Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@01:42:01 GMT

روایت یک متخصص از ضربه اقتصاد به تغذیه مردم

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۱۲۶۰۷

روایت یک متخصص از ضربه اقتصاد به تغذیه مردم

رییس انجمن تغذیه ایران گفت: شرایط و مشکلات اقتصادی کشور محدودیت‌هایی را برای مردم به وجود آورده و سبب بروز آسیب‌های تغذیه‌ای شده که یکی از آن‌ها عدم مصرف مواد پروتئینی به مقدار لازم و مورد نیاز است.

به گزارش مشرق، جلال الدین میرزای رزاز به مناسبت روز جهانی غذا گفت: شرایط و مشکلات اقتصادی کشور محدودیت‌هایی را برای مردم به وجود آورده و سبب بروز آسیب‌های تغذیه‌ای شده که یکی از آن‌ها عدم مصرف مواد پروتئینی به مقدار لازم و مورد نیاز است و از این رو باید تمهیداتی برای رفع مشکلات تغذیه‌ای مردم صورت گیرد و در این خصوص پیشهاد می‌شود تا زمانی که شرایط اقتصادی بهبود یابد، افراد از سبدهای تغذیه‌ای گروه‌‎های دیگر غذایی استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس انجمن تغذیه ایران با بیان اینکه مسئله‌ای که در حال حاضر باید به صورت اورژانسی مورد بررسی قرار گیرد، تامین نیازهای تغذیه‌ای اقشار آسیب‌پذیر است، افزود: طی دو تا سه سال اخیر پیشنهاد ما در این خصوص این بوده است که با توجه به وجود سازمان‌ها و ارگان‌های ذی ربطی نظیر کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی و سایر سازمان‌های مردم نهاد در کشور که اقشار آسیب‌پذیر جامعه را شناسایی کرده اند و پرونده‌های مستند از آن‌ها دارند، دولت بسته‌های حمایتی تغذیه‌ای به صورت جنس و کالا و نه به صورت نقدینگی و حداقل ماهی یک بار در اختیار این اقشار قرار دهد تا این افراد بتوانند نیازهای غذایی خود را رفع کنند.

وی ضمن اشاره به اینکه اگر نیازهای تغذیه‌ای اقشار آسیب پذیر رفع نشود با آسیب‌های جدی در زمینه سوء تغذیه مواجه می‌شویم که جبران آن‌ها بسیار مشکل خواهد بود، ادامه داد: هنگامی که وضع اقتصادی خراب است اقشار آسیب پذیر در مصرف مواد غذایی روزانه خود که باید از ۳ گروه پروتئین، کربوهیدرات و چربی و همچنین دو گروه دیگر سبزیجات و لبنیات باشد به مصرف کربوهیدرات به دلیل ارزان قیمت‌تر بودن بسنده می‌کنند.

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه به دلیل یارانه‌ای که دولت برای نان پرداخت می‌کند یکی از مواد غذایی که مصرف آن افزایش پیدا می‌کند، نان است، اظهار کرد: همچنین مصرف مواد غذایی حاوی سیب زمینی، ماکارونی و شکر که ارزان قیمت‌تر هستند، در بین این افراد افزایش پیدا می‌کند و آن‌ها از گروه‌های دیگر غذایی که مصرف آن‌ها به صورت روزانه ضرورت دارد، محروم می‌شوند و این در حالی است که اصول داشتن تغذیه سالم تنوع، تعادل و کفایت است.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توضیح داد: امیدواریم با روی آمدن دولت جدید وضع اقتصادی بهبود یابد و تمهیداتی در این خصوص صورت گیرد و ما طی یک برنامه کوتاه مدت که توزیع بسته‌های حمایتی تغذیه‌ای برای اقشار آسیب پذیر است بتوانیم مشکلات تغذیه‌ای را تا حدودی حل کنیم و برنامه‌های بلند مدت و میان مدت هم به شرایط اقتصادی بستگی دارد. ‎

منبع: میزان

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان ضربه اقتصاد مردم تغذیه سلامت اقشار آسیب پذیر تغذیه ای مصرف مواد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۲۶۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرروت ایجاد برابری بیشتر در توزیع ابزار تولید

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، مهدی عسگری با اشاره به موضوع مردمی سازی اقتصاد، گفت: نام‌گذاری ۱۶سال، به عناوین اقتصادی، نشانه‌ی آن است که باوجود تثبیت انقلاب سیاسی، تاکنون انقلاب اقتصادی به ثمر نرسیده است.   نماینده مردم کرج، اشتهارد و فردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: انقلاب اسلامی، بر پایه نقش مردم در اداره امور استوار شد، اما به دلیل تداوم سیاست‌های اقتصاد_سرمایه‌داری و نسخه‌های معیوب و ناقص وارداتی، نقش مردم در اقتصاد، حداقلی بوده و همچنان شاهد شکاف طبقاتی و بی‌عدالتی در توزیع منابع عمومی هستیم.   وی افزود: در اقتصاد مردمی تمرکز ثروت نباید در اختیار عده‌ای خاص باشد تا اقلیت اشراف بتوانند با استثمار نیروی کار و ایجاد انحصار و رانت و به قیمت غارت سفره‌ی مردم، به سود‌های سرشار برسند.   عسگری تصریح کرد: مردمی‌سازی واقعی اقتصاد، یعنی در اختیار قراردادن ابزار‌های تولید، بصورت عادلانه به مردم، یعنی حذف نابرابری، تبعیض و رانت‌خواری، یعنی توزیع عادلانه فرصت‌ها و امکانات کشور برای تولید و تجارت.

دیگر خبرها

  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • تعاون راهکاری علمی، عملی و عقلی برای مشارکت مردم در تولید
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در سه نوع برای تمام اقشار
  • نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان
  • مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟
  • اعتقاد عملی به اقتصاد مقاومتی لازمه تحقق حماسه اقتصادی است
  • انتقاد امام جمعه باخرز از وضعیت تنها بیمارستان شهرستان
  • ضرروت ایجاد برابری بیشتر در توزیع ابزار تولید