Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، دهه ۶۰ را می‌توان دوره طلایی رشد جمعیت در کشور دانست و بعد از آن و در دهه ۷۰ سیاست "فرزند کمتر زندگی بهتر" سعی  در اصلاح جمعیت کشور داشت اما مشکلات اقتصادی  دهه‌های ۸۰ و ۹۰ کشور را با کاهش جمعیت مواجه کرد و در حال حاضر کشور با چالشی به‌نام کاهش جمعیت مواجه است.

در همین خصوص دکتر محمدمهدی بانشی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه مشکلات اقتصادی رشد جمعیت را با مشکل مواجه کرده گفت: کاهش جمعیت، افزایش جمعیت بالای ۶۵ سال و کاهش نیروی مولد در نتیجه مواجه شدن کشور با چالش را به دنبال دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: کاهش ازدواج، افزایش سن ازدواج،کاهش زاد و ولد، تک فرزندی، فاصله زیاد بین ازدواج و فرزند اول، فاصله بین فرزند اول و فرزند دوم و مباحث اقتصادی جمعیت را با چالش مواجه کرده است.

وی با بیان اینکه مباحث اقتصادی بیشتر از مباحث فرهنگی در کاهش نرخ جمعیت تاثیر داشته، افزود: سیاست‌های جمعیتی از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است، اجرای این سیاست بر مبنای افزایش جمعیت می‌تواند چالش کاهش جمعیت در آینده را حل و فصل کند.

این مسئول با بیان اینکه تا سال ۹۸ ازدواج کاهش داشته گفت: با شیوع کرونا احساس می‌شد که ازدواج کاهش بیشتری داشته باشد اما با از بین رفتن تجملات و بسته شدن تالارهای عروسی،  آمار ازدواج در کرونا افزایش داشته است.

بانشی با بیان اینکه افزایش جمعیت نیازمند برنامه‌ریزی بلند مدت است، بیان کرد: البته کرونا زاد و ولد را با معضل جدی مواجه کرده چرا که زنان باردار جزء گروه‌های پرخطر به حساب می‌آیند.

در ادامه گلدانا نیک‌اقبال کارشناس مسئول سلامت و جمعیت خانواده دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه نرخ باروری کلی در کشور کاهش داشته گفت: طبق سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۰، باروری کلی در کشور رو به کاهش است و از حد جایگزین ۲.۱ درصد که هر خانم باید ۲ فرزند داشته باشد که ترکیب جمعیت جوان را حفظ کند کمتر شده است.

کارشناس مسئول سلامت و خانواده دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: در حال حاضر نرخ باروری کشور ۱.۷ است. در استان کهگیلویه و بویراحمد نرخ باروری سال گذشته ۱.۸۱ بوده. در تمام  شهرستان‌ های استان باروری کلی زیر ۲.۱ است هر چند نسبت به کشور وضعیت خوب است اما از نرخ باروری کلی عقب هستیم.

کارشناس جمعیت و خانواده مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه پیامدهای کاهش باروری منجر به کاهش جمعیت و وقوع پدیده سالمندی می‌شود گفت: در سال‌های ۹۲ تا ۹۹ جمعیت سالمند در استان رو به افزایش است.

نیک‌اقبال ادامه داد: در سال گذشته جمعیت سالمند استان ۸.۸ است. تقریبا به نرخ کشوری ۸.۹ رسیدیم.افزایش جمعیت سالمندان در کهگیلویه و بویراحمد نگران کننده است.

وی با بیان اینکه سالمندی تبعاتی همچون کاهش جمعیت جوان، پیری جمعیت، کاهش نشاط و بالندگی، ایجاد جامعه محافظه‌کار، کاهش ارتباط خانوادگی، کاهش نیروی کار، هزینه بالای درمانی و کُندی پیشرفت کشور را به دنبال دارد افزود: شهرهای چرام، باشت و لنده بیشترین جمعیت سالمند را دارند.

نیک‌اقبال با اشاره به کاهش روند ازدواج در کشور تا سال ۹۸ گفت: ازدواج در سال ۹۹ افزایش داشت.امار ازدواج در استان کهگیلویه و بویراحمد از ۶ هزار  مورد سال ۹۸ به ۶ هزار و ۹۷۸ مورد در سال ۹۹ رسید.

وی بیان کرد: طلاق در کشور افزایش داشته است، البته در استان روند کاهشی داشته است.ضمن اینکه افزایش سن ازدواج که در مردان از ۲۵ به ۲۷ سال و زنان از ۱۸ سال به ۲۳ سال رسیده در کاهش فرزندآوری بی‌تاثیر نیست.

نیک‌اقبال سلامت مادر و کودک را از شاخص‌های رشد جمعیت دانست و گفت: میزان مرگ و میر در کودکان یک تا ۵۹ ماه در کشور و استان رو به افزایش است.

وی با اشاره به دو مورد مرگ مادر باردار در سال ۹۹ گفت:  این دو مورد مرگ مادر باردار ۱۷.۹۳ در صد هزار تولد زنده است، ضمن اینکه سال گذشته هیچ‌گونه مرگ مادر باردار در کووید ۱۹ نداشتیم.

نیک‌اقبالی به اقدامات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی در  راستای کمک به افزایش جمعیت اشاره و عنوان کرد: شناسایی زوجین نابارور و حمایت از آنها، تامین سلامت مادر و کودک و در حوزه درمان راه‌اندازی آن.ای.سی یوها از اقدامات حوزه درمانی است.

کارشناس مرکز بهداشت با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری در سال ۹۳، مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص سیاست‌های کلی جمعیت گفت: وزارت بهداشت در خصوص کاهش آهنگ رشد جمعیت ۱۶ راهبرد ابلاغ کرد که رصد دقیق آمایش جمعیت و نرخ کلی باروری و همچنین توانمندسازی ذی‌نفعان کلیدی و جمعیت هدف دو راهبرد مشترک میان همه استان‌ها است‌.

وی بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد علاوه بر دو راهبرد مشترک، ارتقاء سلامت مادران، ارتقاء رشد و تکامل همه جانبه کودکان و ارتقاء نرخ باروری در زنان و مردان متاهل را به عنوان دیگر راهبرد جمعیتی مدنظر قرار داده است.

نیک‌اقبال در پایان خاطرنشان کرد: متاسفانه نتوانستیم طبق برنامه فعالیت‌های خود را انجام دهیم و مشکلات اعتباری مانعی برای اجرای برنامه‌ها بود.

همچنین حجت‌الاسلام مسعود داستار رییس دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اختصاص ۳ میلیارد اعتبار برای اجرای برنامه‌های افزایش رشد جمعیت در تذکری یادآور شد، بودجه جمعیت در همین حوزه هزینه شود.

انتهای پیام/۸۲۰۲۴

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد کهگیلویه و بویراحمد با اشاره افزایش جمعیت جمعیت سالمند کاهش جمعیت باروری کلی نرخ باروری نیک اقبال رشد جمعیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۷۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات بیش از ۳۳۲ هزار تن کالای غیرنفتی از کهگیلویه و بویراحمد طی یک‌ماه

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد مدیرکل صنعت معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در سال ۱۴۰۲، ۳۳۲ هزار و ۷۱۲ تن کالای غیرنفتی با ارزش ۳۰ میلیون دلار از استان کهگیلویه و بویراحمد صادر شده است.

سید امیرتیمور موسویان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا افزود: میزان صادرات تولیدی سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل بیش از ۱۰۰ درصد، و میزان کل صادرات با بازرگانان طی این مدت بیش از ۳۰۰ درصد افزایش داشته است.

وی اظهار کرد: کلینکر سیمان، محصولات آرایشی بهداشتی، عصاره شیرین بیان، عصاره های گیاهی، صیفی جات، تره بار، ماهی و موکت کالا های عمده صادراتی استان طی سال ۱۴۰۲ بوده اند.

مدیرکل صنعت معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ کالاهای غیر نفتی استان به کشور های آلمان، آفریقای جنوبی، ترکیه، امارات متحده عربی، افغانستان، جمهوری آذربایجان، عراق و سوئیس صادر می شدند، خاطرنشان کرد: طی این مدت زمان بیشترین حجم صادرات استان به کشور کویت بوده که بالغ بر پنج میلیون دلار کلینکر سیمان به این کشور صادر شده است.

موسویان تصریح کرد: طی سال ۱۴۰۲ به دلیل نبود زیرساخت‌های لازم در گمرک، کالای وارداتی به استان کهگیلویه و بویراحمد نداشته‌ایم.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ صادرات غیرنفتی استان در بخش تولیدی بیش از ۱۰۰ درصد، و در بخش بازرگانان و واحدهای تولیدی در مجموع بالای ۳۰۰ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش داشته است.

مدیرکل صنعت معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه صادرات غیرنفتی استان برای امسال در بخش تولیدی ۱۰ میلیون دلار و در کل ۳۰میلیون دلار هدف گذاری شده است، عنوان کرد: کشورهای آلمان، آفریقای جنوبی، ترکیه، امارات متحده عربی، افغانستان، جمهوری آذربایجان، عراق و سوئیس عمده کشور های هدف صادراتی استان کهگیلویه و بویراحمد هستند.

موسویان تصریح کرد: با توجه به ثبت کوتاژهای واحدهای صادراتی توسط گمرک استان، افزایش صدور کارت بازرگانی و بازاریابی بازرگانان و همین طور پیدا کردن اهداف صادراتی جدید صادرات غیرنفتی استان کهگیلویه و بویراحمد طی سال ۱۴۰۲ شاهد چنین رشدی بوده است.

وی بیان کرد: صادرات واحدهای تولیدی استان کهگیلویه و بویراحمد بالغ بر هشت میلیون دلار است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است / کاهش جمعیت در مرکز استان
  • پایان رنج بیش از ۱۰۰ دانش‌آموز عشایر/ حوزه‌های امتحان کهگیلویه و بویراحمد افزایش یافت
  • پایان رنج بیش از ۱۰۰ دانش‌آموز عشایری/ حوزه‌های امتحان کهگیلویه و بویراحمد افزایش یافت
  • صادرات بیش از ۳۳۲ هزار تن کالای غیرنفتی از کهگیلویه و بویراحمد طی یک‌ماه
  • کاهش نرخ باروری در ایران از چه وقت شروع شد؟
  • شروع کاهش نرخ باروری به حدود دهه چهل برمی‌گردد
  • امدادرسانی هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد به ۲۴۰ سیل زده
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت
  • شمارش معکوس برای تقسیم تهران /استان های غربی و شرقی با محوریت کدام شهرها تشکیل می شود؟
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت/ اصلاح پرداخت تعرفه زایمان