Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، امروز یکی از مهم‌ترین مسائل در آموزش و پرورش، تامین منابع نیروی انسانی است که به یکی از اساسی‌ترین مشکلات و چالش‌های پیش روی این وزارت‌خانه در دولت جدید، تبدیل شده است. تامین نیروی انسانی شامل جذب، آماده سازی، حفظ، نگهداشت و ارتقای دانش و مهارت معلمان می‌شود اما آنچه امروز شاهد آن هستیم نابسامانی و کمبود نیروی انسانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین جهت گفت‌وگویی داشتیم با یکی از کارشناسان این حوزه تا به تحلیل دلایل این اتفاق بپردازیم که در ادامه می‌خوانید.

بیشتر بخوانید تغییر بنیادین در آموزش و پرورش قربانی شاخص محور نبودن سند تحول

ناصر کوهستانی؛ معاون نظارت و هماهنگی امور بین‌الملل وزارت آموزش و پرورش و کارشناس آموزشی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز موضوع نیروی انسانی در آموزش و پرورش را کلاف سردرگمی خواندکه سال‌هاست آموزش و پرورش را دچار چالش کرده است. او در این باره توضیح داد: مشکل کمبود نیروی انسانی در قالب کلاس‌های خالی از معلم با تراکم بالا خود را نمایان کرده است. وزارت آموزش و پرورش در عصر حاضر بر اساس بی‌تدبیری و بی‌برنامگی، بحرانی‌ترین روزگار خود را سپری می‌کند چرا که سالیانه کمتر از ۵۰ هزار نفر معلم جذب می‌کند و در مقابل هم و بیش از ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته دارد و این عدد تا سال ۱۴۰۵ به بیش از ۶۰۰ هزار نفر بازنشسته می‌رسد.

او ادامه داد: اگر نیم نگاهی به تحلیل صد سال تاریخچه استخدام معلمان بیاندازیم، متوجه می‌شویم که تامین نیروی انسانی و تربیت معلمان سابقه‌ای طولانی دارد و اگر به گذشته نگاه کنیم از سال ۱۲۹۷ تا به امروز در راستای تغییر نظام آموزش و پرورش به سبک جدید، جذب نیروی انسانی از طریق تاسیس دارالمعلمین در سال ۱۲۹۷ آغاز و در ادامه با تاسیس دانشسراهای مقدماتی و عالی در سال ۱۳۱۲ تا پیش از انقلاب ادامه پیدا کرد و در سال ۱۳۵۸ با بازنگری در دانشسراها، دانشگاه و مراکز تربیت معلم راه اندازی شدند و در نیمه دهه هشتاد از سال ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۶ با محدودیت و توقف موقت مواجه شد و در سال ۱۳۹۱  با تاسیس دانشگاه فرهنگیان وارد فاز جدیدی در جذب و استخدام معلمان در آموزش و پرورش شدیم که در آغاز با شیب ملایم تعداد کمی دانشجو جذب می‌کرد.

کوهستانی توضیح داد: در ۱۵ سال گذشته جذب نیرو با تامین نیروی انسانی از طریق دوره چهارساله دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی که سالیانه ۲۰ هزار نیرو جذب می‌کنند، انجام می‌شود و یکی دیگر از روش‌های جذب هم می‌توان به جذب از طریق ماده ۲۸ و گذراندن دوره‌های مهارتی یک ساله با  اختصاص ساعات حق التدریس و خرید خدمات آموزش، طرح تمام وقت کردن معلمان در یکی دو سال اخیر، تمدید خدمات نیروهای بازنشسته، جذب سرباز معلم‌ها، به کارگیری آموزش‌یاران  نهضت سوادآموزی و مربیان پیش دبستان که با فشار مجلس و تحصن و اعتراض نیروها استخدام شده‌اند، اشاره کرد که در یک نگاه این شیوه‌ها باعث شد تا با افت و کاهش کیفیت نیروی انسانی مواجه شویم .

سهم ناچیز آموزش و پرورش از تولید ناخالص ملی

ناصر کوهستانی کارشناس آموزش و پرورش با بیان اینکه  این وضعیت و آشفتگی حاصل این است که آموزش و پرورش به عنوان یکی از بزرگ‌ترین دستگاه‌های اجرایی کشور بوده اما در طول سال‌های گذشته سهم ناچیزی از تولید ناخالص ملی داشته است و امروز به عنوان یک اولویت نیست، بیان کرد: به باور متخصصان و کارشناسان، نیروی انسانی محور توسعه پایدار جامعه است که در سال‌های اخیر با بی‌مهری بسیاری مواجه شده و نتیجه آن وضعیت بحرانی امروز است و تنها راه درمان هم بازنگری در جذب و نگهداشت معلمان است؛ پیشنهاد می‌کنیم دولت با یک کار کارشناسی شده به تاسیس مجدد تربیت معلم با ساختار و وظایف جدید بپردازد کماینکه امروز حتی دانشگاه فرهنگیان نیز آنچنان که باید و شاید به رسالت تربیت نیرو به عنوان معلم نمی‌پردازد و در حقیقت دانشگاه فرهنگیان هم به سبک و سیاق مراکز معلم به دنبال تربیت نیروی انسانی نیست .

معاون نظارت و هماهنگی امور بین‌الملل وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت که بی‌توجهی به معیشت معلمان و نقش آنان در تحول آموزش و پرورش یکی از عمده‌ترین دلایل عقب ماندگی نظام آموزشی کشور است . او در این خصوص توضیح داد: مادامی که سه چالش اساسی پایین بودن حقوق و مزایای شغلی، سطح دانش و مهارت حرفه‌ای معلمان و جایگاه و مقام وجود دارد، نمی ‌توانیم انتظار رشد و توسعه در آموزش و پرورش را داشته باشیم.

انتهای پیام/

پرستو خلعتبری کد خبر: 1116725 برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش وزارت آموزش و پرورش دانشگاه فرهنگیان آموزش و پرورش نیروی انسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۳۱۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه به معلمان در اولویت امور قرار گیرد

ایسنا/فارس فرمانده سپاه فجر فارس با اشاره به اهمیت کار آموزش و پرورش برای پیشرفت و ترقی کشور، از تمام فرماندهان سپاه نواحی استان خواست توجه به مسئله معلم را در اولویت قرار دهند.

سردار یدالله بوعلی امروز، ۸ اردیبهشت در دیدار با مدیرکل آموزش و پرورش فارس گفت: رهبر معظم انقلاب از معلمی به عنوان برترین و شریف‌ترین شغل یاد می‌کنند و این بدان جهت است که اگر تربیت خوب محقق شود جامعه پیشرفت خواهد کرد.

وی گفت: اگر قرار است کشور راه پیشرفت و ترقی را طی کند و به آن برسد همه باید به مجموعه آموزش و پرورش و معلمان کمک و یاری برسانند.

فرمانده سپاه فجر استان فارس خطاب به همه فرماندهای سپاه سراسر استان گفت: باید به مسئله توجه به معلم به عنوان اولویت نگاه کنند و از همه ظرفیت‌ها استفاده کنند.

بوعلی تصریح کرد: کمک به آموزش و پرورش باید به نحوی باشد تا این مجموعه در ماموریت ذاتی خود که تعلیم و ‌تعلم و تربیت فرزندان این کشور است موفق شود چراکه سود این کار به همه آحاد جامعه خواهد رسید.

فرمانده سپاه فجر استان فارس گفت: در کنار کارهای شکلی و روزمره گرامیداشت مقام معلم باید به ‌موارد اثرگذار و محتوایی نیز توجه شود چرا که این کارها منجر به ماندگاری تقدیر از معلم خواهد شد.

بوعلی تأکید کرد: از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیانی که در کشور هستند باید برای کمک به آموزش و پرورش در حوزه‌های پژوهشی استفاده شود.

مدیرکل آموزش و پرورش فارس هم در این نشست گفت: انسان خلیفه الهی و اشرف مخلوقات در روی کره زمین هستند و معلمان وظیفه تربیت این افراد را برعهده دارند و به همین دلیل جایگاه معلم جایگاهی والا و بالا است.

فرشید قاسمی با اشاره به بیانات رهبری در خصوص نزدیک شدن به قله‌ها تصریح کرد: معلمان استان فارس در طلیعه روز و هفته بزرگداشت مقام معلم باصعود به قله «بل» در شهرستان اقلید نشان دادند که در مسیر معلمی همواره سخت کوش و در حال صعود هستند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در استان فارس هفته معلم با شعار معلمان ماندگار و برگزیده با هدف ترویج تفکر اندیشه‌های اسلامی خصوصا اندیشه استاد شهید مرتضی مطهری آغاز می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش فارس بیان کرد: دبیرخانه ستاد بزرگداشت مقام معلم در استان فارس از اول بهمن سال گذشته تشکیل شد.

قاسمی به فرایند انتخاب معلم نمونه در استان اشاره کرد و گفت: در مرحله مدرسه‌ای این فرایند نزدیک به ۱۳ هزار و ۲۰۰ معلم مشارکت کردند. در ارزیابی اولیه و در سطح مدارس، تعداد ۸ هزار و ۷۰۰ نفر معلم توسط کمیته‌های ارزیابی به مرحله بعدی راه یافتند.

به  گفته وی، تعداد ۵۴۰ داور در قالب تیم‌های ۳ نفره  معلمان راه یافته به مرحله منطقه‌ای را از جهت مدارک و مستندات و نیز  حضور در کلاس درس آنان، مورد ارزیابی قرار دادند و تعداد ۱۷۷ نفر از معلمان استان به‌عنوان منتخبان منطقه‌ای  معرفی شدند.

قاسمی ادامه داد: این معلمان به مدت ۴روز در مرکز استان حضور پیدا کرده و ضمن ارائه تدریس عملی و حضوری، توسط ۱۵ داور استانی مورد ارزیابی قرار گرفته و در نهایت ۹ نفر از آن‌ها به عنوان منتخب استانی برگزیده شده و به مرحله‌ کشوری راه یافتند.

مدیرکل آموزش وپرورش فارس گفت: در بخش انتخاب معلمان برار در گروه‌های پنجگانه کیفیت بخشی مدارس شامل مدیر، معاون، مشاور، مربی پرورشی و مراقب سلامت نیز  بعد از  انتخاب ۴۵۶ نفر از آن‌ها به عنوان منتخبین منطقه‌ای، تعداد ۳۰ نفر از آن‌ها بر اساس امتیازات مکتسبه توسط اداره‌کل به عنوان برگزیدگان استانی معرفی شدند که از این تعداد، ۵ نفر از آن‌ها به مرحله کشوری راه یافتند.

ایمان ایمانی‌فر، مسئول سازمان بسیج فرهنگیان استان فارس نیز در این جلسه از راه‌اندازی قرارگاه استانی هویت‌افزایی معلم در استان فارس برای اولین بار در کشور خبر داد و گفت:‌ تلاش داریم ارتقای جایگاه و شان معلم در همه برنامه‌ها مدنظر قرار گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی می‌کنیم سال آینده کمبود نیروی انسانی نداشته باشیم
  • جذب بیش از ۱۰۰۰ دانشجو معلم در گیلان
  • پایان چالش کمبود معلم از مهرماه امسال
  • شناسایی ۹۳ هزار معلم نمونه با ارزیابی‌های چندگانه
  • ۴۰ نفر از معلمان زنجانی با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند
  • توجه به معلمان در اولویت امور قرار گیرد
  • تقدیر از معلمان مردمی‌سازی شود
  • هشت معلم نمونه استان ایلام تجلیل می‌شوند
  • معلمان نسبت به مسائل مهم کشور حساسیت ویژه داشته باشند
  • لزوم ایجاد فضا‌های آموزشی و تربیتی در آموزش و پرورش