Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - در حالیکه استان یزد دارای ظرفیت بسیار خوبی در معادن سنگ‌های تزئینی است، کم لطفی مسئولان در وضع قوانین و توجه به شرایط معادن سبب شده تا این معادن در آستانه تعطیلی باشند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد ، معادن سنگ‌های تزئینی از جمله نعمت‌های خدادادی موجود در طبیعت هستند که علاوه بر زیبایی و شکوه، ثروت عظیمی برای استانی مانند یزد محسوب می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ثروتی به گرانبهایی اشتغال و درآمدزایی برای استان و حتی کشور ولی قدر این ثروت را مسئولان هنوز نمی‌دانند؛ مسئولانی که با وضع قوانین دست و پا گیر نه تنها مشکلی را حل نکردند بلکه مانعی بر سر راه فعالیت اقتصادی جامعه شدند.

البته که قوانین محکم، اصولی و هدفمند برای پیشبرد فعالیت‌های اقتصادی در تمام زمینه‌ها مانند تولید سنگ‌های تزئینی واجب عینی است ولی با توجه به ظرفیت و نوع تولید، امکانات، بازار تولید، فروش، توزیع و بسیاری دیگر از پیچ و خم‌های راه تولید‌، تسهیل‌نگری در قوانین یا وضع قوانین جدید با توجه به نوع شرایط لازمه موفقیت و از نان شب واجب‌تر است.  

سنگ‌های تزئینی استان یزد می‌تواند سبب تحولات اقتصادی شود

دبیرکل و نایب رئیس انجمن سنگ ایران در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یزد اظهار داشت: استان یزد استانی با پتانسیل بالا در سنگ‌های تزئینی کشور است.

احمد شریفی سنگ‌های مرمریت، تراورتن و اونیکس را از جمله سنگ‌های تزئینی استان یزد نام برد و گفت: از نظر کیفیت و بازار جهانی سنگ‌های یزد بازار مطلوبی دارد و می‌تواند در استان سبب تحولات اقتصادی شود.

وی در مورد مشکلات معادن سنگ تزئینی استان گفت: تأمین تجهیزات و ماشین‌آلات معادن در تمام استان‌ها مورد کم لطفی دولت‌ و وزارتخانه قرار گرفته و اکثر معادن استان یزد و حتی کشور دچار کمبود ماشین‌آلات بروز هستند.

نایب رئیس انجمن سنگ ایران تشریح کرد: عمر متوسط ماشین‌آلات یزد یا سایر استان‌ها بالای ‌25 سال است و این مدت سبب شده که نیاز به تعمیرات یا تعویض تجهیزات و ماشین‌آلات نیاز شود که به دلیل بالا بودن هزینه تعمیرات و تعویض، قیمت تمام شده سنگ تولیدی بالا از رنج مشخص شده قرار می‌گیرد و گاهی خوابیدن دستگا‌ه‌ها و ماشین‌آلات در معدن به دلیل تعمیراتِ مکرر سبب تعطیلی موقت تولید می‌شود و این امر راندمان کار تولید و کیفیت سنگ تولیدی را پایین می‌آورد. 

وی با اشاره به اینکه متوسط ظرفیت استخراج سنگ از دل کوه در استان 25 درصد است، بیان کرد: این مقدار در سایر کشورهایی که امکانات و تجهیزات مناسب دارند بالای 40 درصد است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس: عمده فولاد تولیدی کشور خام صادر می‌شود / طرح مجلس برای جلوگیری از خام‌فروشی استاندار کرمان: مردم استان کرمان باید از درآمدهای معادن استان منتفع شوند عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس: رتبه کشور در فضای کسب‌‌ و کار مناسب نیست

شریفی گفت: در کنار کمبود تجهیزات و ماشین‌آلات، اکتشاف اصولی و طراحی مهندسی معدن و موقعیت جغرافیایی و زمین‌شناسی بر راندمان و کیفیت تولید سنگ مؤثر است بنابراین در بخش معدن با راندمان کمتر یعنی درصد کمتر گرفتن از توناژ کلی محصول و افزایش قیمت محصول تمام شده روبه‌رو هستیم.

وی افزود: دولت باید به جای ضوابط پیچیده اجازه دهد خود معدن‌داران وارد کار شوند و از محل صادراتی خود تجهیزات مورد نیاز حتی دسته دوم را بخرند چراکه این ضوابط پیچیده سبب شده خرید لوازم و تجهیزات حتی با ارز آزاد قیمت تمام شده محصولات را خیلی بالاتر ببرد.

نیمی از معادن سنگ استان یزد تعطیل و نیمه تعطیل هستند

دبیر انجمن سنگ ایران استان‌های اصفهان، اراک و فارس را از نظر اشتغالزایی و جایگاه سنگ تزئینی به ترتیب در جایگا‌ه‌های اول تا سوم برشمرد و گفت: استان‌های یزد و تهران در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

امیرحسین حیدرزاده رئیس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی و رئیس انجمن سنگ استان یزد هم در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: بیش از 180 پروانه بهره‌برداری از معادن سنگ تزئینی طبیعی در استان داریم که متأسفانه نیمی از این معادن در حالت تعطیلی و نیمه تعطیلی است.

رئیس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی و رئیس انجمن سنگ استان یزد گفت: در این معادن که بیش از 98 درصد آن‌ها خصوصی است به طور متوسط بین 15 تا 40 نفر به طور مستقیم می‌توانند مشغول به کار شوند.

وی با اشاره به ظرفیت بالای ارزش افزوده سنگ تزئینی استان و کشور بیان کرد: متأسفانه با وجود تحریم‌ها، دولت‌ها و مجلس‌های قبلی قوانین و سیاست‌هایی خوبی در مورد سنگ تزئینی نداشتند و به جای اینکه کار را راحت‌تر کنند خود را دچار خود تحریمی کردند.

رئیس انجمن سنگ استان یزد افزود: مسئولان مقررات و سیاست‌های بسیار انقباضی و تنگ‌گیری بر روی صادرات گذاشتند به ویژه بانک مرکزی در مورد بازگشت ارز همچنین نبود سیستم بانکی برای صادرات سبب شد تا کشورهای رقیب الآن گوی سبقت را در سنگ تزئینی ربودند و آن بازار صادراتی که قبلاً  داشتیم را، متأسفانه نداریم.

وی بیان کرد: رونقی هم که در حدود یک سال و نیم در بازار داخلی داشتیم به خاطر جهش نرخ ارز و تورم نقدینگی بود که رشد بالایی در ساختما‌سازی و املاک به وجود آورده بود و مشمول صنعت ساختمان و به ویژه سنگ تزئینی شد ولی در حال حاضر بقدری قیمت‌ها بالا رفته که مردم کِشِش و قدرت خرید ندارند و ما هم وارد مرحله رکود شدیم.

حیدرزاده تشریح کرد: البته با بالا رفتن نرخ ارز ، پتانسیل بسیار خوبی را برای صادرات داریم و مزیت رقابتی ما تنوع سنگ‌هایی است که داریم و می‌توانیم قیمت رقابتی بدهیم ولی با بحث تحریم‌ها، سیستم بانکی، نرخ بالای کارمزدها و صرافی‌ها این فرصت هم از ما گرفته شده است.

تسهیل مقررات لازمه دستیابی استان یزد به جایگاه مطلوب در سنگ تزئینی کشور است

وی با اشاره به اینکه معادن سنگ تزئینی می‌توانند در استان و کشور جایگاه خوبی پیدا کنند، بیان کرد: باید مسؤلان مقررات را تسهیل کنند و به جای سیاست‌های تمجیدی معدن‌داران را تشویق نمایند، متأسفانه به حرف اتاق بازرگانی‌ها و تشکل‌ها ترتیب اثر داده نمی‌شود، ما به عنوان مشاور به مسئولان مشاوره می‌دهیم ولی همه کار خود را می‌کنند.

رئیس کمیسیون معادن استان یزد گفت: دولت تنها بر روی معادن فلزات دست گذاشته که سود بسیار بالایی دارند و خیلی وقت بر روی صنایع کوچک و متوسط نمی‌گذارد و این درحالی است که واحدهای کوچک و متوسط، موتور محرکه اقتصادی کشورهایی با صنعت و معدن پیشرفته هستند و نمونه بارز آن کره جنوبی است که 80 درصد اقتصادش در دست بخش خصوصی است و از این 80 درصد تقریبا 50 درصد آن واحدهای کوچک و متوسط هستند که سبب رشد اقتصاد داخلی شدند.

وی با اشاره به اینکه در سال حمایت تولید داخلی، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها هستیم‌، بیان کرد: ما پشتیبانی نمی‌خواهیم در بخش صنعت و معدن راه را بلدیم و پیدا می‌کنیم فقط از مسئولان می‌خواهیم مانع ایجاد نکنند و در قوانین تسهیل‌‌گری داشته باشند اینکه هیچ حمایتی برای سرمایه‌گذاران نباشد تا سرمایه خود را به وسط میدان بگذارند و با قدرت کار کنند و کار را گسترش دهند سبب شده تا سرمایه‌گزاران دیگر به سمت این فعالیت‌ها نیایند چرا که دیگر سرمایه‌گزاری در این بخش توجیهی ندارد. 

حیدرزاده با بیان اینکه سرمایه‌گذار و سرمایه‌دار فوق‌العاده فرار و ترسو است و جایی سرمایه‌گذاری می‌کند که امنیت داشته باشد، بیان کرد: امنیت اقتصادی و کار کردن برای سالیان سال برای سرمایه‌گزاران مهم است، اینکه سرمایه از کشور بیرون می‌رود یعنی دارد به جایی می‌رود که امنیت اقتصادی فراهم باشد.

وی بیشترین پراکندگی معادن سنگ تزئینی را در شهرستان ابرکوه و کمترین را در شهرستان بافق دانست و گفت: بیشترین معادن مربوط به سنگ تراورتن با 85 معدن،  سنگ مرمریت با 75 معدن، سنگ‌ گرانیت 18معدن و کمترین معدن تراونیک با سه معدن است که سنگ‌های گرانیت و مرمر، با سنگ‌های مصر، عمان و ترکیه قابلیت رقابت دارند ولی با این وضعیت توجیه اقتصادی ندارند.

معادن سنگ‌های تزئینی را ابتدا باید دریابیم، تنها شناسایی ظرفیت‌ها کافی نیست، محیا کردن بستر برای بهره اصولی و کافی از این ظرفیت‌ها، شناخت موقعیت معادن، امکانات، زیرساخت‌ها، تعین بازارهای خرید، فروش، بازاریابی و تعیین قوانین و اصول معین برای هر یک از جمله مواردی است که باید قبل از پروانه بهره‌برداری دادن مورد توجه قرار گیرند تا نرسیم به آنجا که به جای شاهد رونق و پیشرفت بازارهای سنگ تزئینی باشیم شاهد تعطیلی نیمی از فعالیت این معادن باشیم و بدتر از همه ندانیم مسئولان در فکر چاره‌جویی برای بهتر شدن شرایط هستند یا اینکه تنها به دنبال صدور مجوز بهره‌برداری برای معدنی دیگر یا به دنبال وضع قوانین سخت‌تر هستند.

انتهای پیام /785/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: معادن سنگ تزئینی سنگ های تزئینی رئیس انجمن سنگ سنگ استان یزد تزئینی استان ماشین آلات وضع قوانین استان ها سبب شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۷۳۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: خراسان جنوبی یکی از استان‌هایی است که بالاترین ذخایر معدنی ارزشمند کشور را دارد و به عسلویه معدنی شرق ایران معروف شده است و به جهت واحدهای فعالی همچون زغال‌سنگ، طلا، منیزیم و… حرف‌های بسیاری در این حوزه اقتصادی و تبدیل شدن به قطب معدنی دارد.

خراسان جنوبی ۶ درصد مجموع معادن کشور، ۵.۱ درصد از ذخایر قطعی، ۲.۴ درصد استخراج اسمی و ۸.۵ درصد اشتغال در حوزه معادن را در کشور به خود اختصاص داده است. اما فعالان عرصه معدن و افکار عمومی معتقدند که برخورداری استان متناسب با داشته‌های معدنی نیست و باید گام‌های جدی برای تغییر این وضعیت برداشته شود.

به گفته کارشناسان حوزه معدن، خراسان جنوبی گرفتار نیمه خام‌فروشی و تکمیل نشدن زنجیره فرآوری مواد معدنی بوده و مهمترین راهکار برای شکوفایی اقتصاد معدن، ایجاد زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری و حمایت از سرمایه‌گذاران و معدن‌کاران با هدف ترغیب آنان به ایجاد و احداث صنایع جوار معدنی در این استان است که در دستور کار دولت سیزدهم قرار دارد.

جذب سرمایه گذاری‌های خارجی در خطه زرخیز خاوران

برنامه ریزان اقتصادی دولت سیزدهم در استان با علم و آگاهی از وجود منابع معدنی استان جذب سرمایه گذاری ها در حوزه فرآوری معدنی را در اولویت برنامه‌ها گنجانده‌اند که اتفاقی مبارک و امید بخش است و می‌تواند تحولی ارزشمند را برای مردم خراسان جنوبی به ارمغان بیاورد.

دولت سیزدهم با رویکرد توسعه متوازن و عدالت در توزیع امکانات که به طور طبیعی استان‌های محروم و کمتر توسعه یافته را شامل می‌شود در بیش از ۲ سال گذشته بر ارتقای زیرساخت‌های خراسان جنوبی از جمله برق، گاز، آب، حمل و نقل متمرکز شده تا زمینه برای جلب و جذب سرمایه‌گذاری در این خطه زرخیز بیش از پیش فراهم شود.

تاکنون شاخص‌های مربوط به تولید، سرمایه‌گذاری و اشتغال روند رو به رشدی داشته به طوری که خراسان جنوبی در شاخص‌های امنیت سرمایه‌گذاری، ایجاد اشتغال تعهد داده شده، کاهش نرخ بیکاری و جذب سرمایه‌گذاری خارجی در ردیف استان‌های برتر کشور قرار گرفته است.

آمار رسمی حکایت از رشد بیش از ۲ برابری طرح‌های سرمایه‌گذاری خارجی در خراسان جنوبی دارد و ۷۶ درصد سرمایه‌گذاری وارده به خراسان جنوبی از آن چینی‌ها است.

۳۰ میلیون دلار برای فرآوری ۵ ماده معدنی

کارخانه تولید الیاف شیشه یکی از طرح‌هایی است که اردیبهشت ماه سال گذشته با سرمایه‌گذاری خارجی در ناحیه صنعتی شهید کاوه خضری از توابع شهرستان قائنات آغاز شد و حجم سرمایه‌گذاری ثابت صورت گرفته توسط سرمایه‌گذار خارجی (چین) برای این واحد تولیدی ۳۰ میلیون دلار است.

این کارخانه با هدف جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی استان با حضور استاندار خراسان جنوبی کلنگ زنی شد و جواد قناعت مدیران استان را ملزم به پیگیری برای تأمین زیرساخت‌ها و اجرای سریع پروژه کرد.

ماده اولیه این واحد تولیدی سیلیس، دولومیت، سولفات سدیم، سنگ آهک و فلدسپات است که عمده این مواد از معادن استان تأمین خواهد شد و محصول نهایی آن برای عایق‌های حرارتی مبدل‌ها و تأسیسات حرارتی، کامپوزیت‌ها و سایر صنایع کاربرد دارد.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی از روند اجرای پروژه الیاف شیشه خضری با سرمایه گذاری ۳۰ میلیون دلاری سرمایه گذار چینی بازدید کرد.

مرتضی ذاکریان مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی در حاشیه این بازدید در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: پروژه تولید الیاف شیشه و پشم و شیشه (شرکت نوآوران عایق و شیشه صداقت) با صدور مجوز برای سرمایه گذارانی از کشور چین در ناحیه صنعتی خضری در اردیبهشت ماه سال گذشته توسط استاندار محترم کلنگ زنی شده است.

گام بلند برای فرآوری مواد معدنی استان

وی با بیان اینکه مواد اولیه این واحد تولیدی از معادن شهرستان زیرکوه تأمین خواهد شد، ادامه داد: اجرا و بهره برداری از این پروژه گامی مؤثر در راستای فرآوری مواد معدنی استان است.

وی تصریح کرد: این پروژه نقش مؤثر و محسوسی در اشتغال‌زایی منطقه، فرآوری مواد معدنی استان و ایجاد ارزش افزوده، ورود تکنولوژی به صنعت استان و توسعه صادرات دارد.

به گفته وی با بهره برداری از این پروژه برای بیش از ۸۵۰ نفر در استان اشتغال ایجاد خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه کاربرد محصولات این کارخانه در عایق سازی ساختمان، عایق کاری بویلر و دیگ‌های بخار است، ادامه داد: این کارخانه ظرفیت تولید سالانه ۱۳۰ هزار تن الیاف شیشه و ۳۰ هزار تن گلوله‌ای شیشه‌ای را خواهد داشت.

در یک قدمی بهره برداری پروژه

خراسان جنوبی که از زمان تأسیس آن در کنار استان‌های خراسان رضوی و خراسان شمالی حدود ۲۰ سال می‌گذرد با وجود ظرفیت‌های متنوع از جمله در بخش‌های کشاورزی، دامداری، معادن، گردشگری و مبادلات مرزی اما همچنان استانی کم‌برخوردار از نظر برخی امکانات و زیرساخت‌هاست که به اذعان ناظران، نتیجه کم توجهی و بی توجهی در ادوار گذشته به این استان پهناور است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی همچنین با بیان اینکه ۸ هزار متر مکعب در سال آب برای این پروژه نیاز بوده که توسط شرکت شهرک‌های صنعتی تأمین شده است، گفت: برق مورد نیاز این پروژه ۷ مگاوات است و شرکت شهرک‌های صنعتی استان متعهد شده به میزان ۲ مگاوات را تأمین کند که هنوز محقق نشده است.

ذاکریان به برگزاری جلسه‌ای با شرکت برق منطقه‌ای خراسان در راستای تأمین برق این پروژه هم گفت: ۹ میلیارد تومان برآورد هزینه فیدر انتقال برق پروژه شده است.

ذاکریان با بیان اینکه طبق جواز تأسیس ۱۱۰ میلیون متر مکعب گاز مورد نیاز پروژه اعلام شده است، تصریح کرد: در حال حاضر امکان تأمین ۲۵۰۰ مترمکعب گاز توسط شرکت گاز استان وجود دارد که پیمانکار و مشاور تعیین شده و نصب تأسیسات در حال اجرا می‌باشد.

به گفته وی در صورت تأمین زیر ساخت‌های برق و گاز فاز اول پروژه شامل ۴ سوله تولیدی ظرف یکماه آینده قابل بهره برداری خواهد بود.

تأمین ۹۰ درصد مواد اولیه کارخانه از معادن استان

نماینده سرمایه‌گذار چینی در کارخانه الیاف شیشه هم در گفتگو با مهر گفت: ۹۰ درصد مواد اولیه مورد نیاز این کارخانه شامل سیلیس، دولومیت، سولفات سدیم، سنگ آهک و فلدسپات در معادن خراسان جنوبی موجود است.

محمد مهدی مرادی افزود: محصول نهایی کارخانه برای عایق‌های حرارتی، مبدل‌ها و تأسیسات حرارتی، کامپوزیت‌ها و سایر صنایع کاربرد دارد.

وی گفت: محصول فایبر برای جداره هواپیما و دستگاه‌های تصفیه هوا، گلس فید نیز در راه و ترابری داخل رنگ‌های جاده‌ای برای بازدید نور در شب استفاده می‌شود.

با وجود این همه توانمندی و ظرفیت سرشار خراسان جنوبی در زمینه معادن و ذخایر معدنی، مسیر برای سرمایه‌گذاری، فرآوری و ایجاد صنایع معدنی در این استان هموار شده است و نوید اتفاقات مبارکی در حوزه اقتصاد و اشتغال استان است.

کد خبر 6089462

دیگر خبرها

  • ۱۰ معدن راکد استان اردبیل احیا می‌شود
  • کارگران در سنگر نخست رفع محرومیت و شکوفایی اقتصادی قرار دارند
  • تلاش برای امرار معاش مصداق جهاد با دشمن است
  • ۵۳۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن استان اختصاص یافت
  • محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژن در محاصره معادن
  • محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژه در محاصره معادن
  • فعالیت ۹۱ معدن در استان البرز
  • وزیر صمت: پایش همه کشور در بخش معدن تا پایان سال
  • فعالیت معدن یا احیای منابع آبی! / منابع محلی خبر از حفاری در نزدیکی سرچشمه کامو می‌دهند
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن