Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@01:09:02 GMT

مرارت زندگی بر سر بیماران ام اس

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۵۱۳۵۷

مرارت زندگی بر سر بیماران ام اس

ایسنا/چهارمحال و بختیاری دردی نیست، رنجی نیست، همانند اسمش آرام و بی‌صدا، جسم را به زانو درمی‌آورد و فرد را از انجام امورات زندگی ناتوان می‌کند، این روزها بسیاری از بیماران مبتلا به ام اس علاوه بر درد و رنج بیماری با مشکلات بسیاری برای تهیه دارو و هزینه‌های درمان مواجه هستند.

به گزارش ایسنا، ام اس( MS ) بیماری عصبی با علت ناشناخته ‌است که سیستم اعصاب مرکزی یعنی مغز و نخاع را درگیر کرده و پیامدهایی نظیر کاهش دید، کاهش تعادل و حواس را در پی داشته و موجب از دست رفتن کنترل انسان بر اثر بی‌حسی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ام اس یک بیماری نسبتا شایع است که متاسفانه روز به‌روز آمار آن در حال افزایش است، البته چند ماهی است که بیماران با کمبود و گرانی دارو مواجه‌ شده‌اند و برخی از افراد به دلیل گرانی دارو، از تهیه داروهای خود امتناع می‌کنند، اگرچه این امر بر تشدید روند بیماری تاثیر دارد.

هزینه بالای دارو، مشکل مهم بیماران ام اس

خانم نظری- یکی از بیماران مبتلا به ام اس در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: ۶۳ سال سن دارم و از ۲۵ سالگی به این بیماری مبتلا شدم، بعد از انجام آزمایشات مختلف و تشخیص این بیماری، درمان را شروع کردم.

وی افزود: دو دختر ۳۸ و ۳۱ ساله‌ام نیز با بیماری ام اس دست و پنجه نرم می‌کنند، دختر بزرگم از شش سال گذشته و دختر کوچکترم از هفت سال گذشته به این بیماری متلا شدند و تحت درمان هستند، البته دختر ۲۸ ساله‌ام بیماری لوپوس دارد و مشکوک به بیماری ام اس است که به دلیل هزینه‌های بالای چکاپ، انجام آزمایشات برایمان مقدور نیست.

این بیمار مبتلا به ام اس گفت: متاسفانه هزینه‌های تهیه دارو بالاست و گاهی با کمبود مواجه هستیم، از طرفی انجمن حمایت از بیماران خاص که با کمک‌های مردمی حمایت می‌شود و باتوجه به تعداد بالای بیماران ام اس، امکان حمایت از تمامی بیماران را ندارد.

امکان خرید تمام داروها به دلیل گران بودن وجود ندارد

خانم ظفری دیگر بیمار مبتلا به ام اس در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: برادرم پنج ماه بعد از ازدواج به بیماری ام اس مبتلا شد، اکنون ۱۷ سال است که ام اس دارد و خودم نیز هفت سال با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کنم،متاسفانه پاهایم از زانو به پایین بی حس شده و  راه رفتن برایم دشوار شده است.

وی افزود: زمانی که پاهایم بی‌حس می‌شدند با مصرف دارو و آمپول بی‌حسی برطرف می‌شد، اما اکنون فایده‌ای ندارد و بیماریم تشدید شده است.

این بیمار مبتلا به ام اس با اشاره به اینکه بیماران ام اس نباید استرس را به درون خود راه دهند و عصبانی شوند، تصریح کرد: متاسفانه هر چه تلاش می‌کنم این کارها را از خود دور کنم، نمی‌توانم و روز به روز بیماری‌ام از این طریق تشدید می‌شود.

وی هزینه بالا و کمبود دارو را از جمله مهم‌ترین مشکلات بیماران ام اس برشمرد و گفت: هر شش‌ماه یکبار باید آمپولی را تزریق کنم که هزینه بالایی دارد، البته زمانیکه به دکتر مراجعه می‌کنم و داروهایی برایم تجویز می‌کند، امکان تهیه داروهای تقویتی وجود ندارد و هر روز  بدنم تحلیل می‌رود.

کمبود و گرانی داروی بیماران ام اس فاجعه‌ بزرگ است

معصومه معمارزاده- دبیر انجمن بیماری‌های خاص چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه حدود ۲۰۰۰ بیمار ام اس در استان وجود دارد، اظهار کرد: متاسفانه چندین ماه است که داروهای بیماران ام اس بسیار نایاب شده و شدیدا با کمبود دارو مواجه هستند.

وی افزود: انجمن حمایت از بیماران ام اس، خیریه‌ای است که هیچ‌گونه کمک دولتی به آن نمی‌شود و هزینه این انجمن از صدقات و نذورات مردم صورت می‌گیرد که متاسفانه جوابگوی بیماران ام اس نیست.

معمارزاده گفت: هزینه درمان یک بیمار ام اس بین دو تا سه میلیون در ماه است، یعنی دارویی که تا دو ماه گذشته این دسته از بیماران به صورت رایگان دریافت می‌کردند، اکنون باید بابت آن پول پرداخت کنند که این امر فاجعه بزرگی بوده و کسی پاسخگو نیست.

وی بیان کرد: بسیاری از خانواده‌ها ممکن است چند بیمار در خانه داشته باشند که گرانی دارو و وضعیت اقتصادی، امکان تهیه دارو وجود ندارد و شرایط برخی از آن‌ها بدتر شده یا حتی ویلچری شده‌اند، در صورتیکه مصرف دارو تا حدودی می‌تواند از تشدید بیماری جلوگیری کند.

دبیر انجمن بیماری‌های خاص چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه‌ کمترین سن مبتلایان به بیماری ام اس در استان شش ساله و بیشترین آن‌ها ۵۷ ساله است، خاطرنشان کرد: ۶۰ درصد افراد مبتلا به این بیماری، مربوط به بخش کیار است.

انتهای پیام
 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی منطقه چهارمحال و بختیاری ام اس کمبود دارو گراني مبتلا به ام اس بیماران ام اس بیماری ام اس گرانی دارو تهیه دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۱۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!

اخیرا محققان هلندی خبر فوت مردی که ۶۱۳ روز به بیماری کرونا مبتلا بود گزارش کردند. این مرد به‌دلیل ابتلا به نقص ایمنی نتوانست بیماری کرونا را شکست دهد.

این مرد ۷۲ ساله هلندی، که نام او فاش نشده است، به نقص ایمنی شدیدی مبتلا بود و سال ۲۰۲۲ گرفتار یکی از گونه‌های ویروس کرونای اُ-میکرون شد. او پیش از ابتلا چند بار واکسن کوید۱۹ هم زده بود. از همان زمان او هر بار که آزمایش کرونا می‌داد، مثبت می‌شد و این بیماری آنقدر ادامه یافت تا سرانجام مرد نگون‌بخت اکتبر سال گذشته فوت کرد.

بیماری کرونای این مرد ۲۰ ماه طول کشید که طولانی‌ترین مورد در نوع خود بوده است. پزشکان برای کمک به او درمان‌های گوناگونی را پیشنهاد داده بودند که متاسفانه هیچ‌کدام فایده نداشت.

سیستم ایمنی بدن او آنقدر قوی نبود تا بتواند با ویروس کرونا مبارزه کند. حتی داروهای پادتن هم به‌کارش نیامدند.

بیماران مبتلا به کرونا معمولا پس از گذشت چند روز یا نهایت چند هفته درمان می‌شوند اما این مرد ۷۲ ساله، ۶۱۳ روز گرفتار این بیماری بود.

محققان در بررسی‌های این بیمار متوجه وجود حدود ۵۰ جهش ویروس کرونا در بدن شده بودند. این جهش‌ها توانسته بودند در سیستم ایمنی بدن این مرد اختلال ایجاد کنند که در نهایت جان او را گرفتند.

دیگر خبرها

  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟
  • اهدای عضو به ۳ بیمار نیازمند در چهارمحال و بختیاری
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • ببینید | تلاش مرد فداکار برای رساندن دارو به دختر بیمار