Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس فوتبال»
2024-05-07@17:21:34 GMT

هم‌دوره تختی درگذشت

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۰۶۷۷۵

هم‌دوره تختی درگذشت

به گزارش ایرنا، یعقوبی، دارنده نشان نقره بازی‌های المپیک، برنز رقابت‌های جهانی و برنده چند نشان با ارزش از رقابت‌های بین‌المللی در سال ۱۳۰۹ در یک خانواده متوسط در خیابان مولوی قزوین به دنیا آمد. پدرش در بازار قزوین به تجارت اشتغال داشت. او و همسرش دارای پنج پسر و چهار دختر شدند. محمد مهدی، به مدرسه ابتدایی رفت و در سال‌های اشغال ایران توسط قوای بیگانه در سن ۱۵ سالگی دبیرستان را رها کرد و به دنبال کاسبی و ورزش رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از ابتدا به طور آزاد در زورخانه جلودار، باستانی کار می‌کرد  و کمی هم کشتی می‌گرفت؛ تا اینکه بعدها به طور رسمی،‌ عضو باشگاه هژیر قزوین شد و در آنجا زیر نظر استاد بلور،‌ تمرینات جدی خود را شروع کرد  و کم کم عضو باشگاه تاج شد.

او در سال ۱۳۲۹ نایب قهرمان وزن ۵۲ کیلوگرم ایران شد. اما در سال ۱۳۳۱ در یک وزن بالاتر، جبار بایرام­‌جهانی از تبریز را برد و روی سکوی قهرمانی ایستاد. ۲ سال بعد (۱۳۳۲ و ۱۳۳۳) به وزن سوم رفت و برای دومین و سومین بار قهرمان ایران شد. یعقوبی در سال ۱۳۳۴ مسابقات قهرمانی کشور در قزوین انجام شد و او به وزن دوم بازگشت و برای چهارمین بار به مدال طلا رسید. در همان مسابقات، تختی در وزن هفتم قهرمان شد. یعقوبی در وزن ۵۲ کیلوگرم سه بار قهرمان ایران شده بود.

یعقوبی که ۱۰ سال با تختی هم تیمی بود، روزی با او قصد سوار شدن به اتوبوس را داشت. تختی مثل همیشه عقب کشید تا دوستش زودتر سوار شود. اتوبوس در حال حرکت بود و تختی قصد بالا آمدن داشت که شاگرد اتوبوس، طبق عادت با مشت به سینه تختی کوبید.

یعقوبی می‌گوید:  من با شاگرد اتوبوس برخورد فیزیکی کرده و پاسخش را دادم. اما همان جا تختی مرا سرزنش کرد. زمانی که شاگرد اتوبوس فهمید دست روی چه کسی بلند کرده، عمیقا شرمنده شد و به دست و پای تختی افتاد. تختی در چهار المپیک کشتی گرفت و یعقوبی هم از معدود ورزشکاران سه المپیکی در تاریخ ورزش ایران است.

او در مسابقات جهانی ۱۹۵۱ به مدال برنز دست یافت. اما سال بعدش در المپیک هلسینکی فقط ۳۲ ثانیه مقابل رشید مامدبیکف از شوروی مقاومت کرد و حذف شد. در المپیک رم نیز ۳۰ ساله بود و در پایان خط قهرمانی. اما در مسابقات جهانی ۱۹۵۴ توکیو نیز راهی به سکوهای سه گانه پیدا نکرد و در رده پنجم مشترک قرار گرفت. المپیک ملبورن اما داستان دیگری دارد. داستان ماندگاری نام محمدمهدی یعقوبی در تاریخ ورزش ایران، در همین المپیک رقم خورد. او جبار بایرام‌­جهانی، نزدیک ترین رقیبش در انتخابی‌ها را برد و عازم استرالیا شد. المپیکی که به خاطر موقعیت جغرافیایی میزبان در ماه­‌های غیر معمول نوامبر و دسامبر انجام شد.

همچنین کمیته ملی المپیک در سال ۹۸  با حضور در منزل مهدی یعقوبی قهرمان پیشین کشتی جهان و المپیک  ضمن تقدیر از وی، تابلو و پلاک شناسایی این قهرمان ارزنده را بر سر در ورودی منزل شخصی وی نصب شد. همچنین تیرماه سال گذشته سردیس این قهرمان المپیکی در تالار مشاهیر موزه ملی ورزش المپیک و پارالمپیک طی مراسمی جانمایی شد. رونمایی از سردیس یعقوبی در موزه ملی ورزش سال ۹۹

یعقوبی که ۲۸ شهریور ماه امسال راهی بیمارستان شده بود صبح امروز و در سن ۹۱ سالگی درگذشت.

جامعه کشتی کشور و کمیته پیشکسوتان کشتی درگذشت این پیشکسوت قدیمی را خدمت خانواده آن مرحوم و جامعه ورزش تسلیت گفت.

دارنده نقره بازی المپیک ۱۹۵۶ ملبورن، (دسته ۵۷ کیلوگرم)، برنز بازی های ۱۹۵۱ هلسینکی، فنلاند  و رتبه پنجم بازی های ۱۹۵۴ توکیو،‌ژاپن در زمره افتخارات این مرحوم است.

منبع: پارس فوتبال

کلیدواژه: ایران کشتی ایران غلامرضا تختی کشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت parsfootball.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس فوتبال» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۰۶۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سابق سازمان تیم‌های ملی: بعید می‌دانم با این روند مدال المپیک بگیریم/ دلایل افت فروغی قابل بررسی است

سعید مرادی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در مورد اینکه نتایج ملی‌پوشان تیراندازی ایران در میادین مختلف بین‌المللی به خصوص مسابقات انتخابی المپیک رضایت‌بخش نبوده، اظهار کرد: نتایج خوبی کسب نمی‌شود، در حالی که می‌توانیم جایگاه بالاتری داشته باشیم. در تفنگ و تپانچه دور از انتظار بوده‌ایم. تنها کسی که نتایج خوب را ادامه می‌دهد هانیه رستمیان است. دیگر ملی‌پوشان تیراندازی با روز‌های خوب خود فاصله دارند. روند رو به رشد کاملاً پاره شده و با آن جایگاهی که می‌توانیم باشیم فاصله محسوسی پیدا کرده‌ایم. سهمیه‌های المپیک کاهش پیدا کرده و دوره قبل ۶ سهمیه داشتیم، این دوره ۴ سهمیه گرفته‌ایم، مدال‌هایی که به دست می‌آوریم از دست می‌رود و نتایج خوب قبل تکرار نمی‌شود.  

پافشاری منجر به کسب سهمیه شد

وی درباره اینکه دلیل افت ملی‌پوشان تیراندازی چیست، عنوان کرد: همه چیز دسن به دست هم می‌دهد. مدیریت، کارایی ورزشکار، نقش مربی، تجهیزات و ... تأثیر دارند. با روی کار آمدن رئیس جدید فدراسیون قرار شد تا تجهیزات کاملاً تأمین شود. تغییری در مربیان و ورزشکار ایجاد نشد و البته نفرات جدیدی اضافه شدند. در ماده تفنگ با توجهی که به بخش بانوان شده، دو ملی‌پوش جدید اضافه شده و فاطمه امینی و شرمینه چهل‌امیرانی توانستند سهمیه المپیک بگیرند. در ماده اهداف پروازی هم در دوره قبل توجه شد و نوجوانانی وارد مسابقات لیگ شدند که نتیجه آن کسب سهمیه المپیک توسط محمد بیرانوند شد. همان زمان خیلی از باشگاه‌ها با آمدن نوجوانان مخالفت کردند، اما پافشاری فدراسیون باعث شد تا نتیجه آن را در این دوره انتخابی المپیک ببینیم.  

دلایل افت فروغی قابل بررسی است

رئیس سابق سازمان تیم‌های ملی تیراندازی در مورد اینکه دلایل افت جواد فروغی چه بود که او در المپیک قبلی مدال طلا گرفت، اما این دوره سهمیه هم نگرفت، تصریح کرد: افت فروغی بلافاصله بعد از المپیک توکیو شروع نشد، چون او توانست در تپانچه میکس مدال طلای مسابقات لهستان را کسب کند. بعد از آن رقابت‌ها بود که مربی فروغی تغییر کرد و توجه لازم به او نشد. برخورد با ورزشکاری که در المپیک طلا گرفته با دیگر ورزشکاران فرق می‌کند. ممکن است مقداری بعد از طلای المپیک افت ایجاد شود، اما ورزشکار دوباره می‌تواند اوج بگیرد. فروغی پیش از المپیک توکیو در جام‌های جهانی برزیل و هندوستان دو مدال طلا گرفته بود، در المپیک طلا گرفت و در لهستان هم به طلای میکس رسید. دلایل افت فروغی قابل بررسی است و می‌توان دوباره او را بازگرداند ولی لازمه آن توجه فدراسیون وقت است.

مرادی درباره اینکه از میان محمد بیرانوند، هانیه رستمیان، فاطمه امینی و شرمینه چهل‌امیرانی می‌توان به کسب مدال در المپیک پاریس امیدوار بود، خاطرنشان کرد: با این روندی که ورزش تیراندازی در میان ملی‌پوشان پیش رفته بعید می‌دانم شانسی برای کسب مدال در المپیک پاریس داشته باشیم. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دبیر درباره المپیک: یک طلا بگیریم هنر کردیم!
  • کشف دومین منزل انباشت زباله در بجنورد!
  • واکنش اینفانتینو و مسی به درگذشت اولین مربی قهرمان فوتبال آرژانتین
  • سزار منوتی، سرمربی قهرمان جام جهانی 1978 درگذشت
  • رئیس سابق سازمان تیم‌های ملی: بعید می‌دانم با این روند مدال المپیک بگیریم/ دلایل افت فروغی قابل بررسی است
  • ریس سابق سازمان تیم‌های ملی: بعید می‌دانم با این روند مدال المپیک بگیریم/ دلایل افت فروغی قابل بررسی است
  • آرژانتین در غم درگذشت اولین مربی قهرمان جهان
  • کاروان برزیل در المپیک پاریس کوچکترین خواهد شد؛ ۸ دوره افت متوالی!
  • دردسر عجيب هركول كشتى ايران (عکس)
  • فیروزآباد قهرمان رقابت های فوتسال فرهنگیان فارس