Web Analytics Made Easy - Statcounter

به‌گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ، طی روز‌های گذشته قبض‌های نجومی برق سبب گله‌مندی بسیاری از شهروندان ایلامی شده‌است، هرچند براساس گفته مسئولان شرکت برق بالا بودن قیمت قبوض دوره‌های اخیر به دلیل افزایش مصرف مشترکان بوده، اما برخی از مردم از عدم شفافیت شرکت برق در این خصوص گلایه‌مند هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس گفته مشترکان صدور قبض‌های برق با هزینه‌های بسیار بالا در این شرایط اقتصادی به یک معضل برای مردم تبدیل شده‌است و باید مسئولان مربوطه هرچه سریع‌تر جهت شفاف‌سازی دراین‌باره اقدام کنند.

کارزانی یکی از شهروندان ایلامی گفت: صدور قبض‌های برق با مبالغ بالا این روز‌ها در استان ایلام خبرساز شده‌است و ضروری است مراجع قضایی و نهاد‌های نظارتی جهت شفاف‌سازی دراین‌باره اقدام کنند.

کارزانی با بیان این‌که با توجه به شیوع بیماری کرونا که به بیکاری و کاهش درآمد برخی از اصناف منجر شده اظهار داشت: پرداخت مبالغ بالای قبض‌ها برای برخی مشترکان غیرممکن است و ضروری است مسئولان مربوطه جهت رفع این مشکل چاره‌اندیشی کنند.

لزوم بررسی قبوض برق

فرهادی یکی دیگر از شهروندان ایلامی با اشاره به این‌که ماه‌های گذشته با توجه به شیوع کرونا به ماندن در خانه توصیه می‌شد و از سوی دیگر گرما و افزایش دما سبب شد استفاده از وسایل سرمایشی افزایش پیدا کند افزود: با توجه به این‌که در گرم‌ترین ساعات روز در ماه‌های گذشته با قطعی‌های مداوم برق مواجه بوده‌ایم صدور قبض‌های میلیونی تعجب‌آور است.

او اظهار داشت: از مسئولان درخواست می‌کنیم دلیل افزایش قابل‌توجه قبوض برق مردم در این دوره را بررسی کنند و نتایج را به‌صورت رسمی عنوان کنند.

لزوم توجه مشترکین به مصرف بهینه برق

محمد محمدیان شمالی،سخنگوی شرکت برق استان ایلام گفت: به دلایل متعددی کشور با کمبود انرژی برق مواجه است و یکی از مهمترین راه‌های گذر کشور از این شرایط بحرانی در زمینه تأمین برق، مدیریت مصرف بهینه برق و جلوگیری از هدر رفت انرژی برق توسط مصرف کنندگان است که از مدت‌ها پیش اطلاع رسانی لازم در خصوص تشریح وضعیت تولید و عرضه انرژی برق و لزوم توجه مشترکین عزیز به مصرف بهینه از طریق رسانه ملی، شبکه‌های مجازی و... انجام شده است.

سخنگوی شرکت برق استان ایلام اظهار داشت: انتظار می‌رود با توجه به شرایط بحرانی صنعت برق به لحاظ عدم توانایی در تأمین کامل و پاسخگویی به مصرف بالای برق، همه مشترکین عزیز با حساسیت و احساس مسئولیت در قبال کشور و سایر مشترکین نسبت به کاهش مصارف غیر ضروری و جلوگیری از مصرف بی رویه و تضییع حقوق بیت المال اقدام فرمایند.

امکان مراجعه مشترکان جهت بررسی قبض‌های برق

او با بیان اینکه با توجه به فصل گرما مصرف برخی مشترکان به واسطه استفاده از کولر گازی افزایش چشمگیری داشته اظهار داشت: مشترکانی که به مبالغ قبوض برق معترض هستند، می‌توانند جهت بررسی به این شرکت مراجعه کنند.

محمدیان شمالی اضافه کرد: در حال حاضر حدود ۲۵ درصد از مشترکین با احساس مسئولیت پذیری در قبال مردم و مملکت اسلامی ایران با کاهش مصرف خود و مصرف بهینه برق تا حد زیر الگوی مصرف (۱۰۰ کیلووات ساعت در ماه) از پرداخت بهای انرژی معاف هستند و تنها ۱۷ درصد از مشترکین در گروه مشترکین پرمصرف قراردارند که نه تنها باعث تضیع حقوق بیت المال و ایجاد شرایط دشوار در تامین برق می‌شوند بلکه بر اساس ضوابط موجود بایستی هزینه‌های بیشتری را نیز پرداخت کنند.

لزوم پاسخگویی مسئولین

فتاحی معاون سیاسی وامنیتی استانداری ایلام نیز با بیان اینکه اگر قصور، کوتاهی و عمدی در خصوص صدور قبض‌های شهروندان بوده، برابر قانون برخورد خواهیم کرد اظهار داشت:، اما در صورتی که مرکز تعرفه را افزایش داده باشد، باید همگی تابع قانون باشیم.

فتاحی با اشاره به اینکه پیگیری موضوع قبض‌های مطرح شده تا حصول نتیجه در دستور کار خواهد بود، ادامه داد: وظیفه همه مسئولین این است که پاسخگوی رسانه‌ها باشند، چون رسانه دغدغه مردم را مطرح می‌کنند وعدم پاسخگویی از هیچ مسئولی پذیرفتنی نیست.

منبع:تسنیم

انتهای پیام / غ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قبض برق افزایش قیمت نارضایتی مردم شرایط اقتصادی شفاف سازی صدور قبض استان ایلام مصرف بهینه شرکت برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۰۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار توانیر به مشترکان پرمصرف برق/ با استفاده از کولرگازی منتظر قبض نجومی باشید

آفتاب‌‌نیوز :

عبدالامیر یاقوتی، مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر در اظهاراتی گفته که استفاده از کولر گازی به جای کولر آبی در مناطق عادی و معتدل کشور با افزایش ٣ برابری مصرف برق و افزایش ٨ برابری نرخ برق همراه است که در مجموع قبض برق مشترک خانگی را به ٢٤ برابر افزایش می‌دهد.

براساس اظهارات یاقوتی، تعیین الگوی مصرف برق هر منطقه بر اساس قانون و با تاکید بر حفظ رفاه اجتماعی و فرصت‌های مدیریت مصرف از برنامه‌های توانیر است.

مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر اظهار کرده که به طور معمول ٧٥ درصد مشترکان برق هر منطقه، نسبت به الگوی مصرف تعیین شده، برق کمتری مصرف می‌کنند.

به گفته یاقوتی، الگوی مصرف مناطق عادی در فصل گرم ٣٠٠ کیلووات ساعت است، هزینه برق مشترکان خانگی که از کولر‌های آبی استفاده می‌کنند در هر دوره ٢ ماهه حدود ٨٠ هزار تومان است که در صورت جایگزینی کولر گازی، مصرف سرمایشی از ١٠٠ تا ١٢٠ کیلووات ساعت به بیش از ٧٠٠ کیلووات ساعت افزایش پیدا می‌کند که با احتساب مصرف سایر لوازم برقی، مصرف دوره بیش از ٣ برابر افزایش و از ٣٠٠ کیلووات ساعت به حدود ٩٠٠ تا ١٢٠٠ کیلووات ساعت می‌رسد و مشترک باید بیش از ٢ میلیون تومان هزینه برق پرداخت کند.

مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر اظهار کرده که کشور به ٥ اقلیم آب و هوایی شامل مناطق گرم یک تا ٤ و مناطق عادی تقسیم شده، تقریباً ٨٠ درصد مشترکان خانگی در مناطق عادی و معتدل مانند شمال غرب و شمال شرق کشور ساکن هستند که استان‌های تهران، زنجان، قزوین، همدان و لرستان، اغلب مناطق استان کردستان و کرمانشاه و بخش‌هایی از اصفهان را در بر می‌گیرد.

سال گذشته مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران از قطع برق ۱۵ دستگاه اجرایی شامل سه وزارتخانه، ۲ بانک عامل و ساختمان مرکزی متعلق به یکی از شرکت‌های بیمه کشور، خبر داد و وصل مجدد جریان برق را منوط به تعهد کتبی بالاترین مقام مسئول این اداره‌ها مبنی بر رعایت الگوی مصرف ابلاغی دانست. 

کامبیز ناظریان تاکید کرده بود که کاهش حداقل ۳۰ درصدی مصرف برق در ساعت اداری و حداقل ۶۰ درصد کاهش مصرف در ساعت غیراداری توسط همه دستگاه‌های اجرایی، ادارات، بانک‌ها و نهاد‌های عمومی غیردولتی الزامی است. 

با این حال تعرفه آب، برق و گاز مشترکین تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی تا سقف الگوی مصرف به صورت رایگان محاسبه می‌شود.

سهم ۳۳ درصدی مصرف برق در شبکه خانگی

طبق اعلام مرکز آمار، حدود ۳۳ درصد مصرف کل انرژی الکتریکی از سال ۸۴ تا ۹۹ به مصرف بخش خانگی می‌رسید که بخش صنعتی با سهم حدود ۳۲ درصد، دومین مصرف‌کننده انرژی الکتریکی در ایران بود.

علی‌اکبر محرابیان وزیر نیرو نیز پیش‌تر در اظهاراتی گفته بود که ۳ درصد از مشترکان تهرانی ۴۰ درصد درآمد شرکت برق تهران بزرگ را می‌پردازند.

طبق اعلام شرکت توزیع برق تهران بزرگ، تعرفه بندی مصرف برق در نیمه اول سال به سه دسته ساعت کم بار، ساعت میانبار و ساعت اوج بار تقسیم می‌شود. 

بر این اساس، ساعت ۱۱ شب تا ۷ صبح ساعت کم بار، ساعت ۷ صبح تا ۷ شب میانبار و ساعت ۷ تا ۱۱ شب اوج بار است. 

از ابتدای ماه خرداد تا پایان ماه شهریور نیز که ماه‌های گرم سال هستند، علاوه بر ساعات اوج بار در شب از ساعت ۱۲ ظهر تا ۶ بعدازظهر به علت استفاده گسترده از وسایل سرمایشی ساعات پیک بار خواهد بود.

بر این اساس توصیه شده که وسایل پرمصرف برقی مانند اتو، ماشین لباس شویی و ظرفشویی در ساعات ابتدایی روز و انتهایی شب استفاده شوند تا همزمان با اوج مصرف برق نباشد.

منبع: اکوایران

دیگر خبرها

  • هشدار توانیر به مشترکان پرمصرف برق/ با استفاده از کولرگازی منتظر قبض نجومی باشید
  • اجرای طرح تعویض کنتورهای فرسوده در استان مرکزی
  • ثبت بیش از ۱۰۰۰ فرم شناسایی مشترکین سازمان پسماند اصفهان در سامانه سنا
  • ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها چیست؟/ جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن»
  • ماجرای قلیان اکسیژن در کافه‌های تهران | این دستگاه تاییدیه نهایی ندارد | وجود گاز خنده در این قلیان‌ها صحت دارد؟
  • ماجرای گاز «خنده» در قلیان اکسیژن صحت دارد؟/ قلیان اکسیژن اعتیاد آور نیست؟
  • جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن» / ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها
  • ماجرای مشکل مرزی جدید با طالبان؛ سوءتفاهم بود
  • پتروشیمی‌ها از ورزش استان بوشهر نیز حمایت کنند
  • پتروشیمی‌ها حق مردم استان بوشهر را بدهند/ لزوم رعایت عدالت