Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایتخت سابق داعش یعنی شهر رقه سوریه، حالا به شرایط عادی بازگشته است.

به گزارش عصرایران، میدان معروف این شهر که محل قدرت نمایی و اعدام های داعش بود حالا بعد از بازسازی تبدیل به محل تجمع خانواده ها، جوانان و کودکان شده است.

خبرگزاری فرانسه به وضعیت فعلی پایتخت سابق داعش پرداخته است. در این گزارش آمده است:

در شهر رقه سوریه (پایتخت سابق داعش) "نادر" با بی صبری، رسیدن دوستش به میدان "النعیم" را انتظار می کشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این میدان دوباره به محل قرار گذاشتن های دختران و پسران و حضور خانواده ها تبدیل شده است. این در حالی است که قبلا و به هنگام حضور داعش، این میدان برای چند سال به محل اعدام تبدیل شده بود.

نادر 25 ساله هنگام نشستن در میان حوض های آب در میدان گفت: منتظر دوستم هستم. اینجا بهترین جا برای دیدار عشاق و خانواده ها و دوستان است.

وی افزود: قبلا (زمان داعش) سعی می کردیم حتی به این میدان نزدیک هم نشویم تا شاهد خون و ترس و رعب نباشیم.

هنگام سیطره داعش بر شهر رقه بین سال های 2014 تا 2017، ساکنان شهر، اسم میدان را از نعیم به ججیم (دوار الجحیم = میدان جهنم) تغییر داده بودند. این اتفاق بعد از آن صورت گرفت که داعشی ها از این میدان به عنوان محل اجرای مجازات های وحشیانه خود از جمله قطع دست و اعدام استفاده می کردند.

نادر اضافه کرد: جرات نمی کردم نامزدم را ببینیم فقط به مکالمه تلفنی اکتفا می کردیم زیرا از سنگسار می ترسیدیم.
داعش داشتن نقاب و پوشیه را برای زنان اجباری کرده بود و انها فقط حق داشتند به همراه محرم از خانه خارج شوند.

شهر رقه در سال 2017  از دست داعش آزاد شد. در آن مقطع، این میدان به تپه ای از خاک تبدیل شد اما امروز میدان بزرگی است که شب ها نورپردازی رنگی در کنار فواره های بلند و حوض های آب دارد.

"مناف" 24 ساله هم در حال احوال پرسی با دوستان خود در مرکز میدان است. او می گوید: میدان از النعیم به جحیم ( جهنم) و دوباره به بهشت تبدیل شد تا جایی که حتی عشاق هم به آن می آیند.



این میدان در مرکز شهر است که کوچه های مملو از کافه ها و فروشگاه ها به آن می رسند.

در مرکز میدان، کودکان میان نیمکت ها می دوند؛ زنان و مردان در حال گفتگو با هم هستند و عکس یادگاری می گیرند؛ صدای خندیدن دوستان بالاست؛ آنها روی زمین پهن کرده اند و غذا می خورند در حالی است که دست فروشان در میدان می چرخند. بسیاری از آنها بادکنک های رنگی در دست دارند.

محمد العلی 37 ساله به همراه همسرش بر روی یکی از صندلی ها نشسته اند و مراقب 3 فرزند خود هستند که در اطراف حوض های آب در حال بازی هستند.

او روایت می کند قبلا و به هنگام حضور داعش، چگونه کودکانش را از عبور و مرور از این میدان منع می کرد تا آنها سرهای بریده شده را نبینند اما امروز این میدان به محلی برای حضور و تفریح خانواده ها و بازی کودکان تبدیل شده است.

با وجود اینکه همچنان ساختمان های تخریب شده که نشانه حملات هوایی و درگیری هاست در شهر دیده می شوند اما شهر رقه توانسته تا حدودی شرایط عادی خود را بازیابد. با این حال همچنان خاطرات وحشی گری های داعش در ذهن ساکنان این شهر باقی مانده است.


"میدان ساعت" شهر رقه در میان بازار اصلی شهر قرار دارد. میدان ساعت از جمله مکان هایی است که داعش اعدام و قطع دست و شلاق را در آن انجام می داد. "احمد الحمد" روی صندلی چرخ دار در حال عبور از میدان است.

او که برای خرید سبزی به بازار آمده به خبرگزاری فرانسه گفت: این میدان یادآور رنج هایی است که در آنها زندگی کردیم. این میدان برای ما یادآور مرگ است. ما اینجا شاهد قطع سر انسان ها و دست ها و اعدام با شمشیر بودیم.

او می گوید که داعش نزدیکان او را با شمشیر، سر بریده بود. وی می گوید: ما حتی می ترسیدیم از اینجا عبور کنیم.

در شهر رقه، داعشی ها برای اولین بار یک زن را تا مرگ، سنگسار کردند. علاوه بر اینها آنها چند همجنسگرا را از بالای ساختمان های بلند به پایین پرتاب کردند. همچنین زنان ایزدی را که در عراق به اسارت گرفته بودند را به عنوان کنیز و برده جنگی، به فروش گذاشتند.

اطراف میدان "دله" (دله نام ظرف فلزی قهوه است) محل استقرار کارگرانی است که به دنبال کار می گردند. این میدان به نام میدان کارگران هم مشهور است. مجسمه بزرگی از دله و فنجان قهوه در این میدان دیده می شود.



"عبدالمجید العبدالله" 45 ساله هر روز صبح به میدان دله می رود تا بتواند کاری پیدا کند. او یاداوری می کند که قبلا چگونه داعش مردم را در قفس هایی در میدان زندانی می کرد اما امروز دیگر خبری از آن قفس ها نیست بلکه مملو از کارگرانی است که منتظر افرادی هستند تا برای کارگری آنها را با خود ببرند. 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: خانواده ها شهر رقه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۶۳۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حاشیه های حکم اعدام برای توماج صالحی / مصاحبه با وکیل

مهدی بیک اوغلی- روزنامه اعتماد- در روز‌هایی که توجه افکار عمومی ایرانیان تحت تاثیر رخداد‌های منطقه‌ای و حمله ایران به اسراییل قرار داشت، خبر صدور حکم علیه توماج صالحی طول و عرض شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها را در نوردید. حکم افساد فی‌الارض توماج در شرایطی توسط دادگاه انقلاب اصفهان صادر شده بود که سال قبل، از این اتهام تبرئه شده و حکم پرونده او به دیوان ارسال شده بود.

دیوان، اما ایراداتی را به حکم توماج وارد دانسته و از دادگاه درخواست کرده ضمن برطرف کردن این ایرادات، عفو رهبری را نیز در حکم صادره لحاظ کند. اما در شرایطی که در حالت طبیعی این حکم باید اصلاح می‌شد و با عفو رهبری پرونده توماج با حکم تعدیل شده مواجه می‌شد، ناگهان خبر رسید که دادگاه حکم افساد فی‌الارض توماج را محرز دانسته و رای به افساد فی‌الارض و اعدام او داده است. با افزایش انتقادات از این حکم، مرکز رسانه‌ای دستگاه قضا با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که این حکم در دستگاه قضایی بررسی شده و احتمال نقض آن وجود دارد.

در ادامه، اما تحلیلگران ابهامات و پرسش‌هایی را در خصوص این حکم مطرح کردند. اینکه چرا عفو رهبری در خصوص این پرونده اعمال نشده است؟ چرا علی‌رغم اعلام نظر دیوان، دادگاه انقلاب اصفهان تلاشی برای اصلاح حکم و تعدیل آن صورت نداده است؟ با توجه به اهمیت پرونده، «اعتماد» گفت‌وگویی را با مصطفی نیلی یکی از وکلای پرونده توماج برنامه‌ریزی کرده تا درباره ابعاد و زوایای گوناگون این حکم بحث کند. نیلی معتقد است با توجه به اینکه پرونده توماج مرتبط با رخداد‌های سال ۱۴۰۱ است و قبلا دادگاه افساد فی‌الارض را بلاموضوع دانسته بنابراین صدور حکم اعدام در این پرونده نسبتی با قانون و واقعیت‌های حقوقی ندارد.

صدور حکم اعدام برای توماج صالحی بازخورد‌های انتقادی فراوانی در افکار عمومی داشته است. درباره چرایی صدور این حکم توضیح می‌دهید؟

حکم اعدام توماج به تازگی صادر شده و برای بررسی تخصصی‌تر ابعاد دقیق‌تر آن به زمان بیشتری نیاز است. اما به‌طور کلی می‌توان گفت که دیوان عالی کشور سال گذشته، رای شعبه نخست انقلاب اصفهان را نقض کرده و معتقد بود عناوینی که علیه توماج صادر شده مشترک است و این عناوین مشترک باید یکی شود. ضمن اینکه بر اساس رای دیوان اعمال عفو سال ۱۴۰۱ رهبری نیز می‌بایست برای توماج صالحی اعمال شود. اما متاسفانه در روندی عجیب پس از اینکه دیوان، پرونده را به دادگاه انقلاب اصفهان بازگرداند، پس از برگزاری جلسه دادگاه با یک چنین رایی مواجه شدیم.

آیا مسوولان دادگاه انقلاب اصفهان، استدلالی برای صدور این حکم مطرح کرده‌اند. با توجه به اینکه مسوولان قضایی اعلام کرده‌اند عفو رهبری در خصوص همه پرونده‌ها اعمال شده، چرا در خصوص توماج این عفو لحاظ نشده است؟ آیا پس از موعد عفو رهبری رخدادی شکل گرفته است؟

کلیت پرونده توماج مبتنی بر رخداد‌های اعتراضی سال ۱۴۰۱ است. البته پرونده‌ای هم علیه ایشان باز شده که مربوط به مصاحبه توماج پس از آزادی با وثیقه است. به خاطر این مصاحبه یک حکم یکساله علیه توماج صادر شده و موضوع دیگری هم در این میان وجود ندارد. (در پرونده پس از آزادی ایشان من وکیل نیستم)، اما صدور حکم اعدام و این پرونده مربوط به رخداد‌های سال ۱۴۰۱ است و ربطی به وقایع بعدی ندارد. بنابراین باید موضوع عفو هم در پرونده توماج لحاظ می‌شد. در حالی که در رای قبلی شعبه اصفهان، توماج از اتهام افساد فی‌الارض تبرئه شده بود و مبتنی بر تبصره آن رای داده شده بود، دیوان در خصوص همان رای حداقلی هم نقد داشت و معتقد بود باید اصلاح شود، پس از ایراد دیوان و بازگرداندن پرونده، بدون توجه به رای دیوان و با اعلام اینکه رای دیوان ارشادی است، دوباره به پرونده رسیدگی شد و رای به افسادفی‌الارض توماج صالحی داده و حکم اعدام صادر شد.

با چه استدلالی عفو رهبری در حکم صادره دادگاه انقلاب اصفهان، لحاظ نشده است؟

این استدلال را دارند که اتهام افسادفی‌الارض جزو مستثنیات بخشنامه آزادی‌های پیش از موعد و عفو رهبری است. در بخشنامه عفو رهبری برخی موارد خاص مستثنی شده بود. یکی از موارد جدا شده، افسادفی‌الارض است. در حالی که در رسیدگی‌های سال گذشته، توماج تبرئه شده بود شامل عفو رهبری می‌شد، اما امروز رای به افسادفی‌الارض داده‌اند و با این رای اعلام کرده‌اند، پرونده توماج ذیل عفو رهبری قرار نمی‌گیرد.

روند رسیدگی پس از صدور حکم اعدام چگونه خواهد بود؟ آیا اقدام به فرجام‌خواهی خواهید کرد؟

بر اساس قانون، فرصت ۲۰ روزه‌ای برای فرجام‌خواهی وجود دارد. از این فرصت استفاده می‌کنیم تا عدالت در خصوص این پرونده اجرا شود.

بر اساس قانون، فرصت ۲۰ روزه‌ای برای فرجام‌خواهی وجود دارد. از این فرصت استفاده می‌کنیم تا عدالت در خصوص این پرونده اجرا شود.
کلیت پرونده توماج مبتنی بر رخداد‌های اعتراضی سال ۱۴۰۱ است. البته پرونده‌ای هم علیه ایشان باز شده که مربوط به مصاحبه توماج پس از آزادی با وثیقه است. به خاطر این مصاحبه یک حکم یکساله علیه توماج صادر شده و موضوع دیگری هم در این میان وجود ندارد.


این پرونده مربوط به رخداد‌های سال ۱۴۰۱ است و ربطی به وقایع بعدی ندارد؛ بنابراین باید موضوع عفو هم در پرونده توماج لحاظ می‌شد.


قضات این استدلال را دارند که اتهام افساد فی‌الارض جزو مستثنیات بخشنامه آزادی‌های پیش از موعد و عفو رهبری است. در بخشنامه عفو رهبری برخی موارد خاص مستثنی شده بود.


در رسیدگی‌های سال گذشته، توماج از فسادفی‌الارض تبرئه شده بود و شامل عفو رهبری می‌شد.

دیگر خبرها

  • مجازات اعدام چقدر بازدارندگی دارد؟
  • ویدیوی محسن افشانی برای توماج صالحی: اعدام خواهد شد!
  • (ویدئو) تصاویری از روش ترسناک اعدام در کره شمالی
  • داعش جام جهانی ورزشی را تهدید کرد + تصویر
  • مبارزه حشدالشعبی با داعش + فیلم
  • حاشیه های حکم اعدام برای توماج صالحی / مصاحبه با وکیل
  • حاشیه های حکم اعدام برای توماج صالحی
  • سرنوشت توماج صالحی چه می‌شود؟ 
  • تغییر لیست رئال: بازگشت بلینگام و حذف رودریگو
  • توماج صالحی اعدام می‌شود؟