Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، محمدحسین اقدمی در گفت وگو با خبرنگاران به تعریف حوزه دام وطیور پرداخت و  اظهار داشت: براساس تعاریف قانون نظام جامع دامپروری، دام شامل انواع چهارپایان وطیور شامل انواع طیورگوشتی وتخمگذار وپرندگان زینتی است که نهاده صرفاً به دام وطیوری که درتولید نقش داردتخصیص می یابد.

وی در ارتباط با وضعیت دام در استان گفت: در حال حاضر در آذربایجان شرقی حدود ۴.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ میلیون راس دام سبک و سنگین وجود دارد که در بخش تولید شیر و گوشت فعالیت دارند که از این تعداد حدود ۳.۵ میلیون  شامل دام سبک گوسفند و بز بوده و مابقی دام سنگین گاو، گوساله و گاومیش می باشد.

اقدمی به وضعیت طیور استان اشاره کرد و گفت: این حوزه شامل مرغ تخم گذار، مرغ گوشتی، مرغ مادر تخم گذار و گوشتی می شود که ظرفیت واحدهای پرورشی گوشتی استان حدوداً ۱۰.۵ میلیون قطعه در سال می باشد و واحدهای پرورشی حداقل چهار بار در سال امکان جوجه ریزی دارند و گوشت مرغ تولید می کنند و در بخش واحدهای تخمگذار با وجود ۱۸۴واحد با تولید ۸ میلیون ۹۰۰ هزار قطعه در طول یک دوره یک و نیم ساله در حال فعالیت در بحث تولید تخم مرغ می باشند.

وی افزود: این آمار تنها مربوط به واحدهایی است که دارای مجوز هستند و زیر نظر سازمان جهادکشاورزی استان فعالیت می کنند. 

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان در ارتباط با صادرات و واردات در این حوزه گفت: با توجه به اینکه نهاده های دامی با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می شود، مجوز برای صادرات طیور به کشورهای دیگر وجود ندارد اما در بخش دام سبک به دلیل وجود مازاد تولید در حوزه دام سبک مجوز صادرات وجود دارد.

وی افزود: استان آذربایجان شرقی در تولید تخم مرغ ظرفیت تولید بالایی دارد و همواره مازاد تولید به استانهای همجوار صادر می شود اما در بحث مرغ با توجه به اینکه میانگین میزان تولید روزانه ۲۴۰ تن لاشه بوده و میزان مورد نیاز ۳۲۰ تن لاشه است، از استانهای همجوار کسری مرغ مورد نیاز استان تامین می گردد.

وی با بیان چگونگی تامین نهاده های دامی برای دامداران و کشاورزان در حوزه طیور گفت: بعد از ثبت اتوماتیک میزان جوجه ریزی در سامانه سماصط ، به ازای هر جوجه ثبت شده میزان مشخص نهاده های دامی از طریق بازارگاه وزارت جهادکشاورزی در اختیار تولیدکننده قرار می گیرد اما شاید کمی با تاخیر تامین شود اما در بخش دام، تامین نهاده ها به چند روش مختلف انجام می شود که برای واحدهای صنعتی شیری طبق دستورالعمل صرفاً باید به صورت نهاده خام باشد و برای واحدهای روستایی و سنتی در قالب کنسانتره نهاده توزیع می شود.

وی افزود: همچنین در صورت امکان با توجه به عدم کفایت کنستانتره ، برای واحدهای روستایی جو و ذرت نیز تخصیص داده می شود.

 اقدمی با بیان اینکه نهاده های دامی اختصاص یافته جوابگوی میزان موردنیاز دامداران وکشاورزان نیست افزود: برای جبران این نیاز از نهاده های جانشین مثل کنجاله کلزا و سبوس استفاده می شود.

وی تصریح کرد: برای اکثر واحدهای صنعتی مشکلی از بابت تامین نهاده وجود ندارد و استفاده از نهاده های جانشین برای واحدهای روستایی و سنتی است.

اقدمی با بیان اینکه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی می تواند بسیاری از مشکلات تامین نهاده های دامی را حل کند، افزود: در این صورت قیمت محصولات افزایش خواهد یافت و مصرف کنندگان و قشر ضعیف با مشکل مواجه خواهند شد که برای این چالش دولت باید با تعیین یارانه و تسهیلات از قشر ضعیف، تولید کنندگان کوچک و مصرف کننده حمایت کند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه حدود ۵۸۰ واحد گوشتی مجوزدار با ظرفیت تولید ۳.۵ میلیون جوجه ریزی در ماه فعالیت می کنند، گفت: خوشبختانه در سال‌جاری با برنامه‌ریزی و پیگیری‌های انجام شده امکان احداث واحدهای گوشتی به وجود آماده و همچنین واحدها می توانند ظرفیت تولید خود را براساس قانون و دستورالعمل‌ها افزایش دهند.

وی با بیان اینکه در صورت افزایش سرمایه گذاری و به تبع آن افزایش ظرفیت واحدهای تولیدی، نیاز استان به واردات در تامین مرغ کاهش چشمگیری خواهد داشت افزود: در حوزه دام هیچ محدودیت و مشکلی برای احداث و افزایش ظرفیت واحد تولیدی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه حفظ حریم و فاصله بین واحدهای تولیدی در حوزه طیور مقوله مهمی است، گفت: در برخی شهرستان‌های استان از جمله شبستر، تبریز، مراغه، بناب، آذرشهر و اسکو تراکم واحدهای تولیدی در برخی مناطق بالا است که می تواند منجر به ایجاد بیماریهای آنفلونزای مرغی و آلودگی محیطی شود که با تایید دامپزشکی امکان صدور مجوز و یا افزایش ظرفیت برای فعالیت این واحدها وجود دارد.

اقدمی با پیش بینی میزان تولیدات دامی برای سالجاری گفت: با برنامه ریزیها و اقداماتی که در حال اجرا می باشد، تخمین زده می شود که تا آخر سال ۶۰۳ هزار تن شیر، ۵۵ هزار تن گوشت قرمز، ۸۹ هزار تن گوشت مرغ و ۹۷ هزار تن تخم مرغ تولید شود. که طبق آمار در ۶ ماه اول سال ۳۰۴ هزار تن شیر، ۲۸ هزار تن گوشت قرمز، ۳۵ هزار تن گوشت مرغ و ۴۸ هزار تن تخم مرغ تولید شده است.

وی در ارتباط با اقدامات و ابزارهایی که می تواند باعث افزایش تولید و راندمان در واحدهای تولیدی باشد گفت: اتوماسیون، بهسازی و نوسازی جایگاه ها می تواند با استفاده از تجهیزات، ابزارها و ادوات جدید باعث افزایش عملکرد در واحد سطح و کیفیت شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان در ارتباط با توسعه واحدهای تولیدی گفت: هر چه واحد تولیدی صنعتی تر شود، میزان هزینه های پنهان کاهش یافته و در نهایت میزان سود برای تولید کنندگان افزایش خواهد یافت.

وی به وضعیت بازار محصولات دامی اشاره کرد و گفت: بازار با تغییرات عرضه و تقاضا وارد نوسان می شود و هر چه محصول دارای کیفیت بالاتری باشد، تقاضا برای آن بیشتر شده و ارزش محصول بالاتر خواهد رفت بنابراین تولیدکنندگان باید برای کسب درآمد و افزایش سود به ارتقای کیفیت محصول توجه ویژه داشته باشند.

انتهای پیام/۶۰۰۳۴

 

منبع: فارس

کلیدواژه: سکه طلا ارز آذربایجان شرقی سبک تولید دامداران حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نهاده های دامی دام سبک دام سنگین طیور تخم مرغ دامدار گوشت مرغ گوشت قرمز قیمت دلار آنفلونزای مرغی سکه طلا ارز واحدهای تولیدی نهاده های دامی تولیدات دامی برای واحدهای هزار تن گوشت تامین نهاده ۵ میلیون تخم مرغ دام سبک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۰۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی

ایسنا/سمنان مدیرکل دامپزشکی استان سمنان از رتبه نخست این استان در کشور به لحاط تنوع در تولید اقلام دارویی در حوزه دام و طیور در سطح کشور خبر داد.

دکتر حمید حسینی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از نظر تنوع در تولید، کارخانه‌های داروسازی این استان ۸۵ درصد از اقلام دارویی کشور را به لحاظ تنوع ، تولید و عرضه می‌کنند.

وی از تولید ۴۵۹ قلم انواع داروی دام و طیور در کارخانه‌های این استان خبر داد و افزود: پانزده کارخانه فعال تولید داروی دامی در سطح استان سمنان فعالیت دارند که اداره کل دامپزشکی استان بر روند تولید آنها نظارت دارد.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با اشاره به اینکه این استان از مهمترین قطب‌های تولید داروی دامی در کشور است ادامه داد: استان سمنان نه تنها رتبه اول کشور در تنوع داروی تولیدی در حوزه دامی را دارد بلکه این استان رتبه دوم کشور را نیز به لحاظ حجم تولید داروی دامی نیز دارد.

دکتر حسینی با اذعان به اینکه بخش عمده نیاز کشور به واکسن، مکمل‌های معدنی و انواع داروی دام و طیور در کارخانه‌های این استان تامین می‌شود، اضافه کرد: بخش خصوصی استان در این بخش سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی کرده و این صنعت، اشتغال خوبی در استان ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه دامپزشکی هم بر فرآیند تولید اقلام دارویی نظارت دارد و هم بعد از تولید به بررسی و پایش باقیمانده احتمالی برخی از داروها در گوشت و مواد پروتئینی استحصالی می‌پردازد، گفت: در واقع اداره کل دامپزشکی در کشتارگاه های دام و طیور و دیگر مراکز مرتبط با نمونه‌برداری‌های مستمر و فصلی به رصد و پایش باقیمانده‌های دارویی، آنتی‌بیوتیک، فلزات سنگین، انواع سموم، کپک و مایکوتوکسین  و...در مواد تولیدی از جمله گوشت استحصالی سفید و قرمز، شیر، عسل، تخم‌مرغ و...می‌پردازد.
وی با اشاره به اینکه همه این آزمایشات در آزمایشگاه‌های دامپزشکی انجام می‌شود، افزود: خوشبختانه در بررسی‌ها و آزمایش‌های یک سال گذشته به هیچ مورد جدی از آلودگی مواد پروتئینی تولیدی به این باقیمانده های دارویی نرسیدیم و همه شهروندان می‌توانند با خیال راحت از تولیدات استان استفاده کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با اشاره به خطرات ناشی از این باقیمانده های دارویی ادامه داد: برخی بیماری‌ها نظیر ناباروری، مشکلات گوارشی و متابولیکی و...می‌تواند ناشی از همین باقیمانده‌های دارویی باشد، لذا با توجه به اهمیت موضوع سازمان دامپزشکی در این بخش با حساسیت بالا بر روند تولید و عرضه نظارت جدی دارد.
وی از این دستگاه دولتی به عنوان دستگاه پیشرو در برون‌سپاری‌ها نام برد و تصریح کرد: در همین راستا بین ۵۰ تا ۷۰ درصد از عملیات واکسیناسیون دام و طیور در استان به همکاران فعال در بخش خصوصی واگذار شده است.

حسینی با بیان اینکه خدمات واکسیناسیون به صورت کاملا رایگان ارائه می‌شود، اظهار کرد: واکسن توسط اداره کل دامپزشکی استان، تهیه و به صورت رایگان در اختیار فعالان بخش خصوصی حوزه دامپزشکی قرار می‌گیرد و آنها نیز این خدمات را به صورت رایگان در اقصی‌نقاط استان ارائه می‌دهند. البته حق‌الزحمه این همکاران از سوی سازمان دامپزشکی پرداخت می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با بیان اینکه تا دهه ۷۰ و حتی اوایل دهه ۸۰ این همه این خدمات از سوی اداره کل دامپزشکی و مجموعه دولتی انجام می‌شد، افزود: در واقع با برون‌سپاری بخش زیادی از خدمات، به شکل‌گیری بخش خصوصی در این بخش کمک شد و امروزه تنها در این بخش بیش از ۲۷۰ اشتغال مستقیم در استان ایجاد شده است که این همکاران در قالب نظام دامپزشکی به هم‌استانی‌ها از نردین، کالپوش و فرومد در دورترین نقطه شرقی تا ایوانکی در غربی‌ترین نقطه استان به ارائه خدمت می‌پردازند. خوشبختانه امروزه همکاران ما در همه شهرها، روستاها و دهستان‌ها حضور یافته و به ارائه خدمت در این بخش مهم و استراتژیک می‌پردازند.

وی از دامپزشکی به عنوان یک دستگاه حاکمیتی مهم نام برد و گفت: دامپزشکی یک دستگاه سلامت‌محور است که هم به صیانت از تولید در بخش جهادکشاورزی می‌پردازد و هم در حوزه وزارت بهداشت به صیانت از سلامت در بحث بیماری‌های مشترک بین انسان و دام که تضمین‌کننده زنجیره امنیت غذایی و اشتغال پایه در صنعت دامپروری‌ست، می‌پردازد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لزوم استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • اختصاص بیشترین سهم قیر رایگان استان آذربایجان شرقی به اهر
  • اطمینان خاطر دامداران یزدی از تامین به موقع نهاده دامی
  • اختصاص بیشترین سهم قیر رایگان آذربایجان شرقی به اهر
  • سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی
  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد
  • اختصاص یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل کمربندی ایلخچی
  • نخستین شورای عشایری استان سمنان در سال جاری برگزار شد
  • حمایت از کارگران آرامش صنعتی را به دنبال دارد