Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایتنا - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به بررسی طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی، گفت: ابزار اعمال حاکمیت ما در حوزه ارتباطات، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است که باید در بررسی این طرح حضور فعال داشته باشد و همه جوانب با تمرکز بر دیدگاه‌های کارشناسی مورد توجه قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



عیسی زارع‌پور، در جمع مدیران و معاونان سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، حضور یافت و از بخش‌های مختلف این سازمان دیدن کرد. در این دیدار، رئیس سازمان و معاونان گزارشی از اقدامات صورت‌گرفته در سازمان و چالش‌های پیش رو در حوزه رگولاتوری را مطرح کردند.

به گزارش ایتنا از ایسنا، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، زندگی بشر را دگرگون کرده است، گفت: اکنون زندگی‌ها بدون استفاده از ابزارهای مبتنی بر فناوری ارتباطات و اطلاعات دشوار شده و این بخش همه عرصه‌های زندگی بشر را تحت تأثیر قرار داده است. در چنین شرایطی، دولت می‌بایست خود را به‌روز کرده و ابزارهای حفاظت از حقوق مردم در این فضا را فراهم کند.

زارع‌پور در ادامه با تأکید بر اهمیت نقش رگولاتوری گفت: با افزایش کاربردهای ارتباطات و خدمات فناورانه پایه، نقش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و در کل نقش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بیشتر می‌شود؛ بنابراین باید تنظیم‌گری حوزه خدمات فضای مجازی و حوزه فناوری اطلاعات را تقویت کنیم.

وی با تأکید بر اینکه اعمال حاکمیت به معنای حفظ حقوق مردم است، گفت: اگر می‌خواهیم واقعاً حافظ حقوق مردم در فضای مجازی باشیم باید پرقدرت‌تر از گذشته و در عمل ظاهر شویم و به اعتقاد من مجموعه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مغز متفکر این حوزه است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر ضرورت تجهیز سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به ابزارهای جدید برای استیفای حقوق مردم در فضای مجازی گفت: در اعمال حاکمیت سازمان تنظیم مقررات، به‌روزرسانی در تنظیم‌گری ضروری است تا هر جا که احساس شد حقوق مردم در حال تضییع است با قوت و قدرت ورود کند.

ابزار اعمال حاکمیت ما در حوزه ارتباطات، رگولاتوری است
زارع‌پور با اشاره به بررسی طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی در کمیسیون ویژه مجلس بر حضور فعال سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برای ارائه نظرات کارشناسی در جلسات این کمیسیون تاکید کرد و گفت: ابزار اعمال حاکمیت ما در حوزه ارتباطات، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است و نباید این ابزار دچار خدشه شود. بنابراین ضروری است که در بررسی این طرح وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات حضور فعال داشته باشد و همه جوانب با تمرکز بر دیدگاه‌های کارشناسی مورد توجه قرار گیرد.

وی با انتقاد از توسعه نامتوازن اینترنت ثابت و همراه در کشور گفت: باید در دوره جدید هم توسعه دسترسی همراه و هم ثابت مورد توجه جدی قرار گیرد و در عین حال، نگاه و توجه ویژه‌ای به توسعه دسترسی ثابت از طریق فیبر نوری به منازل و بنگاه‌ها صورت گیرد به گونه‌ای که مردم در دو سال آینده ثمرات آن را لمس کنند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به سامانه‌هایی که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به منظور الکترونیکی کردن خدمات راه‌اندازی کرده یا در دست راه‌اندازی دارد، گفت: در این سازمان کارهای خوبی انجام‌گرفته اما پیوست مناسب اطلاع‌رسانی برای معرفی سامانه‌های کاربردی طراحی نشده است و هنوز بسیاری از این سامانه‌ها برای مردم ناشناخته‌اند؛ بنابراین باید سامانه‌های خدمات‌رسان را با طراحی پیوست رسانه‌ای مناسب سریع‌تر تکمیل و در دسترس مردم قرار گیرد.

نظارت بر عملکرد ارائه‌کنندگان خدمات
در این جلسه حسین فلاح جوشقانی- رئیس رگولاتوری علاوه بر بیان تاریخچه شکل‌گیری این سازمان گفت: توسعه دسترسی به خدمات فاوا و نظارت بر عملکرد ارائه‌کنندگان خدمات، افزایش بهره‌وری و اعمال حاکمیت بر منابع کمیاب بخش فاوا، افزایش سطح رضایتمندی ذی‌نفعان، افزایش حجم بازار ارتباطات، ارتقای جایگاه رگولاتوری کشور و صیانت از حقوق فاوای کشور در منطقه و جهان از مهمترین اهداف راهبردی رگولاتوری است که در چهار سال گذشته سعی کرده‌ایم در تمام این حوزه‌ها فعالیت کنیم.

وی صدور پروانه برای خدمات مخابراتی، پستی و فناوری اطلاعات و تدوین و تنظیم مقررات، آئین‌نامه‌ها و تعرفه‌های تمام خدمات در بخش‌های مختلف ارتباطات و فناوری اطلاعات را از وظایف رگولاتوری دانست و افزود: کنترل کیفی و تایید نمونه تجهیزات شبکه‌های مخابراتی، پستی و فناوری اطلاعات در کشور، اداره دبیرخانه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات و نظارت بر حسن اجرای مصوبات آن، نظارت بر عملکرد دارندگان پروانه فعالان بازار و رسیدگی به تخلفات، تنظیم، مدیریت و کنترل فضای فرکانسی کشور و استفاده بهینه از فرکانس و نمایندگی، عضویت و حضور در مجامع و اتحادیه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی نیز از دیگر وظایف این سازمان است.

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، صدور پروانه و مجوز خدمات پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات، رادیویی، صدور گواهی تایید نمونه تجهیزات حوزه ICT، مدیریت منابع محدود و صیانت از حقوق ذی‌نفعان را به عنوان برخی از فعالیت‌های رگولاتوری عنوان کرد و گفت: برای مدیریت و عملکرد بهتر این بخش مصوبات مختلفی تدوین و در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تصویب شده است که در این مسیر علاوه بر انجام مطالعات و پژوهش‌های مختلف از ظرفیت سازمان‌های تخصصی صنفی مانند سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، اپراتورها و سندیکاهای تخصصی استفاده کرده و انتشار با نظرخواهی عمومی از نظرات فعالان و صاحب‌نظران این بخش نیز بهره برده‌ایم.

تصویب مصوبات مهم در حوزه ICT
فلاح جوشقانی با بیان اینکه در نتیجه این اقدامات، مصوبات مهمی در حوزه ICT کشور تصویب شده است، مصوبه "بیت استریم (استفاده از ظرفیت‌های شرکت مخابرات در توسعه اینترنت ثابت)"، " واگذاری باند ۲۳۰۰ و تمدید پروانه شرکت ارتباطی ایرانسل"، "اصول حاکم بر پروانه فعالیت اپراتور ماهواره‌ای مخابراتی"، "تعرفه عمده‌فروشی خدمات پایه"و... را از جمله مصوبات مهم کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در چند سال گذشته دانست.

وی افزود: پیش از این اپراتورها موظف بودند سه درصد حق‌السهم خود را به خزانه دولت واریز کنند، اما براساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، اپراتورها به جای پرداخت سهم به دولت، خودشان سه درصد را صرف توسعه روستایی کردند. علاوه بر این در مصوبه ۳۱۰ کمیسیون تنظیم مقررات مبلغ حق‌السهم و هزینه (USO) در پروانه شرکت مخابرات ایران، شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل و شرکت خدمات ارتباطی رایتل نیز از ۳ درصد به ۴ تغییر کرد که همین موضوع باعث افزایش توسعه خدمات ارتباطی در روستاها شد و خدمات ارتباطی در روستاهای بالای ۲۰ خانوار، از ۱۸ هزار و ۱۰۰ روستا در سال ۹۶ به ۳۹ هزار و ۴۶۵ روستا تا پایان خرداد ۱۴۰۰ رسید.

رئیس رگولاتوری سامانه ثبت و پاسخگویی به شکایات (۱۹۵) را یکی از سامانه‌های مهم این سازمان دانست و درباره آمار این سامانه گفت: تعداد شکایات ثبت شده در این سامانه از ۵۲ هزار و ۷۳۴ شکایت در سال ۹۶ به ۲۰۳ هزار ۱۷۷ شکایت در سال ۹۹، رسیده است، با این وجود میانگین زمان رسیدگی به شکایت از بیش از ۱۵ روز در سال ۹۶ به ۶ روز در سال ۹۹ کاهش پیدا کرده است.

پرکاربردترین سامانه‌های رگولاتوری
فلاح جوشقانی با اشاره به افزایش ۲۷۵ درصدی راه‌اندازی سامانه‌های نظارتی در چهار سال گذشته، عنوان کرد: سامانه نت‌سنج پلاس، ساماه متمرکز نظارت بر شبکه اپراتورهای سیار (سانا)، سامانه اندازه‌گیری تجمعی شدت امواج الکترومغناطیسی، سامانه ثبت و پاسخگویی به شکایات مردم (۱۹۵)، سامانه احراز اصالت تجهیزات دارای سیم‌کارت (رجیستری)، سامانه دسترسی پهن‌باند خانگی xDSL Plus، سامانه صدور پروانه دفاتر پیشخوان، سامانه صدور پروانه تولید و فروش تجهیزات رادیویی و... از پرکاربردترین سامانه‌های رگولاتوری هستند.

وی توسعه ۲.۵ برابری حجم بازار با وجود محدودیت افزایش هزینه‌های حوزه ICT، افزایش پوشش جاده‌ای و ریلی با استفاده از خدمات رومینگ، زمینه‌سازی برای حضور بازیگران تازه در عرصه‌های جدید، قانونمندتر شدن بازار خدمات و تجهیزات، اجرای طرح‌های رجیستری، مدیریت خدمات ارزش افزوده، کسب امتیاز لازم برای ورود به نسل چهارم رگولاتوری را از جمله مهمترین دستاوردهای رگولاتوری در چهار سال گذشته دانست.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عدم توسعه بخش ارتباطات ثابت را یکی از چالش‌های اصلی حوزه ICT خواند و گفت: در این بخش انحصار امکانات پایه در شبکه دسترسی و انتقال و همچنین عدم تمایل به سرمایه‌گذاری مناسب در بخش باندپهن ثابت، منجر به عدم توسعه این بخش شده است.

فلاح جوشقانی تحریم‌ها و افزایش هزینه‌های ارزی، عدم تناسب و توازن در تعرفه‌گذاری، ضعف ضمانت اجرایی مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، عدم تعامل با رگولاتوری بخش‌های مختلف، نیاز به باندهای فرکانسی جدید، عدم همکاری مناسب سایر نهادها مانند شهرداری‌ها برای توسعه شبکه‌های ثابت و همراه و ... را از مهمترین چالش‌های بخش ICT در کشور دانست.

منبع: ايتنا

کلیدواژه: اینترنت ثابت اینترنت همراه عیسی زارع پور وزیر ارتباطات رگولاتوری سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات خدمات ارتباطی حوزه ارتباطات فلاح جوشقانی اعمال حاکمیت حقوق مردم صدور پروانه قرار گیرد سال گذشته سامانه ها زارع پور حوزه ICT

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۴۴۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، زنان به عنوان نیمی از پیکرۀ هر جامعه‌ به تناسب نقش خود، نقش‌های بسیار مهمی را در زندگی اجتماعی ایفا می‌کنند و باید گفت زنان از مهم‌ترین مخاطبان و گروه‌های اجتماعی مؤثر در فرایند توسعه به در اجتماع هستند و در هر جامعه‌ای عامل مؤثری در پیش‌برد اهداف توسعه‌اند.

صالح‌الدین قادری (دانشیار جامعه‌شناسی دانشگاه خوارزمی) در مقاله‌ای با عنوان «کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار» به این موضوع می‌پردازد که زنان سرپرست خانوار یکی از گروه‌های اجتماعی هستند که ازنظر اجتماعی وظیفه‌های زیادی دارند و توانمندی آنها به قدرتمندی اعضای خانواده می‌انجامد.

قادری در پژوهشی به واکاوی طرح «سپکم» که اختصار «سامانه/ اپلیکشن پایش، کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار» است، می‌پردازد، قادری به این نکته اشاره می‌کند که این سامانه خروجی نتایج یک پژوهش تجربی در مورد زنان سرپرست خانوار در استان البرز است که با مشارکت شهرداری و شورای شهر کرج، دانشگاه خوارزمی، امور بانوان استانداری البرز، کمیتۀ امداد، سازمان بهزیستی، انجمن‌های مردم‌نهاد حوزه زنان سرپرست خانوار، خیریه‌های حوزه زنان سرپرست خانوار و مصاحبه با خود زنان سرپرست خانوار انجام گرفته است.

* طراحی اپلیکشن در راستای خدمات به زنان سرپرست خانوار

این پژوهشگر در این مقاله به این موضوع اشاره می‌کند که در جهت ارائە خدمات به زنان سرپرست خانوار سامانه/ اپلیکشن با استفاده از بستر‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات با این اهداف طراحی شد:

 سازمان‌دهی این گروه اجتماعی،  هم‌افزایی در ارائە خدمات به آنها، جلوگیری از هدررفت منابع، سوءاستفاده‌های خاص ازمنابع و...، به روزکردن اطلاعات پایه‌ای از زنان سرپرست خانوار و نیاز‌ها و مشکلات آنها مبتنی بر خروجی‌های نقش‌های طراحی شد. سامانه/اپلیکشن امکان دسترسی زنان به خدمات و اطلاع از مراکز خدمات‌رسان   را فراهم می کند


* تاثیر سامانه بر پیشبرد اهداف زنان سرپرست خانوار

به زعم این پژوهشگر در پی طراحی یک سامانه/ اپلیکشن امکان دسترسی زنان به خدمات و اطلاع از مراکز خدمات‌رسان شناسایی مسائل و نیاز‌ها را فراهم می‌شود که در راستای آن این سامانه، سازمان‌های خدمات‌رسان را به گروه هدف هدایت و عامل ایجاد هم‌افزایی و شراکت منجر به تحقق تقسیم کار ملی در زمینۀ آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

او در ادامه می‌نویسد در این راستا یک بستر مناسب برای پایش استفاده از سامانه/ اپلیکشن با کمک هوش مصنوعی و مشخص‌کردن ابعاد مورد استفاده از این فناوری در زمینۀ تشخیص و اجرا در تمامی مراحل فراهم خواهد شد.

از نظر این پژوهشگربرای طراحی یک سامانه/ اپلکیشن مناسب زنان سرپرست خانوار گروه‌های متخصصان حوزه آسیب‌های اجتماعی، فعالان مدنی، متخصصان حوزه کسب‌وکار‌های خُرد و متخصصان فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات در کنار هم فعالیت می‌کنند.

* تشکیل بانک اطلاعات زنان سرپرست خانوار 

به گفته این پژوهشگر با استفاده از اپلیکشن و با پُرکردن پرسش‌نامه به صورت خوداظهار اطلاعات زنان سرپرست خانوار وارد می‌شود و سپس اطلاعات مددجویان مختلف سازمان‌های دولتی و عمومی و خصوصی بارگذاری می‌شود.

قادری بیان می‌کند ازطریق هوش مصنوعی اطلاعات با لینک شدن به بانک اطلاعات ثبت احوال و سازمان خصوصی‌سازی و متوالی هدفمندسازی یارانه و سازمان‌های خدمات رسان راستی‌آزمایی می‌شود و اطلاعات خوداظهاری شامل خود فرد و اعضای تحت سرپرستی گردآوری می‌شود و در نهایت نیاز‌ها به تفکیک حوزه‌های معیشتی، مسکن، بهداشت و درمان، اشتغال و کارآفرینی، مناسبات و روابط اجتماعی و... دسته‌بندی می‌شوند.


* بستر اشتراک‌گذاری و اطلاع‌رسانی در مورد نوع و مکان و زمان خدمات نهاد‌ها و افراد خدمات‌رسان

قادری در ادامه این موضوع را مطرح می‌کند که بارگذاری اطلاعات دقیق و جامع در یک سامانه/ اپلکیشن  برای به اشتراک‌گزاری خدمات موجود برای زنان سرپرست خانواده اهمیت زیادی دارد و به‌ اشتراک‌گذاشتن فعالیت‌های خدماتی که ارائه می‌شود برای جلوگیری از هم‌پوشانی و ارتقاء هم‌افزایی بسیار مهم است.

لازم به ذکر است تعیین مسئولیت‌های سازمانی و نهادی براساس تقسیم کار ملی آسیب‌های اجتماعی و پایش و ارزیابی این نهاد‌های خدمات‌رسانی در این امر بسیار تاثیر‌گزار است.


* ارائه تجارب و راهکار‌های جدید مبتنی بر پژوهش‌های به‌روز برای ارائه به خدمات‌دهندگان و خدمات‌گیرندگان

به زعم قادری با استفاده از هوش مصنوعی به صورت مداوم داده‌های سامانه استخراج، تحلیل و دسته‌بندی خواهد شد و به صورت مداوم توسط یک تیم پژوهشی تجارب و دانش و اطلاعات جدید برای استفاده کاربران سازمانی و خود زنان سرپرست خانوار ارائه می‌شود و این بخش می‌تواند شامل آموزش و توانمندسازی، ارتباط‌گیری و ... باشد.

براساس پیشنهادات پژوهش، اولین اقدام در راستای بهبود زنان سرپرست خانوار تشکیل یک بستر و سامانه‌ای است که وضیعت پراکنده، آشفته و غیرهمگرای خدمات را مدیریت و کنترل کند. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اتصال جزایر سه‌گانه ایرانی خلیج فارس به سرزمین اصلی
  • آخرین وضعیت ضریب نفوذ اینترنت در کشور
  • کوبا مشتری کشتی‌های ایرانی شد
  • راه‌اندازی سامانه مدیریت هوشمند پارک حاشیه‌ای خودرو در اردبیل
  • ثبت نام اینترنت فیبر نوری + جزئیات
  • پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی
  • پایش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی با استفاده از داده های فضایی
  • حضور معاون وزیر حمل‌ونقل و زیرساخت ترکیه در غرفه همراه اول
  • کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی