Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-28@23:14:12 GMT

نصب و راه‌اندازی 93 نیروگاه خورشیدی در کردستان

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۷۳۰۷۴

نصب و راه‌اندازی 93 نیروگاه خورشیدی در کردستان

هیوا لهونیان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در سنندج، رویکرد وزارت نیرو برای استفاده بیشتر از انرژی‌های تجدیدپذیر بسیار مطلوب بوده و از سال ۸۸ استفاده از این نوع انرژی در کردستان شروع شده است.

وی تصریح کرد: باتوجه به شرایط آب و هوایی استان و وجود ۲۷۰ روز آفتاب درطول سال و پایین بودن دمای، شرایط مناسبی برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی دراستان فراهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیدواریم با ورود بخش خصوصی به این عرصه شاهد توسعه استفاده از انرژی پاک دراستان باشیم.

لهونیان در ادامه به مزایای استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی علاوه برکسب درآمد برای مشترکین اشاره کرد و افزود: صرفه‌جویی در مصرف انرژی، عدم تولیدگازهای گلخانه‌ای و کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی، خرید تضمینی تولیدی توسط شرکت برق با محاسبه ضریب تقریبی( افزایشی ) و برخورداری از حمایت قانونی مجلس  ودولت ، و همچنین دریافت وام از این طریق از بانکهای عامل  به جهت مشارکت درخرید این قبیل سامانه‌ها ونصب و راه‌اندازی توسط شرکت مجری پیمانکار از جمله محاسن و ویژگی‌های اجرای این طرح است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان با اشاره به اینکه حداقل فضای لازم برای نصب هرکیلووات سامانه خورشیدی ۱۰ مترمربع است اضافه کرد: پشت بام آزاد و بدون سایه، زمین بایر و یا بدون استفاده از جمله شرایط لازم برای نصب پنل‌های خورشیدی است.

به گفته وی، تاکنون ۹۳ نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۶۸۵ کیلووات توسط ادارات و مدارس و مشترکان بخش خصوصی درسطح استان راه‌اندازی شده است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان خاطرنشان کرد: ۵۳ مورد از این تعداد مربوط به ادارات، مساجد و مدارس و ۴۰ مورد مابقی متعلق به بخش خصوصی است.

وی افزود: ادارات و ارگان‌های دولتی براساس بخشنامه ابلاغی دولت در سال ۹۴مکلف‌اند حداقل ۲۰ درصد انرژی موردنیاز خود را از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر به ویژه سامانه‌های خورشیدی تامین کنند.

وی اذعان کرد: حداکثر ظرفیت انشعاب برق مشترک تا سقف ۲۰۰ کیلووات پیش‌بینی شده است و علاقمندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره به دفتر مدیریت مصرف زیرمجموعه معاونت فروش و خدمات مشترکین این شرکت مراجعه کنند.

وی خاطرنشان کرد: برق تولیدی نیروگاه خورشیدی به مدت ۲۰ سال به قیمت مصوب هرکیلووات ۱۴ هزار و ۵۶۰ ریال به علاوه ضریب افزایش سالیانه به صورت تضمینی توسط وزارت نیرو خریداری می‌شود و براساس محاسبات انجام شده به ازای هرنیروگاه ۵ کیلوواتی رقم ریالی مابین یک میلیون تا یک‌میلیون و ۳۰۰هزار تومان  ماهیانه و دربازه زمانی دوماهه  و تجمیعی معادل ۲ تا دو میلیون ۳۰۰هزار تومان پرداخت می‌شود.

انتهای پیام/2330/71

منبع: فارس

کلیدواژه: برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۷۳۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز تجهیز بزرگترین مدرسه اتیسم کشور به نیروگاه خورشیدی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ ناصر فتحی مدیرکل نوسازی مدارس استان اصفهان گفت: تجهیز بزرگترین مدرسه اتیسم کشور به نیروگاه خورشیدی به منظور بهره مندی از انرژی پاک و تجدید پذیر به همت خیر مدرسه ساز حاج حمیدرضا سلامتیان در مدرسه اتیسم مهرآفرین ناحیه ۴ اصفهان آغاز شد.
ناصر فتحی هزینه اجرای این طرح را حدود ۴ میلیارد تومان دانست و افزود: در استان اصفهان تفاهم نامه تجهیز ۱۵ مدرسه به نیروگاه خورشیدی به همت خیران امضا شده و در صدد هستیم که تا پایان سال اجرای زیر ساخت‌های آن در دستور کار قرار گیرد.
مدیرکل دفتر فنی سازمان نوسازی مدارس کشور نیز درخصوص تجهیز مدارس به نیروگاه‌های خورشیدی گفت: در حال حاضر ۵۶ طرح ساخت نیروگاه‌های خورشیدی پشت بامی مدارس کشور به همت خیران مدرسه‌ساز در حال اجراست.
سید محمد واعظی نژاد افزود: این نیروگاه‌ها در حال انعقاد قرارداد یا اجرا است که دو تا سه ماه آینده وارد مدار می‌شوند.
وی گفت: تفاهم نامه همکاری میان سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری برق (ساتبا)، سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، معاونت متوسطه وزارت آموزش و پرورش و جامعه خیرین مدرسه ساز کشور در خردادماه سال ۱۴۰۲ به مدت ۵ سال منعقد شده است.
سید محمد واعظی نژاد افزود: براساس این تفاهم‌نامه نیروگاه‌های خورشیدی انشعابی با ظرفیت حداکثر ۲۰۰ کیلووات وغیرانشعابی تا ظرفیت ۳ مگاوات در مدارس منتخب کشور با سرمایه گذاری خیران برای انتفاع مدارس ساخته می‌شود.
وی ادامه داد: ساخت این نیروگاه‌ها ضمن ایجاد اقتصاد و درآمد پایدار و صرفه جویی در هزینه‌های مدارس سبب افزایش خودآگاهی دانش آموزان از مزایای استفاده از انرژی‌های پاک برای کشور و حفظ محیط زیست با جلوگیری از به کارگیری سوخت‌های فسیلی در مدارس می‌شود.

دیگر خبرها

  • آغاز نهضت تولید محصول سبز با برق سبز در مه‌ولات
  • ۱۰۰ سامانه خورشیدی در مدارس نصب شده است
  • مدارس، صاحب نیروگاه های خورشیدی می شوند
  • ارزش معاملات بورس انرژی از ۱۲۱ میلیارد تومان عبور کرد
  • آغاز تجهیز بزرگترین مدرسه اتیسم کشور به نیروگاه خورشیدی
  • تولید انرژی تجدیدپذیر در ۲۰هزار مدرسه هدفگذاری شد
  • افتتاح همزمان ۷ نیروگاه خورشیدی مدارس در ۶ استان
  • نهضت تولید سبز با برق سبز در شهرستان بردسکن کلید خورد
  • آغاز نهضت تولید سبز با برق سبز در شهرستان بردسکن
  • افتتاح هفت نیروگاه خورشیدی در مدارس کشور