Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

 زهره الهیان روز دوشنبه در دیدار نصیر عبدالمحسن عبدالله سفیر عراق با اشاره به حسن همجواری و قرابت فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و عراق، ابراز امیدواری کرد تا با وجود علائق مذهبی دوجانبه، تعاملات بین دو کشور در بخش‌های مختلف به ویژه مسائل فرهنگی بیش از پیش گسترش یابد.

به گزارش تین نیوز به نقل از صدا و سیما، وی افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره از ثبات، استقلال، امنیت و ارتقاء جایگاه عراق در منطقه و جامعه بین‌الملل حمایت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی انتخابات اخیر در عراق را در روند سیاسی این کشور مهم خواند و خاطرنشان کرد: انتخابات عراق نماد مردمسالاری در این کشور بود و امیدواریم تا با تشکیل مجلس و دولت این روند ادامه پیدا کند و زمینه توسعه روابط همه جانبه با جمهوری اسلامی ایران را فراهم کند.

وی با خرسندی از انتخاب بی‌سابقه بانوان در پارلمان عراق ابراز امیدواری کرد تا دیدار و گفتگوی نمایندگان زن مجالس دو کشور به توسعه روابط پارلمانی و تقویت تعاملات فیمابین منتهی شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش پارلمان‌ها در توسعه روابط بین کشورها، تاکید کرد: توسعه روابط پارلمانی میان جمهوری اسلامی ایران و عراق، گسترش همکاری‌های دو کشور در عرصه‌های مختلف را به دنبال خواهد داشت که این مهم از طریق دیدار‌ها و گفتگو‌های گروه‌های دوستی پارلمانی دست یافتنی خواهد بود.

وی در ادامه توضیح داد: سطح تعاملات دوجانبه جمهوری اسلامی ایران و عراق در عرصه‌های مختلف مطلوب است و امیدوارم با دولت جدید آقای رئیسی و نگاه مثبت ایشان به توسعه همکاری‌های با کشور‌های همسایه، شاهد توسعه روابط و مناسبات فی‌مابین در بخش‌های مختلف به ویژه در زمینه اقتصادی و تجاری باشیم.

الهیان عرصه گردشگری پزشکی را یکی از زمینه‌های توسعه روابط فیمابین خواند و گفت: با وجود توانمندی‌های ارزنده جمهوری اسلامی ایران در بخش درمان امکان توسعه روابط در این زمینه وجود دارد.

وی لغو روادید فرودگاهی را از توافق‌های ارزشمند میان دو کشور دانست و گفت: امیدواریم تا لغو روادید سفر‌های زمینی بین دو کشور نیز صورت پذیرید تا از این طریق در تردد زائرین تسهیل شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تقدیر از مهمان‌نوازی گرم مردم عراق در سفر زائرین اربعین به این کشور ابراز امیدواری کرد تا وجود مبارک ائمه معصومین در خاک دو کشور زمینه‌ساز توسعه روابط و همکاری‌های فی‌مابین بر مبنای اشتراکات فرهنگی و مذهبی جمهوری اسلامی ایران و عراق شود.

وی در ادامه با اشاره به نگاه خلاف واقع غرب به موضوع حقوق بشر، گفت: امروز حقوق بشر به ابزاری سیاسی در دست برخی کشور‌ها تبدیل شده تا از آن در جهت اعمال فشار بر کشور‌های مستقل نظیر جمهوری اسلامی ایران استفاده کنند.

رییس کمیته حقوق بشر مجلس یکی از موضوعات مهم در زمینه تعاملات بین جمهوری اسلامی ایران و عراق را پیگیری ترور شهید حاج قاسم سلیمانی خواند و تاکید کرد: موضوع شهادت شهید سلیمانی در کمیته حقوق بشر مجلس به طور جدی در حال پیگیری است و امیدواریم با تشکیل مجلس عراق و همچنین پیگیری‌های قضایی در این کشور، به نتایج مثبتی در این زمینه دست پیدا کنیم و شاهد مجازات عاملین این جنایت باشیم.

نصیر عبدالمحسن عبدالله سفیر عراق در جمهوری اسلامی ایران نیز در ادامه این دیدار با اشاره به سطح مناسبات دو کشور، گفت: امیدواریم با دیدار‌ها و گفتگو‌های دوجانبه سطح همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران و عراق بیش از پیش گسترش پیدا کند.

وی با بیان اینکه عراق علاقمند به توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران است، تصریح کرد: با تشکیل مجلس در عراق سطح همکاری‌ها با جمهوری اسلامی ایران در عرصه‌های مختلف گسترش پیدا خواهد کرد.

سفیر عراق در جمهوری اسلامی ایران در خصوص پرونده ترور شهید سلیمانی، خاطرنشان کرد: کمیته مشترکی بین جمهوری اسلامی ایران و عراق جهت پیگیری جدی و سریع ترور شهید حاج قاسم سلیمانی تشکیل شده است که در سفر اخیر وزیر دادگستری عراق به ایران نیز بر این موضوع تاکید شد و امیدواریم نتایج مثبتی در سریع‌ترین زمان ممکن حاصل شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی لغو روادید عراق جمهوری اسلامی ایران و عراق توسعه روابط همکاری ها حقوق بشر دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۶۴۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟

فرارو- جمعه گذشته تهران میزبان دومین "اجلاس بین المللی ایران و آفریقا" بود. نشستی که با حضور مقام‌های ارشد بیش از ۳۰ کشور آفریقایی به ویژه وزرای اقتصاد برگزار شد. بسیاری از تحلیلگران معتقدند که این قبیل نشست‌ها می‌توانند مقدمه‌ای برای وقوع تغییرات مثبت در روابط خارجی و به طور خاص دیپلماسی اقتصادی باشند.

به گزارش فرارو؛ در این راستا، یکی از نکاتی که چندین سال است از سوی کارشناسان مسائل راهبردی و تحلیلگران به عنوان نقدی به سیاست خارجی ایران مطرح شده، غافل شدن از برخی حوزه‌های جغرافیایی در عرصه سیاست خارجی و صرفا تمرکز بر برخی مناطق و کشور‌های خاص است. موضوعی که در برخی موارد در بزنگاه‌های تاریخی موجب وارد آمدن آسیب‌ها و خساراتی شده است.

با این همه، دولت سیزهم از زمان آغاز به کار خود در سال ۱۴۰۰، تمرکز ویژه‌ای بر توسعه روابط با مناطق مغفول در حوزه سیاست خارجی ایران معطوف کرده است. ابراهیم رئیسی در دو نوبت در قالب تور‌هایی به کشور‌های آفریقایی سفر انجام داده و توسعه روابط با آفریقایی‌ها را یکی از محور‌های اصلی سیاست خارجی دولت سیزدهم توصیف کرده است.

معادله‌ای که در قالب نشست بین المللی اخیر ایران و آفریقا نیز نمود‌های عینی‌تری گرفته است. با این همه، واقعیت این است که اقبال به توسعه روابط با کشور‌های آفریقایی در شرایط حاضر، به طور خاص تحت تاثیر ۳ مولفه مهم و محوری است.

۱. بازارِ رو به رشد کشور‌های آفریقایی

قاره آفریقا جمعیتی بیش از یک میلیارد نفر را در خود جای داده و بسیاری از تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که شاخص‌های اقتصادی در شمار قابل ملاحظه‌ای از کشور‌های افریقایی رو به رشد بوده و پالس هاس مثبتی را در مورد آینده این دسته از کشور‌ها به ویژه در حوزه اقتصادی مخابره می‌کنند.

در حقیقت، هم جمعیت این قاره چشمگیر است و هم درآمد خانوار‌ها در آن رو به بهبود است. این دو مولفه در نوع خود کشور‌های آفریقایی را به یک بازارِ هدف بسیار مناسب برای بسیاری از کشور‌های جهان تبدیل می‌کنند. ایران نیز با توجه به ظرفیت‌های صنعتی و تولیدی خود از این قاعده مستثنی نیست. می‌تواند کالا‌های ساخت خود را که از کیفیت بین المللی برخوردارند و البته کشور‌های آفریقایی می‌توانند آن‌ها را در مقایسه با نمونه‌ای مشابه خارجی، با قیمت کمتری تهیه کنند، به آفریقا صادر کند.

موضوعی که هم برای ایران و هم ملل آفریقایی حامل نفع و سود است.

۲. کسب حمایت موثر سیاسی در عرصه بین المللی

بلوک کشور‌های آفریقایی از وزن قابل توجهی در نهاد‌ها و سازمان‌های بین المللی برخوردارند. آفریقا چیزی در حدود ۵۴ کشور را در خود جای داده که آن‌ها در جنبش عدم تعهد، گروه ۷۷، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، و دیگر نهاد‌های بین المللی، بازیگران مهم و تاثیرگذاری هستند.

در این چهارچوب، ایران به واسطه توسعه پیوند‌های سیاسی و اقتصادی خود با بلوک کشور‌های آفریقایی می‌تواند روی کارتِ رای‌دهی آن‌ها در نهاد‌های بین المللی حساب ویژه‌ای باز کند. موضوعی که یک برگ برنده موثر  به حساب می‌آید. این مساله به ویژه در بحبوحه تشدید تنش‌ها و رقابت‌های ژئوپلیتیک و ایدئولوژیک بین المللی، از ابعاد جدی تری نیز برخوردار می‌شود.

۳. توسعه نفوذ بین‌المللی ایران در قالب یک قدرت منطقه‌ای

در نهایت باید به این مساله نیز اشاره کرد که ایران در منطقه غرب آسیا یک قدرت قابل توجهِ منطقه‌ای است. این کشور به عنوان یک قدرت منطقه‌ای، طرح و برنامه‌هایی برای توسعه نفوذ خود دارد. مساله‌ای که در عرصه روابط بین الملل برای هر بازیگر دیگری غیر از ایران نیز امری طبیعی محسوب می‌شود.

حال در این میان، اشتراکات تاریخی و فرهنگی ایران و برخی ملل آفریقایی و در عین حال وجود ظرفیت‌های نرم فرهنگی نظیر حضور شیعیان در برخی کشور‌های آفریقایی و یا مهاجرت تاریخی برخی اقوام ایرانی به کشور‌های آفریقایی، بستر‌های مناسبی را نیز برای توسعه نفوذ ایران در میان کشور‌های آفریقایی ایجاد کرده اند.

بستر‌ها و ظرفیت‌هایی که تاکنون مورد بی توجهی بوده اند و حال توجه به آن ها، یکی از الزاماتی است که با توجه به افزایش وزن و قدرت منطقه‌ای و بین المللی ایران، از اهمیت بسیار زیادی برخودار می‌شوند. معادله‌ای که موجب شده تا بار دیگر قاره آفریقا مورد توجه تصمیم سازان حوزه سیاست خارجی ایران قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • وزیر نیرو:ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • استفاده از منابع مسدودی آزاد شده ارزی کلید خورد | ارز حج امسال از این طریق به کشور عربستان منتقل شد
  • امیرعبداللهیان: توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است
  • تاکید وزیر راه و شهرسازی به توسعه ناوگان هوایی ایران
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • مخبر: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است
  • همکاری‌ های ایران و کوبا در حوزه حمل‌ ونقل توسعه می‌یابد
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است