Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@02:17:01 GMT

بازار زعفران دست کیست؟

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۱۶۵۶۶

بازار زعفران دست کیست؟

ایسنا/خراسان جنوبی مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی با بیان اینکه مراکز حمایتی فعال می‌شوند تا کشاورز دچار ضرر نشود و زعفران روی دستش نماند، افزود: در حقیقت قیمت اعلام شده قیمت پایینی است، اما اگر کشاورز زعفران خود را تحویل دهد با قیمت بالاتری با او معامله می‌کنیم.

فصل پاییز برای کشاورزان خراسان جنوبی، فصل پربرکتی است چراکه محصولاتی چون زعفران و زرشک را که در دنیا بی نظیر است، برداشت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، کشاورزان اول صبح شروع به کار می‌کنند و قبل از اینکه آفتاب طلوع کند به جمع آوری گل‌ها پرداخته چرا که کار را راحت تر می‌سازد و به صورت خویشاوندی کار خود را پیش می‌برند. از برداشت راضی و کیفیت محصول درجه یک را حاصل جمع آوری به موقع محصول در راستای از بین نرفتن رایحه زغفران می‌دانند.

کشاورزان در راستای خشک کردن زعفران ابتدا آنها را بر روی یک پارچه سفید قرار داده و بعد از یک یا دو روز خشک می‌کنند. کار زعفران دشوار است اما فروش خوب آن می تواند خستگی را از تن کشاورزان بیرون کند.

اکنون برداشت گل‌های ارغوانی زعفران در مناطق سردسیر خراسان جنوبی آغاز شده و بیش از ۳۲ هزار زغفرانکار را در مزارع مشغول به کار کرده است. امسال در طرح خرید حمایتی این طلای سرخ هزار میلیارد تومان تسهیلات ابلاغ شده تا مایه دلگرمی زعفرانکاران باشد. کشاورزان به همراه خانواده‌هایشان تا نیمه آذر با مشغول چیدن گل‌های زعفران هستند.

وحید ضیائیان احمدی، مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به خرید حمایتی از کشاورزان، گفت: در این نوع خرید، امکان برگشت دادن زعفران به کشاورزان فراهم شده و کشاورزان نباید نگران باشند چراکه ما زعفران را به حالت امانت از کشاورز می‌گیریم و کشاورزان تا سه ماه فرصت دارند زعفران را پس بگیرند.

وی افزود: امسال به منظور حمایت از زعفران کاران، مراکز خرید حمایتی زعفران در پنج شهرستان بیرجند، قاین، سرایان، فردوس و  بشرویه راه‌اندازی شده است تا کشاورزان در هر شهرستان به راحتی فروش را داشته باشند.

وی افزود: این مراکز هر روزه از ساعت ۸ صبح الی ۱۶ آماده دریافت زعفران است؛ روند خرید نیز بدین شکل است که زعفران دریافتی از کشاورزان پس از نمونه برداری در حضور کشاورز پلمپ و نمونه‌ها برای تعیین لول و نوع زعفران و میزان مرغوبیت آن به آزمایشگاه‌های طرف قرارداد ارسال می‌شود.

مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی گفت: سپس بعد از دریافت نتیجه نمونه ارسالی و تعیین نوع زعفران قیمت خرید به کشاورز اعلام می‌شود و در صورت موافقت، خرید نهایی صورت گرفته و بهای زعفران در کوتاه ترین مدت کامل به حساب کشاورز واریز می‌شود.

ضیائیان احمدی ادامه داد: در حال حاضر قیمت‌های موجود در بازار زعفران بیشتر از قیمت اعلامی از شورای قیمت گذاری بوده لذا تعاون روستایی در حال مذاکره با تجار و صادر کنندگان عمده زعفران برای خرید توافقی زعفران با قیمت روز بازار است.

وی با بیان اینکه مراکز حمایتی فعال می‌شوند تا کشاورز دچار ضرر نشود و زعفران روی دستش نماند، افزود: در حقیقت قیمت اعلام شده قیمت پایینی است، اما اگر کشاورز زعفران خود را تحویل دهد با قیمت بالاتری با او معامله می‌کنیم، اما اکنون زعفران کاران کمی برای فروش مراجعه کرده اند.

ضیائیان احمدی ادامه داد: مراکز حمایتی ایجاد می‌شوند تا کف قیمت را تعیین کنند و مراقب هستند تا قیمت پایین‌تر از این حد نیاید و از طرفی تا زمانی که قیمت‌ها در بازار مطلوب است، این مراکز نیازی نیست فعالیت کنند؛ اکنون زعفران در بازار نسبت به سال گذشته وضعیت بهتری دارد و روز گذشته زعفران نگین تا ۳۰ هرزار تومان نیز در بازار معامله شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی زعفران جهاد كشاورزي تعاون روستایی خراسان جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۱۶۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با بودجه ۳میلیارد تومانی در کجای پایتخت می‌توان خرید؟/ جدول قیمت‌ها

به گزارش خبرآنلاین،فروردین امسال توقع مدنظر دلالان از بازار مسکن شهر تهران برآورده نشد. آن‌طور که واسطه‌های ملکی می‌گویند گروهی از متقاضیان سرمایه‌گذاری در بازار ملک که به شکل سنتی از نیمه دوم فروردین فعالیت خود را به منظور ارزیابی وضعیت این بازار آغاز می‌کنند با این برآورد که بازار مسکن در سال جاری ظرفیت رشد چندانی در مقایسه با بازارهای رقیب ندارد از خرید ملک منصرف شدند.

ایسنا در خبری نوشت:در حال حاضر تقاضای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن کاهش محسوسی در مقایسه با سال‌های گذشته دارد. با این حال به گفته مشاوران املاک، عده‌ای از بخر و بفروش‌ها فایل‌های زیر قیمت را در مناطق شمالی تهران خریداری و با سود بیش از نرخ تورم، آپارتمان مدنظر را فایل می‌کنند.

مقاضای مصرفی خرید مسکن نیز پس از رشدهایی که از اواخر سال ۱۳۹۶ آغاز شد و ادامه یافت به نوعی از بازار حذف شده است. با این اوصاف به نظر می‌رسد بازار ملک در اردیبهشت کم‌رونق‌تر از مدت مشابه سال گذشته باشد.

دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!

فروردین سال گذشته تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی در پایتخت ۱۷۵۷ فقره بود. اردیبهشت نیز ۴۳۵۹ فقره خرید و فروش آپارتمان در تهران انجام شد. اسفند ۱۴۰۲ این تعداد ۶۱۷۹ فقره بود.

درخصوص قیمت نیز طبق اعلام بانک مرکزی، میانگین قیمت هر متر مربع مسکن شهر تهران در فروردین و اردیبهشت پارسال به ترتیب ۶۶.۴ میلیون و ۷۵.۳ میلیون تومان بود. این رقم تا پایان سال به ۸۱.۴ میلیون تومان رسید که در مقایسه با اسفند سال قبل از آن ۲۴.۸ درصد رشد یافت.

با توجه به تورم عمومی حدود ۴۰ درصد و رشد حدود ۲۴ درصدی قیمت مسکن در پایتخت ارزیابی کارشناسان و فعالان بازار مسکن این است که این بازار از ظرفیت لازم برای رشد برخوردار نیست.

بیشتر بخوانید: پیش‌بینی ترسناک یک کارشناس بازار مسکن/ احتمال افزایش ۴۰ درصدی اجاره

یکی از مشاوران املاک فعال در منطقه ۱ تهران درخصوص وضعیت بازار ملک در اردیبهشت به ایسنا گفت: بازار مسکن بی‌مشتری است. با وجود آن‌که در مناطق شمالی تهران بعضا میزان افزایش قیمت آپارتمان با نرخ دلار سنجیده می‌شود امسال میزان رشد آن به اندازه بازار ارز نبوده است. قیمت‌های پیشنهادی تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درصد نسبت به اسفند بالا رفته، اما خریدار وجود ندارد.

وی افزود: در منطقه ۱ میزان خرید و فروش، قیمت را تعیین نمی‌کند بلکه دلالان به منطقه قیمت می‌دهند. یک سری سرمایه‌گذار، واحدها را خریداری می‌کنند و اجاره هم نمی‌دهند. برای آن‌که مالیات خانه خالی مشمولشان نشود مثل ماشین، آپارتمان را با سند وکالتی واگذار می‌کنند. بخر و بفروش‌ها بین خودشان معامله می‌کنند، ولی سند نمی‌زنند.

یکی از واسطه‌های ملکی در جنوب شرق تهران نیز گفت: با آمدن سال جدید، قیمت ملک مقداری تغییر کرد، ولی تعداد مشتری تغییر چندانی نکرد. البته رکود به شدت پارسال نیست. در دفتر ما تقریبا هفته‌ای یک مبایعه‌نامه (خرید و فروش) امضا می‌شود، اما این‌طور نیست که بگوییم بازار رونق گرفته است. نرخ‌های اعلامی مالکان هم ۱۰ تا ۱۵ درصد تغییر کرده، ولی هنوز تثبیت نشده است.

منبع : ایسنا

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900639

دیگر خبرها

  • با بودجه ۳میلیارد تومانی در کجای پایتخت می‌توان خرید؟/ جدول قیمت‌ها
  • وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • آپارتمان‌های تهران بدون مشتری ماند؛ قیمت مسکن متری چند؟
  • فروش اقساطی خودرو کارکرده؛ رونمایی از تب جدید معاملات خودرویی
  • خرید بیش از ۵۶۰ هزار تن گندم در خوزستان
  • دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • راه ارتباطی ۳۵۰ روستای خراسان جنوبی بازگشایی شد
  • مشارکت مردمی در بهزیستی خراسان جنوبی ۱۱۶ درصد افزایش یافت
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت خودرو در روز‌های آینده؛ زمان خرید خودرو هست یا خیر؟