Web Analytics Made Easy - Statcounter

کاندیدای مستقل پارلمان عراق با انتقاد از روند برگزاری انتخابات گفت: روند انتخابات کاملاً ناعادلانه است و بر روند انتخاب مردم هیچ تاثیر مثبتی بر جای نمی‌گذارد. اینگونه انتخابات‌ها، دستاوردی حقیقی برای کاندیداهای مستقلی چون من ندارد.

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ پارلمان عراق در انتخابات هفته گذشته، شاهد مشارکت ۹ میلیونی و میانگین حضور ۴۱ درصدی مردم این کشور پای صندوق‌های رای بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابر اعلام کمیساریای عالی انتخابات عراق، 789 نامزد عراقی به عنوان مستقل، 959 نامزد در قالب ائتلاف‌ها و 1501 نفر در فهرست‌های حزبی در این انتخابات برای دستیابی به 329 کرسی پارلمانی به رقابت پرداختند.

پس از به پایان رسیدن انتخابات، شمارش آرا آغاز شد و در نهایت بعد از دو روز به طور قطعی مشخص شد که جریان صدر به رهبری «مقتدا صدر» با کسب ۷۳ کرسی بیشترین کرسی‌ها را از آن خود کرده است.

در ادامه ائتلاف «تقدم» وابسته به «محمد الحبوسی» رئیس پیشین پارلمان از اهل سنت با کسب ۴۱ کرسی در رده دوم قرار گرفت و «ائتلاف دولت قانون» به ریاست «نوری المالکی» نخست وزیر اسبق عراق نیز با کسب ۳۷ کرسی، سومین گروهی است که بیشترین کرسی‌های پارلمان را از آن خود کرده است.

نماینده‌های مستقل و وابسته به اعتراضات اکتبر نیز توانسته‌اند در این دوره نماینده‌هایی به پارلمان برسانند. در همین باره به سراغ حواء التمیمي، کاندیدای مستقل پارلمان عراق رفتیم و با او به گفتگو نشستیم.

 

خلاصه مهم ترین بخش‌های مصاحبه با کاندیدای انتخابات پارلمان عراق را مطالعه کنید؛

کمیساریای عالی انتخابات از یک رسانه‌ی قوی بهره می‌برد. در خصوص بسیاری از تخلفات قانونی که رخ داده بود، پیگیری و مجازاتی اعمال نشد. در میدان پسا انتخابات همه منافع خود را دنبال می‌کنند.

 

دانشجو: آیا با تجدیدنظر در مورد نتایج انتخابات موافق هستید و چرا؟

التمیمي: قوانین و سازوکارهای تجدیدنظر در قانون انتخابات بی‌فایده است و متأسفانه این عقب نشینی به دلیل بندهای مربوط به رفتار انتخاباتی در قانون جدید بود. ما امیدوار بودیم که این مسئله به یک موضوع جدی تبدیل شود؛ اما در عمل مشاهده کردیم که در خصوص بسیاری از تخلفات قانونی (چه قبل از انتخابات و چه در حین انجام آن) که رخ داده بود، پیگیری و مجازاتی اعمال نشد.

دانشجو: آیا فکر می‌کنید تقلبی در محاسبه آراء رای دهندگان وجود دارد که بر نتیجه انتخابات شما تأثیر گذاشته است؟

التمیمي: بله البته؛ شواهد آن نیز برایم ثابت شده است. من نزدیک یکی از حوزه‌های رای گیری زندگی می‌کنم. با خانواده‌ام که ۱۰ نفره است، برای رأی دادن به همان حوزه رفتیم. در کمال ناباوری بعد از اتمام رأی‌دهی متوجه شدم که از تمام این حوزه فقط ۵ رأی برایم ثبت شده است!

دانشجو:‌ کمیساریای عالی انتخابات عراق، پس از مواجه شدن با درخواست تجدید نظر چه اقداماتی انجام می‌دهد؟

التمیمي: کمیساریای عالی انتخابات از یک رسانه‌ی قوی بهره می‌برد که این تشکیلات رسانه‌ای، مطابق با وقایع برنامه ریزی شده اند‌. تا هر زمان که لازم باشد کارهای خود را تبلیغ و مخاطب را قانع کنند.

 اما در مورد روش‌ها و سازوکارهای رسیدگی این نهاد باید بگویم که آن‌ها بر اساس آنچه در مدت زمان‌های مختلف اتفاق می‌افتد، تصمیم دیگری می‌گیرند. حتی اتفاقاتی که از چشم مردم دور می‌ماند را نیز سعی می‌کنند به شکل دیگری نشان دهند.

دانشجو: آیا فکر می‌کنید آنچه اتفاق افتاده برای تغییر نتایج انتخابات بوده یا فقط به خاطر اشتباهات فنی به وجود آمده بود؟

التمیمي: من چنین اعتقادی ندارم. این وضعیت ممکن است در هر فرآیند سیاسی (انتخابات) پیش بیاید؛ اما همه چیز به برنامه ریزی و مدیریت بستگی دارد. به اعتقاد من، موضوع تلاش برای تغییر نتایج در تمام مجامع انتخاباتی از سوی طرف‌هایی دنبال می‌شود و تقریباً یک امر اجتناب ناپذیر است‌. این موضوع به دقت مورد مطالعه قرار گرفته است و نه تنها در عراق، بلکه در همه کشورها وجود دارد.

 در مورد خطاها و اشتباهات فنی، طبق تجزیه و تحلیل من، این‌ها بخشی از برنامهٔ مدیریت انتخابات هستند که به این سو کشیده شده‌اند.

دانشجو: چه کسی یا جریانی تمایل دارد فضای پسا انتخاباتی عراق را با خلل و آشفتگی همراه سازد؟

التمیمي: باید بگویم در این میدان، همه منافع خود را جستجو می‌کنند؛ اما به هر حال نتیجه‌ی نهایی به این بستگی دارد که چه کسی قدرت پیشبرد اهداف را داشته باشد و بتواند با برنامه بر مختصات بازی نیز تسلط پیدا کند.

دانشجو: آیا از عملکرد کمیساریای عالی انتخابات در عراق راضی هستید؟

التمیمي: من تنها یک فرد هستم؛ اما همه مثل من این نهاد را به عدم صداقت متهم کردند. و حالا طبق مقررات قانون انتخابات، آن‌ها باید برای رفع اتهام از خود، شواهد روشن و محکمه‌پسندی ارائه دهند‌. همانطور که می‌دانید، هر سازمانی که در این عرصه فعالیت می‌کند، توسط ترکیبی از کارکنان متنوع اداره می‌شود. قطعاً این ترکیب، افراد خوب و بد را با هم دارد.

وی تاکید کرد: این گفتگو را می‌توان در یک جمله خلاصه کرد؛ روند انتخابات کاملاً ناعادلانه است و بر روند انتخاب مردم هیچ تاثیر مثبتی بر جای نمی‌گذارد. اینگونه انتخابات‌ها، دستاوردی حقیقی برای کاندیداهای مستقلی چون من ندارد. من و دیگر نمایندگان مستقل برای این دوره از انتخابات و شرکت در این روند سیاسی هزینه‌هایی پرداختیم و خداوند به ما کمک کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بین الملل پارلمان عراق کاندیدای مستقل انتخابات کمیساریای عالی انتخابات پارلمان عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۸۳۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پذیرش دانشجو در شعبه نجف اشرف دانشگاه تهران از سال تحصیلی آینده

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران، دکتر سید محمد مقیمی رییس دانشگاه تهران در دیدار با معاون پژوهش و تحول علمی وزیر علوم عراق که در محل دفتر رییس دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: مشترکات فرهنگی، اجتماعی و عقیدتی بین مردم ایران و عراق موجب شده است که ما فارغ از مرزهای جغرافیایی ایران و عراق، این دو کشور را به عنوان یک امت مشترک و ملت واحد تلقی کنیم و پیشرفت‌های عراق را پیشرفت‌های خود می‌دانیم. سیاست جمهوری اسلامی ایران گسترش همکاری علمی با کشورهای همسایه بویژه کشور عراق است و کشور دوست و برادر عراق را اولویت اول دانشگاه تهران در توسعه تعاملات علمی و دانشگاهی می‌دانیم.

مقیمی از ترسیم نقشه راه تعاملات علمی بین‌المللی در دوره جاری مدیریتی دانشگاه تهران خبر داد و گفت: در این نقشه راه، اولویت اصلی ما به کشورهای منطقه اختصاص پیدا کرده است. همچنین ساختاری را برای ایجاد شعبه‌های دانشگاه تهران در خارج از مرزهای جغرافیایی ترسیم کرده و سه خوشه اصلی شعب شامل شعبه‌های مربوط به حوزه کشورهای خاورمیانه و آفریقا، خوشه کشورهای حوزه اوراسیا و خوشه شبه قاره هند را به تصویب هیأت امنای دانشگاه تهران رسانده‌ایم.

وی از افتتاح شعبه دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران در آفریقای جنوبی همزمان با سفر آتی رییس‌جمهور کشورمان به این کشور خبر داد و گفت: شعبه دانشگاه تهران در کشور گرجستان راه‌اندازی شده و پذیرش دانشجو در این شعبه آغاز شده است و شروع به کار این شعبه دانشگاه تهران را به زودی شاهد خواهیم بود. در دوبی نیز شعبه دانشگاه تهران در حال شکل‌گیری است و بر اساس مذاکرات با مقامات هندوستان، به زودی شعبه دانشگاه تهران در دهلی نو تأسیس خواهد شد.

رییس دانشگاه تهران با اعلام اینکه اولین اقدام دانشگاه تهران در ۲.۵ سال اخیر تلاش برای ایجاد شعبه دانشگاه در کشور دوست و برادر عراق بوده است، به همکاری‌ها و مراودات گسترده دانشگاه تهران با دانشگاه‌های عراق و امضا و مبادله تفاهم‌نامه‌هایی با این دانشگاه‌ها اشاره کرد و بیان داشت: با وجود همه این تعاملات، هدفگذاری اصلی دانشگاه تهران در عراق ناظر بر راه‌اندازی شعبه دانشگاه در شهر نجف اشرف و گسترش شعب در دیگر شهرهای عراق است. رویکردمان در خصوص شعبه عراق با شعب سایر کشورها کاملاً متفاوت است و هدفمان این است که رشته‌های مورد نیاز دولت و مردم عزیز عراق در این شعبه راه‌اندازی شوند.

رییس اجلاس رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران، با اشاره به اینکه دانشگاه‌های برتر ایران منتظر هستند تا بر اساس نتیجه راه‌اندازی شعبه دانشگاه تهران در نجف اشرف نسبت به گسترش فعالیت‌های خود در عراق جدی‌تر عمل کنند، سرعت‌بخشی برای صدور مجوزهای لازم در خصوص راه‌اندازی این شعبه دانشگاهی را مورد تاکید قرار داد و گفت: راه‌اندازی شعبه دانشگاه تهران در عراق فصل جدیدی در روابط علمی و دانشگاهی دو کشور ایجاد می‌کند. تفاهم‌نامه‌ای حقوقی به منظور تأمین فضای فیزیکی و برخی دیگر از خدمات مورد نیاز برای شعبه دانشگاه تهران در نجف اشرف، با یک سرمایه‌گذار عراقی منعقد کرده‌ایم که بر این اساس ساختمان مناسبی نیز برای شعبه عراق اختصاص پیدا کرده و استانداردهای مدنظر وزارت علوم عراق در آن اعمال می‌شود.

مؤسس و رییس کرسی کارآفرینی یونسکو در آسیا و اقیانوسیه، از آمادگی این کرسی و دانشگاه تهران به منظور توسعه فعالیت‌ها در حوزه‌های کارآفرینی، مهارت‌ورزی دانشجویان، اجرایی‌سازی تفاهم‌نامه‌های دانشگاه تهران با دانشگاه‌های کشور عراق و استقرار شعبه شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در عراق با محوریت شعبه دانشگاه تهران در نجف اشرف خبر داد و از معاون وزیر علوم عراق خواست تا تعدادی از اساتید برجسته و تراز اول دانشگاه‌های عراق را برای عضویت هیأت علمی وابسته دانشگاه تهران در شعبه نجف اشرف معرفی نماید تا پس از بررسی پرونده علمی آنها، در دستور کار هیأت اجرایی جذب هیأت علمی دانشگاه تهران قرار گیرد.

الهام امین‌زاده، معاون بین‌الملل دانشگاه تهران نیز در این دیدار گفت: در حال حاضر بیش از ۶۰۰ دانشجو از کشور عراق در حال تحصیل در دانشگاه تهران هستند که بیش از ۸۰ درصد آنها در مقطع دکتری تحصیل می‌کنند.

معاون بین‌الملل دانشگاه تهران، تمرکز دانشگاه تهران در توسعه روابط با عراق را ناظر بر راه‌اندازی شعبه دانشگاه تهران در نجف اشرف دانست و افزود: بر اساس رشته‌هایی که در شعبه عراق راه‌اندازی می‌شوند و با توجه به اینکه اساتید در این شعبه به دو زبان عربی و انگلیسی تدریس خواهند کرد، در حال شناسایی و انتخاب اساتید دانشگاه تهران برای تدریس در شعبه دانشگاه تهران در نجف اشرف هستیم.

یحیی بوذری‌نژاد، مسئول راه‌اندازی شعبه دانشگاه تهران در عراق نیز از رشته‌های گروه‌های مدیریت، حقوق نفت و گاز، زیست‌شناسی، بیوتکنولوژی، مهندسی کامپیوتر، علوم سیاسی و غیره به عنوان رشته‌های اولویت‌دار برای راه‌اندازی در شعبه دانشگاه تهران در نجف اشرف نام برد و با ابراز امیدواری نسبت به انجام اولین دوره پذیرش دانشجو در این شعبه برای سال تحصیلی آینده، بیان داشت: در این شعبه علاوه بر بهره‌گیری از ظرفیت استادان دانشگاه تهران، از همکاری استادان تراز اول دانشگاه‌های عراق نیز استفاده خواهیم کرد.

لبنا خمیس مهدی، معاون پژوهش و تحول علمی وزارت علوم عراق نیز با ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه تهران، از معاونت پژوهش و تحول علمی وزارت علوم عراق به عنوان یک نهاد راهبردی و به مثابه ستون فقرات این وزارتخانه با ماموریت‌هایی نظیر مسئولیت تمام امور مربوط به دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های عراق، رتبه‌بندی مجلات علمی عراقی، رصد وضعیت دانشگاه‌های عراق در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی، رصد مقالات و آثار علمی دانشگاه‌های عراق، بررسی توافق‌نامه‌های بین دانشگاه‌های عراق با دانشگاه‌های دیگر کشورها، بازنگری و بروز رسانی سرفصل‌های دروس دانشگاهی و غیره نام برد.

معاون وزیر علوم عراق همچنین با استقبال از تأسیس شعبه دانشگاه تهران در نجف اشرف، بیان داشت: پرونده ایجاد این شعبه را پس از مطالعه دقیق، به بخش مربوطه در وزارت علوم عراق ارجاع داده‌ایم. تأسیس شعبه دانشگاه تهران در نجف اشرف یک اولویت برای ما محسوب می‌شود و شخص وزیر علوم عراق کاملاً در جریان تأسیس این شعبه قرار دارد. بنابراین با تسریع در بررسی پرونده، امیدواریم به زودی شاهد نهایی شدن تأسیس این شعبه دانشگاهی در عراق باشیم.

دکتر سید محمد مقیمی رییس دانشگاه تهران در بخش دیگر این نشست، با اشاره به حضور دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان تنها دانشگاه‌های ایرانی حاضر در میان ۱۰ دانشگاه برتر خاورمیانه بر اساس آخرین رتبه‌بندی بین‌المللی سایمگو، خاطرنشان کرد: دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران تفاهمی دارند که فعالیت‌های بین‌المللی مشترکی را رقم زنند.

وی از برگزاری جشن یکهزار و هفتصد و پنجاه و هفتمین سال پایه‌گذاری سنت آموزش عالی در جهان در خرداد ماه از سوی دانشگاه تهران خبر داد و بیان داشت: هر چند ۹۰ سال از قدمت ساختمان‌ها و مکان فعلی دانشگاه تهران وجود دارد می‌گذرد، اما سیر تکامل دانشگاه تهران بیانگر این است که قدمت دانشگاه تهران بسیار فراتر از ۹۰ سال است. یونسکو در سال ۲۰۱۷ میلادی دانشگاه جندی شاپور را با قدمت ۱۷۵۰ سال به عنوان قدیمی‌ترین نهاد علم در ایران معرفی کرده است و شورای عالی انقلاب فرهنگی در فروردین ماه ۱۴۰۳ مصوب کرد که دانشگاه تهران میراث‌دار این قدمت آموزش عالی در ایران است.

رییس ستاد بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی ایران با دعوت از هیأت عراقی و رؤسای دانشگاه‌های برتر عراق برای حضور در آئین افتتاح این بزرگداشت که خرداد ماه در دانشگاه تهران برگزار می‌شود، افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست رییس‌جمهور کشورمان، مأموریت ویژه‌ای را برای فعالیت‌های ارتقای نقش دانشگاه در تمدن‌سازی برعهده دانشگاه تهران قرار داده است، افزود: دانشگاه تهران در طول سال‌های فعالیت خود ۷۰۰ تفاهم‌نامه با دانشگاه‌های معتبر دنیا منعقد کرده است و ۸ خرداد ماه ۱۴۰۳ مراسم باشکوهی با حضور رؤسای دانشگاه‌های مهم دنیا و شخصیت‌های بین‌المللی در دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه تهران دارای نزدیک به ۵۰ هزار دانشجو، ۲۲۰۰ عضو هیأت علمی دائم و ۴ هزار عضو هیأت علمی پاره وقت است، گفت: اکثر اساتید دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل بهترین دانشگاه‌های دنیا هستند و بیش از ۱۰۰ عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در دانشگاه‌های کشورهای اروپایی در حال گذراندن فرصت مطالعاتی یا تدریس فصلی در دانشگاه‌های معتبرآمریکا و کانادا هستند. بنابراین دانشگاه تهران بخاطر قدمت و پایداری خود و با اتکا به اعضای هیأت علمی توانمند توانسته است در دنیا بدرخشد و دانشگاه‌های غربی نیازمند ظرفیت‌های علمی و توان اساتید ما هستند.

در پایان این دیدار، هدایایی به رسم یادبود از سوی رییس دانشگاه تهران به دکتر لبنا خمیس مهدی معاون پژوهش و تحول علمی عراق و هیأت همراه ایشان متشکل از مدیران کل و رؤسای ادارات این معاونت تقدیم شد.

کد خبر 6096971

دیگر خبرها

  • برای نجات خودم شوهرم را کشتم
  • متهم به قتل: برای نجات خودم شوهـرم را کشتم
  • دانشگاه تهران در نجف دانشجو می‌پذیرد
  • دانشگاه تهران از سال آینده در شعبه نجف اشرف دانشجو می‌پذیرد
  • پذیرش دانشجو در شعبه نجف دانشگاه تهران از سال تحصیلی آینده
  • رئیسی: آنچه دولت را در دل مردم جای می‌دهد، صداقت است
  • صداقت با مردم می‌تواند اعتماد به دولت را افزایش دهد
  • پذیرش دانشجو در شعبه نجف اشرف دانشگاه تهران از سال تحصیلی آینده
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • قالیباف پدیده انتخابات شد، مفتح رکورددار شد /آراء کدام منتخبان مجلس دوازدهم باطل شد؟ /افزایش سهم وزرای احمدی نژاد در پارلمان