Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@17:33:43 GMT

دو انتصاب مهم و انتشار دو فراخوان جوایز کتاب

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۸۹۶۷۵

دو انتصاب مهم و انتشار دو فراخوان جوایز کتاب

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و اندیشه: پس از هفته‌های متمادی، گزارش هفتگی اخبار برگزیده کتاب وارد حیطه دو رقمی‌ها شد و ۱۶ عنوان خبر را در خود جا داده است. این‌تعداد، دو برابر خبرهای گزارش هفته پیش است. گزارش «یک‌هفته با کتاب» سومین‌هفته مهر با ۲ انتصاب مهم در حوزه کتاب و ادبیات شروع می‌شود و سپس با ۲ خبر انتشار فراخوان دنبال می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه یک‌خبر افتتاح کتابفروشی کتابشهر در یکی از شهرهای ایران را مرور می‌کنیم.

سپس وارد بخش برگزاری‌ها می‌شویم که ۷ خبر را از برگزاری نشست معاون فرهنگی وزیر ارشاد با ناشران، شب شعر، اختتامیه، نشست خبری، نشست نقد ادبی و مراسم رونمایی کتاب را در بر می‌گیرد. تمدید مهلت ۲ جایزه ادبی، یک‌خبر درباره فعالیت‌های خیریه و کتابخانه‌ها و در نهایت خبری از جایزه براتیسلاوا دیگرخبرهای این‌گزارش هستند.

در ادامه مشروح گزارش «یک‌هفته با کتاب» این‌هفته را می‌خوانیم؛

انتصاب الهیاری به‌عنوان مدیرکل دفتر توسعه کتاب وزارت ارشاد

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به پیشنهاد معاون امور فرهنگی این وزارتخانه، این‌هفته در حکمی محمد الهیاری فومنی را به‌عنوان مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی منصوب کرد.

انتصاب طریقی به‌عنوان سرپرست دفتر شعر و ادبیات داستانی

ایوب دهقانکار مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، در پی استعفای مصطفی رازی جلالی، روز شنبه این‌هفته غلامرضا طریقی را به‌عنوان سرپرست دفتر شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب و ادبیات ایران منصوب کرد.

انتشار فراخوان جایزه جلال

فراخوان چهاردهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد روز سه‌شنبه ۲۰ مهر توسط دبیرخانه این‌رویداد منتشر شد.

انتشار فراخوان جشنواره کتاب ایثار و شهادت

فراخوان دومین جشنواره بین‌المللی «کتاب ایثار و شهادت» با عنوان «سرخ‌نگاران» و شعار «فرهنگ ایثار و شهادت محور شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی» روز چهارشنبه این‌هفته منتشر شد. این‌جشنواره توسط معاونت فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران با همکاری خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار می‌شود.

افتتاح فروشگاه کتابشهر سمیرم

فروشگاه «کتابشهر سمیرم» که هفتمین فروشگاه زنجیره‌ای عرضه کتاب و محصولات فرهنگی در سطح کشور است، سه‌شنبه ۲۰ مهر افتتاح شد.

برگزاری نشست معاون فرهنگی وزیر ارشاد با ناشران آموزشی

نشست دیدار و گفتگوی یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعضای هیئت مدیره انجمن فرهنگی ناشران آموزشی این‌هفته برگزار شد.

برگزاری شب شعر موسم گل

شب شعر موسم گل به مناسبت ۲۰ مهر ماه، روز بزرگداشت حافظ، در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد که در آن غلامعلی حدادعادل حافظ‌شناس درباره شخصیت حافظ شیرازی سخنرانی کرد و رسول نجفیان، فاضل نظری، ناصر فیض، نغمه مستشارنظامی و حامد عسکری به شعرخوانی پرداختند.

برگزاری اختتامیه مسابقه طراحی کتابخانه عشایری

مراسم اختتامیه مسابقه «طراحی کتابخانه عشایری» با تقدیر از ۸ اثر برتر،‌ روز چهارشنبه ۲۱ مهر برگزار شد. این‌مسابقه با انتشار فراخوانی در فروردین ماه سال جاری برای ارائه طراحی کتابخانه‌ای قابل حمل برای خدمات‌رسانی به مردم شریف عشایر کشور، توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و با مشارکت فب‌لب ایران، برگزار شد و پس از طی مراحل داوری، برگزیدگان خود را شناخت.

برگزاری نشست خبری جایزه ادبی حافظ

نشست خبری جایزه ادبی تازه‌تاسیس حافظ سه‌شنبه ۲۰ مهر در ساختمان معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

برگزاری رونمایی از کتاب «خورشید تفکر در آسمان زندگی»

مراسم رونمایی از کتاب «خورشید تفکر در آسمان زندگی» اثر حمیدرضا یوسفی و فهیمه نصیری چهارشنبه ۲۱ مهر در خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.

برگزاری رونمایی از کتاب «چهلستون»

کتاب «چهلستون» که توسط آکادمی هوش مالی تهیه و تنظیم و توسط انتشارات قدیانی منتشر شده، این‌هفته با حضور قائم‌مقام معاونت صدای سازمان صدا و سیما، کوچک‌زاده مدیر رادیو گفت‌وگو، کمیل رودی مدیر آکادمی هوش مالی، خیامی عضو هیات علمی دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق(ع)، مریم جلالی برنامه ساز رادیو و تلوزیون، افراسیابی معاون امور محتوایی مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال، علی رسولی‌زاده کارآفرین برتر ملی و مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان پارت و نادر قدیانی مدیر انتشارات قدیانی، رونمایی شد.

برگزاری دومین نقد و بررسی کتاب‌های تخصصی ادبیات تطبیقی

دومین جلسه نقد و بررسی کتاب‌های تخصصی حوزه ادبیات تطبیقی هم روز یکشنبه ۱۸ مهر توسط کارگروه پژوهشی ادبیات تطبیقی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ایران به‌صورت مجازی برگزار شد.

تمدید مسابقه کتاب‌خوانی «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب»

هشتمین دوره مسابقه کتاب‌خوانی «پویا» با همکاری مرکز رسانه‌ای شیرازه، شبکه پویا، شبکه نهال و انتشارات امیرکبیر که با محوریت مجموعه کتاب «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» از دوازدهم مردادماه شروع به‌کار کرده، این‌هفته تا بیستم آبان تمدید شد.

تمدید مهلت همایش «میراث مشترک ایران و هند»

مهلت ارسال اثر به نخستین همایش بین المللی «میراث مشترک ایران و هند؛ نسخ خطی: ظرفیت‌ها وچالش‌ها» که ۳۰ دی برگزار می‌شود، این‌هفته تا پایان مهرماه تمدید شد.

تجهیز کتابخانه‌های دو خیریه

اعضای باشگاه هواداران کتاب با همکاری انتشارات به‌نشر این‌هفته به‌مناسبت هفته ملی کودک، با حضور در دو خیریه حضرت ابالفضل (ع) و مرکز دخترانه آرامش اتابکان، کتابخانه این مراکز را با اهدای کتاب‌هایی در موضوعات متنوع تجهیز کرد.

معرفی کتاب ایرانی به‌عنوان برگزیده جایزه براتیسلاوا

کتاب «سیمرغ» نوشته مرجان فولادوند و تصویرگری محمد برنگی به عنوان اثر برتر جایزه بیست و هشتمین دوره تصویرگری (BIB) براتیسلاوا سال ۲۰۲۱ معرفی شد.

کد خبر 5326577 صادق وفایی

منبع: مهر

کلیدواژه: معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد اداره کتاب موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران جایزه جلال آل احمد یاسر احمدوند کتاب ترجمه تازه های نشر معرفی کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حافظ شیرازی ادبیات داستانی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی انتشارات سروش انتشارات سوره مهر معرفی نشریات یاسر احمدوند سواد رسانه ای محمدرضا حکیمی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران خانه کتاب و ادبیات ایران انتشار فراخوان جایزه ادبی برگزار شد ۲۰ مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۸۹۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود

لاله جعفری نویسنده حوزه کتاب کودک، درباره وضعیت کتاب کودک و نوجوان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: خوشبختانه امروز طیف وسیعی از کتاب‌ها در بازار نشر وجود دارد اما در مقابله با تالیف‌های خارجی که مخاطب زیادی دارند نویسندگان ایرانی کار سختی پیش رو دارند چون باید به نحوی بنویسند تا بچه‌ها فقط به دنبال کتاب‌های ترجمه نروند و به دنبال تالیفات داخلی نیز باشند.

وی افزود: همچنین گستردگی سبک‌های ادبی در حوزه کودک زیاد است و تنوع خوبی وجود دارد. ما داستان‌های تخیلی، ترسناک، طنز، علمی و… را داریم و این تنوع باعث می‌شود تا بچه‌ها به طرف کارهای تألیفی جذب شوند. البته که هنوز فاصله بسیاری با آثار خارجی داریم، چرا که گرانی کاغذ و چاپ باعث شده تا ناشران محدودتر کار کنند و این محدودیت‌ها برای نویسندگان نیز به‌وجود می‌آید. امیدوارم این مشکلات حل شوند و آثار تألیفی در کنار ترجمه بچه‌ها را به سمت خود جلب کنند.

نویسنده کتاب «چوم چوم» درباره یافتن ایده برای نگارش و همراهی با کودک امروز گفت: سعی می‌کنم تجربه‌های میدانی زیاد داشته باشم و با بچه‌ها کار کنم. حواس پنجگانه خود را در مواجه با بچه‌ها تقویت کنم. در پارک، خیابان، مترو و هر جایی‌که کودکی می‌بینم شش دانگ حواسم را جمع کنم تا ببینم عکس‌العملش در مقابله با مسائل چگونه است و سعی می‌کنم ایجاد ارتباط کنم و ببینم مدل حرف‌زدن‌شان تا چه اندازه نسبت به بچه‌های دوره خودمان تغییر کرده است. در کنار این مشاهده میدانی سعی می‌کنم کتاب‌های پرفروش دنیا را بخوانم و نکات قابل توجه آن را درک کنم. از سوی دیگر تلاش می‌کنم تا در فیلم‌ها، انیمیشن‌ها یا حتی بازی‌های رایانه‌ای جستجو کنم ببینم آثار پرطرفدار چه نکاتی به همراه دارند که بچه‌ها به سمت آن‌ها جلب می‌شوند.

جعفری به چگونگی ترغیب بچه‌ها برای مطالعه و فرهنگ‌سازی در راستای مطالعه گفت: بازاریابی مهم‌ترین مساله است. تبلیغات اثر بسیار زیادی دارد و فکر می‌کنم رسانه‌ها حرف اول را در این میان می‌زنند. امروز بین دو فیلم برای پخش، رقابت و تبلیغات گسترده‌ای وجود دارد، چه در شبکه‌های داخلی و چه فارسی زبان خارجی؛ در حالی‌که برای کتاب ما هیچ تبلیغی نداریم. فکر می‌کنم سهل‌الوصول‌ترین راه، همین تبلیغ است. هرچند که هزینه‌بر است، اما رسانه‌های داخلی مانند تلویزیون، به نوعی جزو مایملک مردم ایران به شمار می‌آید و باید از آن استفاده شود. ما در طول روز همه نوع تبلیغی در رسانه می‌بینیم، غیر از کتاب.

وی ادامه داد: از سویی فکر نمی‌کنم در مدارس هیچ تمرکزی روی این مسئله وجود داشته باشد. این اتفاق در حالی است که بیشترین زمان را فرزندان ما در مدرسه و در کنار هم می‌گذرانند و می‌توان برای آن‌ها ساعت مطالعه، یا زنگ کتاب تعریف کرد و به هزار نوع، نه به شکل خشک و اجباری بلکه با بازی و سرگرمی تبلیغ کتاب کرد تا فرهنگ مطالعه در میان بچه‌ها ایجاد شود.

این‌نویسنده گفت: ناشران به دنبال کتاب‌هایی همراه با بازی و سرگرمی هستند و وجه بازی برای‌شان غالب است. درست است که بازی نقش مهمی در زندگی کودک دارد، اما ادبیات نیز جایگاه خودش را دارد و باید این جایگاه حفظ شود. ناشران مجبور هستند برای فروش کتاب دست به هر کاری بزنند و کالایی تولید کنند که روی دست‌شان نماند. اما کتاب‌هایی که ادبیات خالص هستند و به جشنواره‌های داخلی و خارجی راه پیدا می‌کنند هر روز کمرنگ و کم‌تعداد شده‌اند و این را من از سفارش‌هایی که به خودم ارائه می‌شود، می‌بینم. ناشر از من می‌خواهد که سری کاری کنم در حالی که باید بذر آگاهی در ذهن کودک کاشته شود و این با یک اثر خوب اتفاق می‌افتد، اما امروز این گونه نیست. وی در پایان گفت: امیدوارم شرایطی فراهم شود تا نویسنده آنچه که دلش می‌خواهد را بنویسد و تنها سفارشی کار نکند.

کد خبر 6090973 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • برق کمتر مصرف کنید خودرو جایزه بگیرید
  • انتشار فراخوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران
  • فوتسالیست های ایران جوایز را درو کردند؛ احمد عباسی آقای گل، محمدی بهترین دروازه بان
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • کودکان با شعر زندگی موفق‌تری خواهند داشت
  • انتشار فراخوان جشنواره ملی فعالان دفاع مقدس و مقاومت
  • برگزاری رویداد استانی اهدای جایزه جوانی جمعیت در قم
  • فراخوان جایزه داستان و بازآفرینی منتشر شد
  • برگزاری همایش جایزه استانی جوانی جمعیت ۲۶ اردیبهشت در قم 
  • انتشار فراخوان دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب»