Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@12:51:17 GMT

علائم هشدار دهنده سرطان چیست؟

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۵۰۳۳۹

علائم هشدار دهنده سرطان چیست؟

ایسنا/هرمزگان یک متخصص رادیوآنکولوژی گفت: در خانم ها شایع ترین سرطان، سرطانی سینه و سپس سرطان های رحم تخمدان و گردن رحم یا سرویکس و در آقایان نیز شایع ترین سرطان ها سرطان ریه پروستات و دستگاه گوارش است.

دکتر یعقوب آشوری در گفت و گو با ایسنا، افزود: سرطان رشد خارج از قاعده و بیش از حد سلول های بدن می باشد زمانی که عدم تعادل بین ژن ساپرس کننده تومور و ژن سرطان زا در بدن ایجاد شود سلول های طبیعی بدن به شکل سرطانی شدن پیش خواهند رفت البته نقش محیط هم در این بین بسیار حائز اهمیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در پاسخ به این سوال که شایع ترین سرطان‌ها چه سرطان‌هایی هستند بیان کرد: در واقع شایع ترین سرطان در دنیا سرطان های پوست است اما به دلیل اینکه اصولاً این سرطان ها زود تشخیص و درمان داده می‌شوند در دسته‌بندی شایع ترین سرطان ها قرار نمی گیرند اما به صورت معمول در خانم ها شایع ترین سرطان، سرطانی سینه و سپس سرطان های رحم تخمدان و گردن رحم یا سرویکس و در آقایان نیز شایع ترین سرطان ها سرطان ریه پروستات و دستگاه گوارش است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در خصوص عوامل محیطی موثر در بروز سرطان خاطرنشان کرد: بسته به نوع سرطان عوامل موثر در بروز آن متفاوت است مثلاً برای سرطان ریه مصرف سیگار، در مورد سرطان های پوست شایع ترین علت نور خورشید و یکسری بیماری‌های زمینه‌ای است در مورد بروز سرطان های سینه در خانم ها تغییرات هورمون های جنسی زنانه که سبب بروز عدم تعادل در ژن ها می شود و همینطور یک سری بیماری های خوش خیم و پیش زمینه ،اشعه رادیو اکتیو و اشعه ایکس موثر است.

آشوری عنوان کرد: به صورت کلی مصرف مشروبات الکلی، سیگار قلیان و دود در هرنوع،  در معرض نور آفتاب بودن،  عدم فعالیت جسمانی و ورزش نکردن،  افزایش وزن، مصرف فست فودها که سرشار از نمک چربی و قند می باشند در بروز سرطان ها موثر است.

وی در مورد علائم هشدار دهنده سرطان اضافه کرد: بسته به اینکه سرطان در کدام قسمت از بدن ایجاد شده باشد علائم هشدار دهنده متفاوت خواهد بود مثلاً در مورد سرطان ریه،  سرفه های مکرر که بیشتر از ۲ الی ۳ هفته طول بکشد خصوصاً اگر همراه با خلط خونی باشد حائز اهمیت است در خانمها در سرطان سینه شایع ترین علامت وجود یک توده بدون درد در سینه است اصولاً خانمها به اشتباه دنبال توده های دردناک و ترشحات چرکی هستند در صورتی که شایع ترین علامت سرطان سینه وجود یک توده بدون درد در سینه است که در صورت پیشرفت ممکن است از نوک سینه ترشحات خونابه خارج شود ، پوست سینه حالت پوست پرتقالی میشود و گاها پوست سینه زخم شده و بعضاً توده آنقدر بزرگ می‌شود که به پوست سینه یا قفسه سینه چسبیده و غده های لنفاوی زیر بغل را درگیر می‌کند.

آشوری با یادآوری این که شایع ترین سرطان در کل دنیا سرطان پوست است اما چون زود تشخیص می‌شود جزو تقسیم بندی ها نمی آید گفت: در مورد سرطان پوست، هر زخمی که اطرافش برجسته و وسط آن فرو رفته و حالت قله آتشفشان  دارد و نیاز به بررسی دارد،  زخم هایی که روی سطح پوست خصوصاً پوست صورت بیشتر از یک الی دو ماه ایجاد شده وخوب نشده می تواند نشان از سرطان پوست باشد ، یک نوع شایع سرطان پوست، سرطان ملانوما یا همان سرطان خال است. افرادی که روی سطح پوست شان از قبل خال داشته و این خال طی زمان هیچ تغییری نکرده مشکلی ندارند اما اگر این خال تغییر رنگ پیدا کرد یا حاشیه اش تغییر یافته و برجسته و بزرگ شد نیاز به بررسی دارد،  در مورد سرطان های گوارشی نیز مهمترین علامت هشدار دهنده خونریزی از دستگاه گوارش است.

این پزشک متخصص رادیوآنکولوژی در مورد اهمیت انجام آزمایش های روتین و غربالگری برای تشخیص به موقع و زود هنگام سرطان افزود: در مورد سه نوع سرطان روش های پیشگیری و غربالگری نقش مهمی در جلوگیری از مرگ و میر دارد برای تشخیص زود هنگام سرطان سینه انجام ماموگرافی در سن ۳۵ سالگی یک بار و بعد از آن از سن ۴۰ تا ۵۰ سالگی هر دو سال یکبار و بعد از ۵۰ سالگی هر سال یکبار توصیه می شود برای غربالگری سرطان گردن رحم یا سرویکس در خانم ها تست پاپ اسمیر از سن ۲۱ تا ۳۰ سالگی بصورت سالیانه و بعد از سی سالگی هر سه سال یکبار انجام شود و برای غربالگری سرطان های روده و کولون توصیه به انجام کولونوسکوپی از سن ۵۰ سالگی هر ۱۰ سال یکبار و یا انجام آزمایش تست خون مخفی در مدفوع به صورت سالیانه یا تست باریم انما دابل کنتراست یا سیگموئیدوسکوپی هر ۵ سال یکبار از ۵۰ سالگی توصیه گردیده است که انجام این روش های غربالگری در  این سه نوع سرطان در جلوگیری از بروز و تشخیص زودهنگام و درمان بسیار موثر بوده است.

آشوری با بیان اینکه برای برخی از سرطان‌ها آزمایش غربالگری خاصی وجود ندارد ولی در مورد سرطان خون نیز انجام آزمایش های خونی می تواند موثر باشد، در پاسخ به این سوال که چه کاری انجام بدهیم که کمتر در معرض ابتلا به سرطان قرار بگیریم گفت:  اصلاح روش زندگی، پرهیز از مصرف سیگار  و انواع دود و مشروبات الکلی، داشتن فعالیت های بدنی ورزش و پیاده روی به صورت هر هفته پنج بار و هر بار نیم ساعت که با این پیاده روی ضربان قلب افزایش یابد، مصرف میوه و سبزیجات،  کنترل وزن و اجتناب از چاقی و اضافه وزن، پیروی از یک سبک  غذایی سالم  و همچنین انجام درمانهای مرتبط با بیماریهای زمینه ای در افرادی که درگیر بیماری خاصی می باشند تا حد بسیار زیادی ریسک ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد.

این پزشک عضو هیئت علمی در مورد روش های درمان سرطان گفت: به صورت عمومی سه روش جراحی،  شیمی درمانی و پرتو درمانی برای درمان انجام می‌شود که موثر ترین روش روش جراحی است که طی آن توده به صورت کامل خارج شود بعد از آن بسته به مرحله بیماری، نوع تومور و استیج آن برای بیمار شیمی درمانی و در صورت لزوم پرتودرمانی انجام خواهد شد

آشوری یادآور شد که اصولاً تومورها در استیج یا به عبارتی مرحله یک، با جراحی به صورت کامل درمان می شوند اما برخی از تومورها حتی در مرحله یک هم نیاز به شیمی درمانی دارند و در مواردی هم بسته به نوع تومور و محل تومور تحت پرتودرمانی قرار خواهند گرفت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی سرطان شایع ترین سرطان ها مورد سرطان هشدار دهنده سرطان پوست خانم ها سرطان ریه سال یکبار ۵۰ سالگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۵۰۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک افزودنی جالب به آب آشامیدنی؛ از کاهش وزن تا پوست سالم

استفاده از خیار یک راه آسان و سریع برای طعم دار کردن آب و نوشیدن و لذت بردن از آن است. خیار حاوی انواع ویتامین ها، آنتی اکسیدان‌ها و سایر مواد مغذی است که ممکن است به پیشگیری از بیماری‌های مختلف از جمله سرطان و دیابت کمک کنند. این ماده غذایی شگفت انگیز در عین حال ممکن است به حفظ سلامت استخوان ها، پوست و ماهیچه‌ها نیز کمک کند.

هیدراتاسیون

به گزارش عصرایران، بدن برای عملکرد صحیح و حفظ سلامت کلی خود به آب کافی نیاز دارد.

با استناد به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، دستورالعمل دقیقی برای مشخص کردن میزان آب مصرفی یک فرد به صورت روزانه وجود ندارد. در واقع نیاز افراد به مصرف مایعات ممکن است در صورت تعریق زیاد، ورزش یا از دست دادن مایعات به دلیل بیماری یا آب و هوای گرم افزایش یابد.

در این میان نوشیدن آب به همراه خیار نه تنها میزان آب مصرفی روزانه فرد را بالا می‌برد، بلکه طعم بهتری نیز به آب می‌بخشد. این راهکار می‌تواند به ویژه برای افرادی که نوشیدن آب بدون طعم را دوست ندارند، بسیار مفید باشد.

کاهش وزن

نوشابه‌های شیرین، آب میوه‌ها و نوشیدنی‌های ورزشی دارای کالری و قند بالایی هستند. از طرفی کالری آب خیار تقریبا صفر است. این موضوع بدین دلیل است که خیار کالری بسیار کمی دارد. افزودن خیار به آب به فرد این امکان را می‌دهد که از نوشیدنی‌های طعم دار بدون مصرف کالری اضافه لذت ببرد.

علاوه بر این، برخی از افراد ممکن است تشنگی را با گرسنگی اشتباه بگیرند. در این حالت به جای پاسخگویی به نیاز خود به هیدراتاسیون، فرد شروع به خوردن میان وعده‌های متعدد یا پرخوری می‌کند. وقتی احساس گرسنگی می‌کنید، ابتدا یک لیوان آب همراه با خیار بنوشید تا بررسی کنید که آیا گرسنگی تان برطرف می‌شود یا خیر. بدین ترتیب هیدراتاسیون مناسب می‌تواند به فرد کمک کند تا احساس سیری کند و او را از میان وعده‌های غیر ضروری دور نگه دارد.

آنتی اکسیدان‌ها

آسیب اکسیداتیو می‌تواند منجر به امراض مختلفی از جمله سرطان، دیابت و بیماری‌های قلبی-عروقی شود. در مقابل آنتی اکسیدان‌ها به جلوگیری و به تاخیر انداختن آسیب سلولی ناشی از استرس اکسیداتیو کمک می‌کنند.

خیار سرشار از آنتی اکسیدان‌ها و سایر مواد مغذی است. در نتیجه با افزودن آن به آب، لیوان آب خود را به راحتی مغذی‌تر و سرشار از آنتی اکسیدان می‌کنید.

خیار غنی از آنتی اکسیدان‌ها و مواد مغذی زیر است:

– کلسیم

– منیزیم

– پتاسیم

– فسفر

– ویتامین آ

– ویتامین کا

کاهش فشار خون

رژیم غذایی با سدیم بالا و پتاسیم کم می‌تواند منجر به فشار خون بالا شود؛ بنابراین گنجاندن پتاسیم در رژیم غذایی ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند.

از آنجایی که خیار منبع خوبی از پتاسیم است، آب خیار به عنوان راهی مناسب برای افزایش پتاسیم، ایجاد تعادل بهتر سدیم و پتاسیم و همچنین کاهش فشار خون در نظر گرفته می‌شود.

پیشگیری از سرطان

خیار سرشار از ترکیبات فلاونوئیدی است که ممکن است به مبارزه با سرطان کمک کنند.

طبق یک مطالعه که در سال ۲۰۲۳ از طریق مجله اروپایی تحقیقات پزشکی در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفت، فلاونوئید فیستین موجود در خیار ممکن است بتواند روند پیشرفت انواع خاصی از سرطان مانند سرطان پروستات را با اختلال مواجه سازد.

با این حال، شایان ذکر است که این نتایج مربوط به مصرف خیار کامل به صورت خوراکی هستند. بدین ترتیب توصیه می‌شود که پس از نوشیدن آب طعم دار شده با خیار، تکه‌های خیار باقی مانده را نیز میل کنید.

سلامت عضلات

پتاسیم کلید انرژی عضلانی و انقباض عضلات است. همانطور که گفته شد خیار منبع خوبی از پتاسیم است و همین فاکتور آب خیار را به گزینه‌ای مناسب برای حمایت از عملکرد عضلات تبدیل می‌کند.

پوست سالم

بر اساس مقاله‌ای که از طریق وب سایت کتابخانه ملی پزشکی آمریکا قابل دسترسی است، هیدراتاسیون مناسب می‌تواند به دفع سموم از بدن و حفظ سلامت پوست کمک کند. خیار حاوی ویتامین B۶ است که می‌تواند به درمان درماتیت سبورئیک و سایر مشکلات پوستی یاری برساند.

عوارض مصرف ترکیب آب و خیار

تا به امروز عوارض جانبی قابل توجهی از نوشیدن ترکیب آب و خیار گزارش نشده است. با این حال، برخی از افراد ممکن است خیار را به سختی هضم کنند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ نشان داد که خیار علائم ۵۹.۷ ٪ از افراد مبتلا به سوء هاضمه را تشدید می‌کند. این پژوهش در وب سایت کتابخانه ملی پزشکی آمریکا موجود است.

در حالی که اکثر مردم می‌توانند آب خیار و خیار را به خوبی تحمل کنند، بهتر است اگر پس از مصرف آب خیار دچار مشکلات گوارشی یا سایر عوارض جانبی می‌شوید، برای مشاوره با پزشک و یا داروساز خود تماس بگیرید.

طرز تهیه آب خیار

برای تهیه ترکیب مورد نظر به ۸ لیوان آب و

۲ عدد خیار، نازک برش داده شده نیاز خواهید داشت.

– خیار‌های ورقه شده و مقدار کمی نمک (در صورت عدم ابتلا به فشار خون) را به یک پارچ یا شیشه بزرگ حاوی آب اضافه کنید

– مخلوط را به خوبی هم بزنید

– روی آن را بپوشانید و حداقل ۴ ساعت یا یک شب در یخچال بگذارید

– نوشیدنی به دست آمده را ظرف حداکثر ۳ روز مصرف کنید

آب خیار در مقابل آب لیمو

برخی از افراد ممکن است نوشیدن آب همراه با تکه‌های لیمو را ترجیح دهند و یا حتی فواید هر دو را با نوشیدن آب خیار و لیمو ترکیب کنند.

آب لیمو فواید مشابهی با آب خیار دارد، شامل محافظت در برابر بیماری‌های مختلف با تکیه بر عملکرد آنتی اکسیدانی و کمک به کاهش وزن با ارائه جایگزینی خوش طعم برای نوشیدنی‌های حاوی کالری بالا.

به گزارش موسسه ملی دیابت و بیماری‌های کلیوی و گوارشی آمریکا، برخی از تحقیقات معتبر نشان می‌دهند که نوشیدنی‌های مرکباتی می‌توانند به محافظت در برابر سنگ کلیه کمک کنند. بدین ترتیب آب با تکه‌های خیار و لیمو یک نوشیدنی خوش طعم و با طراوت است که می‌تواند فواید سلامتی متعددی را ارائه دهد.

دیگر خبرها

  • قیمت گوشت بوقلمون در میادین تره بار
  • ۶ علامت مهم حمله قبلی را بشناسید
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • یک افزودنی جالب به آب آشامیدنی؛ از کاهش وزن تا پوست سالم
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد
  • حسگر تشخیص زودهنگام سرطان سینه طراحی شد
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص