Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@03:49:38 GMT

صادرات کاغذ مازندران پس از پنج سال از سر گرفته شد

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۶۸۶۳۵

صادرات کاغذ مازندران پس از پنج سال از سر گرفته شد

علی اکبر صفریان روز شنبه در حاشیه برگزاری جشن میلاد حضرت محمد ( ص ) در محل کارخانه چوب و کاغذ مازندران در ساری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آخرین محموله صادراتی کاغذ این شرکت مربوط به سال ۱۳۹۵ بود که با یک کشتی به چین صادر شده بود.

وی با اظهار این که شرکت چوب و کاغذ مازندران همواره پیشرو در بازار کاغذ داخلی به لحاظ کیفیت و تنوع اندازه ها بود ، گفت : اما به دلیل مشکلات تهیه مواد اولیه در چند سال اخیر با چالش های جدی مواجه شد و حتی به مرز ورشکستگی نیز پیش رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صفریان با توضیح این نکته که در حال حاضر مواد اولیه این شرکت شامل ۳۰ درصد چوب های باغی و ۷۰ درصد ضایعات کارتن و کاغذ  است، گفت : پس از حدود پنج سال تحمل رکود در این کارخانه ، در ۶ ماهه امسال ۵۰ هزارتن کاغذ تولید کردیم که ۲.۵ برابر مدت مشابه سال پیش است.

وی با اظهار این که برای تولید کاغذ استانداردهای مختلفی وجود دارد و این شرکت با بروز کردن  تجهیزات توانایی تولید کاغذ با هر نوع استانداری را دارد ، گفت: این شرکت آمادگی تولید و تامین ۴۰ هزار تن کاغذ کتاب درسی وزارت آموزش و پرورش را نیز دارد.
صفریان یکی از مهم ترین راهکارهای حمایت از شرکت چوب و کاغذ مازندران را تامین کاغذ کتاب درسی وزارت آموزش و پرورش از این شرکت معرفی کرد و افزود : اعلام می کنیم که این شرکت می تواند هر نوع استانداردی را که مدنظر باشد برای تولید کاغذ تحریر مورد نیاز کتاب‌های درسی رعایت نماید . 

وی با بیان این که صنایع چوب و کاغذ مازندران ۲۰ درصد کاغذ مورد نیاز کشور را تولید می کند، ادامه داد : امسال حدود ۲۱هزار متر مکعب چوب بدون پوست وارد شرکت شده است و اگر بتوانیم حمایت های دولت را همانند واردات و عرضه  کاغذ داشته باشیم ، قیمت تمام شده کاغذ در شرکت قابل رقابت با هر کاغذ داخلی و خارجی خواهد شد.
مدیرعامل شرکت چوب و کاغذ مازندران یکی از مشکلات در این بخش را واردات چوب بدون پوست دانست و در مورد طرح توسعه ای شرکت برای جایگزینی مواد اولیه هم توضیح داد:  مبنای راه اندازی شرکت چوب و کاغذ مازندران با مواد اولیه چوب و سرمایه گذاری ۶۰۰ میلیون دلاری بوده است و این مقدار سرمایه گذاری بر اساس طرح ۱۵۰ هزار هکتاری جنگلی که در اختیار این شرکت قرار داشت صورت گرفت و ولی با اجرای ممنوعیت چوب از جنگل که همان طرح تنفس است ، با چالش مواجه شدیم.

قانون تنفس جنگل با دادن یک فرصت سه ساله به صنایع چوب بر برای تدبیر چوب جایگزین از جمله زراعت چوب و استفاده از چوب وارداتی پوست کنده از سال ۹۵ به اجرا گذاشته شد تا جنگل های هیرکانی شمال کشور را از نابودی نجات دهد.طبق این قانون برداشت چوب اعم از درختان ایستاده یا افتاده از جنگل ها ممنوع است و شرکت هایی که مواد اولیه آنها چوب است باید از راه های جایگزین برای تامین مواد اولیه استفاده کنند.

شرکت چوب و کاغذ مازندران پس از اجرای قانون تنفس جنگل چندین بار مورد حمایت دولت قرار گرفت که از جمله آن تامین ۱۰ میلیون دلار ارز به نرخ نیمایی برای تامین مواد اولیه در سال ۹۸ بود.

این شرکت سال ۱۳۷۶ در شهرستان ساری آغاز به کار کرد و هم اکنون طبق گفته مسئولان آن ، حدود یکهزار و ۳۰۰ نیروی انسانی دارد.

شرکت چوب و کاغذ مازندران در حال حاضر سهامی خاص است که ۶۰ درصد سهام آن در اختیار شرکت آینده پویا ، ۲۰درصد صندوق بازنشستگی کشوری با ۲۰  درصد دیگر هم در اختیار شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی است.

برچسب‌ها ساری تولید کاغذ مازندران سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور صمت صادرات غیر نفتی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ساری تولید کاغذ مازندران ساری تولید کاغذ مازندران سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور صمت صادرات غیر نفتی شرکت چوب و کاغذ مازندران مواد اولیه تولید کاغذ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۶۸۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمع‌آوری «نامزد گلوله‌ها» سال گذشته از نمایشگاه کتاب به شدت غیرفرهنگی بود!

حجت‌الاسلام والمسلمین هادی شیرازی مدیر عامل انتشارات خط مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره برنامه‌های این نشر برای نمایشگاه کتاب تهران گفت: ما تولیدات جدید هم در زمینه‌هایی که پیش از این در آن فعال بودیم همچنان خواهیم داشت، البته در قالب‌ها و زمینه‌های جدید هم فعالیت‌هایی داریم و این باعث شده که امسال در نمایشگاه هم کتاب کودک و نوجوان در دفتر قمقمه عرضه کنیم و هم رمان‌های جدید به نمایشگاه کتاب بیاوریم و هم در بحث فرماندهان، روایت‌های جدی از فرماندهان جبهه مقاومت داشته باشیم که کتاب «میاندار» شاخص این قصه است.

وی درباره چالش‌های پیش روی این نشر اظهار داشت: یک چالش ما در خود فضای نشر، مسئله مجوز، مسئله کاغذ، مسئله دیده شدن و... است که به هر حال چالش‌های پیش روی یک ناشر است. اما در مورد نمایشگاه یکی بحث رفاه و امکانات برای ناشران است و دیگری هزینه‌های تبلیغات در نمایشگاه که هزینه‌های بالایی هستند و معمولا ناشران امکان پرداخت این هزینه‌ها را ندارند و فقط ناشران دولتی چون پول دارند می‌توانند از تبلیغات استفاده کنند، اما برای ناشر خصوصی این طور نیست و متاسفانه این عدالت شکل نگرفته است در واقع ناشری که توان اقتصادی چندانی ندارد نمی‌تواند با ناشر دولتی رقابت کند. این مسئله مهمی است که نشان می دهد عدالت در تبلیغات نیست تا به همه به‌طور یکسان نگاه شود.

گلایه از جمع آوری کتاب «نامزد گلوله‌ها» از نمایشگاه کتاب سال گذشته

وی در مورد مشکلاتی که سال گذشته برای این نشر روی داد، گفت: پارسال مشخصا رفتار دور از شأنی رخ داد و کتاب «نامزد گلوله‌ها» از نمایشگاه جمع شد؛ یک کار به شدت غیر فرهنگی بود و ادعا کردند که کتاب مجوز نداشته اما روشن بود که چه اتفاقی پشت صحنه افتاده است. کتاب‌های بدون مجوز معروف و شناخته شده در نمایشگاه هر ساله فروخته می‌شود اما اینکه چرا این اتفاق برای این کتاب افتاد، باید مسئولان پاسخ بدهند و روشن بیان کنند که چرا این اتفاق افتاد؟

شیرازی گفت: ما مشخصا در موضوع مجوز مسئله اساسی داریم و هنوز مشکل حل نشده است. آقای وزیر هم در جلسه‌ای گفتند که ما می‌خواهیم مجوز را به اهالی فرهنگ بدهیم، اما کی قرار است این اتفاق بیفتد، معلوم نیست و این حرف سال‌ها زده می‌شود. یا گفتند موضوع کاغذ را حل و کاغذ داخلی تولید می‌کنیم، اما کاغذ دولتی با نرخ جهانی و با قیمت غیر رقابتی و صرفاً یک مقدار ارزان‌تر از کاغذ خارجی که کیفیت خارجی بهتر هست، چه فایده ای دارد؟

مشکلات ناشر با کاغذ: تولید کاغذ داخلی بی کیفیت چه ارزش افزوده‌ای برای صنعت نشر داشته‌ است؟

مدیر انتشارت خط مقدم گفت: این کاغذی که با میلیاردها تومان هزینه تولید شده و در عین حال بی کیفیت است، چه ارزشی ایجاد کرده است؟ من ناشر وقتی می‌خواهم کاغذ بخرم می‌بینم کاغذ داخلی را بی‌کیفیت تولید می‌کنند از آن طرف کاغذ با کیفیت‌تر خارجی را که چاپخانه هم با آن مشکلی ندارد(بسیاری از چاپخانه‌ها با کاغذ ایرانی مشکل دارند) را با یک نسبت کم در حد 40-50 هزار تومان تهیه می‌کنم.

وی افزود : وقتی از کاغذ سبک خارجی استفاده می‌شود، مخاطب یک محتوای خوب را با یک کیفیت خوب تحویل می‌گیرد و هزینه‌اش هم خیلی تفاوت ندارد. تولید کاغذ داخلی بی کیفیت چه ارزش افزوده‌ای برای صنعت نشر داشته‌ است؟ به هر حال اینها چالش‌های جدی است و مسئولان امر باید برای این موضوع تدبیری کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • جهش تولید با ورود شرکت‌های دانش‌بنیان ‌محقق می‌شود
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»
  • جمع‌آوری «نامزد گلوله‌ها» سال گذشته از نمایشگاه کتاب به شدت غیرفرهنگی بود!
  • جهش تولید در بخش کشاورزی با دانش بنیانی محقق می شود
  • ۱۲ زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور ۲۷ واحد تولید در اکسپو
  • پیش بینی تولید ۱۵۰۰ قلم کالای دانش بنیان در مازندران
  • کشف ۲۵ تن مواد اولیه لوازم آرایشی قاچاق در اشتهارد
  • بازار سیاه تایر از بین می رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • شرکت ۲۷ واحد تولیدی مازندران در نمایشگاه اکسپو