Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم رونمایی دو کتاب «کشکول میرزا جواد آقا»؛ روایتی از زندگی شهید مدافع حرم جواد کوهساری و «پاتک علیه پیتوک»؛ روایت مردانگی‌های شهید مدافع حرم سیدهادی سلطان‌زاده با حضور خانواده این شهدا و دست‌اندکاران کتاب‌ها در شهرک سینمایی مشهد مقدس برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، محمدمهدی احمدیان، محقق و تدوینگر کتاب «کشکول میرزا جواد آقا» در سخنانی گفت: واقعیت این است که من خودم را در حد و اندازه الفاظی مانند تدوینگر و نویسنده این کتاب نمی‌دانم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کتاب شهید جواد کوهساری جزو توفیقاتی بود که نصیب بنده شد. قصه از جایی شروع شد که سال ۱۳۹۶ در حاشیه جشنواره مردمی فیلم عمار بنا بود که از خانواده شهید «ابوسجاد» تقدیر کنیم. با خودمان فکر می‌کردیم که چه کسی همسنگ خانواده شهید پیدا می‌شود که تقدیر را به ایشان بسپاریم. به ذهنمان رسید که چه کسی بهتر و لایق‌تر بهتر از یک خانواده شهید دیگر هست که بتواند این کار را بکند. فردای آن روز قرار شد مادر شهید کوهساری برای تقدیر تشریف بیاورند. فکر می‌کردم که این درد فرزند برای مادر، چقدر سنگین و کمرشکن است. منتظر بودم که الان با چه صحنه‌ای موقع ورود مادر شهید جواد مواجه می‌شوم، مادر شهید کوهساری با یک ابهت خاصی وارد سالن برنامه شدند که اصلا این استقامت برایم قابل درک و هضم نبود. اولین برخوردم با شهید کوهساری و خانواده شهید این اتفاق بود. بعد از آن به واسطه اینکه در دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب کارگروه پژوهش‌های مربوط به شهدای مدافع حرم شکل گرفته بود کم‌کم بیشتر با دوستان آشنا شدیم.

بعضی موارد را نتوانستیم در کتاب بیاوریم

وی افزود: مطالعه مصاحبه‌های مادر شهید باعث شد من به شخصیت شهید کوهساری بیشتر از قبل علاقمند بشوم و کم‌کم مزاحم برادر و رفقای شهید شدیم. هر چه که جلوتر می‌رفتم این سوژه برایم جذاب‌تر، جالب‌تر، قشنگ‌تر و برای خودم عجیب‎‌وغریب‌تر می‌شد که این شهید، در واقع جمع اضداد است یعنی هم شوخ‌طبعی او در اوج است و هم در جدی بودن. تقریبا با چهل نفر از دوستان شهید ارتباط گرفتیم که بعضی‌‎هایشان به لحاظ موقعیتی که داشتند حاضر به مصاحبه نشدند و بعضی موارد را هم نتوانستیم در کتاب بیاوریم، فکر کردیم الان به صلاح نیست و باید در فرصت و کتاب دیگری کار بشود.

نویسنده کتاب «کشکول میرزا جواد آقا» تصریح کرد: هدفمان در این کتاب بوده که این را برای مخاطب روایت کنیم که مثلا این جاهایی که تو امروز به راحتی در آنها قدم می‌زنی و نفس می‌کشی، یک روزی شهدایی مثل شهید کوهساری هم بودند که در اینجا راه می‌رفتند، نفس می‌کشیدند، پس قدر این موقعیت و شرایط را بدان. از طرفی هم سعی‌مان را کردیم که شهید کوهساری واقعی را روایت کنیم. شهیدی که در ذهن و دل رفقایش است نه یک آدم آسمانی دست‌نیافتنی. شهید کوهساری مثل خودمان بود. خیلی وقت‌ها در خیابان که راه می‌روم، جوانان زیادی می‌بینم که مانند شهید کوهساری هستند منتها هنوز آن لیله‌القدری که شهید آوینی می‌گوید «هر کسی را لیله القدری هست که در آن ناگزیر ازانتخاب خواهد شد» برایشان پیش نیامده وگرنه شهید کوهساری و امثال او دوروبَرمان زیاد است و خیلی از ما با آنها حشرونشر داریم. انتهای کتاب، این‌طور نوشتم که خیلی از رفقای شهید کوهساری که با آنها صحبت می‌کردم شهادت جواد را باورشان نمی‌کردند، ولی آن خونی که باید ریخته می‌شد، ریخته شد، به قول مادر شهید کوهساری، خونی که این‌گونه مظلومانه ریخته شود سرمنشأ هزاران هزار قدم و خونی است که در راه خدا ریخته خواهد شد ان شاءالله.

مدافعان حرم کسانی بودند که پایشان نلرزید

حجت الاسلام گنابادی نژاد، معاون فرهنگی و رسانه‌ای لشکر فاطمیون نیز در بخش دیگری از این مراسم، با بیان فرازهایی از زیارت اربعین عنوان کرد: عاشورا به این دلیل، اتفاق افتاد که زمانه، عوض شده بود، برخی از کسانی که زمان پیامبر(ص)، امیرالمومنین(ع) حضرت فاطمه زهرا(س) و امام حسن مجتبی(ع) را درک کرده بودند، اسیر دنیا شدند و دنیا، نگاه آنها و سبک زندگی‌شان را تغییر داد. در چنین وضعیتی، کاری که در دستور کار سیدالشهدا(ع) قرار گرفت، این بود که پرچم بصیرت‌افزایی و روشنگری را بلند کردند. امام حسین(ع) جهاد تبیین را شروع کردند که انسان‌ها را از جهالت دور کنند و سرگردانی و پریشانی را از مردم دور کنند و راه حق را نشان بدهند. اما یک چیز بیشتر در این دوره و زمانه نمی‌توانست نقش‌آفرین باشد و آن هم بر اساس فرازی از زیارت اربعین، خون بود، این جبهه خون می‌خواست. شهدای مدافع حرم و دفاع مقدس ما هم کسانی بودند که آن روز که اسلام به خون دادن نیاز داشت، معطل نکردند.

این شهدا در آکواریوم زندگی نمی‌کردند

وی با تشکر از عوامل دو کتاب اظهار داشت: شهدای مدافع حرم ما کسانی بودند که در دوره‌ای که دنیا و بشریت و حتی بعضی از حزب‌اللهی‌ها گرفتار دنیا و دنیابازی شده بودند، آن روزی که اسلام به خون دادن نیاز داشت، پایشان نلرزید. شهید جواد کوهساری یک دسته گلی بود که نزدیک دو سال، پدر و مادرش دنبال این بودند که او را داماد کنند، هیچ‌چیز هم کم نداشت، ماشین داشت، شغل داشت، سالم و سرحال بود ولی او راه و یک قله دیگر را انتخاب کرده بود. شهدای مدافع حرم ما در دوره‌ای آمدند این علم را بلند کردند که دنیابازی، عیار بخش زیادی از مردم زمانه شده است. اما اینها گرفتار این آفت نشدند. ویژگی دیگر بچه‌های مدافع حرم این است که علی‌رغم اینکه اکثر اینها تحصیل‌کرده‌های دانشگاهی نیستند ولی در جریان دفاع از حرم، در حالی که خیلی از تحلیلگران ما نتوانستند درست تحلیل کنند ولی اینها با سرمایه ایمانی که داشتند توانستند بهتر از تحلیلگران، زمانه را بشناسند. مسیر حق، هیچ‌گاه بدون نصرت الهی نیست اما مهم این است که همه توان اینکه راه حق را انتخاب کنند، ندارند.

معاون فرهنگی و رسانه‌ای لشکر فاطمیون ادامه داد: این شهدا زندگی معمولی خودشان را داشتند، در آکواریوم و عزلت زندگی نمی‌کردند و اینطور نبود که بخواهند از جامعه دور بشوند که خوب بمانند، این شهدا، اگر الگو هستند به این دلیل است که عادی و طبیعی زندگی کردند اما راهشان را گم نکردند و پای آن ایستادند.

وی خاطرنشان کرد: شهید سلطان‌زاده و شهید کوهساری، زمانی که دیدند برای دفاع از حرم، افغانستانی‌ها در قالب فاطمیون به سوریه می‌روند، این‌قدر تمرین کردند که بتوانند که با لهجه افغانستانی صحبت کنند تا خودشان را افغانستانی جا بزنند و اعزام شوند. در واقع، اینها یک قله‌ای به اسم وظیفه، تکلیف و خدمت به اسلام، شناسایی کرده بودند و از هر روزنه‌ای که فکر می‌کردند می‌توانند به این قله برسند، حاضر بودند آن راه را طی کنند. اهداف این شهدا، اعتقادی و آرمانی بود. اینها آنچه در توان داشتند، انجام دادند و به آن قله‌ای که باید برسند، رسیدند. امروز میدان، دست من و شماست. ما و شما باید ببینیم برای اینکه جامعه را از حیرت و سرگردانی دربیاوریم، چکار باید بکنیم.

حجت‌الاسلام گنابادی‌نژاد در پایان سخنانش تاکید کرد: اگر می‌خواهیم گرفتار دنیا و دنیابازی و همچنین مدیون شهدا نشویم، یکی از وظایفمان، اکرام و احترام راه و ارزش‌های شهدا و عدم غفلت از خانواده شهداست، این مراسم هم یکی از نمونه‌های این کار است.

در بخش پایانی این مراسم، با حضور خانواده شهدای مدافع حرم جواد کوهساری و سیدهادی سلطان‌زاده، آیین رونمایی از دو کتاب «کشکول میرزا جواد آقا» و «پاتک علیه پیتوک» که توسط انتشارات «راه یار» روانه بازار نشر شده، برگزار شد.

کد خبر 5318024

منبع: مهر

کلیدواژه: انتشارات راه یار شهدای مدافع حرم رونمایی کتاب امام حسن مجتبی ع دفاع مقدس جنگ تحمیلی معرفی کتاب تازه های نشر تجدید چاپ ترجمه هفته دفاع مقدس اربعین 1400 انتشارات سوره مهر برنامه تلویزیونی سوره ادبیات کودک و نوجوان کتاب ادبیات دفاع مقدس رونمایی کتاب شهدای مدافع حرم شهید کوهساری جواد کوهساری خانواده شهید مادر شهید دو کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۶۷۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناشر هندی بابت اقدام وهن‌آمیز به امام خمینی(ره) عذرخواهی کرد

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز، در اعلامیه مطبوعاتی انتشارات بین‌الملل آکوبر که در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار گرفت، عمیقاً و صادقانه ابراز تأسف شده است.

در بیانیه این انتشارات آمده است: دلیل نگارش این نامه ابراز تأسف صادقانه و عمیق در مورد مناقشه اخیر ایجادشده در رابطه با روایتی از آیت‌الله روح‌الله خمینی در یکی از کتاب‌های منتشرشده توسط ما می‌باشد. ما متوجه شدیم که عنوان استفاده‌شده برای ایشان نه‌تنها نادرست، بلکه عمیقاً برای بسیاری از افراد و جوامع توهین‌آمیز می‌باشد.

این انتشارات که بعد از این اقدام با موجی از اعتراضات اجتماعی در هند و دیگر کشورها مواجه شده است، تأکید کرد: ما به سنگینی اشتباه خود معترف بوده و اعتقاد داریم که چنین توصیفات نادرستی نه‌تنها باعث خدشه‌دار شدن حقیقت و عدالت می‌گردند، بلکه به کلیشه‌های آسیب‌زننده نیز دامن می‌زنند. ما اهمیت اصلاح سریع و صریح این اشتباه را درک می‌نماییم.

در ادامه این بیانیه تأکید شده است: صمیمانه‌ترین عذرخواهی را نسبت به تمامی افرادی که تحت‌تأثیر این غفلت قرار گرفته‌اند، ابراز می‌نماییم. قصد ما هرگز نشر اطلاعات غلط و کمک به ترویج روایت‌های زیان‌آور نبوده است.

این ناشر تأکید کرد که در واکنش به این اقدام، در حال اتخاذ اقدامات فوری جهت اصلاح این وضعیت است و افزود: ما به بازبینی و بررسی محتوای خود جهت حصول اطمینان از دقت، رعایت انصاف و حساسیت در بازنمایی‌های‌مان، متعهد می‌باشیم، علاوه بر این، ما یک تصحیح و عذرخواهی رسمی در کتاب‌های آتی و سکوهای برخط خودمان صادر خواهیم کرد.

کد خبر: 1228911 برچسب‌ها اخبار روز

دیگر خبرها

  • جواد افهمی با یک رمان در محور مقاومت به نمایشگاه می‌آید
  • انتشارات جمکران با ۵۰۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • انتشار کتاب ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری
  • نشر پویانما با «نخستینه های چاپ ایران؛ کتاب‌های چاپ سربی دوره اول» در نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳
  • عذرخواهی ناشر هندی بابت اقدام توهین‌آمیز به امام (ره)
  • انتشار کتاب «ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری» در چهارمحال و بختیاری
  • ناشر هندی بابت اقدام وهن‌آمیز به امام خمینی(ره) عذرخواهی کرد
  • به‌نشر با دست پر به نمایشگاه کتاب تهران می‌ رود / ارائه ۶۰۰ اثر پر فروش و جدید در نمایشگاه کتاب
  • «اخلاق و درام» راهی بازار نشر شد
  • همایش حکمت مطهر ۱۱ اردیبهشت برگزار می‌شود/رونمایی از ۵ کتاب و برپایی بیش از ۱۲۰ برنامه ملی