Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،جراحی زیبایی بینی از پر چالش‌ترین عمل‌های زیبایی محسوب می‌شود، زیرا متغیر‌های زیادی باید در نظر گرفته شوند تا به نتیجه مطلوب برسند. بسیار مهم است که عوارض جزئی و عمده مربوط به این عمل را بدانیم تا بتوانیم در مواقع ضروری از آن‌ها پیشگیری کرده و به سرعت آن‌ها را درمان کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سپتورینوپلاستی یک عمل ظریف و دشوار است که نیاز به دانش دقیق آناتومیکی و تجربه بالینی زیاد دارد؛ بنابراین، شایع‌ترین عوارض جراحی بینی که باید شناخته شده و در صورت امکان به اندازه کافی از آن‌ها جلوگیری شود را در این گزارش به شما معرفی می‌کنیم.

ترشحات خونین از بینی
خروج ترشحات خونی از بینی در طول هفته اول پس از انجام عمل جراحی بینی یک اتفاقی طبیعی است، که در صورت نیاز می‌توان با استفاده از یک گاز استریل کوچک از آن جلوگیری کرد و در صورت نیاز باید مجدد آن را تعویض کرد.

درد و ناراحتی
درد و ناراحتی از دیگر عوارض مرتبط با جراحی بینی است. شدت این درد می‌تواند از خفیف تا متوسط باشد و پیش بینی می‌شود که این درد در ۷۲ ساعت اولیه کاهش یابد، اما اگر بیشتر از سه رو این عارضه را داشتید به پزشک خود مراجعه کنید.

تورم و نفخ
تورم، پف و کبودی یکی از عوارض جانبی مورد انتظار بعد از جراحی بینی است، که پس از انجام عمل جراحی بینی ظاهر می‌شود و این عارضه معمولا تا روز دوم عمل مشهود است و سپس با گذشت زمان و با توجه به اندازه و گسترش آن بهبود می‌یابد. این کبودی‌ها؛ از فردی به فرد دیگر متفاوت است و اغلب در اطراف چشم ظاهر می‌شود، اما کبودی‌ها ممکن است بیشتر گسترش پیدا کرده و در نواحی زیر چشم گسترش یابند، معمولا پزشکان برای کاهش تورم از آتل پس از جراحی بینی استفاده می‌کنند.

خارش و بی حسی
انتظار می‌رود که فرد پس از انجام عمل جراحی بینی در نوک بینی، دندان‌های جلویی فوقانی یا سقف دهان احساس بی حسی کند و این به دلیل اختلال موقتی در برخی از اعصاب ناحیه بینی در حین عمل است. با این حال، باید توجه داشت که حس این نواحی به تدریج در عرض چند هفته باز می‌گردد، یا در برخی موارد نادر ممکن است چند ماه طول بکشد.

زخم حاصل از جراحی نیز معمولاً احساس موقت خارش و بی حسی ایجاد می‌کند. در دوره رشد مجدد اعصاب و بافت‌ها در نواحی بهبود یافته، نیازی به استفاده از هیچ گونه درمانی برای این علائم نیست. احساس در نوک بینی به آرامی برمی‌گردد.

افزایش ترشحات مخاطی
افزایش ترشحات مخاطی در گلو پس از جراحی بینی یکی دیگر از عوارض جانبی است که معمولاً ظاهر می‌شود و علت تشکیل آن به دلیل استنت‌هایی است که در داخل بینی نصب شده است. با این حال، استنت‌ها به طور موقت بینی را تحریک می‌کنند تا بیش از حالت طبیعی مخاط تولید کند. هنگامی که استنت‌ها از بینی برداشته می‌شوند، این عارضه از بین می‌رود.

گرفتگی بینی
انجام عمل جراحی بینی ممکن است باعث شود، بیمار دچار برخی مشکلات تنفسی یا گرفتگی بینی شود که از جمله عوارض رایجی است که در هفته اول عمل ایجاد می‌شود و مشکلات تنفسی معمولاً با از بین رفتن تورم و پف از بین می‌روند، این عارضه یکی از آزاردهنده‌ترین مشکلاتی است که ممکن است بعد از عمل ظاهر شود.

کاهش حس بویایی وچشایی
کاهش یا تغییر موقتی حس چشایی یا بویایی یک امر عادی است که پس از جراحی بینی، به دلیل نقص در برخی از اعصاب بینی در حین عمل رخ می‌دهد و این تغییرات معمولاً طی یک روز تا یک هفته بعد از عمل شروع به بهبود کند.

عوارض نادر جراحی بینی

پیشرفت چشمگیر در زمینه جراحی و جراحی پلاستیک و اقدامات پیشگیرانه‌ای که پزشکان برای جلوگیری از عوارض و مشکلات سلامتی در بیماران انجام می‌دهند، به کاهش وقوع این عارضه‌ها کمک زیادی کرده است، بنابراین باید تأکید کرد که جراحی بینی نسبتاً بی خطر است و بسیار نادر است که عوارض و مشکلات درازمدت ایجاد شود.

بسته به زمان بروز، این عوارض نادر را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد. اگر این عوارض در طول عمل یا در مرحله بهبودی اولیه ظاهر شود، که چهار هفته از زمان جراحی تخمین زده می‌شود، این عوارض به عنوان عوارض اولیه شناخته می‌شوند. یا عوارض کوتاه مدت، در حالی که هرگونه عارضه پس از این زمان ظاهر شود به عنوان عوارض بلند مدت شناخته می‌شود و هر یک از این عوارض را می‌توان با جزئیات به شرح زیر توضیح داد.

عوارض اولیه: از جمله عوارض شدیدی که ممکن است در مدت کوتاهی پس از عمل در برخی موارد ظاهر شود مانند عوارض جانبی دارو‌های بیهوشی.

پزشک هنگام انجام جراحی بینی برای تسکین درد و اطمینان از ایمنی عمل جراحی به بیهوشی متوصل می‌شود. با پیشرفت زیاد در زمینه مراقبت‌های پزشکی و بیهوشی، عوارض جانبی ناشی از بیهوشی عمومی بسیار کم شده اند، از جمله این عوارض گلو درد است که اغلب طی چند روز بدون نیاز به هیچ گونه مداخله درمانی به تنهایی بهبود می‌یابد، علاوه بر این احتمال احساس حالت تهوع در بیمار وجود دارد.

در این مورد با استفاده از دارو‌های ضد تهوع می‌توانید از این عارضه جلوگیری کنید. قبل از عمل جراحی در صورت سابقه شخصی قبلی، تهوع و یا استفراغ را به متخصص بیهوشی اطلاع دهید.

خونریزی: بینی شامل گروهی از رگ‌های خونی حساس است که ممکن است در حین عمل در معرض آسیب قرار گیرند. مهم است که پزشک را از تمام دارو‌هایی که بیمار استفاده می‌کند مطلع سازید، زیرا در صورت مصرف برخی دارو‌ها رقیق کننده خون خطر خونریزی افزایش می‌یابد.

عفونت: عفونت در نتیجه جراحی بینی نیز یک مورد بسیار نادر است.عفونت در صورت بروز با استفاده از آنتی بیوتیک‌ها درمان می‌شود. 

سوراخ شدن تیغه بینی: تیغه بینی به دیواره‌ای گفته می‌شود که مجرای راست بینی را از راه هوایی چپ جدا می‌کند و در برخی موارد بسیار نادر، ممکن است در حین عمل جراحی بینی سوراخ شدن این تیغه رخ دهد.

بهبود و ترمیم برخی از زخم‌های ناشی از جراحی در برخی موارد ممکن است، بیشتر از حد معمول طول بکشد و این مشکل اغلب در افراد سیگاری بیشتر ظاهر می‌شود؛ معمولاً با پانسمان و پوشاندن زخم برطرف می‌شود، در صورت عدم ترمیم طبیعی زخم، مشورت با پزشک ضروری است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جراحی بینی عوارض جراحی بینی انجام عمل جراحی بینی جراحی بینی برخی موارد عوارض جانبی ظاهر می شود حین عمل ظاهر شود دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۳۹۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عمده شکایات مردمی از پزشکان در حوزه زیبایی است

معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی با بیان این که در سال‌‌های گذشته عمده شکایات مردمی از پزشکان در حوزه اقدامات و اعمال زیبایی بوده است؛ گفت: درعین حال مراکز فاقد مجوز و زیرزمینی منشأ اصلی صدمات به زیبایی و سلامت مردم هستند. - اخبار اجتماعی -

دکتر محمدرضا خردمند در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در پاسخ به این سؤال که «عمده شکایات مردم به کدام اقدامات پزشکی مربوط است؟» اظهار کرد: در تمام جهان در رشته‌هایی که اعمال جراحی پرخطرتری وجود دارد احتمال صدمه به بیمار نیز بیشتر است و به دلیل پرریسک بودن اعمال جراحی در حوزه‌های زنان، ارتوپدی و جراحی، شکایات و محکومیت‌ها در این تخصص‌ها نیز بیشتر است اما در سال‌های اخیر بیشتر آسیب‌ها در حوزه زیبایی بوده و اکنون بیشترین شکایات مردمی در زمینه خدمات زیبایی و ترمیمی است.

مراکز زیرزمینی منشأ اصلی صدمه به زیبایی مردم

وی افزود: در حال حاضر مراکز زیبایی به دو دسته تقسیم شده‌اند؛ یک دسته از این مراکز توسط پزشکان تحصیل کرده که عضو سازمان نظام پزشکی و دارای مجوز مرکز تخصصی پوست و مو هستند اداره می‌شود و دسته دیگر توسط افرادی که فاقد تحصیلات و مجوزهای پزشکی هستند اداره و این خدمات زیبایی ارائه می‌شود که دسته دوم، یعنی مراکز فاقد مجوز و صلاحیت، منشأ اصلی صدمات فوق العاده زیادی هستند که به سلامت و زیبایی مردم وارد می‌شود.

عوارض اعمال زیبایی در بسیاری از موارد غیرقابل جبران است

خردمند با بیان اینکه جبران این صدمات بسیار مشکل و پرهزینه است؛ هشدار داد: صدمات ناشی از جراحی و انجام اقدامات زیبایی در مراکز زیرزمینی و فاقد مجوز و صلاحیت پزشکی، در بسیاری از موارد متأسفانه اصلاً قابل برگشت نیست.

عمده اقدامات غیرمجاز در آرایشگاه‌ها و مراکز زیرزمینی

وی با بیان اینکه عمده این اقدامات غیرمجاز در آرایشگاه‌ها و مراکز زیرزمینی انجام می‌شود؛ بیان کرد: باید این مراکز بلافاصله پلمب و به مراجع قضایی معرفی شوند. دامپینگ یا قیمت شکنی، یعنی ارائه خدمات زیبایی با قیمت پایین‌تر از آنچه پزشکان دریافت می‌کنند؛ یکی از دلایلی است که مردم را به انجام جراحی‌ها و اقدامات زیبایی در این مراکز غیرمجاز سوق داده است.

پزشکان عمومی حق انجام جراحی زیبایی دارند؟

معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی در پاسخ به این سؤال که پزشکان عمومی حق انجام اعمال زیبایی را دارند؟: تصریح کرد: پزشکان عمومی بیش از 90 درصد اورژانس‌های بیمارستان‌های کشور را اداره می‌کنند و بیماران در بدو ورود در اورژانس‌ها عمدتاً توسط پزشکان عمومی معاینه می‌شوند و سپس پزشکان متخصص به ادامه درمان می‌پردازند اما برای ورودشان در حوزه زیبایی، باید کمیسیون تعیین صلاحیت‌ها تعیین تکلیف و حدود وظایف پزشکان را معین کند تا از این نابسامانی که وجود دارد برطرف شود.

3 دلیل رشد قارچ‌گونه مراکز زیبایی غیرمجاز/ وزارت بهداشت اجازه ورود به برخی مراکز متخلف را ندارد!

وی ادامه داد: ترکیب این کمیسیون شامل اعضای وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی است که باید با حضور معاون درمان وزارت بهداشت یا نمایندگان او در محل نظام پزشکی تشکیل شود اما بیش از سه سال است که این کمیسیون تشکیل نشده است. با وجود این، به طور کلی می‌توان گفت که پزشکان عمومی برخی اعمال کوچک زیبایی مانند ژل و بوتاکس را انجام می‌دهند و اگر در همین حدود باقی بماند فعلاً منعی برای ادامه فعالیت‌شان وجود ندارد.

مجازات قصور پزشکی در حوزه زیبایی

خردمند درباره قصور پزشکی در حوزه زیبایی و مجازات آن نیز افزود: اگر صدمه به بیمار، محرز شود پزشک باید دیه پرداخت کنند و اگر شکایت انتظامی شود در مراجع انتظامی نیز محکومیت اعمال خواهد شد. همچنین قانون مجازات اسلامی برای مواردی که قصور پزشکی منجر به فوت شود مجازات حبس را در نظر گرفته اما سازمان نظام پزشکی معتقد است که این مجازات باید به جرائم نقدی یا خدمات پزشکی تبدیل شود تا مردم از دسترسی به پزشک محروم نشوند.

معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی با اشاره به این که در قانون سازمان نظام پزشکی، وظیفه نظارت بر عهده سازمان نظام پزشکی گذاشته نشده است؛ ادامه داد: وظیفه نظارت بر مراکز درمانی و عملکرد پزشکان بر عهده معاونت‌های درمان و بهداشت وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی است البته در جرائم مشهور ضابطین قضاتیی نیز می توانند به موضوع ورود پیدا کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • عمده شکایات مردمی از این پزشکان؛ علت چیست؟
  • بیشتر شکایات مردم از پزشکان زیبایی است
  • عمده شکایات مردمی از پزشکان در حوزه زیبایی است
  • چرا برای کاهش وزن نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • چرا نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • نامطمئن بودن روش پیکر تراشی برای لاغری
  • چرا برای کاهش ‌وزن‌ نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • زیر تیغ
  • شرم از بدن