Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-26@05:56:21 GMT

بورس‌های جهانی صعود کرد

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۹۱۱۴۲

بورس‌های جهانی صعود کرد

بیشتر شاخص‌های مهم بورسی در جهان افزایش پیدا کردند.

به گزارش برنا به نقل از بلومبرگ، بازار کار بسیاری از کشورها تحت تاثیر پیامدهای کرونا باقی مانده است؛ داده های منتشرشده توسط وزارت کار آمریکا نشان می دهد تا پایان سپتامبر بیش از دو میلیون و ۷۰۰ هزار آمریکایی بیکاری طولانی مدت را تجربه کرده اند بدان معنا که از زمان بیکاری آن ها بیش از ۶ ماه می گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رقم بیش از یک سوم کل جمعیت بیکاران را تشکیل می دهد. بالا بودن نرخ بیکاری احتمالا کار بانک های مرکزی را برای بازگرداندن شرایط اقتصادی به حالت عادی دشوارتر خواهد کرد. 

در حالی که بیشتر کارشناسان اقتصادی انتظار کاهش یا دست کم ثابت ماندن تورم آمریکا ر اداشتند، متوسط نرخ تورم بزرگ‌ترین اقتصاد جهان در ۱۲ ماه منتهی به سپتامبر با ۰.۱ درصد افزایش نسبت به دوره مشابه منتهی به ماه قبل به ۵.۴ درصد رسید. این نرخ تورم که ۰.۲ درصد بیشتر از نرخ مورد انتظار قبلی و بالاترین سطح تورمی ثبت شده در آمریکا در ۱۳ سال اخیر بوده، بیش از همه تحت تاثیر افزایش قیمت بخش انرژی قرار گرفته؛ به گونه ای که تورم بنزین به ۲۴.۸ درصد رسیده است.

صندوق بین المللی پول در گزارش جدیدی اعلام کرد برآورد خود از متوسط رشد اقتصادی کشورهای جهان در سال ۲۰۲۱ را به ۵.۹ درصد کاهش داده که این رقم ۰.۱ درصد کمتر از برآورد قبلی این نهاد است. صندوق بین المللی پول همچنین انتظار دارد متوسط رشد اقتصادی جهان در سال آینده از رقم امسال نیز کمتر شده و به ۴.۹ درصد برسد. این نهاد با اشاره به اینکه اختلال های ایجاد شده ناشی از کرونا به ویژه در بخش تجارت خارجی ادامه خواهد داشت بار دیگر بر ضرورت واکسیناسیون تاکید کرد.

 احتمال تصویب مالیات جهانی بر درآمد شرکت های بزرگ تا حد زیادی روی تمایل سرمایه گذاران برای خرید سهام آن ها تاثیر منفی گذاشته است. قرار است از سال آینده حداقل مالیات بر درآمد شرکت های بزرگ به ۱۵ درصد افزایش پیدا کند. علاوه بر نگرانی های مالیاتی، نگرانی هایی در خصوص امنیت سایبری شرکت ها و آسیب پذیری آن ها در برابر حملات هکری وجود دارد. ایلان ماسک نیز از انتقال مقر این شرکت به تگزاس پس از اختلاف با مقامات کالیفرنیا خبر داد.  

طبق انتظارات، نرخ بیکاری بزرگ ترین اقتصاد جهان تا پایان ماه سپتامبر باز هم کاهشی شد و رقم ۴.۸ درصد را ثبت کرد. این نرخ بیکاری که ۰.۴ درصد کمتر از ماه قبل بوده، کمترین نرخ بیکاری این کشور در طول ۱۸ ماه اخیر است. از آوریل پارسال که نرخ بیکاری آمریکا با رسیدن به ۱۴.۸ درصد رکوردشکنی کرد، روند نزولی نرخ بیکاری آمریکا ادامه داشته است.  طی این مدت شمار جمعیت بیکاران با تغییری محسوس نسبت به ماه قبل به هشت میلیون و ۲۱۰ هزار نفر کاهش پیدا کرد.

در اولین هفته ماه اکتبر شمار متقاضیان دریافت مزایای بیکاری در آمریکا با کاهش ۳۸ هزار نفری به ۳۲۶ هزار نفر رسیده که کمی فعالان بازار را نسبت به بهتر شدن وضعیت، حداقل در بازار کار امیدوار کرده است. این کاهش در حالی ثبت شد که انتظار می رفت این رقم، ۳۴۸ هزار نفر اعلام شود. به طور متوسط شمار متقاضیان هفتگی دریافت مزایای بیکاری در آمریکا حدود ۲۰۰ هزار نفر بود که پس از شیوع کرونا این رقم به سرعت رو به افزایش رفت.

صندوق بین المللی پول اعلام کرد: اقتصاد جهانی با سرعت بسیار بیشتری از سال قبل در حال حرکت رو به جلو است و این روند به ویژه در کشورهای در حال توسعه نمود بیشتری دارد. با این حال، به گفته این نهاد در نتیجه اختلال در زنجیره تامین، افزایش حجم نقدینگی و افزایش قیمت کالاهای اساسی در جهان، نرخ تورم به یک مشکل تازه تبدیل شده است و انتظار نمی رود زودتر از سال آینده این مشکل مخصوصا در کشورهای پیشرفته جهان به نحو مطلوبی کمتر شود.  

در هشداری آشکار، شاخص خوش بینی به اقتصاد این کشور تا پایان ماه سپتامبر به ۴۶.۸ واحد رسیده که این رقم ۱.۷ درصد کمتر از رقم ثبت شده در ماه قبل است. با توجه به این روند انتظار می رود ورود جریان سرمایه های جدید به بخش های مختلف اقتصادی آمریکا کندتر شده و دولت مجبور شود به طور مستقیم نقدینگی بیشتری به بازارها تزریق کند. کار بررسی لایحه پیشنهادی دولت برای تخصیص یک تریلیون دلار اعتبار در مجلس سنا به زودی آغاز می شود.

تاکنون بیش از ۲۴۰ میلیون و ۳۴۶ هزار و ۴۹ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین چهار میلیون و ۸۹۶ هزار و ۶۳۹ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۷۴۱ هزار و ۸۴۲ نفر، برزیل با ۶۰۲ هزار و ۲۰۱ نفر، هند با ۴۵۱ هزار و ۸۴۷ نفر، مکزیک با ۲۸۳ هزار و ۱۹۳ نفر و روسیه با ۲۲۰ هزار و ۳۱۵ نفر بوده است.

کریس بوشامپ - تحلیلگر بازار سرمایه در موسسه تریدر آی جی - گفت: یک مساله آشکار در معاملات بازار این است که هنوز نگرانی های مختلف از شاخص های کلان اقتصادی مانع از سرازیر شدن بخش قابل توجهی از سرمایه های تازه به بازار می شود و این یعنی بازارها برای آغاز یک دوره صعودی پرقدرت با مشکل مواجه هستند. اینکه در نهایت بانک های مرکزی به ویژه فدرال رزرو تصمیم بگیرند تا سیاست های معکوس سیاست های فعلی را اجرایی کنند، تعیین کننده خواهد بود.  

بورس آمریکا

در وال استریت همه شاخص ها صعودی بودند؛ تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند.

شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۱.۵۶ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۴ هزار و ۹۱۲.۵۶ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۱.۷۱ درصد صعود تا سطح ۴۴۳۸.۲۶ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۱.۷۳ درصد افزایش در سطح ۱۴ هزار و ۸۲۳.۴۳ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۹۲ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۷۲۰۷.۷۷ واحد بسته شد.  

شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۱.۴۰ درصدی و ایستادن در سطح ۱۵ هزار و ۵۶۲.۷۴ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با پیشروی ۱.۳۳ درصدی در سطح ۶۶۸۵.۲۱ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۴۹ درصد بالا رفت و به ۸۹۲۵.۰۱ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با صعود ۰.۹۲ درصدی تا سطح ۲۸ هزار و ۸۱۳.۷۶ واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ‌کنگ ۱.۴۳ درصد پایین رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۹۶۲.۵۲ واحد بسته شد.

در چین شاخص "شانگهای  کامپوزیت" کاهش ۰.۵۴ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۹۱۳.۶۱ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۲ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۷۳۲۶.۵۰ واحدی به کار خود خاتمه داد.

در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها صعودی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۵۴ درصد افزایش به ۸۱.۷۸ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افزایش ۰.۵۸ درصدی به ازای ۸۴.۵۴ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با افزایش ۰.۴۸ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۷۹۵.۷۷ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افزایش ۱.۲۶ درصدی به ازای ۲۳.۵۲ دلار مبادله شد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا بازار کار بیکاری شرایط اقتصادی تورم جهان افزایش قیمت انرژی بنزین پول رشد اقتصادی صندوق بین المللی پول رشد تجارت واکسیناسیون مالیات درآمد سرمایه گذاران سهام ماسک اقتصاد کشورهای در حال توسعه نقدینگی کالاهای اساسی شاخص سرمایه دولت دلار سنا برزیل مکزیک روسیه وال استریت بورس لندن آلمان ژاپن چین بورس نیویورک نفت فلزات اونس طلا جهان دولت شاخص صندوق بین المللی پول مالیات واحد بسته شد درصد افزایش نرخ بیکاری هزار نفر شاخص ها روز قبل ماه قبل ۸ درصد ۴ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۱۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبات قیمت نفت در بازار‌های جهانی/ برنت ۸۷.۱۱

بازار جهانی نفت با کاهش درگیری‌ها در خاورمیانه به ثبات نسبی دست یافت. شاخص نفت برنت انگیس و وست تگزاس اینترمدیت آمریکا به ترتیب ۸۷.۱۱ و ۸۱.۹۹ دلار در هر بشکه، رسیدند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، تشدید تنش‌های منطقه‌ای بازار نفت را دچار نوساناتی کرده بود اما از روز گذشته با بازگشایی بازار‌های جهانی، بار دیگر قیمت نفت به ثبات نسبی دست یافت.

شاخص برنت انگلیس با ۰.۱۱ درصد افزایش به ۸۷.۱۱ دلار رسید. شاخص وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با ۰.۰۹ درصد افزایش، به قیمت ۸۱.۹۹ دلار مبادله شد.

در جدیدترین بروزرسانی قیمت نفت خاورمیانه، نفت سنگین ایران با ۰.۷۰ درصد کاهش، به ۸۲.۵۷ دلار در هر بشکه رسید. نفت سنگین عربستان نیز با سقوط ۲.۰۱ درصدی با قیمت ۸۶.۳۳ دلار مبادله شد. بهای نفت سبک عربستان روز گذشته با ۲.۰۱ درصد کاهش، به ۸۷.۹۳ دلار در هر بشکه رسید.

دیگر خبرها

  • شاخص بورس یک‌هزار واحد رشد کرد
  • رشد یک‌هزار واحدی شاخص بورس | افزایش ۷۶۳ هزار و ۶۵۶ واحدی شاخص کل
  • شاخص بورس پایان هفته را در سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ماند
  • صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل
  • لحظه به لحظه با بورس / افزایش ۸۱۸ واحدی شاخص کل
  • افزایش ۸۱۸ واحدی شاخص کل بورس
  • ثبات قیمت نفت در بازار‌های جهانی/ برنت ۸۷.۱۱
  • کاهش بیش از ۱۳ هزار واحدی شاخص کل بورس/ فاز اصلاحی شاخص شروع شد؟
  • گزارش بورس امروز سه شنبه ۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • قیمت جهانی نفت چقدر افزایش یافت؟