Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی طاهری چهارشنبه در نشست خبری در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درخصوص رویکرد شورای ششم درباره حفاظت از میراث تاریخی بافت قدیم شیراز و چگونگی اجرای طرح توسعه حرم مطهر شاهچراغ(ع) افزود: مدیریت شهری فعلی شیراز دنبال تخریب میراث فرهنگی این شهر نیست زیرا این میراث متعلق به همه مردم و آیندگان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: در سفر اخیر هیات دولت به شیراز به همراه وزیر میراث فرهنگی بازدیدی از بافت قدیم شیراز داشتیم و مقرر شد که این وزارتخانه برای ساماندهی این منطقه و توسعه حرم مطهر همکاری لازم را داشته باشد.
وی اضافه کرد: بعضی خانه های بافت تاریخی شیراز به واقع ارزشمند و میراثی است اما بعضی دیگر که در مجاورت بین الحرمین قرار دارد مخروبه است و هیچ نماد تاریخی و فرهنگی در آن وجود ندارد اما مشخص نیست به چه دلیل در گذشته کد ملی میراث فرهنگی دریافت کرده است و از وزیر میراث فرهنگی تفاضا شد که بررسی مجدد صورت گیرد و اگر بنایی تاریخی نیست تخریب شود تا این منطقه بهسازی شود. 
رئیس شورای شهر شیراز عنوان کرد: در روزهای اخیر موضوع مصوبه تخریب ۲۰۰ خانه تاریخی در سفر اخیر رییس جمهوری مطرح شد که صحت ندارد و چنین طرحی در سفر هیات دولت به فارس مصوب نشده است.
وی تاکید دارد که بناهای تاریخی و میراثی باید حفاظت شود و طرح توسعه حرم مطهر شاهچراغ نیز با حفظ میراث فرهنگی و فضای سبز با تدوین طرحی مهندسی و جامع صورت گیرد.
وی در ادامه به اجرای پروژه‌های بزرگ عمرانی در شیراز اشاره کرد که به دلیل عدم رعایت بعضی مسایل امنیتی و ایمنی مورد استفاده کامل شهروندان قرار نگرفته است.

وی افزود: عملیات عمرانی ساخت بزرگترین شهربازی غرب آسیا در شیراز سالها زمین مانده است و خیلی از پروژه‌ها ازجمله پارک کوهستانی دراک که از جنس نشاط است به دلیل عدم پیاده سازی درست چندان مورد استفاده شهروندان قرار نمی گیرد در صورتیکه می‌توان با گشت زنی مداوم چند پهپاد در این منطقه، امنیت و ایمنی دراک را تامین کرد تا شهروندان با آسودگی خیال از این محیط وسیع بهرمند شوند.
وی به ایجاد کمیسیون سومین حرم اهل بیت (ع) در شورای ششم اشاره کرد و گفت: شیراز باید به تراز سومین حرم اهل بیت برسد.
وی اظهار داشت: در روزهای اخیر به گونه‌ای در فضای مجازی و رسانه‌ای مطرح شده که تنها وظیفه شورای ششم فقط اجرای طرح ۵۷ هکتاری توسعه حرم مطهر شاهچراغ است در صورتیکه اینگونه نیست ‌و سرسبزی، بانشاطی ،ترافیک مناسب و بهبود تراز تجاری، توجه به علم ،ادب و هنر ازجمله شاخص‌های مدنظر این شورا است.
طاهری در بخش دیگر سخنان خود اظهار داشت: مشخص نیست که چه مافیایی پشت پرده است که نمی گذارد در شیراز چهار میدان میوه و تره سردخانه کافی و زنجیره فرآوری محصولات کشاورزی ایجاد شود.
وی ادامه داد: ماهانه قریب به ۱۸ تن ضایعات در میدان میوه و تره بار شیراز تولید می شود که با ایجاد زنجیره فرآوری و سردخانه کافی این موضوع حل خواهد شد.
رئیس شورای شهر شیراز گفت: چاه نفت عوارض ساختمانی منبع درآمدی برای شهرداری است که روزی تمام می شود  و چنانچه قدرت خرید مسکن کاهش پیدا کند میزان صدور پروانه نیز کم شده که امسال در شیراز این کاهش محسوس است و به همین دلیل چندین مرحله تخفیف عوارض اعلام شده اما باید فکری اساسی برای رونق بازار مسکن شود.

رئیس‌جمهوری ۲۲ مهرماه در هفتمین سفر استانی دولت سیزدهم به استان فارس سفر کرد. این سفر با افزون بر ۱۰۰ مصوبه برای توسعه استان با ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار همراه بود.

آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رییسی رئیس‌جمهوری در این سفر در جلسه شورای اداری استان فارس به وزیر میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و استاندار فارس ماموریت داد که نسبت به ساماندهی اطراف حرمین شریفین ( حرم‌های مطهر حضرت شاهچراغ و حضرت سید علاء الدین حسین بن موسی الکاظم (ع) در شیراز اقدام کنند.

وی اظهار داشت: وزیر میراث فرهنگی،‌گردشگری و صنایع دستی در این سفر بازدیدی از طرح توسعه حرم مطهر شاهچراغ داشته است و انشالله با کمک مردم و مسئولان، باید اطراف حرم ‌های مطهر ساماندهی شوند.

برچسب‌ها شورای اسلامی شهر شیراز تخریب بنای تاریخی شیراز میراث فرهنگی شهرداری شیراز پروندهٔ خبری هفتمین سفر استانی رییس‌جمهوری و پیگیری دستاوردهای آن برای فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شورای اسلامی شهر شیراز تخریب بنای تاریخی شیراز شورای اسلامی شهر شیراز تخریب بنای تاریخی شیراز میراث فرهنگی شهرداری شیراز توسعه حرم مطهر شاهچراغ وزیر میراث فرهنگی شهر شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۱۴۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️  در این همایش پروفسور گرون آرون عضو هیات رییسه موسسه تحقیقاتی ایسکارسا و استاد دانشگاه در ترکیه و پروفسور نیلگون الگون عضو تخصصی موسسه ایسکارسا درباره نتایج تحقیقاتشان برحفظ ونگهداری بنا‌های تاریخی سخنرانی کردند
امضای تفاهم نامه همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان سمنان مبنی بر همکاری‌های دوجانبه برای بکارگیری فناوری‌های نوین و حمایت از دانش بنیان‌های این بخش از برنامه‌های این همایش بود
فاطمه داوری مدیر کل دفتر حفظ و احیا بنا‌ها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی و فرهنگی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی این همایش گفت: از ۱۹ هزار بنا و محوطه تاریخی در کشور ۱۴ هزار بنا در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و ازاین رقم ۱۰ هزار بنا درمالکیت بخش خصوصی و مابقی در مالکیت دستگاه‌های دولتی است
داوری با بیان اینکه این بنا‌ها در معرض انواع بحران هاو حوادث طبیعی قرار دارند افزود:در بودجه امسال ۲۰۰ میلیاردتومان به عنوان منابع متمرکز حفاظت از بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی کشور در نظر گرفته شده واما این رقم تا اعتبار مورد نیاز فاصله زیادی دارد و بهمین علت برای جلب مشارکت مردم ازپارسال انجمن خیران میراث فرهنگی فعال شده و تا پایان اردیبهشت هم شعبات استانی این انجمن فعال خواهد شد
مدیر کل دفتر حفظ و احیا بنا‌ها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی و فرهنگی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گفت: چند سالی است مطالعات مربوط به حفظ و الگوسازی بنا‌های تاریخی شیخ علا الدوله سمنانی با تمرکز بر شناخت و تبیین فرایند اجرای این طرح بابهره گیری از فناوری‌های نوین برای الگوسازی در دانشگاه سمنان آغاز و نتایج خوبی نیز حاصل شده شده است. در این همایش هم به همین علت این طرح مطرح و بررسی شد
۶۰۰ بنای تاریخی استان سمنان در فهرست آثار ملی ثبت شده که ازاین تعداد ۴۰۰ بنا مربوط به دوران پیش از قاجار است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • برپایی نمایشگاه «در آستان بقیع»/ تصاویری از حرم‌های مطهر ائمه(ع) قبل و بعد از تخریب
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود