Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-29@07:22:20 GMT

پیش‌شرط مجلس برای حذف ارز 4200 تومان اعلام شد

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۰۷۴۹۷

پیش‌شرط مجلس برای حذف ارز 4200 تومان اعلام شد

محمد مهدی مفتح سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ، درباره حذف ارز 4200 تومانی اظهار داشت: در طی سالیان اخیر در حوزه ارز که معادل ریالی آن ارتباط مستقیمی با مسائل سیاسی کشور به ویژه در تقابل با آمریکای جنایتکار دارد، با اشکالات مختلفی مواجه بوده‌ایم که توانسته مشکلاتی را ایجاد کند.

وی افزود: بعد از آنکه قیمت ارز در داخل بالا رفت و تأثیرات زیادی را بر قیمت کالاها گذاشت، موجب افزایش قیمت قابل توجه اجناسی مانند یونجه، کنجاله، نهاده‌های دامی و کالاهای اساسی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: با افزایش قیمت ارز امکان افزایش دستمزدها در کشور وجود نداشت؛ چراکه منابع مالی لازم برای این موضوع وجود نداشت، این در حالی است که همین موضوع منجر به فشار بر مردم به دلیل افزایش قیمت کالاها شد و زندگی روزمره تحت‌الشعاع قرار گرفت.

مفتح تصریح کرد: در دولت سابق تصمیم به تعیین قیمت خاصی برای تامین کالاهای اساسی با قیمت مرجع ارز 4200 تومان گرفتند.

وی افزود: با توجه به اینکه قیمت ارز مرتب افزایش پیدا می‌کند و اختلاف قیمت بین واردات کالاهای اساسی با ارز 4200 تومانی و قیمت فعلی اجناس و کالاها در بازار قابل توجه است، به این نتیجه رسیدیم که انحرافاتی در عمل به منظور حمایت از مردم صورت گرفته است.

سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: کالاهای اساسی که با ارز 4200 تومانی وارد شده، با همان قیمت به دست مصرف کننده نرسید و باعث شد که کارشناسان عدم تأثیرپذیری تخصیص این ارز را اعلام کنند؛ چرا که این انحرافات بسیار زیاد است و مصرف کننده نهایی از این مسأله منتفع نمی‌شود.

مفتح گفت: یکی از روش‌هایی که در دولت فعلی در حال بررسی است آن است که ارز 4200 تومانی حذف شود و کالاهای اساسی با ارز آزاد وارد شود و مابه التفاوت آن به مصرف کننده نهایی را در قالب پرداخت یارانه و با استفاده از روش‌های الکترونیکی بدهند.

وی خاطرنشان کرد: دامدار و کشاورز وقتی نیازمند کنجاله است و هم اکنون در بازار آن را با قیمت بالاتری خریداری می‌کند، بعد از اصلاح ارز 4200 تومانی یارانه لازم را از دولت دریافت خواهد کرد ولی واردات نهاده‌های دامی با ارز 4200 تومانی حذف خواهد شد و این نهاده با ارز آزاد وارد کشور می‌شود که عملا در این موضوع نه فاصله قیمتی وجود دارد و نه رانتی و انحرافی.

سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: اگر زیرساخت لازم برای این موضوع وجود داشته باشد و بتوانیم به خوبی این موضوع را کنترل کنیم، قطعا حذف ارز 4200 تومانی تأثیری بر قیمت اجناس و کالاها در بازار نخواهد داشت.

مفتح اضافه کرد: لایحه اصلاح حذف ارز 4200 تومانی بایستی به صورت کامل و جامع دیده شود و کالاهایی که مشمول این طرح می‌شوند، بایستی به خوبی رصد شده تا به دست مصرف کننده نهایی برسد تا دولت بتواند حمایت لازم را از مصرف کننده به منظور پرداخت مابه التفاوت داشته باشد.

وی ادامه داد: اگر دولت آقای رئیسی مطمئن از ارائه لایحه حذف ارز 4200 تومانی از واردات کالاهای اساسی باشد و این تضمین را به مجلس یازدهم بدهد که هیچ تأثیری بر قیمت کالاهای اساسی نخواهد داشت و مابه  التفاوت هم به طور صحیحی به مردم پرداخت خواهد شد و انحرافی هم در این مسیر وجود نخواهد داشت، نمایندگان راضی به تصویب حذف این ارز خواهند بود، اما بایستی تمامی ابعاد و جوانب آن در نظر گرفته شود. هم اکنون لایحه حذف ارز 4200 تومنی از کالاهای اساسی در معاونت اقتصادی ریاست جمهوری در حال تدوین است و به احتمال زیاد این معاونت این موضوع را به صورت دقیق نظارت خواهد کرد.

سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در پایان گفت: حذف ارز 4200 تومانی نبایستی به هیچ وجه باعث افزایش قیمت شیر، مرغ، تخم مرغ، گوشت و کالاهای اساسی شود. در غیر این صورت مجلس یازدهم با ابزارهای قانونی به این موضوع نگاه خواهد کرد البته اگر مدل حذف این ارز به خوبی در دولت دیده شود، قطعا نباید شاهد گرانی‌ها در این بخش باشیم.

23217

کد خبر 1570541

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی ارز سخنگوی کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس حذف ارز 4200 تومانی کالاهای اساسی افزایش قیمت مصرف کننده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۰۷۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقاضای بررسی لایحه توسعه سواحل مکران اعلام وصول شد

تقاضای بررسی لایحه اساسنامه توسعه سواحل مکران طبق اصل ۸۵ قانون اساسی امروز - یکشنبه - در صحن علنی مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمد رشیدی عضو هیات رئیسه مجلس در جلسه علنی امروز یکشنبه _۹ اردیبهشت_ مجلس شورای اسلامی تقاضای بررسی لایحه اساسنامه توسعه سواحل مکران طبق اصل ۸۵ قانون اساسی در راستای اجرای ماده ۱۶۴ آیین داخلی مجلس اعلام وصول شد.

طبق اصل ۸۵ قانون اساسی، سمت نمایندگی قائم به شخص است و قابل واگذاری به دیگری نیست. مجلس نمی‌تواند اختیار قانون‌گذاری را به شخص یا هیأتی واگذار کند ولی در موارد ضروری می‌تواند اختیار وضع بعضی از قوانین را با رعایت اصل هفتاد و دوم به کمیسیون‌های داخلی خود تفویض کند، در این صورت این قوانین در مدتی که مجلس تعیین می‌کند به صورت آزمایشی اجرا می‌شود و تصویب نهایی آنها با مجلس خواهد بود.

منبع: ایرنا

کد خبر 748698

دیگر خبرها

  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟
  • تقاضای بررسی لایحه توسعه سواحل مکران اعلام وصول شد
  • تحمیل فراقانونی کردن سلطنت در قانون اساسی
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی