Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه سایر رسانه ها خبرگزاری تقریب، به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ،نشست گروه کاری روز سیزدهم مهر ماه به ریاست بولات سارسینبایف مسئول پیشبرد اهداف و وظایف کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی و رئیس مرکز نظربایف در توسعه گفتگوی بین ادیانی و بین تمدنی برگزار شد جلسه کارگروه دبیرخانه کنگره با حضور نمایندگان سازمان های بین المللی ، انجمن های دینی و مذهبی قزاقستان و کشورهای عربستان سعودی ، پاکستان ، مصر ، ایران ، ترکیه ، آذربایجان ، فدراسیون روسیه ، واتیکان ، انگلیس ، کره و هند در نور سلطان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در این جلسه شرکت کنندگان در خصوص موضوعات مورد بحث هفتمین کنگره و نحوه برگزاری آن تبادل نظر نمودند. 

اعضای کارگروه  با حمایت  از ابتکارات قزاقستان، ایده ها و وظایف کنگره ، پایبندی خود را به اصول صلح و مدارا و همچنین آمادگی بیشتر آنها برای مشارکت مشترک در جستجوی ارائه طریق برای تامین گفتگو بین رهبران ادیان جهانی و سنتی ، به ویژه در توسعه و شکل گیری مواضع مشترک در مورد اسناد جلسه پیشبرد فعالیتهای مربوط به دبیرخانه کنگره، تأیید نمودند. 

در اجلاس دبیرخانه ای این کنگره که روز چهاردهم مهرماه برگزار گردید نمایندگان ادیان و نمایندگان سازمان های بین المللی از 20 کشور جهان حضور داشتند. رهبران مذهبی در سخنرانی های خود به اهمیت بالای کار انجام شده توسط قزاقستان برای ایجاد گفتگوی بین ادیان و مذاهب نه تنها در داخل کشور، بلکه در سطح بین المللی نیز اشاره نمودند.

مولن آشیمبایف رئیس مجلس سنای پارلمان جمهوری قزاقستان و رئیس دبیرخانه کنگره، در افتتاحیه این نشست خاطرنشان کرد که کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی یک پدیده منحصر به فرد در دستور کار بین المللی است و یک ابزار واقعی برای گفتگوی بین ادیان جهانی محسوب می شود. 

رئیس دبیرخانه کنگره تاکید نمود که طی سالهای استقلال، قزاقستان موفق شده است الگوی صلح و گفتگوی ملی خود را بر اساس اصول "وحدت در تنوع" و مسئولیت مشترک برای آینده کشور ، احترام گذاشتن و تضمین حقوق شهروندان ، صرف نظر از وابستگی قومی و مذهبی ترتیب دهد.

میگل آنخل موراتینوس نماینده عالی اتحاد تمدن های سازمان ملل متحد، بر اهمیت کنگره از نظر نقش دین در جامعه و تعامل در سطح بین المللی برای ایجاد جهانی پایدار و امن تأکید کرد. وی گفت: "این بستر منحصر به فرد، فرصت خوبی را برای سیاستمداران، رهبران مذهبی، سازمان های بین المللی، منطقه ای و همه ذینفعان فراهم می کند تا به طور جمعی در مورد موضوعات گفتگوی بین ادیان و توسعه پایدار در جهان بحث کنند. اتحاد تمدن های سازمان ملل متحد در کار کنگره هفتم مشارکت فعال خواهد داشت. "

علی ارباش رئیس اداره امور ادیان ترکیه سخنران بعدی بود . وی با اشاره به نقش نورسلطان نظربایف نخستین رئیس جمهور قزاقستان در جلوگیری از نزاعهای قومی و دینی در این کشور که در آن نمایندگان بیش از 132 گروه قومی و 18 دین حضور دارند، اظهار داشت: پاندمی به بشریت درباره اهمیت حفظ ارزش های انسانی را یادآوری کرد. در ادامه وی با یادآوری سخنان یونس امره که گفت «امروزه مردم ارزش بیشتری برای مخلوقات نسبت به خالق قائل شده اند»، به مسئله جوانان که اسلام را از منابع نادرست دریافت می کنند، پرداخت. 

الله شکور پاشازاده رئیس اداره مسلمانان قفقاز آذربایجان نیز در سخنرانی خود خاطرنشان کرد که در حال حاضر شاهد افزایش حس اسلام هراسی در جهان  هستیم که مانع بزرگی در مسیر صلح می باشد. وی همچنین ابراز امیدواری کرد که تمام شرکت کنندگان هفتمین کنگره رهبران دینی، علیه تمام مظاهر توهین و تبعیض اظهارنظر کنند. 

در ادامه جلسه آقای یان کی خون رئیس نمایندگی سازمان بودای کره ای در آسیای مرکزی، تاکید کرد: برای برقراری صلح در جهان لازم است تمام چالش ها و تنش ها در جهان از جمله مسئله از بین بردن نفوذ جنگجویان در افغانستان که می تواند بر کشورهای همسایه تاثیرات منفی داشته باشد، با همبستگی تمام جوامع جهانی حل و فصل گردد. 

سریک اگیزبایف معاون وزیر اطلاعات و توسعه اجتماعی درباره روند آماده سازی هفتمین کنگره رهبران دینی با اشاره به دریافت 49 پیشنهاد از شرکت کنندگان این کنگره گفت: به منظور پیشبرد اهداف و وظایف این کنگره در کشورهای مختلف جهان برنامه های مختلفی برگزار خواهد شد. همچنین با در نظر گرفتن تمام تحولات جهانی، لازم است کنگره پیشرو در قالب جدید برگزار شود. 

دمیتری سافونوف  نماینده کلیسای ارتدکس روسی نیز نظر شرکت کنندگان را به حقوق اقلیت های دینی در کشورهای مختلف از جمله نیجریه، سودان و کونگو جلب کرد و گفت: در نیجریه اقدامات نسل کشی علیه مسیحیان محلی افزایش می یابد و بر اساس داده ها هر روز 10 نفر از مسیحیان به قتل می رسند. 

سخنرانان دبیرخانه کنگره با تاکید بر تحولات اجتماعی و دینی اخیر در جهان ناشی از همه گیری کووید 19 از جمله کاهش اهمیت ارزش های انسانی ناشی از افزایش نفوذ منفی دنیای مجازی، افزایش تبعیض و توهین پیروان ادیان مختلف، افزایش گرایش مردم به مادی گرایی، افزایش افراط گرایی، رهبران سیاسی کشورها را به همکاری بیش از پیش در این زمینه، نمایندگان تمام ادیان را به همکاری و همبستگی با یکدیگر و نفوذ و فعالیت بیشتر در جامعه ها برای ارتقاء ارزشهای انسانی دعوت کردند. 

همچنین در این نشست معیارهای اعطای جایزه بین المللی آستانا و اعطای مدال افتخار کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی تعیین گردید. 

زهرا رشیدبیگی رييس گروه گفتگوي اسلام و مسيحيت ارتدكس و پروتستان مركز گفتگوي اديان و فرهنگهاي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با تاکید بر اینکه وظیفه خاتمه دادن به تمام جنگ‌ها و درگیری‌ها باید توسط رهبران دینی جهان به عنوان بالاترین موضوعات جهانی، مدیریت شود وی در بخش دیگر از سخنان خود اضهار داشت: صلح پایدار فقط از طریق درک رابطه عمیق بین عدالت و صلح امنیت قابل دسترسی است.

این رابطه بر پایه اقدام جهانی برای ممانعت از بروز جنگ‌ها و درگیری‌ها، حمایت از حقوق بشر، توجه به محیط زیست امکان پذیر است و ابزار اصلی تحقق آن، گفتگوهای صلح آمیز و سازنده، بر اساس احساس مسئولیت در برابر همه انسانها و دسترسی برابر و عادلانه به زیرساخت‌ها، منابع و بازارها برای همهی ملت‌هاست. وی گفت: جهان با تمامي گرايش‌ها و علايق موجود در آن زيباست و تنگ‌نظري‌ها و كوته‌بيني‌ها جز سياهي و تباهي ميوه‌اي براي بشريت به ارمغان نخواهد آورد. واضح است كه همه ما انسانها در «انسانيت» شريك هستيم، لذا بايد با تمسك به زندگي مسالمت‌آميز و احترام متقابل در كنار هم  و با هم باشيم و سعي كنيم با زدودن افكار تند و متعصبانه كه شايسته انسانها نيست به سمتي حركت كنيم كه خير برای تمامي انسانها در آن نهفته باشد.

در پایان نشست دبیرخانه، مقرر شد هفتمین کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی در نورسلطان در تاریخ 22-23 شهریور 1401 و نشست بعدی دبیرخانه این کنگره در تاریخ 20-21 شهریور سال 1401 برگزار شود. این مجمع دینی قرار است به نقش رهبران ادیان جهانی و سنتی در توسعه اجتماعی و معنوی بشر در دوره پس از همه گیری کرونا اختصاص یابد.

مولن آشیمبایف در پایان خاطرنشان کرد که این اجلاس بار دیگر تمایل مشترک نمایندگان فرهنگ ها و مذاهب مختلف برای همکاری و همزیستی مسالمت آمیز را نشان داد. وی اعتقاد راسخ خود را ابراز داشت که سنت های کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی به عنوان پایه ای قابل اعتماد برای کارهای موفق بعدی آن عمل خواهد کرد.

گفتنی است برای نخستین بار، کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی در 23-24 سپتامبر 2003 به ابتکار نورسلطان نظربایف اولین رئیس جمهور قزاقستان با هدف هم زیستی مسالمت آمیز ادیان در کنار یکدیگر تشکیل شد. شش کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی در آستانه که در سالهای 2003 ، 2006 ، 2009 ، 2012 ، 2015 و 2018 ، با حضور رهبران و نمایندگان برجسته اسلام، مسیحیت، یهودیت، بودیسم، شینتوئیسم، تائوئیسم و سایر ادیان سنتی برگزار شد.

 نشست دبیرخانه این کنگره هر سال با هدف اجرای تصمیمات کنگره، آماده سازی جلسات کنگره، هماهنگی موضوعات کلیدی، دستور کار جهانی، مقررات کار، پیش نویس اسناد نهایی کنگره و  هماهنگی تعامل با ساختارهای بین المللی در موضوعات گفتگوی بین ادیان و تمدن ها برگزار می شود.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: گفتگوی بین ادیان دبیرخانه کنگره بین المللی هفتمین کنگره شرکت کنندگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۳۲۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنگره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران برگزار می‌شود

محمد آدیگوزل‌زاده، دبیر برگزاری کنگره شهدا در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا از برگزاری کنگره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در دهم خرداد خبر داد و اظهار کرد: این کنگره مهم‌ترین راه خنثی‌سازی تهدیدات دشمنان در محیط‌های دانشگاهی بوده و همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب نیز همواره تأکید دارند؛ باید شهدا را به‌عنوان الگوی جوانان معرفی کرد.

وی افزود:‌ در هفته‌های اخیر در راستای اجرای برنامه‌های«سومین کنگره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران» به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، اقدامات مؤثری صورت گرفته ازجمله یادواره‌ها، همایش‌ها و برنامه‌های فرهنگی و دیدار با خانواده معظم شهدای دانشگاه که با مدیریت کنگره در سطح استان در حال اجرا است.

دبیر برگزاری کنگره شهدا عنوان کرد: اقدامات مختلفی از قبیل ساخت یادمان شهدای استان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، فضاسازی، دیوارنگاره‌ها، نصب عکس شهدا، نامگذاری اماکن به نام شهدا، تبلیغات شهری به مناسبت کنگره شهدا انجام و پیش‌بینی شده و به همین منظور هماهنگی‌هایی درباره ساخت تیزر تبلیغاتی اجلاسیه، تولید و پخش مستند روایی از شهدای استان تهران، ضبط مستند شفاهی خانواده شهدا و منسوبین و پادکست زندگینامه شهدا در دست اقدام است.

آدیگوزل‌زاده بیان کرد: جلسات استانی با مجموعه اعضای دست‌اندرکار این کنگره بزرگ در حال انجام بوده و آمادگی لازم برای برگزاری«سومین کنگره دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران» در روز دهم خرداد وجود دارد. بخش زیادی از اسناد و آثار شهدا در راستای اجرای کنگره جمع‌آوری و مستندسازی و تعداد زیادی از زندگینامه‌ها و آثار شهدا تبدیل به کتاب شده است.

وی تأکید کرد: پیش از این تولیداتی با محور شهدا شامل ابعاد مختلف زندگی و وصیت‌نامه‌های شهیدان تولید و در صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شده؛ البته با برگزاری این کنگره ۲۰ مستند از مجموعه ۷۰ شهید گرامی، تولید و آماده پخش است و به نحو ویژه‌تری تولیدات در حوزه شهدا استمرار می‌یابد.

 دبیر برگزاری کنگره شهدا گفت: همه ارکان و تولیدات کنگره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران همانند دو دوره قبل با محور دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در حال انجام بوده و این یکی از دستاورد‌های بزرگ کنگره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی است. پیش از این نیز شورای سیاست‌گذاری و کمیته‌های این کنگره ازجمله کمیته مالی، فرهنگی، تدارکات و پشتیبانی، فناوری و فضای مجازی، روابط عمومی و تبلیغات، انتظامات و نظارت و بازرسی فعالیت خود را آغاز کرده‌اند. همچنین به‌زودی اهم فعالیت‌های کمیته اجرایی اعلام و در اختیار رسانه‌ها قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نمایشگاه آثار هنری کنگره جهانی محمد(ص) در شورای شهر شیراز برپا شد
  • نشست رهبران گروه‌های مقاومت فلسطین در پرتو تحولات پر شتاب میدانی و سیاسی
  • نشست مهم رهبران گروه‌های مقاومت فلسطین در پرتو تحولات پر شتاب میدانی و سیاسی برگزار شد
  • نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کانون پرورش فکری آذربایجان‌غربی آغاز شد
  • برگزاری کنگره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در روز دهم خرداد
  • کنگره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران برگزار می‌شود
  • اصفهانی‌ها یک روز جهانی را به نام خود ثبت کردند؛ روز جهانی گز
  • آغاز نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
  • نور فلسفه و حکمت، روشنی‌بخش مسیر نصف جهان شدن اصفهان
  • رونمایی از لوح ثبتی مهارت سنتی فراوری چای دستی در لاهیجان