Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، درحالی‌که اثرات آن‌ها از بعضی نظرات مشابه هستند، اما ترکیبات کاملاً متفاوتی هستند که به روش‌های مختلف کار می‌کنند. این مقاله بررسی می‌کند که کراتین و پودر پروتئین وِی چیست، تفاوت‌های اصلی آن‌ها و اینکه آیا شما باید آن‌ها را با هم بخورید تا مزایای بهینه داشته باشید. 

پروتئین کراتین و وِی چیست؟ 

کراتین و پروتئین وِی ساختار مولکولی منحصربه‌فردی دارند و عملکرد متفاوتی در بدن دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

کراتین:

کراتین یک ترکیب آلی است که به طور طبیعی در سلول‌های عضلانی تولید می‌شود. این ماده به تولید انرژی در هنگام ورزش با شدت بالا یا ورزش‌های سنگین کمک می‌کند. هنگامی که به‌صورت مکمل مصرف می‌شود، کراتین می‌تواند به افزایش توده عضلانی، قدرت و عملکرد ورزشی کمک کند.

 با افزایش ذخایر فسفوکراتین در عضلات کار می‌کند. این مولکول به تولید انرژی برای انقباضات عضلانی کوتاه‌مدت کمک می‌کند. کراتین همچنین در بسیاری از غذا‌ها، به‌ویژه محصولات گوشتی یافت می‌شود. بااین‌حال، مقداری پروتئینی که می‌توانید با خوردن گوشت به دست آورید بسیار ناچیز است.

 به همین دلیل بسیاری از افرادی که به دنبال افزایش حجم و عملکرد عضلانی هستند از مکمل‌های کراتین استفاده می‌کنند. کراتین به‌صورت مکمل به‌صورت مصنوعی در یک آزمایشگاه تجاری تولید می‌شود. رایج‌ترین شکل کراتین مونوهیدرات است، اگرچه اشکال دیگری از آن نیز وجود دارد. 

پودر پروتئین وِی:

وِی یکی از پروتئین‌های اصلی است که در محصولات لبنی یافت می‌شود. این اغلب یک محصول جانبی تولید پنیر است و می‌توان آن را جدا کرد و به شکل پودر درآورد. از نظر کیفیت پروتئین، وِی (آب پنیر) در بالای این لیست قرار دارد، ازاین‌رو مکمل‌های آن در بین بدنسازان و سایر ورزشکاران بسیار محبوب است.

 مصرف پروتئین وِی پس از یک دوره ورزش به افزایش بهبودی و ترمیم و افزایش توده عضلانی منجر می‌شود. این مزایا می‌تواند به بهبود استقامت، قدرت و عملکرد عضلانی کمک کند. 

دریافت منبع خوب پروتئین پس از انجام ورزش‌های مقاومتی برای به حداکثر رساندن عضله‌سازی مهم است. حدود ۲۰ گرم پروتئین مقدار خوبی برای این هدف است. پودر پروتئین وِی می‌تواند یک روش کارآمد برای دستیابی به این توصیه باشد، زیرا یک وعده ۲۵ گرمی از این پودر حدود ۲۰ گرم پروتئین فراهم می‌کند. 

هر دو باعث افزایش عضله می‌شوند:

نشان‌داده‌شده است که هر دو مکمل، کراتین و پودر پروتئین وِی هنگامی که همراه با ورزش مقاومتی مصرف شوند، عضله‌سازی را افزایش می‌دهند. کراتین ظرفیت ورزش را در حین ورزش با شدت زیاد افزایش می‌. دهد. این منجر به بهبودی و سازگاری مانند افزایش توده عضلانی می‌شود. 

در همین حال، مصرف پروتئین و‌ِی همراه با ورزش، بدن شما را با کیفیتی از پروتئین منبع، پروتئین عضله را افزایش می‌دهد و منجر به افزایش عضلات در طول زمان می‌شود. درحالی‌که هر دو کراتین و پروتئین وِی باعث افزایش عضله می‌شوند، اما کارایی هرکدام متفاوت است. کراتین با افزایش ظرفیت ورزش‌کردن، قدرت و توده عضلانی را افزایش می‌دهد، درحالی‌که پروتئین وِی این کار را با تحریک افزایش سنتز پروتئین عضله انجام می‌دهد. 

آیا باید آن‌ها را با هم استفاده کنید؟ 

برخی از افراد پیشنهاد کرده‌اند که مصرف پروتئین وِی و کراتین با هم ممکن است به مزایایی فراتر از مزایای مصرف هر یک از آن‌ها جداگانه منجر شود. بااین‌حال، چندین مطالعه نشان داده است که این احتمال وجود ندارد. در یک مطالعه روی ۴۲ مرد میان‌سال و مسن نشان داد که شرکت‌کنندگان هنگام مصرف پروتئین وِی و کراتین، در مقایسه با مصرف هر دو مکمل به‌تنهایی، هیچ سازگاری اضافه‌ای در ورزش را تجربه نکردند. 

علاوه بر این، مطالعه‌ای بر روی ۱۸ زن آموزش‌دیده با مقاومت نشان داد که کسانی که به مدت ۸ هفته پروتئین وِی به‌علاوه کراتین مصرف کردند، تفاوتی در توده عضلانی و قدرت نسبت به کسانی که پروتئین وِی را به‌تنهایی مصرف کردند، نداشتند.

 پودر پروتئین وِی و کراتین دو مکمل ورزشی محبوب هستند که نشان‌داده‌شده است که باعث افزایش توده عضلانی و بهبود عملکرد ورزشی می‌شوند، اگرچه روش‌های انجام این کار متفاوت است. 

به نظر نمی‌رسد ترکیب‌شدن این دو با هم مزایای بیشتری برای افزایش عضله و قدرت داشته باشد. بااین‌حال، اگر می‌خواهید هر دو را با هم امتحان کنید و به دنبال افزایش توده عضلانی و عملکرد در ورزشگاه یا زمین هستید، مصرف پروتئین وِی و کراتین با هم ایمن و مؤثر است. 

به نظر می‌رسد نتایج حاکی از آن است که مصرف پروتئین وِی و کراتین با هم هیچ مزیتی ندارد. بااین‌حال، برخی از افراد ممکن است تصمیم بگیرند که آن‌ها را برای راحتی بیشتر با هم استفاده کنند. 

علاوه بر این، هیچ مدرکی نشان نمی‌دهد که مصرف هم‌زمان کراتین و پروتئین وِی باعث اثرات منفی شده باشد. به‌طورکلی ایمنی آن‌ها شناخته شده است. انتخاب مصرف پروتئین وِی، کراتین یا هر دو به اهداف فردی شما برمی‌گردد.

 اگر شما یک ورزشکار هستید که تفریحی ورزش‌کردن و فقط به دنبال حفظ فرم بدنتان هستید، پروتئین وِی ممکن است گزینه خوبی برای کمک به عضله‌سازی و بازیابی آن باشد. از طرف دیگر، اگر به دنبال به حداکثر رساندن توده و قدرت عضلانی هستید، مصرف پروتئین وِی و کراتین با هم ممکن است مفید باشد. 

پربیننده ترین ۱۶ فایده شگفت انگیز رسیدگی به پوست صورت چرا آسترازنکا کمیاب شده است؟ آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۶/۳۱) شرط جریمه نشدن در ساعات منع تردد شبانه در ایام واکسیناسیون این افراد نباید واکسن کرونا بزنند!

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: عضله سازی کراتین و پروتئین و ی افزایش توده عضلانی پودر پروتئین و ی بااین حال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۹۶۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورزش باعث افزایش قد می‌شود؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، هورمون رشد در طول شبانه روز به شکل ضربانی ترشح می‌شود و برخی محرک‌های فیزیولوژیک می‌توانند، ترشح هورمون رشد را تحریک کنند. دو تا از قوی‌ترین این محرک‌ها، ورزش و خواب هستند و هورمون رشد نقش‌های متفاوتی در طول زندگی دارد؛ از تاثیر روی رشد، بازیافت عضله، استخوان و کلاژن گرفته تا تنظیم جنبه‌های انتخابی عملکرد متابولیک شامل افزایش متابولیسم چربی و حفظ ترکیب بدنی سالم تر در آینده و ورزش های قدرتی و هوازی می‌توانند موجب افزایش قابل توجه ترشح هورمون رشد شوند و با افزایش شدت ورزش، ترشح بیشتر می شود.

بیشتر بخوانید: راه‌های افزایش قد در دوران نوجوانی

اگر حجم ورزش بیش از توان فرد باشد، ابتدا دچار خستگی تمرینی می‌شود. متغیرهای تکرار، زمان و شدت، حجم ورزش را تعیین می‌کنند و در صورتی که حجم زیاد در طول زمان ادامه یابد، فرد وارد مرحله بیش‌تمرینی و تغییرات هورمونی ناشی از آن و تاخیر رشد شود.

از سوی دیگر در برخی ورزش‌ها به ویژه ورزش‌های دارای دسته‌بندی وزنی یا ورزش‌های استقامتی یا ورزش‌هایی که زیبایی حرکات و نظر داوران و شکل بدنی ممکن است در امتیازدهی موثر باشند، تمایل ورزشکاران به کاهش وزن و کاهش درصد چربی بدن بیش‌تر است. بدین ترتیب، ورزشکاران ممکن است دچار کمبود نسبی انرژی شوند. این وضعیت در ابتدا در بانوان ورزشکار با عنوان سه گانه بانوان ورزشکار (اختلالات خورد و خوراک- آمنوره- پوکی استخوان) معرفی و در مشاهدات و مطالعات بعدی مشخص شد که تاثیرات کمبود انرژی، خیلی فراتر از این مثلث بوده و تغییرات هورمونی و عوارض آن در پسران هم قابل رویت است. بنابراین، نام آن به سندروم کمبود نسبی انرژی تغییر یافت و بدیهی است در ورزشکارانی که دچار این مشکل می شوند، رشد و بلوغ دچار اختلال می‌شود.

بر اساس این مطلب که از سوی لاله حاکمی، متخصص پزشکی ورزشی تهیه شده و از سوی فدراسیون پزشکی ورزشی در اختیار قرار گرفته، آمده است: افرادی که بیش از اندازه ورزش می‌کنند و به اندازه ورزش مواد غذایی دریافت نمی‌کنند، غیر از بحث کمبود انرژی نسبی، دچار کمبود مواد مغذی می‌شوند و بدیهی است کمبود ریزمغذی ها و درشت مغذی ها می‌توانند در رشد اختلال ایجاد کنند.

در ورزشکاران در حال رشد که صفحات رشد باز و فعال هستند، وارد آمدن ضربات مکرر یا ضربه ناگهانی شدید ممکن است به این صفحات آسیب رسانده و متعاقب آن رشد طولی استخوان دچار مشکل شود. برخی فعالیت‌ها مثل پریدن از ارتفاع بالا روی سطوح سخت می‌تواند به صفحات رشد آسیب برساند و سطوح جاذب ضربه مثل تشک‌های فرود، ضربه وارد شده را به اندام بر نمی‌گردانند اما فرود روی سطوح غیرجاذب موجب بازگشت نیرو به مفاصل و آسیب صفحات رشد می‌شود.

در بلوغ جسمی، عمدتا تمرکز بر هورمون‌های جنسی و برای شروع عادت ماهیانه نیاز به سطح مشخصی از درصد چربی بدن است. چربی‌های بدن، حاوی آروماتاز هورمون‌های جنسی بوده و تبدیل استروئیدهای مردانه را تسریع می‌کنند. ورزش، موجب کنترل وزن و درصد چربی بدن شده و از بلوغ زودرس جلوگیری می‌کند. با توجه به اینکه صفحات رشد به دنبال بلوغ بسته می‌شوند، ممکن است در بلوغ زودرس ابتدا یک رشد جهشی نسبت به همسالان دیده شود اما در نهایت، قد این افراد کوتاه‌تر خواهد ماند. این مشکلی است که در مصرف استروئیدهای آنابولیک در سنین نوجوانی نیز اتفاق می افتد. همان طور که می‌دانید، استروئیدهای آنابولیک از دسته S۱ در لیست ممنوعه دوپینگ قرار دارند و علاوه بر تاثیرات گوناگون مخرب دیگر، این داروها موجب بلوغ زودرس و بسته شدن زودرس صفحات رشد در نوجوانان و کوتاه ماندن قد در بزرگسالی می شوند.

بدیهی است که برای بلوغ اجتماعی و روانی، ارتباطاتی که در ورزش تشکیل می شود از یک سو و احساس عزت و اعتماد به نفسی که فعالیت‌های ورزشی به ارمغان می‌آورد از سوی دیگر، بالندگی و بلوغ را تسهیل می‌کند و مراقبت سازمانی و خانوادگی، آموزش مهارت «نه گفتن» و هدایت ورزشکاران نوجوان به محیطی عاری از دارو و دوپینگ از اصول پیشگیری از صدمات اجتماعی در دوران بلوغ است و محیط های ورزشی از این مهم مستثنا نیست.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1228724 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • التهاب عامل کلیدی در پیشرفت آرتروز زانو
  • نخودفرنگی وزن را کاهش می‌دهد؟
  • ورزش باعث افزایش قد می‌شود؟
  • این ۵ ماده غذایی را که هرگز نباید دوباره گرم کرد
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • قبض برق این مشترکان ۲۴ برابر می‌شود
  • غنی‌ترین منابع طبیعی کلسیم
  • قبض این مشترکان ۲۴ برابر می شود
  • حالت تهوع بعد از ورزش چه دلایلی دارد ؟
  • علل پرش و اسپاسم عضلانی