Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@07:11:04 GMT

بهانه‌ جویی بورس برای درجا زدن

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۴۷۳۳۴

بهانه‌ جویی بورس برای درجا زدن

به گزارش اقتصادآنلاین، احسان رضاپور نیکرو کارشناس بازار سرمایه در دنیای اقتصاد نوشت؛  بعد از چند روز معاملاتی و رسیدن به بازدهی مختصر اما جذاب در نماد‌ها سرمایه‌گذاران با افزایش فشار فروش توسط اشخاص حقوقی و حقیقی مواجه شدند. این رویداد به ایجاد تعادل در قیمت سهام برخی از شرکت‌ها و بعضا پیدایش روند کاهشی در بازار منجر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تشدید فشار فروش تا جایی پیش رفت که رقابت فروشندگان در درصد‌های منفی مقداری فضای معاملاتی بازار را ملتهب کرد و در نقطه مقابل چنین اتفاقی، فضای ترس در کلیت بازار تقویت شد.

در هفته‌های‌ گذشته موضوع افزایش نرخ بهره در محافل اقتصادی مطرح بود. همچنین اخباری پیرامون احتمال توافق در حوزه برنامه جامع‌اقدام‌مشترک و اثرات این مهم در کاهش نرخ دلار در بازار شنیده می‌شود. بررسی بازار‌های جهانی نیز حکایت از آن دارد که در اغلب محصولات به‌ویژه در حوزه صنایع پتروشیمی، پالایشی، معدنی‌، فلزی و محصولات شیمیایی قیمت‌ها مطلوب ارزیابی می‌شوند. از طرفی هلدینگ‌های این صنایع نیز در وضعیت معقولی به‌سر می‌برند. حال به فصل مجامع شرکت‌های سرمایه‌‌گذاری و هلدینگ‌‌های همین صنایع نزدیک هستیم.

به‌نظر می‌رسد روند کاهشی با توجه به وضعیت بنیادی شرکت‌ها وگزارش‌های ۶ماهه مطلوبی که در انتظار بازار است، ادامه‌دار نخواهد بود.به اعتقاد بنده از نیمه دوم هفته جاری افزایش تقاضا در بازار و پیشی‌گرفتن آن نسبت به عرضه‌ها را شاهد خواهیم بود. بازار سهام اکنون در حالت نوسانی به‌سر می‌برد. زمانی‌که با کاهش قیمت‌ها همراه می‌شویم طبیعتا جذابیت‌های بنیادی باعث می‌شود که سهام شرکت‌ها اقبال پیدا کنند. زمانی‌که شاخص‌ها رشد پیدا می‌کنند و عرضه‌ها نیز تشدید می‌شوند به‌نظر می‌رسد که بازار به‌دنبال مولفه‌هایی است که بتواند مقداری به نوسان و افت مجدد قیمت‌ها منجر شود.

بدین‌گونه رویه درجا زدن تداوم پیدا می‌کند تا به‌نوعی محرک‌ها و ابهاماتی که برای بازار شفاف نیست تا حدودی مشخص‌تر شوند.حال نقش گزارش‌های ۶ ماهه در بهبود و افزایش شفافیت بنیادی بازار موثر خواهد بود اما نگرانی حوزه انرژی به واسطه تاثیر تصمیماتی که در بودجه ممکن است برای این موضوع اتخاذ شود و سودآوری بنگاه‌ها را تحت‌تاثیر قرار دهد نیز در جای خود وجود دارد، بنابراین بازار مسیر راحتی را طی یک الی ۲‌ماه آتی در راستای روند افزایشی مستمر به‌رغم وجود جذابیت‌های بنیادی نخواهد داشت.کاهش ۴۰۰ تومانی نرخ دلار در بازار آزاد (۲۸هزار تومان) رقم قابل‌توجهی طی چند روز اخیر محسوب نمی‌شود. در‌صورتی‌که ریزش ۱۰‌درصدی دلار را از محدوده فعلی تجربه کنیم، به این معنی که افتی معادل ۳ هزار تومان از سقف قیمت دلار طی ماه‌های اخیر داشته باشیم همچنان دلار در محدوده‌هایی بیش از ۲۵ هزار تومان خواهد بود. در حالی که دلار نیمایی تقریبا در محدوده‌های ۲۳ هزار تومانی قرار گرفته است اما همچنان نرخ نیما با نرخ دلار در بازار آزاد فاصله معناداری دارد. به‌نظر می‌رسد که نرخ‌هایی بیش از ۲۵ هزار تومان برای دلار بازار آزاد تا زمانی‌که دلار نیمایی در ارقامی بیش از ۲۲ هزار تومان تثبیت شده‌ در کنار وضعیت قیمت‌های جهانی و سطح تقاضا در بازار‌های بین‌المللی، از این منظر نگرانی خاصی وجود نخواهد داشت.در صورتی‌که فضای بازارهای جهانی با تغییراتی همراه شود یا به‌واسطه توافقات سیاسی ریزش بدون پشتوانه و سنگین دلار را تجربه کنیم، اثرات این اتفاقات یقینا در بازار به‌صورت مقطعی نمایان خواهد شد. با این حال تثبیت نرخ بهره بدون ریسک در ارقامی بیش از ۲۴‌درصدی نیز می‌تواند P/ E بازار را تحت‌تاثیر منفی خود قرار دهد. تا زمانی‌که چنین مواردی در بازار مشاهده نشود محدوده فعلی سهام شرکت‌ها با دید ۶ ماهه دارای پشتوانه بنیادی است و می‌تواند جذابیت بیشتری را برای سرمایه‌گذاران نسبت به بازار‌های رقیب ایجاد کند.

فارغ از این موارد هرگونه ‌تعامل و توافق بهتر با منطقه و جهان طبیعتا می‌تواند اثرات مثبتی در کاهش شتاب افزایشی نرخ ارز داشته باشد و بعضا به‌صورت مقطعی ممکن است این نرخ را با کاهش محسوسی همراه کند که به‌تبع آن بازارهای سرمایه‌پذیر هم تحت‌تاثیر این امر قرار خواهند گرفت. این اتفاق می‌تواند به‌صورت پایدار به بهبود وضعیت تولید و فروش، کاهش هزینه انتقال پول و زمان دسترسی به آن و افزایش تناژ شرکت‌ها در بازار‌ای بین‌المللی ختم شود.

پربیننده ترین پایکوبی پالایشی ها در بازار سهام ارزش سهام عدالت من (١٨ مهرماه) بیشترین تغییر مالکیت حقیقی و حقوقی بورس (۱۷مهر۱۴۰۰)/ فلزات اساسی با خروج پول ۱۷۰میلیارد تومانی همراه شدند نمای بورس امروز در پایان نیمه اول معاملات / سقوط ۱۳هزار واحدی شاخص کل سود سهام ۱۲۸شرکت از طریق سجام واریز شد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس هزار تومان شرکت ها قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۷۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو

به گزارش همشهری آنلاین ، عباس علی‌آبادی همچنین با بیان اینکه تاکسی‌های برقی نیز وارد شده است و متقاضیان برای خرید امکان ثبت‌نام دارند گفت: واردات خودرو نیز در دستور کار است تا تعادل بهتری در تأمین تقاضای بازار و ناترازی ایجاد شود.

تازه‌ترین آمارهای گمرگ ایران از میزان تخصیص ارز به صنایع مختلف نشان می‌دهد که خودروسازان مونتاژکار در سال گذشته بالغ بر ۳.۱میلیارد دلار ارز گرفته‌اند که نسبت به سال۱۴۰۱ افزایش چشمگیری یافته است.

بر این اساس، شرکت صنایع خودروسازی مدیران در سال گذشته بالغ بر یک میلیارد دلار ارز دریافت کرده‌اند که نسبت به سال۱۴۰۱ افزایش ۸۹درصدی نشان می‌دهد. همچنین شرکت کرمان موتور ۷۴۷میلیون ‌و ۹۱۲هزار دلار ارز دریافت کرده که نسبت به سال۱۴۰۱ بیانگر رشد ۷۵درصدی است.

نزول سنگین قیمت طلا و ارز

در رویداد دیگری از اقتصاد ایران، روند نزولی قیمت طلا و ارز که از اواسط هفته قبل آغاز شده بود، دیروز هم ادامه یافت و قیمت هر دلار آمریکا ۲درصد و هر سکه ۲.۸درصد کاهش یافت.

به‌گزارش همشهری، با فروکش کردن آتش هیجان در بازار طلا و ارز، قیمت دلار از اواسط هفته قبل شروع به نزول کرد و ابتدا وارد کانال ۶۵هزار تومان و سپس وارد کانال ۶۳هزار تومان شد. دیروز نیز این روند نزولی ادامه یافت و قیمت هر دلار آمریکا با سقوطی سنگین، تا لحظه تنظیم این گزارش، بیش از ۲درصد افت کرد و به ۶۱هزار و ۵۰۰تومان رسید.

بیشتر بخوانید

آدرس غلط به کل کل پرسپولیسی ها و استقلالی ها | دخل و خرج سرخابی ها بعد از واگذاری چه می شود؟ عراقی‌ ها کدام کالاهای ایرانی را می‌ خرند؟

به‌دنبال نزول قیمت دلار، قیمت سکه نیز با ۲.۸درصد کاهش به ۴۱میلیون ‌و ۲۰۰هزار تومان رسید. سکه گرمی که در روزهای گذشته با صعود مواجه شده بود، با ۴.۵درصد کاهش به قیمت ۶.۵میلیون تومان دادوستد شد. ربع سکه نیز ۳.۳درصد کاهش یافت و هر ربع سکه به قیمت ۱۴.۶میلیون تومان در بازار آزاد دادوستد شد.

محمد کشتی‌آرای، کارشناس بازار طلا، با اشاره به افت قابل توجه قیمت طلا و انواع سکه به‌دلیل کاهش قیمت طلای جهانی و کاهش نرخ ارز در هفته اخیر گفت: تداوم حراج‌ها و همچنین عرضه سکه‌های حراج‌شده به بازار باعث کاهش حباب سکه خواهد شد.

پرداخت وام بدون ضامن

سیداحسان خاندوزی، وزیر اقتصاد، در مراسم رونمایی از برات الکترونیک با اعلام اینکه در دولت سیزدهم در مجموع بیش از ۲۷۵هزار میلیارد تومان سرمایه بانک‌های تحت مدیریت دولت افزایش داشته است گفت: از سال۱۴۰۰ تا پایان سال گذشته ۱۱۷هزار میلیارد تومان تسهیلات خرد بدون ضامن توسط بانک‌ها پرداخت شده است.

مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، از برقراری ارتباطات مالی شبه‌سوئیفت با برخی کشورها خبر داد و گفت: با نزدیک به ۱۰کشور تعاملات مستقیم مالی و از طریق ارزهای ملی انجام می‌دهیم.

ساخت مسکن متناسب با معیشت مردم

آخرین خبرها از حوزه مسکن نیز نشان می‌دهد که یک نوع طبقه‌بندی متناسب با میزان معیشت افراد برای رفع نیاز مردم درنظر گرفته شده است.

بر همین اساس، روز گذشته، علیرضا جعفری، مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن، از ساخت ۱۰۰هزار واحد مسکونی در ۳نوع متفاوت خبر داد و گفت: گروه اول، مسکن اجتماعی، ذیل طرح نهضت ملی مسکن برای دهک‌های یک تا۴ ساخته خواهد شد. گروه دوم، مسکن استطاعتی، برای دهک‌های هدف ۵ تا۷ به‌منظور تنظیم بازار مسکن برنامه‌ریزی‌ شده است و گروه سوم، مسکن اقتصادی، نیز ویژه دهک‌های ۸ تا۱۰ است که می‌تواند برای محقق کردن انتظارات سهامداران ساخته شود.

کد خبر 847590 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها ارز - بازار داخلی یورو قیمت طلا و فلزات گرانبها - ایران سکه - قیمت خودرو - ایرانی خودرو دلار آمريكا

دیگر خبرها

  • ۴ دلیل ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و سکه و نقره داغ شدن خریداران
  • تشدید روند کاهشی نرخ‌ها در بازار/ دلار بدون خریدار؛ سکه به ۴۰ میلیون تومان رسید
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات ۸ اردیبهشت
  • ارزش بازار آلفابت از ۲ تریلیون دلار گذشت
  • روز حساس برای سکه‌ بازان؛ شرط مهم برای کاهش قیمت سکه
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • آلفابت به کلوب ۲ تریلیون دلاری‌ها پیوست
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟