Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@02:31:20 GMT

چرا بنگلادش هم از توسعه بندر چابهار سود می‌برد

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۹۷۳۶۹

چرا بنگلادش هم از توسعه بندر چابهار سود می‌برد

به گزارش خبرنگار اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس، به نقل از داکاتریبون، طی چند ده سال گذشته هند بارها از پاکستان خواسته تا شرایط را برای حمل و نقل زمینی و دسترسی این کشور به ایران و دیگر کشورها فراهم کند و در عوض از محل این ترانزیت میلیون‌ها دلار سود ببرد اما پاکستان هیچ وقت با این مسأله موافقت نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین خاطر هندی‌ها به فکر راه جایگزین افتاده و با توسعه بندر چابهار به سمت دور زدن پاکستان رفتند. تا پیش از جدا شدن هند پاکستان و بنگلادش از یکدیگر در سال 1947 ایران، هند و افغانستان سال‌ها بود که با همدیگر همسایه بودند و تمام این سه کشور روابط قویی را در حوزه‌های فرهنگی، تاریخی و مدنی با یکدیگر دارند.

به همین خاطر نباید نسبت به از سرگیری این روابط نگران چیزی بود. بندر چابهار در سواحل دریای عمان و در نزدیکی مرز ایران با پاکستان قرار دارد و یکی از بزرگ‌ترین بنادر اقیانوسی ایران در شرق تنگه هرمز قرار دارد. این بندر از طریق یک بزرگراه به افغانستان متصل است و نزدیکترین بندری است که هندی‌ها می‌توانند برای دسترسی به کشورهای آسیای میانه بعد از کراچی و گوادار از آن استفاده کنند.

طرف ایرانی هم تمام زیرساخت‌ها را برای تسهیل تجارت و حمل و نقل در این کریدور فراهم کرده است. این مسأله می‌تواند به نفع بنگلادشی‌ها هم باشد چرا که دو بندر این کشور به بنادر هند متصل است.

در واقع بنگلادشی‌ها می‌توانند از محل اتصال به بندر چابهار به کریدور حمل و نقل بین‌المللی شمال به جنوب دسترسی پیدا کنند که این مسأله فرصتی خواهد بود برای افزایش صادرات طرف بنگلادشی.

اخیراً نیز سفیر بنگلادش در ایران هم طی سفری به بندر چابهار گفت روابط تجاری بین دو کشور می‌تواند به توسعه تجارت در  جنوب آسیا کمک کند.

وی گفت: بنگلادش به دنبال گسترش کشتیرانی با ایران است و این مسأله فرصت خوبی برای سرمایه‌گذاران و تجار بنگلادشی به شمار می‌رود.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: بنگلادش هند بندر چابهار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۹۷۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موج گرمای کم‌ سابقه در آسیا و تعطیلی مدارس

جنوب و جنوب شرق آسیا طی هفته گذشته درگیر موج گرما بودند و دما در این مناطق تا ۴۵ درجه سانتیگراد نیز بالا رفت.

به گزارش ایسنا، همچنین در پی صدور هشدارهای سلامتی، هزاران مدرسه در کشورهای مختلف در این منطقه مجبور به تعلیق کلاس‌های حضوری خود شدند.

از فیلیپین تا تایلند و هند تا بنگلادش، کارشناسان هواشناسی هشدار دادند که ممکن است دما در روزهای آینده از ۴۰ درجه سانتیگراد فراتر رود.

در فیلیپین، مقامات دولتی کلاس های حضوری در تمام مدارس دولتی را به دلیل گرما به مدت دو روز تعلیق کردند.

پس از اینکه دمای هوا روز شنبه در «مانیل»، پایتخت فیلیپین در این فصل از سال به رکورد ۳۸.۸ درجه سانتیگراد رسید، انتظار می‌رود هوای گرم تا اواسط ماه مه ادامه داشته باشد.

در همین حال در بنگلادش هم مدارس پنج منطقه از جمله «داکا»، پایتخت این کشور به دلیل موج گرما تعطیل باقی ماندند.

این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که اداره هواشناسی این کشور هشدار گرمای جاری را از روز یکشنبه به مدت ۷۲ ساعت تمدید کرد.

گفته می‌شود حداقل هشت نفر از جمله دو معلم مدرسه در روز یکشنبه در شش منطقه از جمله داکا جان خود را از دست دادند.

بر اساس گزارش اداره هواشناسی بنگلادش، امواج گرما به مدت ۲۹ روز تا روز دوشنبه سراسر کشور را تحت تاثیر قرار داد که طولانی ترین موج گرمای ثبت شده در تاریخ این کشور از سال ۱۹۴۸ میلادی تاکنون است.

تایلند هم تحت تاثیر موج گرما قرار گرفته است. گرمازدگی امسال حداقل جان ۳۰ نفر را در تایلند گرفته است.

همچنین در کامبوج، میانمار و ویتنام هم کارشناسان هشدار دادند که دمای هوا در روزهای آینده ممکن است از ۴۰ درجه سانتیگراد فراتر رود.

به گزارش آناتولی، دمای جهانی در سال گذشته به بالاترین حد خود رسید و سازمان ملل اعلام کرد آسیا با سرعتی ویژه در حال گرم شدن است.

میزان گرم شدن زمین در طولانی‌مدت اکنون در مقایسه با دوران پیشاصنعتی زمین، پیش از انقلاب صنعتی و دورانی که بشر هنوز استفاده از سوخت‌های فسیلی را شروع نکرده بود، حدود ۱.۱ تا ۱.۲ درجه سانتی‌گراد است.

هرچند جهان با وجود همه تلاش‌ها برای مهار گازهای گلخانه‌ای در مسیر رسیدن به میزان افزایش دمای حدود ۲.۵ درجه سانتی‌گراد تا سال ۲۱۰۰ است. سازمان ملل اعلام کرده است که حفظ حد ۱.۵ درجه سانتی‌گراد افزایش دما به سرعت در حال ناممکن شدن است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تا پرتاب ماهوار از پایگاه فضایی چابهار وقت زیادی باقی نمانده
  • تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری
  • تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری در حوزه استاندارد
  • وعده ریل پایه شدن بندر چابهار در آینده‌ ای نزدیک
  • آتش سوزی ۲ فروند لنج در بندر شهدای هفت تیر چابهار
  • بندر چابهار در آینده نزدیک یک بندر ریل پایه خواهد شد
  • آتش‌سوزی ۲ فروند لنج در بندر شهدای هفت تیر چابهار/ یک نفر فوت کرد
  • آتش‌ سوزی ۲ فروند لنج در چابهار؛ یک نفر فوت کرد
  • آتش سوزی ۲ فروند لنج در بندر شهدای هفت تیر چابهار | فوت یک نفر و خسارت سنگین مالی به صیادان
  • موج گرمای کم‌ سابقه در آسیا و تعطیلی مدارس