Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی فقدان بانک‌های اطلاعاتی معتبر و جامع از توانمندی آزمایشگاهی را معضلی برای کاهش اعتبار صنعت آزمایشگاهی دانست.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ مجتبی نسب دبیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی با بیان اینکه عدم وجود بانک اطلاعاتی معتبر از توانمندی‌ها و تجهیزات آزمایشگاهی در کشور موجب می‌شود که پژوهشگران در انجام پژوهش‌ها و همچنین صنایع برای انجام فعالیت‌های تحقیق و توسعه خود، با چالش‌های گوناگونی مواجه شوند، گفت: این اتفاق تاثیر مستقیمی در کاهش کیفیت خدمات حوزه بهداشت و سلامت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: گاهی این عدم اطلاع باعث شده که با وجود تجهیزات آزمایشگاهی در کشور، برخی از آن‌ها از دیگر کشور‌ها خریداری شود. این کار یعنی خروج ارز از کشور و سرمایه گذاری موازی برای تجهیزاتی که در کشور وجود دارد و ظرفیت خدمات دهی آن‌ها اطلاع‌رسانی نشده است.

به گفته وی، شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در همین راستا و با هدف ارائه تصویری درست و روشن از تجهیزات و تخصص‌های موجود کشور در حوزه آزمایشگاهی شکل گرفته و این اطلاعات جامع را در اختیار فعالان، پژوهشگران، استادان، دانشجویان و علاقه‌مندان به این صنعت قرار می‌دهد.

دبیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: البته شبکه برای ارائه یکپارچه خدمات تعمیر و نگهداری مناسب برخی تجهیزات ارزشمند آزمایشگاهی، ارتقای آموزش‌های سازمان‌یافته برای کارشناسان آزمایشگاه‌ها و کاربران تجهیزات و تدوین استاندارد‌های آزمایشگاهی نیز تلاش می‌کند، تا با این کار روند توسعه این صنعت را شتاب دهد و خدماتی جامع و کامل در اختیار فعالان این حوزه قرار گیرد.

وی معتقد است که این کار در کنار مزایای فوق، راهی است برای کاربردی‌تر کردن تحقیقات دانشگاهی و پژوهش‌های صنعتی. سرمایه‌های ارزشمندی که در صنعت آزمایشگاهی وجود دارد و به دلیل عدم بهره‌گیری مناسب از آن‌ها به فراموشی سپرده شده‌اند. اما ایجاد یک شبکه جامع از فعالیت‌ها و دارایی‌های موجود می‌تواند مسیر شناسایی و استفاده از آن‌ها را در کشور تسهیل کند و توانمندی و تخصص آن‌ها را به زنجیره صنعت آزمایشگاهی کشور گره بزند.

نسب گفت: این کار به «بهره‌مندی از کارشناسان و متخصصان حوزه‌های مختلف آزمایشگاهی»، «ایجاد تمرکز در پیگیری و انجام کار‌های فنی و اجرایی»، «کاهش زمان بررسی و پاسخگویی به درخواست‌ها و امور ارجاع شده به شبکه»، «ایجاد اشتغال برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و بهره‌برداری بیشتر از دانش فنی کارشناسان و متخصصان آزمایشگاه‌ها و مراکز علمی کشور» و «افزایش میزان مشتری‌مداری شبکه آزمایشگاهی» نیز منجر شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: معاونت علمی و فناوری شبکه آزمایشگاهی بانک اطلاعاتی شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی معاونت علمی صنعت آزمایشگاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۹۹۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها

به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمود تارا مسئول پنل پیش نیازهای شکل گیری آزمایشگاه پزشکی هوشمند در بیست و یکمین کنگره کشوری و پانزدهمین کنگره بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران که در روزهای ۱۱ الی ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود، اظهار داشت: آزمایشگاه‌های بالینی و پزشکی هوشمند امروزه یکی از پایه‌های مهم در تشخیص و مدیریت بیماری‌ها محسوب می‌شوند. این آزمایشگاه‌ها با استفاده از تکنولوژی‌های هوش مصنوعی، اطلاعات پزشکی را تحلیل کرده و الگوریتم‌های پیشرفته‌ای را به کار می‌برند تا بیماری‌ها را سریع‌تر بهبود بخشند. اهمیت آنها در دنیای امروزی این است که این تکنولوژی‌ها به پزشکان کمک می‌کنند تا بیماری‌ها را به دقت تشخیص دهند، پیش بینی کنند و درمان‌های بهتر و موثرتری را ارائه دهند.

وی افزود: هر چند در سطح جهانی، آزمایشگاه‌های پزشکی امروزی به طور گسترده‌ای از تکنولوژی‌های هوشمند مانند سیستم‌های اتوماسیون، تجهیزات تصویری پیشرفته (به ویژه در پاتولوژی و مطالعه لام)، سیستم‌های اطلاعات آزمایشگاهی هوشمند، بستر داده‌های بزرگ و سیستم‌های پشتیبانی تصمیم‌گیری بر اساس هوش مصنوعی استفاده می‌کنند ولی این اتفاق، هنوز در کشور ما، در حال طی مراحل اولیه هستند و آزمایشگاه‌های اندکی وجود دارند که پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در این زمینه داشته اند.

این متخصص حوزه انفورماتیک سلامت و بالین با اشاره به نیازهای اساسی و مهم در شکل گیری آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند بیان داشت: برای شکل‌گیری آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند، نیازمندی‌های اساسی شامل دسترسی به داده‌های بزرگ و با کیفیت، تکنولوژی‌های پردازش داده قدرتمند، استانداردهای امنیتی برای حفظ حریم خصوصی بیماران و توانایی‌های فنی- انسانی همکاری و ارتباطات مؤثر بین تجهیزات و سیستم‌ها هستند. پس از شکل گیری زیرساخت حداقل، بکارگیری تیم خبره این حوزه و تشکیل تیم‌های مشترک با کادر بالینی شروع کننده اولین فعالیت‌ها است.

وی به نقش شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در برطرف کردن این نیازها تاکید کرد و گفت: شرکت‌های دانش بنیان ایرانی با توجه به توانایی‌ها و تخصص‌های خود، می‌توانند در برطرف کردن نیازهای ذکر شده نقش مهمی داشته باشند. آنها می‌توانند به طراحی و توسعه نرم‌افزارهای پزشکی، تولید تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته و ارائه راهکارهای هوشمند برای مدیریت داده‌های پزشکی و اطلاعات بیماری‌ها کمک کنند. این بستر، به خصوص در کشور ما، بستری گسترده و پتانسیل فعالیت فراوان دارد.

کد خبر 6089499 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • ۵۵۵ میلیارد ریال در صنعت برق میامی سرمایه‌گذاری شد
  • همکاری وزارت علوم و معاونت علمی در حوزه دارایی‌های فکری
  • مالکیت فکری پشتوانه اقتصاد دانش‌بنیان
  • حمایت معاونت علمی از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • رشد صد در صدی دانش‌بنیان‌ها در بورس تا پایان سال
  • رشد ۱۰۰ درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات «وعده صادق»
  • رشد صد درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات وعده صادق
  • نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها
  • برپایی پاویون دانش‌بنیان‌ها در نمایشگاه پزشکی ویتنام ۲۰۲۴
  • راه اندازی میز خدمت در نمایشگاه تجهیزات پزشکی