Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-28@21:13:02 GMT

چالش‌های موج پنجم کرونا در ترکیه

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۴۵۹۶۴

چالش‌های موج پنجم کرونا در ترکیه

کندی سرعت روند واکسیناسیون و بی اعتنایی بخش مهمی از جامعه به ماسک و فاصله اجتماعی، موضوعاتی هستند که مقامات بهداشتی ترکیه را نگران کرده‌اند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، شمار مبتلایان و تلفات بیماران کرونایی در ترکیه، کاهش چشمگیری پیدا نکرده و بسیاری از اطبا و متخصصین، معتقدند که باید بدون تردید و درنگ، برای همه گروه های سنی، تزریق دوز سوم نیز عملی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، هنوز هم اقلیتی وجود دارند که نه تنها برای دوز سوم، بلکه در برابر دوز اول و دوم نیز مقاومت می کنند.

همچنان که در گزارش پیشین تسنیم مورد اشاره قرار گرفت، کار به جایی رسیده که برخی از ضدواکسن ها، درخواست رسمی خود را برای تاسیس حزب به وزارت کشور ترکیه ارائه داده اند و می خواهند به شکل آشکار و قانونی، نه تنها با واکسن، بلکه با ماسک نیز مبارزه و مقابله کنند!

در چنین شرایطی است که کندی سرعت روند واکسیناسیون و بی اعتنایی بخش مهمی از جامعه به ماسک و فاصله اجتماعی، موضوعاتی هستند که مقامات بهداشتی ترکیه را نگران کرده اند.

مرگ در مدار 200 نفره

وزارت بهداشت ترکیه آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا و ابتلا و تلفات آن را به شرح زیر اعلام کرد:

در 24 ساعت گذشته 359 هزار و 560 آزمایش کووید 19 در ترکیه انجام شد که نتیجه آن در 28 هزار و 662 نفر مثبت بود.

در شبانه روز گذشته 196 نفر از بیماران کرونایی جان باختند.

در بازه زمانی 24 ساعته 28 هزار و 859 نفر بهبود یافتند.

یکی از دلخوشی های وزارت بهداشت ترکیه این است که از چند هفته پیش و به دنبال گسترده شدن عملیات واکسیناسیون در 81 استان این کشور، نسبت بین خروجی و ورودی یعنی بهبودیافتگان و مبتلایان جدید، تقریباً برابر است.

این نسبت در آمارهای دیروز هم صدق می کند و شمار بهبودیافتگان، حتی از بیماران جدید هم، اندکی فراتر رفته است. با این حال، ثابت ماندن نرخ فوت بیماران بین عدد 180 نفر تا 210 نفر در شبانه روز در یک روند نسبتاً طولانی، برای مقامات وزارت بهداشت ترکیه، موضوعی نگران کننده تلقی می شود.

میزان دریافت‌کنندگان دوز دوم واکسن در میان جمعیت بالای 18 سال به آماری معادل 79.49 درصد رسیده و میزان دریافت‌کنندگان دوز اول واکسن 89.73 درصد بوده است.

میزان واکسن تزریق شده در ترکیه تاکنون به عدد 117 میلیون و 723 هزار و 821 دوز رسیده است. (جمعیت ترکیه نزدیک به 84 میلیون نفر است.)

فخرالدین کوجا، وزیر بهداشت ترکیه، در حساب کاربری خود در شبکه‌های اجتماعی چنین نوشت:«تعداد موارد فعال بیماران ما تقریباً 450 هزار و 126 مورد است. یادآور می‌شویم افرادی که نتایج آزمایششان مثبت شده است، صرف‌نظر از درد و مشکلاتشان، باید کاملاً شرایط ایزوله را رعایت کنند. چرا که این موضوع به منظور جلوگیری از گسترش بیماری اهمیت حیاتی دارد و موفقیت ما در مبارزه با اپیدمی، بستگی به احساس مسئولیت مشترک همه ما دارد.»

ترس از موج پنجم

پروفسور  دکتر  مهمت جیحون رئیس بخش بیماری های عفونی دانشکده پزشکی حاجت تپه استانبول گفته است: «اگر تدابیر لازم را اتخاذ نکنیم، باز به روزهای بسیار سخت باز خواهیم گشت و آن وضعیت خطرناک چند ماه قبل را تجربه خواهیم کرد. ما باید وضعیت آماری خود را با موج چهارم اروپا مقایسه کنیم. وضعیت اروپا به این شکل بود که هنوز موج چهارم پایان نیافته بود که به یک باره، موج پنجم نیز آغاز شد. در ترکیه نیز ما شاهد افزایش موارد ابتلا هستیم و بعد از مقطعی کوتاه، می بینیم که با ثابت ماندن میزان ابتلا در همان ارقام بالا، شرایط برای پرسنل درمان، سخت تر می شود. امر ناکافی بودن تدابیر و محدودیت ها، افزایش ازدحام جمعیت در محل کار، حمل و نقل عمومی و اجتماعات (عروسی، جلسات داخلی، رویدادهای ورزشی، کنگره ها، مدارس)، از عوامل مهم انتشار ویروس هستند. ضمن این که نباید فراموش کنیم که ویروس دلتا، سرعت انتشار بالایی دارد.»

وی در ادامه گفته است:«گاهی می بینیم که حتی مسئولین ما هم تصور غلطی در مورد واکسیناسیون دارند و فکر می کنند که با افزایش آمار واکسن، باید شمار مبتلایان هم پایین بیاید. در صورتی که رابطه مستقیم وجود ندارد و کافی است در چند نقطه، واکسن نزده ها به شکلی ویروس را انتشار دهند که گروه وسیعی از شهروندان را درگیر کند. آن چه اهمیت دارد، رعایت پروتکل ها و پایبندی به محدودیت ها است.»

دوز سوم، آری یا خیر؟

حالا بسیاری از اطبا و دانشمندان مرتبط با مبارزه با کرونا، از ضرورت تزریق دوز سوم واکسن سخن می گویند. اما این موضوع، هنوز به عنوان یک تصمیم و اقدام مهم، در دستور کار وزارت بهداشت ترکیه قرار نگرفته است.

دکتر  آلپر شَنَر در مورد دوز سوم به روزنامه قرار گفته است: «شواهد بالینی در بسیاری از بیمارستان های ما، نشان دهنده این است، بیمارانی که تنها دو دوز از واکسن کرونا را دریافت کرده اند، در برابر حمله جدید ویروس، با مشکل مواجه می شوند. به ویژه در بیماران بالای 65 سال، ضرورت تزریق دوز سوم را به خوبی حس می کنیم.»

وی افزود:«متاسفانه می بینیم که  در جامعه ما نسبت به تزریق دوز سوم، امتناع و احتیاط وجود دارد. اما همین الان بیمارانی در بخش مراقبت های ویژه و بیماران بستری در بیمارستان وجود دارند که قبلاً 2 دوز واکسینه شده اند و اگر دوز سوم را می زدند، یا مبتلا نمی شدند یا قطعاً حال و روز بهتری داشتند. پاسخ آنتی بادی افرادی که با دو دوز واکسینه شده اند، پس از 4 ماه کاهش می یابد و پس از 6 ماه بسیار کمتر از سطح محافظت می شود. در این منظر، به خصوص برای گروه سنی 65 سال باید 3 دوز وجود داشته باشد.»

ابهام در بازگشت به زندگی عادی

اگر چه کشورهای فقیر جهان برای تزریق واکسن مشکلاتی دارند اما شواهد نشان دهنده این است که در کشورهای پیشرفته نیز، خطر به طور کامل رفع نشده است.

پروفسور دکتر توفیق اوزلو عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا می گوید:«در تمام جهان، تلاش گسترده ای برای سرعت دادن به عملیات واکسیناسیون صورت گرفته و شاهد یک مبارزه جدی هستیم. اما واقعیت این است که ویروس کرونا هنوز هم در همه کشورهای جهان وجود دارد. بگذارید شفاف بگویم، تابلویی که می بینیم، نویدبخش این نیست که به این زودی ها از دست این ویروس نجات پیدا کنیم. بسیاری از دانشمندان به این جمع بندی رسیده اند که گویی این ویروس از بین رفتنی نیست و نمی توان پایانی برای آن تصور کرد. اما چاره چیست؟ آیا باید تسلیم شد؟ خیر. چاره کار در این است که سرعت بیشتری در عملیات واکسیناسیون داشته باشیم و آنقدر آمار تزریق را بالا ببریم که عملاً بیماری کرونا، به یک بیماری سطحی مانند آنفلوآنزا شباهت پیدا کند. تنها در این صورت است که ما می‌توانیم دوباره به زندگی عادی خود بازگردیم.»

آخرین وضعیت شیوع کرونا در ترکیه؛ مشکلات اساسی در واکسیناسیون سراسری

 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا ترکیه ویروس کرونا ترکیه وزارت بهداشت ترکیه تزریق دوز سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۵۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود

حجت الاسلام هادی شیرازی مدیرعامل انتشارات خط مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره حال و هوای این نمایشگاه در سال‌های گذشته گفت: شروع دوباره نمایشگاه بعد از قصه ویروس منحوس کرونا، شجاعتی می‌خواست که الحمدلله اتفاق افتاد و روال خوبی را پی گرفت و به نظر بنده سال به سال هم رشد کرد و مردم به نسبت سال‌های قبل استقبال بهتری داشتند. هرچند هنوز به آن سال‌های قدیمی‌تر و گذشته که خیلی اهالی هنر و ادب حضور چشمگیرتری داشتند و فضای شیرین‌تری نسبت به سال‌های نزدیک‌تر ما داشت، نرسیده ولی امیدوارم که این جریان نیز رخ دهد و آن حالت پدری که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حوزه فرهنگ می‌رود، اتفاق بیفتد.

وی درباره استقبال مخاطبان از این رویداد فرهنگی گفت: مردم با نمایشگاه کتاب قهر نیستند، اما مسأله کتاب باید بیشتر به عنوان یک نیاز جا بیفتد. هرچقدر اقتصاد مردم و خانوارها کوچک شود، تاکید بر کتاب به عنوان یک نیاز اساسی سخت‌تر می‌شود. باید بین همه مردم این نکته را جا بیندازیم که کتاب یک مسئله حل کن است و نیازهای آدمی را در مسیر زندگی حل می‌کند.

حجت‌الاسلام شیرازی افزود: در حال حاضر چند جایگزین برای کتاب پیدا شده است که یکی از آنها فضای مجازی و آموزش‌هایی در این فضاست. این فضا به نحوی جایگزین کتابخوانی مردم شده است که جایگزین دقیقی نیست؛ هر چیزی باید سر جای خودش قرار بگیرد. در عین حال مردم با کتاب آشتی‌اند، با نمایشگاه کتاب هم مشکلی ندارند ولی باید این اتفاق درست و جامع رخ دهد و مردم جایگاه کتاب را درک کنند تا نمایشگاه کتاب هم رونق اساسی به خود بگیرد.

وی درباره کیفیت کتاب‌ها در طی دوره‌های مختلف برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: مسأله کیفیت کتاب یک موضوع نسبی است و به ناشران بستگی دارد. ممکن است یک ناشری کیفیت کارش را در طول این سال‌ها هم به لحاظ محتوا و هم به لحاظ تولید ارتقا داده باشد و ممکن است ناشرانی هم باشند که کیفیت کارشان مثل گذشته‌شان باشد. نمی‌توانم بگویم اتفاق مهمی در این سال‌ها رخ داده است. پیش از این در فضای ادبیات، فرهنگ و کتاب هر روز یک اتفاق و حرکت جدی ملی داشتیم، اما حالا به شدت جای خالی این حرکت‌ها حس می‌شود.

شیرازی افزود: مسایل صنعت نشر با یک یا دو ایده حل نمی‌شود. امروزه می‌گویند به دنبال رقم زدن زیرساخت‌ها هستند و این مسأله‌ای زمان بر است. اگر بخواهیم برای صنعت نشر اتفاق مبارکی بیفتد باید پای حرف جدی خود اهالی صنعت، به‌ویژه بخش خصوصی صنعت نشر نشست. اگر اهالی این حوزه و اهالی اکوسیستم نشر بگویند که دغدغه و مسئله‌شان چیست، آنگاه می‌توان به رخ دادن اتفاقات اساسی برای این صنعت امیدوار بود.

سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت در مصلی امام خمینی تهران برپا می شود.

کد خبر 6087681

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • کریدور عراق-اردوغان- اروپا / چالش‌های فنی و زیرساختی
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد