Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمانشاه مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با ابراز نگرانی از رشد شیوع اختلالات روانی بین مردم جامعه، گفت: میزان شیوع اختلالات روانی بین مردم به ۲۹.۷ درصد رسیده است.  

فرحناز محمدی در نشستی خبری که امروز(۱۹ مهر) به مناسبت هفته سلامت روان برگزار شد، با بیان اینکه سلامت روان باید همانند سلامت جسم مورد توجه افراد جامعه قرار گیرد، اظهار کرد: متاسفانه آن میزان که افراد جامعه به سلامت جسمی خود توجه دارند، به سلامت روان شان اهمیت نمی دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: طبق آمارها طی سالهای اخیر آمار بیماریهای روان در جامعه افزایش یافته است، بگونه ای که شیوع اختلالات روانی در کشور در اوایل دهه ۴۰ حدود ۱۵.۲۵ درصد بود که این رقم در اوایل دهه ۹۰ به ۲۳.۶ درصد و در سال ۱۴۰۰ به ۲۹.۷ درصد رسیده که رشد قابل توجه و نگران کننده ای است.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه اضافه کرد: طبق آمار ها حدود ۴۵۰ میلیون نفر در دنیا هستند که از اختلالات روانی رنج می برند و حدود ۲۰ درصد از بزرگسالان هر سال یک مشکل بهداشتی روانی را تجربه می کنند.

وی از افسردگی، اضطراب، استراس، اعتیاد و ... به عنوان مهمترین بیماری های روان نام برد و گفت: متاسفانه بسیاری از مردم ما از ترس انگ زدن اجتماعی و نگرانی هایی که از نگاه مردم دارند، به سراغ درمان اختلالات و بیماری های روانی خود نمی روند.

محمدی با تاکید براینکه باید بین افراد جامعه درخصوص لزوم توجه به سلامت روان آگاه سازی صورت گیرد، اظهار کرد:  یکی از چالش هایی که در استان های غربی کشور وجود دارد این است که با بروز اولین علائم یک بیماری جسمی سریعا به پزشک مراجعه می کنند، اما تلاش می کنند علائم  و تلنگرهای روان پزشکی را انکار کنند و حتی آن را نبینند، چراکه از جدی شدن آن اضطراب دارند.  

وی با بیان اینکه بسترهای خوبی برای درمان افرادی که دچار اختلالات روانی شده اند در استان وجود دارد، گفت: در همه مراکز بهزیستی مراکز مشاوره راه اندازی شده که مردم می توانند از آنها استفاده کنند.

مدیرکل بهزیستی استان بااشاره به راه اندازی خط مشاوره رایگان تلفنی ۱۴۸۰ در استان برای افرادی که در حوزه های مختلف نیاز به مشاوره دارند، اعلام کرد: هرچند در حال حاضر بسیاری از مردم برای مشاوره درخصوص مشکلاتشان با این خط تماس می گیرند، اما باید استقبال بیشتری از آ ن صورت گیرد.

وی با تاکید براینکه بسیاری از بیماری ها و اختلالات روان در مراحل اولیه به راحتی قابل پیشگیری است، گفت: عدم پیگیری بیماری در مراحل اولیه باعث حادتر شدن آن می شود، تاجایی که که درحال حاضر  برای پذیرش بیماران روان مزمن در مراکز خود پشت نوبتی داریم.

انتهای پیام   

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی كرمانشاه هفته سلامت روان سازمان بهزیستی اختلالات روانی اختلالات روان سلامت روان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۵۵۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند

به گزارش خبرنگار مهر، معصومه توکلی، صبح شنبه در همایش گرامیداشت روز روانشناس و تجلیل از فعالین طرح محب در استان کرمان گفت: بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی در سراسر کشور خدمات سلامت روان و مشاوره روانشناسی را به مردم ارائه می‌دهند که این نشان از ظرفیت، پتانسیل و سرمایه سازمان بهزیستی دارد و مشخص می‌کند که بهزیستی چقدر در این خصوص تلاش و فعالیت کرده است.

وی افزود: به جرأت اعلام می‌کنم سازمان بهزیستی به عنوان یکی از دستگاه‌ها و متولیان موضوع ارائه خدمات روانشناسی اجتماعی، خدمات بسیاری در حوزه سلامت روان انجام داده که این هم مرهون نیروی انسانی و سرمایه‌های انسانی بسیار ارزشمندی است که در این زمینه در اختیار داشته است.

وی تصریح کرد: بهزیستی در بخش دولتی بیش از ۶ هزار نیروی تحصیل کرده و متخصص در مقاطع مختلف دارد که بضاعت بزرگی است و باید قدرشان را بدانیم.

معصومه توکلی، ادامه داد: در بخش خصوصی نیز بالغ بر چند ۱۰ هزار مرکز خصوصی در سراسر کشور داریم که در موضوعات مختلف اعم از توانبخشی، اجتماعی، معلولین و موضوعات مختلف آسیب دیدگان اجتماعی خدمات ارائه می‌دهند و روانشناس پای ثابت تمامی این خدمات است.

وی افزود: بر اساس آمار استخراج شده از سامانه بهزیستی، حدود ۳ میلیون جلسه مشاوره در این سامانه به ثبت رسیده و بیش از یک میلیون ۳۰۰ هزار نفر به مراکز ما مراجعه کرده اند که این نشان می‌دهد خدمات و توانمندی‌های این مراکز توسط مردم درک شده و جامعه دارد از خدمات ما استفاده می‌کند و فکر نمی‌کنم هیچ دستگاهی با این بزرگی و عظمت وارد این موضوع شده باشد

توکلی، با بیان اینکه سازمان بهزیستی به عنوان یک سازمان مردمی و حمایتی یکسری خدمات رایگان به مردم ارائه می‌دهد گفت: خط ۱۴۸۰ ما از ۸ صبح تا ۱۲ شب خدمات مشاوره‌ای رایگان به مردم ارائه می‌دهد و متخصصان کارکشته و تحصیل کرده‌ای پشت خط وجود دارند که آماده ارائه خدمات هستند.

وی با بیان اینکه سال گذشته یک میلیون و هشتصد هزار خدمت توسط مراکز مشاوره تلفنی رایگان بهزیستی به جامعه ارائه شده است افزود: در کنار مراکز مشاوره دولتی، یاری برگ مشاوره نیز برای افراد بی بضاعت و یا کسانی که توانمندی پرداخت هزینه‌های مشاوره را ندارند در نظر گرفته شده است.

وی افزود: طبق آمارهای موجود در سال گذشته ۸۵۰ هزار نفر از انواع آموزش‌ها از جمله مهارت‌های زندگی، زندگی و خانواده، پنج سال اول زوجین و انواع و اقسام آموزش‌هایی که بهزیستی عمدتاً رایگان و با استفاده از بخش دولتی و خصوصی ارائه داده بهرمند شده اند.

مدیرکل دفتر مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی تصریح کرد: در سامانه تصمیم هم که مخصوص ارائه مشاوره به زوجین به منظور کاهش و کنترل طلاق می‌باشد ۱۶۵ هزار زوج در سال گذشته خدمت گرفته اند و بالغ بر ۷۰۰ هزار جلسه مشاوره ارزیابی غربالگری و خدمات روانشناختی برای این عزیزان برگزار شده که بسیار کار ارزشمندی است.

توکلی، افزود: در طلاق‌های توافقی ما توانستیم بیش از ٢٢ درصد زوجینی که برای طلاق توافقی به توافق رسیده بودند به سازش برسانیم و دوباره به زندگی مشترک خود ادامه دهند.

کد خبر 6090131

دیگر خبرها

  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه
  • ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
  • بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند
  • سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی از وجوه مهم سلامت
  • بهره مندی بیش از ۱۷۷ هزار نفر از خدمات روانشناسی
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • راه مبارزه با روانشناس‌نماها ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه است
  • ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه، راهی برای مبارزه با روانشناس‌نماها