Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

خبرگزاری "آسوشیتدپرس" در گزارشی درباره نتایج انتخابات اخیر در عراق می‌نویسد: شبه نظامیان شیعه عراقی مورد حمایت ایران در انتخابات عراق شکست خوردند در حالی که "مقتدی صدر روحانی شیعه که رویکردی ملی گرایانه‌تر را اتخاذ کرده پیروز شد و از خود چهره‌ای قوی را به نمایش گذاشت. این پیروزی باعث افزایش تنش در میان گروه‌های مختلف شیعه در عراق خواهد شد و به طور بالقوه چالش عراق در ایجاد توازن در رابطه خود با ایران و امریکا را پیچیده‌تر می‌سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ "آسوشیتدپرس" در ادامه می‌نویسد: به نظر می‌رسد سرخوردگی گسترده از طبقه سیاسی حاکم فعلی عراق به ائتلاف سیاسی صدر برای پیروزی در انتخابات با کم‌ترین میزان مشارکت کمک کرده است.

مقتدی صدر واعظ مذهبی ۴۷ ساله که تبدیل به یک رهبر پوپولیست شده از خشم گسترده عراقی‌ها نسبت به مداخلات کشور‌های خارجی در آن کشور به نفع خود استفاده کرد. او که سال‌ها رهبری شورش علیه نیرو‌های امریکایی را برعهده داشت، در سال‌های اخیر تلاش کرد تصویر یک ملی‌گرا را از خود نشان دهد که در برابر فساد طبقه نخبه حاکم و ناتوانی آنان از ارائه خدمات عمومی ایستاده است.

اگرچه مقتدی صدر روابط نزدیکی با ایران دارد اما به طور علنی از نفوذ ایران و امریکا در عراق انتقاد می‌کند. صدر دستور داد میلیون‌ها عراقی از جمله شبه نظامیان سابق ارتش مهدی که در روز‌های اولیه اشغال عراق علیه امریکایی‌ها جنگیده بودند در انتخابات شرکت کنند. علیرغم تحریم انتخابات از سوی بسیاری از عراقی‌ها از روی بی تفاوتی و بی اعتنایی، ماشین سیاسی پیچیده صدر پایگاه وفاداران و پیروان اش را برای رای دادن بسیج کرد.

این خبرگزاری با اشاره به نقش ترور ژنرال سلیمانی و ابومهدی المهندس در بغداد توسط حمله پهپادی امریکا در ژانویه ۲۰۲۰ میلادی در شکست اخیر شبه نظامیان عراقی در انتخابات می‌نویسد: این ترور منجر به ایجاد شکاف‌های تازه‌ای در میان گروه‌های شبه‌نظامی شیعه عراقی شد و سبب شد تا آنان به طور فزاینده‌ای غیرقابل کنترل شده و اختلاف میان‌شان افزایش یافت.

"احسان الشمری" تحلیلگر سیاسی می‌گوید که نتیجه انتخابات پیامی قوی به ایران بود؛ اینکه رای دهندگان می‌خواهند گروه‌های شبه نظامی شیعه عراقی سلاح‌های‌شان را زمین بگذارند.

آسوشیتدپرس" در این گزارش با طرح این پرسش که پس از انتخابات اخیر در عراق چه روی خواهد داد می‌نویسد: نتیجه انتخابات اخیر پیامد‌های داخلی را به دنبال خواهد داشت و تا حد زیادی در تعیین روابط عراق با همسایگان آن کشور و رابطه با امریکا در چهار سال آینده موثر خواهد بود.

بعید است که صدر بتواند دولتی ائتلافی را بدون حضور گروه‌های سیاسی وابسته به ایران تشکیل دهد. هر حزب یا ائتلاف سیاسی باید اکثریت ۳۲۹ کرسی پارلمان را به دست آورد تا بتواند نخست‌وزیر را انتخاب کرده و دولت تشکیل دهد. انتظار می‌رود ماه‌ها مذاکره در جریان باشد تا ائتلافی با دستکم ۱۶۵ نماینده پارلمان تشکیل شود و نخست‌وزیر را انتخاب کند. ایران نفوذ خود را بر چند بلوک و شخصیت شیعه حفظ کرده و به دنبال اعمال فشار بر روند رایزنی‌های پشت پرده است.

امریکا و کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس منتظر هستند تا ببینند آیا "مصطفی کاظمی" نخست‌وزیر فعلی می‌تواند دور دوم نخست‌وزیری‌اش را تمدید کند یا خیر.

باید منتظر ماند و دید آیا صدر تصمیم می‌گیرد "مصطفی کاظمی" که به دنبال ایجاد توازن بین منافع ایران و امریکا در عراق بوده و در این زمینه موفق عمل کرده را مجددا به عنوان نامزدی برای مصالحه‌جویی و تصدی مقام نخست وزیری انتخاب کند یا خیر.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: عراق انتخابات مقتدی صدر امریکا ایران و امریکا انتخابات اخیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۷۵۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینفلوئنسر عراقی و ستاره «تیک تاک» به ضرب گلوله در بغداد کشته شد

ام فهد اینفلوئنسر عراقی سال گذشته به اتهام انتشار ویدئو‌هایی که «خلاف عفت» تشخیص داده شده بود به زندان محکوم شد. دو مقام امنیتی عراق که نخواستند نامشان فاش شود گفته‌اند که ام فهد در یکی از خیابان‌های بغداد به ضرب گلوله یک مرد موتورسوار به قتل رسید. 

این زن جوان در شبکه‌های اجتماعی «تیک تاک» و «اینستاگرام» صد‌ها هزار دنبال‌کننده (فالوئر) داشت. 

او در بسیاری از ویدئو‌هایی که منتشر می‌کرد در حال رقص با ترانه‌های خواننده‌های عراقی بود. 

دادگاهی در عراق در ماه فوریه سال ۲۰۲۳ ام فهد را به دلیل انتشار ویدئو‌های «خلاف عفت» و «جریحه دار کردن عفت و اخلاق عمومی» به شش ماه زندان محکوم کرده بود. 

تصاویر ویدئویی طی ساعات گذشته در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است که گفته می‌شود لحظه تیراندازی به ام فهد را نشان می‌دهد.

مقام‌های عراق از کاربران اینترنتی خواسته‌اند تا با مراجعه به یک پلتفرم ویژه، موارد «غیر اخلاقی» در شبکه‌های اجتماعی را گزارش کنند. شماری از ستاره‌های شبکه‌های اجتماعی عراق از زمان معرفی این پلتفرم یا به زندان محکوم شده‌اند یا مجبور به عذرخواهی علنی بابت محتوای منتشرشده در حساب‌های خود شده‌اند. 

تاره فارس، مانکن و اینفلوئنسر عراقی پیش از این در سال ۲۰۱۸ به ضرب گلوله در بغداد کشته شده بود.

منبع: یورونیوز

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • چالش‌های جدی «وعده صادق» برای سامانه تدبیر آمریکا در منطقه
  • معاون وزیر کشور: در حال رایزنی هستیم تا امکان ورود زائران ایران به عراق با خودرو شخصی فراهم شود
  • پارلمان عراق قانون ممنوعیت همجنس‌بازی را تصویب کرد
  • اینفلوئنسر عراقی و ستاره «تیک تاک» به ضرب گلوله در بغداد کشته شد
  • اینفلوئنسر عراقی و ستاره « تیک تاک » کشته شد
  • سلبریتی عراقی تیک‌تاک به ضرب گلوله کشته شد | عکس
  • عراقی‌ ها کدام کالاهای ایرانی را می‌ خرند؟
  • ام فهد، زن مشهور عراقی کیست و چرا کشته شد؟
  • امنیت حاکم بر هرمزگان ناشی از وحدت شیعه و سنی است
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار