرت مقابله و چانه زنی با قدرت های جهانی را ندارد، اضافه کرد: دنیا محل گذر است و فقط همین خاطرات است که باقی می ماند، عسگرخانی طوری زندگی کرد و طوری روابط انسانی خود را مدیریت که امروزه اکثریت کسانی که او را می شناسند از او به نیکی یاد می کنند.

عبدی با بیان اینکه در زمان مسؤلیتم در پردیس بین الملل قشم با مشاوره، راهنمایی و کمک های بی دریغ پروفسور عسگرخانی دو همایش ملی با محتوایی قابل استناد پژوهشگران برگزار کردیم، اضافه کرد: زنده یاد عسگرخانی واحد بین الملل قشم را همچون فرزند خود می‌دانست و با وجود اینکه امکان همکاری با دیگر دانشگاه‌های داخل کشور و خارج کشور را داشت اما به دلیل تعصبی که به بین الملل قشم داشت فارغ از انگیزه های مادی و مقام و مرتبه هیچ کمکی را به توسعه و بالندگی این پردیس دریغ نمی کرد. متاسفانه در ماه های واپسین عمرش، پس از سال ها مجاهدت در دانشگاه‌های مختلف کشور و بیش از همه واحد قشم، موجبات آزردگی خاطر این استاد و نظریه پرداز که از سرمایه های مهم کشور بود، فراهم شد.

به گزارش ایسنا، دکتر ابومحمد عسگرخانی استاد بازنشسته روابط بین‌الملل دانشگاه تهران که به علت ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری بود، روز گذشته دارفانی را وداع گفت.مرحوم عسگرخانی متولد سال ۱۳۳۰ دکترای روابط بین‌الملل را از دانشگاه کوئینز کانادا دریافت کرده و دانشیار روابط بین‌الملل دانشگاه تهران بود. رژیم‌های بین‌المللی یکی از مهم‌ترین حوزه‌های فعالیت‌های دانشگاهی او بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی روابط بین الملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۷۰۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه گردشگری ایران و عمان باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود

سید عزت‌الله ضرغامی امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در دیدار با لیلا بنت احمد بن عواد النجار وزیر توسعه اجتماعی عمان که در محل دفتر وزیر میراث‌فرهنگی برگزار شد، با اشاره به اهمیت تقویت روابط فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بین دو کشور ایران و عمان، اظهار کرد: شما یک وزیر زن هستند. از این که یک خانم مسلمان مسئولیتی بزرگ دارد، برای جامعه اسلامی بسیار حائز اهمیت است و من از این بابت بسیار خوشحال هستم.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، افزود: همکاری بین دانشگاهی بین ایران و عمان می‌تواند تقویت شود. با توجه به وجود دانشگاه الزهرا در عمان و نیز دانشگاهی به همین نام در ایران می‌توان راهکار‌های تقویت همکاری‌های دانشگاهی را بررسی کرد چرا که تبلیغات جهانی برخی از رسانه‌های مختلف منفی است و این گونه وانمود می‌کنند که حجاب مانع کسب علم است. اما این اقدامات مدیریتی توسط خانم‌ها می‌تواند باعث شود تا این تبلیغات منفی خنثی شود.

گردشگری مسئولیت اجتماعی ماست

او سپس به حوزه گردشگری اشاره کرد و ادامه داد: ما حدود ۳۰ حوزه گردشگری داریم که عمانی‌ها از گردشگری سلامت استقبال کردند و ۳۰ درصد گردشگران عمانی که به ایران سفر می‌کنند گردشگران سلامت هستند.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: سیاست دولت آقای دکتر رئیسی بر این است که گردشگران ایرانی نیز به عمان سفر کنند و روابط گردشگری دو کشور تقویت شود. سیاست ایران این است که عمان را در حوزه گردشگری در اولویت قرار بدهیم.

او در ادامه صحبت‌های خود به سابقه تاریخی و تمدنی ایران اشاره کرد و افزود: ما با عمان اشتراکات زیادی داریم. تمایل داریم روابط بین ملت‌ها تقویت شود و شما به‌عنوان وزیر توسعه اجتماعی عمان می‌توانید نقش مهمی در تقویت و ارتباط این روابط اجتماعی ایفا کنید.

گردشگری دریایی ایران و عمان تقویت می‌شود

ضرغامی سپس به مرز دریایی ایران و عمان اشاره کرد و افزود: گردشگری دریایی یکی از ظرفیت‌های مهم بین ایران و عمان در حوزه توسعه گردشگری است. با این حال متأسفانه گردشگری دریایی ایران و عمان در وضعیت خوبی قرار ندارد. اگر گردشگری دریایی تقویت شود به طور حتم باعث تحکیم و تقویت روابط اجتماعی بین دو کشور خواهد شد.

همکاری در حوزه میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سپس به اهمیت مشارکت دو کشور در حوزه مرمت آثار تاریخی اشاره کرد و افزود: آمادگی داریم در پروژه‌های مرمتی در عمان مشارکت داشته باشیم.

ضرغامی افزود: صنایع‌دستی ایران جایگاه اول را در سطح جهان دارد و در ۳۰۰ رشته صنایع‌دستی فعال هستیم. در این باره نیز آماده همکاری با عمان هستیم و امید داریم مسئولان عمانی درباره حضور هنرمندان صنایع‌دستی و برگزاری نمایشگاه‌ها همکاری کنند.

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود به اهمیت حضور بانوان در دستگاه‌های مختلف به عنوان مشاور و مدیر اشاره کرد و افزود: بانوان ما در دستگاه‌های مختلف در سطوح مدیریتی مختلف حضور دارند. این که یک مشاور امور بانوان مسائل مرتبط با زنان را به طور ویژه ارتقا دهد، اهمیت دارد.

پیشنهاد برپایی نمایشگاه‌های مشترک صنایع‌دستی

لیلا بنت احمد بن عواد النجار وزیر توسعه اجتماعی عمان نیز در این نشست با ابراز خرسندی از توسعه گردشگری بین ایران و عمان، گفت: یک کنفرانس به زودی قرار است در حوزه تخصصی گردشگری با حضور وزیر گردشگری عمان برگزار شود و از شما نیز برای حضور در این کنفرانس دعوت می‌کنیم.

او به حوزه صنایع دستی و اهمیت همکاری‌ها در این حوزه نیز اشاره کرد و گفت: در حوزه صنایع‌دستی نیز ۹۰ درصد فعالان صنایع دستی در عمان را بانوان تشکیل می‌دهند. در این باره آماده و علاقه‌مندی برای همکاری در حوزه صنایع‌دستی هستیم. از این رو پیشنهاد می‌دهیم نمایشگاه‌های مشترک برای فروش صنایع‌دستی برپا کنیم.

این مسئول عمانی در ادامه به حضور بانوان در دستگاه‌های مختلف به عنوان مشاور اشاره کرد و افزود: در ایران دستگاه‌های مختلف از بانوان به عنوان مشاور استفاده می‌کنند و نیز مشاور امور خانواده و بانوان دارند و این بسیار کار ارزشمندی است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • نظریهٔ تکامل سوء تفاهمی بیش نیست
  • علم و فناوری به عنوان مولفه‌های مهم قدرت محسوب می‌شوند+فیلم
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • رئالیسم سیاسی چیست؟
  • سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند
  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم
  • توسعه گردشگری ایران و عمان باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود
  • غفلت ایران از سریلانکا بازار نفت آن را از ایران گرفت و به عربستان سپرد / لزوم توجه ایران به خلیج فارس در جاده نوین ابریشم
  • راه‌حل نظریه‌پرداز توسعه دانشگاه جان هاپکینز برای تورم ایران
  • فراهم شدن امکان حضور دانشجویان و بیماران غیرایرانی برای تحصیل و درمان در مشهد