Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: از مجموع بیش از 7500 امامزاده و بقعه مقدسه در کشور تعداد 194 امامزاده قابلیت تبدیل شدن به قطب فرهنگی را دارد.

به گزارش خبرگزاری برنا از قزوین؛  حجت الاسلام غلامرضا عادل در ادامه سفر به قزوین عصر شنبه در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان قزوین در محل امامزاده حسین(ع) قزوین به سوالات آنها پاسخ گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام عادل در خصوص برنامه های فرهنگی سازمان اوقاف اظهارداشت: ترویج فرهنگ وقف نیازمند مشارکت رسانه ها در اطلاع رسانی و آگاهی بخشی است و تاکنون با تعامل منطقی سازمان با رسانه ها به نتایج خوبی رسیده ایم.

وی اضافه کرد: به مناسبت دهه وقف شاهد برنامه های متنوع فرهنگی و دینی و افتتاح طرح های عمرانی در بقاع متبرکه استانها بودیم و در استان قزوین هم امروز با اعتباری بالغ بر 30 میلیارد تومان تعداد 7 طرح عمرانی، افتتاح، رونمایی و کلنگ زنی شد.

ثبت سالانه 1500 وقف جدید در کشور

عادل گفت: در شرایط کنونی نیازهای جامعه تغییر کرده و بر این اساس به وقف های جدید هم نیازمندیم تا به مطالبات پاسخ داده شود که در حال حاضر سالانه بیش از 1500 وقف جدید در کشور صورت می گیرد.

وی اضافه کرد: با راه اندازی ساختمان نوآوری اوقاف زمینه حمایت از شرکت های دانش بنیان فراهم شده و در حال حاضر با استقرار 30 شرکت دانش بنیان در تبدیل ایده به محصول اقدام لازم صورت می گیرد.

عادل اظهارداشت: حمایت از این شرکت ها افق جدید سازمان برای بهره وری بیشتر از موقوفات است و با بهره گیری از روشهای جدید و حمایت از نوآوری در عرصه خلاقیت و ابتکار امیدواریم به دستاوردهای خوبی برسیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور یادآورشد: دو سال در شرایط خاص سپری شد و همه زوایای زندگی را تحت تاثیر قرار داد و در این راستا با فعال کردن بخش های درمانی و بیمارستانی به کمک بخش درمانی آمدیم و نیاز بیماران نیز برطرف شد.

فعالیت های فرهنگی در اماکن مقدسه تعطیل نشد

وی اضافه کرد: با گسترش ویروس کرونا امامزاده ها به عنوان قطب های فرهنگی را تعطیل نکردیم بلکه با تغییر کاربری خود را با شرایط روز هماهنگ کردیم و اعلام آمادگی شد تا اماکن مقدسه به پایگاههای سلامت و تزریق واکسن تبدیل شوند.

عادل اظهارداشت: در شرایط بحران کرونا، امامزاده ها و اماکن مذهبی را با تجهیز 130 هزار تخت نقاهتگاهی در مهمانسراها و اماکن مقدس آماده کردیم تا در صورت لزوم مورد استفاده قرار گیرد.

وی اضافه کرد: همچنین با راه اندازی کارگاههای تولیدی و تامین 250 دستگاه چرخ خیاطی نسبت به تولید بیش از 20 میلیون ماسک اقدام شد.

حجت الاسلام عادل اظهارداشت: با برگزاری رزمایش همدلی و کمک مومنانه در 14 مرحله بیش از دو میلیون بسته ارزاق عمومی میان نیازمندان توزیع شد که هر بسته 500 هزار تومان ارزش داشت.

اجرای طرح شمیم خدمت برای ایجاد اشتغال

معاون فرهنگی، اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور تصریح کرد: یکی از موضوعات و دغدغه های مهم در کشور اشتغال است که ما نیز در سازمان بدنبال مشارکت در ایجاد آن هستیم که در این راستا طرح« شمیم خدمت» را در سه مرحله اجرا کرده ایم.

وی بیان کرد: فاز اول این طرح آموزش است که تاکنون 12 هزار نفر در کلاس های آموزشی شرکت کرده اند تا مهارت اشتغال پیدا کنند.

عادل گفت: فاز دوم حمایت از کارآفرینان و فاز سوم برپایی بازارچه های فروش محصول است که با این اقدامات که با استقبال هم روبرو شده به اشتغال کمک شده است.

وی تصریح کرد: با تاسیس مراکز افق برای تقویت فعالیت های فرهنگی اقدامات خوبی صورت گرفته که این کار تداوم خواهد یافت.

شناسایی چالش های وقف در جامعه

حجت الاسلام عادل اضافه کرد: وقف به دلیل گستردگی با چالش های زیادی مواجه است که با شناسایی آسیب ها و مشکلات آن در حال حاضر تدوین سند ملی وقف هستیم که با همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی و دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم ابعاد علمی آن هم بررسی می شود تا چشم انداز روشنی را ترسیم کنیم.

وی گفت: اگر لازم باشد این سند به مجلس هم خواهد رفت تا نقشه راه درستی تنظیم شده و افق روشنی پیش روی واقفان قرار گیرد.

امامزاده ها در مسیر تبدیل شدن به قطب فرهنگی

عادل در ادامه در خصوص اهمیت تبدیل شدن بقاع متبرکه و امامزاده ها به قطب فرهنگی تصریح کرد: در حال حاضر بیش از 7500 امامزاده در کشور داریم که از نظر فضاهای داخلی، شبستان، صحن، موقعیت جغرافیایی، به سه سطح درجه بندی شده اند که فقط دسته گروه یک قابلیت تبدیل شدن به قطب فرهنگی را دارند.

وی اظهارداشت: 194 امامزاده در سطح یک داریم که 80 درصد آنها ظرفیت تبدیل شدن به قطب فرهنگی را دارند و 544 امامزاده در سطح دو و مابقی در سطح سه قرار دارند که در روستاها و مناطق دور افتاده و بیابانی قرار دارند.

نیازمند وقف های جدید هستیم

حجت الاسلام عادل اضافه کرد: در حال حاضر به وقف های جدید در بخش های علمی و آموزشی، ساخت مدرسه، حمایت از دانش آموزان نخبه، تامین نیاز مسکن و ازدواج جوانان، دارو و درمان، اشتغال و حمایت از شرکت های دانش بنیان نیاز داریم و در حال حاضر حمایت از 40 شرکت دانش بنیان در اولویت قرار دارد.

 50 پروژه مشارکتی در حال اجراست

معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف کشور اظهارداشت: در حال حاضر 50 پروژه مشارکتی در حال اجراست و با استفتا از رهبری یک طرح مشارکتی با عنوان « وقف پول» را عملیاتی خواهیم کرد که بدنبال پلتفرم جدیدی هستیم که در 30 موضوع با نیات واقفان آن را اجرا کنیم.

وی گفت: وقف های قرآنی از دیگر اولویت های ما در معاونت فرهنگی است که خوشبختانه در سالهای اخیر شاهد گسترش آن در جامعه هستیم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اوقاف قزوین حجت الاسلام عادل تبدیل شدن به قطب فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف حجت الاسلام عادل معاون فرهنگی امامزاده ها حال حاضر دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۰۴۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۶۰ میلیون نفر سالانه قربانی بیماری‌های ناشی از کار می‌شوند | راهکارهای ارتقاء فرهنگ ایمنی در محل کار

به گزارش همشهری آنلاین، ۱۱ اردیبهشت در ایران مصادف با روز جهانی کار و کارگر است و مهم‌ترین نکته در این باره حفاظت از کارگران در محیط‌های کاری، نقش‌ها و مسئولیت‌های کارگر و کارفرما، ارتقای فرهنگ ایمنی همچنین ارائه راهکارهای کنترلی در این حوزه است.

۶۰ درصد از جمعیت جهان هم به کار مشغول هستند و حق اساسی همه کارگران برای داشتن یک محیط امن و سالم از اهمیت بالایی برخوردار است. آن هم در حالی که آنها مدام در معرض حادثه شغلی یا حادثه ناشی از کار هستند که حین انجام وظیفه شغلی یا مرتبط با آن در داخل یا خارج از محل فعالیت رخ داده و جراحت، بیماری، صدمه یا فوت از جمله پیامدهای آن به شمار می‌رود.

سیدرضا روحانی و سیدمحمد شریف محسنی، کارشناسان شرکت بهره‌برداری راه آهن شهری تهران و حومه در یادداشتی به چند نکته مهم در این باره اشاره کرده‌اند.

مقایسه آمار حوادث کار در ایران و جهان

سازمان بین‌المللی کار تخمین می‌زند که حدود ۲.۳ میلیون زن و مرد در سراسر جهان هر ساله بر اثر حوادث یا بیماری‌های ناشی از کار فوت می‌کنند، یعنی بیش از ۶ هزار مرگ در روز.

این سازمان همچنین اعلام می‌کند که سالانه حدود ۳۴۰ میلیون حادثه شغلی و ۱۶۰ میلیون قربانی بیماری‌های ناشی از کار رخ می‌دهد و این در حالی است که مطابق آخرین داده‌های آماری سازمان بین‌المللی کار، میزان حوادث تصادف شغلی منجر به فوت و بیماری‌های ناشی از کار در حال افزایش است. این در حالی است که بیماری‌های مرتبط با کار بیشترین مرگ و میر را در بین کارگران ایجاد می‌کند و تخمین زده می‌شود که مواد خطرناک به تنهایی باعث مرگ ۶۵۱ هزار و ۲۷۹ نفر در سال است. صنعت ساختمان هم دارای نرخ نامتناسب بالایی از حوادث ثبت شده است. کارگران جوان و مسن‌تر هم در این حوزه آسیب‌پذیر هستند.

در ایران هم بر اساس اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سالانه از حدود ۱۰ هزار مورد حوادث ناشی از کار ۸۰۰ مورد به فوت منجر می‌شود که کمتر از میانگین جهانی است. همچنین بر اساس اعلام معاونت روابط کار وزارت کار ۳۸ درصد حوادث ناشی از کار در صنعت ساختمان و ۳۶ درصد در صنایع دیده می‌شود، در برخی صنایع مثل معدن هم خطرپذیری بالاتری وجود دارد، ولی به لحاظ رعایت نکات ایمنی در آنجا تنها ۲ درصد از حوادث ناشی از کار رخ می‌دهد. آماری که نشان می‌دهد هرجا استانداردها و ایمنی حین کار رعایت شود، صیانت از نیروی کار نیز حفظ می‌شود.

بر اساس گزارش سازمان بین المللی کار (ILO) بحران‌های جهانی متعدد روند احیای بازارکار جهانی را دچار وخامت کرده و نابرابری در کشورها را افزایش داده است. در آخرین نشست سالانه سازمان بین‌المللی کار و به گفته مدیر کل سازمان جهانی کار مقرر شده بیانیه اصول و حقوق بنیادین کار سال ۱۹۹۸ اصلاح و پیوستی در خصوص شرایط کار ایمن و ایمنی شغلی به این بیانیه اضافه شود.

ارتباط بین حوادث ناشی از کار و فرهنگ ایمنی

فرهنگ ایمنی در محیط کار به مجموعه از اعتقادات، ارزش‌ها، رفتارها و روش‌های کاری اشاره دارد که به ایجاد و حفظ یک محیط کار ایمن و سالم کمک می‌کند. این فرهنگ نه تنها از دیدگاه سازمانی مهم است بلکه از دیدگاه فردی هم اهمیت دارد، زیرا تأثیرگذاری فرهنگ ایمنی بر رفتارهای هر فرد در محیط کار بسیار بزرگ است.

بر این اساس برخی از عوامل (محیطی- رفتاری) که می‌توانند به افزایش حوادث ناشی از کار منجر شوند عبارتند از

۱. نقض استانداردهای ایمنی و بهداشتی در محیط کار

۲. ناکارآمدی یا ناسازگاری تجهیزات و ماشین‌آلات با استانداردهای ایمنی.

۳. فشار زیاد بر کارگران در زمان محدود

۴. فقدان آموزش و آگاهی از خطرات محیط کار

۵. عوامل محیطی آب و هوای نامناسب یا محیط‌های کاری دارای مواد خطرناک

۶. خستگی و خواب آلودگی کارگران به دلیل ساعات کاری طولانی

۷. عوامل روانی مانند استرس و فشارهای روانی و اجتماعی در محیط کار.

۸. رفتار نا ایمن کارگر

در مقابل، در محیط‌های کاری که فرهنگ ایمنی ضعیف است، ممکن است کارگران بیشتر تمایل داشته باشند تا از رعایت استانداردهای ایمنی چشم‌پوشی کنند و ریسک‌ها را نادیده بگیرند. این موضوع به افزایش حوادث ناشی از کار منجر می‌شود.

راهکارهای ارتقاء فرهنگ ایمنی در محل کار

برای کنترل و کاهش حوادث ناشی از کار، انجام اقداماتی در سه حوزه‌ اصلی می‌تواند مؤثر باشد:

پیشگیری، تشخیص و مداخله.

در حوزه پیشگیری، رعایت استانداردهای ایمنی و بهداشتی، آموزش و آگاهی کوتاه و سریع ایمنی قبل از شروع کار و شناسایی، ارزیابی و کنترل خطرات و ریسک‌های محیط کار ضرورت دارد.

در حوزه تشخیص، بازرسی و ارزیابی مداوم خطرات محیط کار، گزارش‌دهی و تحلیل حوادث، شناسایی علل اصلی و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه ضروری است و در حوزه مداخله، تعهد مدیریت سازمان به ترویج فرهنگ ارتقاء ایمنی و بهداشت کار، مشارکت فعال کارکنان در مسائل ایمنی، باز طراحی تجهیزات، ماشین‌آلات و محیط کار(کاهش/ حذف خطرات) و تخصیص و استفاده از وسایل حفاظت ایمنی اهمیت دارد.

هماهنگی بین کار و کارگران ایمن با فرهنگ ایمنی محیط کار هم بسیار ضروری است. وقتی که هر دو طرف به ایمنی به عنوان اولین اولویت در محیط کار توجه کنند و مشارکت فعالی در اجرای اصول و استانداردهای ایمنی داشته باشند، احتمال وقوع حوادث ناشی از کار به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند و یک محیط کار ایمن و سالم برای همه فراهم می‌شود. بنابراین، توجه به ارتقاء فرهنگ ایمنی در محیط کار و ایجاد آگاهی و مسئولیت‌پذیری برای ایمنی در بین همه کارکنان سازمان می‌تواند به کاهش حوادث ناشی از کار کمک کند و محیط کاری ایمن‌تر را ایجاد نماید.

مفاد قانونی مرتبط با حوادث ناشی از کار

صیانت از نیروی کار را جمله اهداف مهم وزارت کار است و یکی از مباحث مهم و مورد تاکید در ماده ۸۵ قانون کار، حفظ و صیانت از نیروی کار و منابع مادی کشور است و رعایت نکات ایمنی قانون کار لازم‌الاجراست. در ماده ۶۰ قانون تأمین اجتماعی نیز حوادث ناشی از کار به حوادثی گفته می‌شود که در حین انجام وظیفه و مواقعی اتفاق بیفتد که بیمه شده در کارگاه یا ساختمان و محوطه آن مشغول انجام کار باشد و یا به دستور کارفرما در خارج از محوطه کارگاه، ماموریتی را برعهده گیرد. در فصل چهارم قانون کار ۲۲ ماده قرار دارد که از حقوق مختلف صیانت از نیروی کار، تشکیل شورای عالی حفاظت فنی، تدوین آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها و تشکیل کمیته‌های حفاظت فنی پیش بینی شده است.

مطابق ماده ۹۱ قانون کار هم کارفرمایان موظفند برای تامین حفاظت و سلامت کارگران در محیط کار، وسایل و امکانات لازم ایمنی را تهیه کرده و در اختیار آنها قرار دهند؛ کارگران نیز ملزم به استفاده و نگهداری مناسب از تجهیزات محافظتی و بهداشت فردی و رعایت دستورالعمل‌های مربوطه در محیط کاری خود هستند.

کد خبر 847573 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سلامت کارگران معدن حوادث پزشکی

دیگر خبرها

  • درخواست جذب سالانه ۱۵۰۰۰ نیروی پرستاری
  • افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت مراکز جوارکارگاهی
  • مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد
  • بخشی از بودجه عمرانی دستگاهها صرف آموزش کارگران می‌شود
  • همکاری‌های هنری ایران و روسیه گسترش می‌یابد
  • ۲۰۰ هزار دانش‌آموز در کشور آموزش‌های مهارتی می‌بینند
  • ببینید | اعتراف عادل فردوسی‌پور به اشتباه خود در برابر امیر قلعه‌نویی
  • دیپلماسی مهارت یکی از راهبردهای کلیدی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای است
  • اختصاص اعتبار ۱۵۰۰ میلیاردی برای ترمیم حقوق کارکنان وزارت کشور
  • ۱۶۰ میلیون نفر سالانه قربانی بیماری‌های ناشی از کار می‌شوند | راهکارهای ارتقاء فرهنگ ایمنی در محل کار