Web Analytics Made Easy - Statcounter

احتمالاً بارها این عبارت را شنیده‌اید: "خوردن یک سیب در روز دکتر را دور می‌کند". اما این جمله چقدر به واقعیت نزدیک است و آیا علم می‌تواند آن را ثابت کند؟

به گزارش برنا؛ مجله Notes and Queries اولین جایی بود که نقل قول اصلی را منتشر کرد. اگرچه تحقیقات نشان می‌دهد که خوردن سیب بیشتر ممکن است با مراجعه کم‌تر به پزشک همراه نباشد، افزودن سیب به رژیم غذایی می‌تواند به بهبود چندین جنبه از سلامتی کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فواید سلامتی

سیب با مزایای زیادی همراه است که می‌تواند به سلامتی درازمدت کمک کند. این میوه دارای مواد مغذی مهمی از جمله فیبر، ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌هاست. یک سیب متوسط مواد مغذی زیر را تأمین می‌کند:

کالری: ۹۵ گرم

کربوهیدرات: ۲۵ گرم

فیبر: ۴.۵ گرم

ویتامین سی: ۹ درصد نیاز روزانه

مس: ۵ ٪ نیاز روزانه

پتاسیم: ۴ ٪ نیاز روزانه

ویتامین کا: ۳ درصد نیاز روزانه

به طور خاص ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان برای خنثی‌سازی ترکیبات مضر شناخته شده است که به عنوان رادیکال‌های آزاد عمل می‌کند و از بیماری محافظت می‌کند. سیب همچنین منبع خوبی از آنتی اکسیدان‌ها مانند: کوئرستین، اسید کافئیک و اپی‌کاتچین است. سلامت قلب را تضمین می‌کند

مطالعات نشان می‌دهد که خوردن سیب بیش‌تر می‌تواند با خطر کم‌تری از چندین بیماری مزمن ازجمله بیماری قلبی همراه باشد. در حقیقت یک مطالعه بر روی بیش از ۲۰هزار بزرگسال نشان داد که مصرف مقادیر بیش‌تر میوه و سبزیجات ازجمله سیب با کاهش خطر سکته مغزی مرتبط است. این ممکن است به دلیل وجود فلاونوئیدهای موجود در سیب باشد. ترکیباتی که نشان داده شده است التهاب را کاهش می‌دهند و از سلامت قلب محافظت می‌کنند.

سیب همچنین دارای فیبر محلول است که ممکن است به کاهش فشار خون و سطح کلسترول کمک کند. هر دوی آن‌ها از عوامل خطر بیماری‌های قلبی هستند.

حاوی ترکیبات مقابله با سرطان است

سیب حاوی ترکیبات مختلفی ازجمله آنتی اکسیدان‌ها و فلاونوئیدهاست که می‌تواند از تشکیل سلول‌های سرطانی جلوگیری کند. طبق یک بررسی در ۴۱ مطالعه مصرف مقدار بیش‌تری از این میوه فوق‌العاده با کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه همراه بود. مطالعه دیگری یافته‌های مشابهی را مشاهده کرد و گزارش داد که خوردن سیب بیش‌تر با خطر کم‌تری سرطان روده بزرگ مرتبط است. تحقیقات دیگر نشان می‌دهد که یک رژیم غذایی غنی از میوه‌ها و سبزیجات می‌تواند از سرطان معده، روده بزرگ، ریه‌ها، حفره دهان و مری محافظت کند. با این حال برای ارزیابی اثرات بالقوه ضد سرطانی این میوه و تعیین این‌که آیا عوامل دیگری نیز در آن دخیل هستند، تحقیقات بیش‌تری لازم است.

باکتری‌های خوب دستگاه گوارش را تقویت می‌کند

سیب حاوی پکتین است. نوعی فیبر که به عنوان پروبیوتیک عمل می‌کند. این بدان معنی است که به باکتری‌های خوب روده شما تغذیه‌رسانی می‌کند. روده کوچک شما هنگام هضم فیبر را جذب نمی‌کند. در عوض به روده بزرگ شما می‌رود، جایی که می‌تواند رشد باکتری‌های خوب را تقویت کند. همچنین به ترکیبات مفید دیگری تبدیل می‌شود که در بدن شما گردش می‌کنند. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که این ممکن است دلیل برخی از اثرات محافظتی سیب در برابر چاقی، دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی باشد.

سایر فواید سلامتی

سیب همچنین با چندین فواید سلامتی دیگر مرتبط است که می‌تواند به دور نگه داشتن شما از پزشک کمک کند:

• به کاهش وزن کمک می‌کند: به دلیل محتوای بالای فیبر نشان داده شده است که باعث افزایش احساس سیری، کاهش کالری دریافتی و درنتیجه کاهش وزن می‌شود.

• سلامت استخوان را بهبود ببخشید: مطالعات بر روی انسان و حیوان نشان داده است که خوردن مقدار بیش‌تری میوه می‌تواند با افزایش تراکم مواد معدنی استخوان و کاهش خطر پوکی استخوان همراه باشد.

• عملکرد مغز را ارتقا می‌دهد: مطالعات حیوانی نشان می‌دهد که خوردن سیب می‌تواند به کاهش استرس اکسیداتیو کمک کند؛ همچنین از افت روانی و علائم کند پیری نیز جلوگیری می‌کند.

• در برابر آسم محافظت می‌کند: مطالعات نشان می‌دهد که افزایش مصرف این میوه ممکن است با کاهش خطر ابتلا به آسم مرتبط همراه باشد.

• خطر دیابت را کاهش می‌دهد: طبق یک بررسی خوردن یک عدد سیب در روز با ۲۸ ٪ کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در مقایسه با نخوردن آن همراه است.

آیا عوارضی در خوردن زیاد سیب وجود دارد؟

هر عاملی که از تعادل خارج شود، می‌تواند بدن را با مشکلاتی رو به رو کند. خوردن هر روز یک سیب به سلامتی شما آسیب نمی‌رساند. با این حال خوردن چندین سیب در هر روز ممکن است عوارض جانبی مختلفی ایجاد کند. به طور خاص افزایش سریع در دریافت فیبر در مدت زمان کوتاه می‌تواند علائمی مانند نفخ و درد معده ایجاد کند. اگرچه این مسئله برای بیش‌تر افراد مشکلی ایجاد نمی‌کند، افرادی که از رژیم کم کربوهیدرات یا کتوژنیک پیروی می‌کنند، ممکن است نیاز به تعدیل مصرف داشته باشند.

گزینه‌های سالم دیگر

سیب سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌هاست که یک افزودنی عالی برای رژیم غذایی است و ممکن است چندین فواید سلامتی را برای شما به همراه داشته باشد. با این حال بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات نیز هستند که مجموعه‌ای مشابه از مواد مغذی را ارائه می‌دهند و می‌توانند به همان اندازه برای سلامتی مفید باشند. علاوه‌بر این قرار دادن انواع میوه‌ها و سبزیجات دیگر در برنامه روزمره می‌تواند عطر و طعم و ارزش غذایی بیش‌تری به رژیم غذایی شما اضافه کند.

در اینجا چند میوه و سبزیجات دیگر وجود دارد که می‌توانید در سبد غذایی خود به آن‌ها توجه داشته باشید:

• موز

• بلوبری

• کلم بروکلی

• هویج

• گل کلم

• گریپ فروت

• کلم پیچ

• انبه

• هلو

• گلابی‌ها

• آناناس

• تمشک

• اسفناج

• توت فرنگی

• گوجه فرنگی

در پایان باید گفت اگرچه خوردن سیب بیش‌تر به معنای واقعی کلمه با مراجعه کم‌تر به پزشک همراه نیست، این میوه سرشار از مواد مغذی است و مزایای زیادی برای پیش‌گیری از بیماری و سلامتی طولانی‌مدت به ارمغان می‌آورد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پزشک رژیم غذایی ویتامین قلب بیماری قلبی سبزیجات سکته مغزی سلامت فشار خون سرطان خطر ابتلا به سرطان رشد وزن کاهش وزن حیوان پوکی استخوان مغز استرس سیب آنتی اکسیدان ها نشان می دهد خوردن سیب بیش فواید سلامتی خوردن سیب نیاز روزانه رژیم غذایی مواد مغذی کاهش خطر بیش تری بیش تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۵۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینرینگ، آرتروز (OA) به عنوان یکی از شایع‌ترین اشکال التهاب مفاصل شناخته می‌شود که تقریباً توسط ۳۵ میلیون بزرگسال درآمریکا با آن مواجه هستند. متأسفانه هنوز درمانی برای این بیماری وجود ندارد، اما تلاش‌ها برای پیدا کردن تراپی‌های جدید در حال انجام است.

در حال حاضر، یک مطالعه جدید توانسته راه‌حلی جایگزین ارائه دهد که می‌تواند بیماری را سال‌ها قبل از ظاهر شدن علائم به قربانی تشخیص دهد.

متخصصان توانستند با استفاده از یک آزمایش بیومارکر خون، آغاز آرتروز زانو را تا هشت سال قبل از زمانی که یک پرتو ایکس به طور معمول پیش‌بینی می‌کرد، پیش‌بینی کنند.

تشخیص بیماری سال‌ها قبل از بروز علائم

با استفاده از هوش مصنوعی، محققان نمونه‌های سرم افراد تجزیه و تحلیل کردند تا پپتید‌های خاصی که مرتبط با پروتئین‌ها هستند و نشان‌دهنده تغییرات مولکولی زودهنگام مرتبط با آرتروزهستند، شناسایی کنند.

این آزمایش توانست تشخیص‌های سنتی را در بیماران، سال‌ها قبل از بروز ناهنجاری‌های رادیوگرافی شناسایی کند.

۶ پروتئین موجود در سرم به دانشمندان کمک کرد تا تمایز بین افرادی که به آرتروزمبتلا شده‌اند و آنهایی که تا ۸ سال بعد با احتمال ۷۷ درصد به این بیماری مبتلا می‌شوند تشخیص دهند.

ویرجینیا بایرز کراوس، نویسنده ارشد این مقاله می‌گوید: «در حال حاضر، برای نشان دادن شواهد واضح از آرتروز زانو، باید عکس‌برداری اشعه ایکس انجام دهید، و زمانی که بیماری شما در این روش تشخیص داده شود، بیماری شما برای مدتی در حال پیشرفت است.

وی افزود: آنچه آزمایش خون ما نشان می‌دهد این است که تشخیص این بیماری خیلی زودتر از مجوز تشخیص فعلی ما امکان پذیر است.

تحلیل نمونه‌های سرم ۲۰۰ زن سفیدپوست

نشانگر‌های زیستی یا بیومارکرها، تغییرات مولکولی را که در بافت مفصل اتفاق می‌افتند، قبل از اینکه آسیب ساختاری در اشعه ایکس قابل توجه باشد، نشان دادند. این امر حتی قبل از بروز علائم بالینی مانند زانو درد نیز آشکار است.

به منظور شناسایی پپتید‌های سرم از ۲۰۰ زن سفیدپوست نمونه سرم گرفته شد. نیمی از این زنان قبلاً مبتلا به آرتروز تشخیص داده شده بودند.

آنها خاطرنشان کردند که استفاده از سن و شاخص توده بدنی (BMI) برای پیش بینی آرتروزکافی نیست، زیرا ناحیه زیر منحنی (AUC) ۵۱ درصد را نشان می‌دهد و وقتی درد زانو در نظر گرفته شد، این مقدار به ۵۷ درصد رسید.

درحالی که با استفاده از تست نشانگر زیستی ناحیه زیر منحنی  ۷۷ درصد بود که نشان دهنده اثربخشی بیشتر این روش نسبت به سایر روش‌های موجود است.

با شناسایی نشانگر‌های زیستی خون که می‌توانند آرتروز را قبل از ظهور این علائم سنتی پیش بینی کنند، می‌توان مداخلات پزشکی را زودتر شروع کرد و پیشرفت بیماری را کاهش داد.

هدف محققان ابداع این راه حل برای اهداف تشخیصی بالینی و همچنین یک ابزار تحقیقاتی بود. علاوه بر این، آزمایش نشانگر زیستی می‌تواند به تولید دارو‌های موثر برای درمان آرتروز کمک کند.

کراوس خاطرنشان کرد: این مهم است، زیرا شواهد بیشتری ارائه می‌دهد که ناهنجاری‌هایی در مفصل وجود دارد که می‌توانند توسط نشانگر‌های زیستی خون قبل از تشخیص آرتروز توسط اشعه ایکس شناسایی شوند. آرتروز در مراحل اولیه می‌تواند «پنجره‌ای از فرصت» برای توقف روند بیماری و بازیابی سلامت مفاصل فراهم کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آیا خوردن جوش شیرین خطرناک است؟
  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟
  • این میوه را حتما قبل از خواب بخورید
  • هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز | چیزهایی که درباره این میوه پرخاصیت نمی‌دانید
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • کلید اصلی کاهش وزن مشخص شد!
  • توزیع روزانه پیاز به ۴۰۰ تن رسید
  • میوه َشادی بخش را بشناسیم